julita165 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 12:20 Mnie koszmarnie podpadł dhl. Najpierw napisali, że będą w dniu x w godzinach y-z, nie pamietam dokładnie ale generalnie standardowo cały dzień, czyli juz mega problem bo ktoś musi murem w domu cały dzień siedzieć. Zawsze wskazuję adres mamy emerytki bo ja to juz w ogóle nie miałabym szans spotkać się z kurierem. Mama niby emerytka ale też nie zawsze pasuje jej siedzieć i czekać cały dzień. No ale trudno, właśnie z powodu kłopotów z odbiorem towaru od kuriera bardzo rzadko, dosłownie z 5 razy w życiu zrobiłam zakupy przez neta ale tym razem w ogóle nie było innej opcji. W dniu dostawy rano dostałam sms-a, że kurier będzie w godzinach 12.30-14.30. Fajnie, dałam mamie znać to sobie rano wyszła coś załatwić. Dosłownie 15 minut po odebraniu sms-a, o 9.20 telefon, dzwoni kurier i radośnie oznajmia, że jest, czeka i całuje klamkę. Poinformowałam go o sms-ie, powiedziałam że w domu będzie ktoś dopiero za ok 2h więc zapraszam ponownie w godzinach wskazanych w wiadomości. A ten jęki, stęki, że on nie ma wpływu na te sms-y ( no ja tym bardziej ! ), że to jakiś automat wysyła, że on nie może itp itd. Ja mu na to, że mnie to nie interesuje, niech ma pretensje do swoich współpracowników i że oczekuję dostawy zgodnie z odebrana informacją. Ok. 11.30 telefon od mamy, że w skrzynce wiadomość, że paczkę mogę sobie odebrać na ulicy x. To dokładnie drugi koniec wielkiego miasta. No żesz..szlag mnie trafił, dobrze że podali telefon, zadzowniłam i dopiero po nielichej awanturze łaskawie rozmówca zgodził się przekazać żeby kurier przyjechał jeszcze raz. Za takie usługi to ja serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 12:36 ja mam umowe sluzbowa podpisana z DHL ale chyab rozwiaze dhl zepsul siie okropnie, az nie wiem co sie tam musi dziac ze to tak źle dziala normą jest we wrocku ze po odbiró paczki kuerier nie przyjecdzie tego sameg dani bo nie zdąży ( zglaszam paczke o 9 rano w centrum miasta ) , szczytem byl osttani raz gdy o 10.00 rano zglaszam paczke do odbioru i dosatje waidomsc ze kurier bedzie po odbiór po ... 48 godzinach! , bo wczesnieje nie zdązy co smieszniejsze - regulrani knkttuaj sie ze mną tacy opiekunowe kineat biznesowego czy ejestem zadowolona, za kazdym razem dosataj pelny raport ze kuźwa nie jestem zadowolona i jak tak w ogole mozna zazradzac firmą ze nie jest w stanie wykonywac swoich obowiazków i oni za zkadym razem obiecuja raportowac "wyżej" i jest coraz gorzej, Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 12:55 klawiatura też ci się zepsuła. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 13:12 To jak GLS. Większość firm kurierskich, jeśli nie zastanie kogoś w domu, robi następnego dnia kolejną próbę dostarczenia (nawet Pocztex). GLS odstawia paczkę do jakiejś dziury, zwanej punktem odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 12:28 regulranie sladam reklamacje do poczty polskeij , bo listonosz wazne polecone wklada mi do skrzynki chco eni ma prawa odpisują, przepraszają i dalej to samo Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 12:32 Korzystam z kurierów lub Poczty Polskiej. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 13:24 Jak się da to biorę Pocztę Polską. Nawet jeśli zostawią awizo - pocztę mam bliziutko i czynną do 20. Czasami biorę paczkomat inposta. Kurierów unikam, chyba że jakaś mała przesyłka Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 19:52 Tja, poczta regularnie zostawia awizo zamiast przynosić przesyłki. Z InPosta spotkałam cudzego kuriera - domagał się, żeby go wpuścić za bramę, pytał, czy znam kod. Kod i owszem znam, ale zakładam, że facet ma paczkę i POWINIEN w pierwszej kolejności starać się ją dostarczyć, zatem zapytałam "A pan do kogo"? On się upierał, czy znam kod, po czym oznajmił, cytuję, "ja nie chcę robić żadnych cudów z papieru i plastiku". Pierwszy raz zetknęłam się z taką wypowiedzią, wykombinowałam, że facet usiłuje mi wytłumaczyć, że nie chce zrobić nic dziwnego, ale jego postawa i tak mnie wkurzała - koniecznie kod, kod, bo jemu się nie chce przesyłki nosić, i jeszcze jakiegoś dziwnego języka używa. W końcu otworzył mu powracający do domu sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 22.06.16, 20:06 In post mi jeszcze ani razu nie podpadł. Poczta zgubiła paczkę, bo ją przez pomyłkę odesłała i prawdopodobnie poszła z powrotem do Chin. Kurier zrobił numer grubszy, bo nie zwrócił paczki do centrali w piątek, więc nie mogłam jej odebrać w sobotę, uspokoili mnie, że w