hedna 14.02.16, 23:54 Jutro zaczynają się zajęcia,zamierzam pójść zobaczyć.Kondycja słaba,serce świruje,ale może jak raz się uda.. Chodzi ktoś na takie zajęcia? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Zumba 15.02.16, 00:27 Według mnie warto! Jest wesoło, dynamicznie, bardzo lubię zumbę. Kondycją się nie przejmuj, nikt jej przecież nie ma od pierwszych zajęć- rob swoje, nie przejmuj się zadyszką, myleniem kroków, najlepiej nie patrz w lustro- baw się, ciesz muzyką i miej miłe poczucie, ze robisz cos dla siebie;D Nawet nie zauważysz, kiedy się wciągniesz i uspokoisz oddech. Enjoy! Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: Zumba 15.02.16, 03:25 Warto. Szczegolnie jezeli lubisz tańczyć. Troche zależy od prowadzącego, ale przynajmniej tam, gdzie chodziłam atmosfera zawsze jest super. Można sie wyszaleć przy muzyce. Tylko sie nie zniechęcaj, ze nie znasz kroków i sobie nie radzisz. Często jest ciezko nadążyć za nowym układem, ale na nastepnychzajeciach jest juz lepiej. Ostatnio dołączyła do mojej grupynowa dziewczyna, nie dawała sobie rady - jak wszyscy podnosili prawa rękę to ona lewą, ale po trzech zajęciach radzi sobie juz bardzo dobrze. Ja zaczynałam od zajęć dwa razy w tygodniu, a teraz chodzę pięć razy. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Zumba 15.02.16, 07:09 o kurczę,5 razy w tygodniu? i rzeczywiście wpływa na kondycję,na sylwetkę? Nabieram ochoty,bo zajęcia w szkole u córki,2 minuty od domu,już łatwiej się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: Zumba 15.02.16, 07:57 Na kondycje - na 100%, na początku błagałam o litość w trakcie, a teraz chce wiecej. Niestety, waga sie nie ruszyła wmawiam sobie ze to mięśnie Zajęcia mogą sie różnic intensywnością - chodzę do trzech prowadzących i jedna jest wyraźnie bardziej wymagająca. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Zumba 15.02.16, 07:51 Warto. Ale nie zrażaj się po pierwszych zajęciach - bo najprawdopodobniej niewiele jeszcze załapiesz Zawsze tak jest na początku. Potem jest lepiej. A jeszcze potem jest najlepiej - bo tak, jak KAŻDY fitness nudził mnie po kilkunastu zajęciach niemiłosiernie, tak zumba nie nudzi mi się w ogóle Ważne jest, żeby się zgrać z instruktorem / instruktorką, czasem nie podpasuje prowadzący, można wtedy spróbować z kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Zumba 15.02.16, 08:04 hedna napisała: serce świruje Zapytaj lekarza czy serce wytrzyma taki wysiłek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zumba 15.02.16, 09:10 powiem tak - chodziłam na zumbę rok. na początku ziajałam i robilam sobie przerwy co chwilę. na końcu roku bezproblemowo skakałam całą godzinę. kondycja przyjdzie. sylwetka się moze zmieni, ale - nie oczekuj nie wiadomo czego. fajne jest to że mozesz sobie na początku dawkowac ruch - nie dajesz rady, to brykasz mniej intensywnie, odetchniesz to dajesz znów mocniej. tylko uwazaj na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Zumba 15.02.16, 09:35 sama zumba to cudowna forma ruchu, a czy warto to wszystko zalezy od organizacji zajec w brzydkiej sali z kiepskim naglosnieniem, z tlumem deptajacym sobie po pitach - umowmy sie - zadna frajda wtedy lepiej pocwiczyc w domu