takim razie pewnie będzie ją jeszcze raz próbował dostarczyć w poniedziałek, a tymczasem on w poniedziałek odwiózł do centrali i od razu odesłali do nadawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazmasterrro Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 29.06.16, 09:26 UWAGA SPORO CZYTANIA ALE WARTO !!! inpost ? jedna wielka patologia !!!!pozwolcie ze opisze wam moj przypadek ... miesiac temu przyszła do mnie paczka , zawartośc uszkodzona. zadzwonilem wiec na infolinie ( chyba po kilkunastym razie mi sie udało) skierowali mnie do strony gdzie trzeba wypełnic protokol nie udalo mi sie go uzupełnic .. wiec dzwonie na info kolejnych kilka razy . skierowano mnie do krakowskiego oddzialu . Pani powiedziała ze na nastepny dzien wysle kuriera z protokolem do wypelnienia ale zaznaczyła ze to tylko z jej dobrej woli bo maja na to 7 dni . Mówie jej ok minelo 7 dni kurier sie nie pokazal wiec znowu dzwonie i słysze ze kurier dzis bedzie ... mineły trzy dni dzwoni kurier zebym mu powiedział co jest uszkodzone on to napisze i zgłosi bo nie ma czasu podjechac . ok mowie to i to jest uszkodzone . i czekam kilka dni nic sie nie dzieje wiec dzwonie do INPOST mowia ze musze miec swoj protokol i go wyslac do nadawcy a ja ze nie mam bo kuriera u mnie nie bylo a oni ze kurier mowil ze spotkał sie ze mna i ze PODPISAŁEM PROTOKÓŁ !!!!!!!!! zagroziłem ze podrabianie czyjegos podpisu jest karalne i ze sprawe zglosze do prokuratury . powiedzieli ze sprawdza to . Oddzwonili i mowia ze jednak nie moga znalesc protokolu wiec wysla kuriera jeszcze raz ... Przyjechał wypelnilem protokół i dowiedzialem sie od kuriera ze mam go wysłac do nadawcy paczki oni tez go wysla i do trzech dni towar bedzie u ,mnie . NIESTETY wczoraj sie dowiedzialem ze to nie koniec bo kurier sie pomylil mowiac mi ze tak sie stanie . Teraz znow trzeba wysyłac reklamacje i czekac na rozpatrzenie tego wniosku wiec takim oto sposobem minał miesiac i NIC . teraz czekam az mi INpost odpowie ze po miesiacu reklamacji nie przyjmuja... LUDZIE OMIJAJCIE TA FIRME BO POKI JEST OK Z DOSTARCZENIEM TO W PORZADKU ALE JAK COS USZKODZA TO RADZE WAM UZBROIC SIE W CIERPLIWOŚĆ !!! ZAŁOSNA FIREMKA KTÓRA MA NIEKOMPETENTNYCH PRACOWNIKÓW KTÓRZY W DODATKU ŁAMIA PRAWO SKŁADAJAC "WASZE " PODPISY Odpowiedz Link Zgłoś
kazmasterrro Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 29.06.16, 09:25 UWAGA SPORO CZYTANIA ALE WARTO !!! inpost ? jedna wielka patologia !!!!pozwolcie ze opisze wam moj przypadek ... miesiac temu przyszła do mnie paczka , zawartośc uszkodzona. zadzwonilem wiec na infolinie ( chyba po kilkunastym razie mi sie udało) skierowali mnie do strony gdzie trzeba wypełnic protokol nie udalo mi sie go uzupełnic .. wiec dzwonie na info kolejnych kilka razy . skierowano mnie do krakowskiego oddzialu . Pani powiedziała ze na nastepny dzien wysle kuriera z protokolem do wypelnienia ale zaznaczyła ze to tylko z jej dobrej woli bo maja na to 7 dni . Mówie jej ok minelo 7 dni kurier sie nie pokazal wiec znowu dzwonie i słysze ze kurier dzis bedzie ... mineły trzy dni dzwoni kurier zebym mu powiedział co jest uszkodzone on to napisze i zgłosi bo nie ma czasu podjechac . ok mowie to i to jest uszkodzone . i czekam kilka dni nic sie nie dzieje wiec dzwonie do INPOST mowia ze musze miec swoj protokol i go wyslac do nadawcy a ja ze nie mam bo kuriera u mnie nie bylo a oni ze kurier mowil ze spotkał sie ze mna i ze PODPISAŁEM PROTOKÓŁ !!!!!!!!! zagroziłem ze podrabianie czyjegos podpisu jest karalne i ze sprawe zglosze do prokuratury . powiedzieli ze sprawdza to . Oddzwonili i mowia ze jednak nie moga znalesc protokolu wiec wysla kuriera jeszcze raz ... Przyjechał wypelnilem protokół i dowiedzialem sie od kuriera ze mam go wysłac do nadawcy paczki oni tez go wysla i do trzech dni towar bedzie u ,mnie . NIESTETY wczoraj sie dowiedzialem ze to nie koniec bo kurier sie pomylil mowiac mi ze tak sie stanie . Teraz znow trzeba wysyłac reklamacje i czekac na rozpatrzenie tego wniosku wiec takim oto sposobem minał miesiac i NIC . teraz czekam az mi INpost odpowie ze po miesiacu reklamacji nie przyjmuja... LUDZIE OMIJAJCIE TA FIRME BO POKI JEST OK Z DOSTARCZENIEM TO W PORZADKU ALE JAK COS USZKODZA TO RADZE WAM UZBROIC SIE W CIERPLIWOŚĆ !!! ZAŁOSNA FIREMKA KTÓRA MA NIEKOMPETENTNYCH PRACOWNIKÓW KTÓRZY W DODATKU ŁAMIA PRAWO SKŁADAJAC "WASZE " PODPISY Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Poczta Polska/ InPost/ kurierzy 29.06.16, 11:09 Raz wcięło mi paczkę, którą wysyłałam Pocztą Polską. Odpowiedz Link Zgłoś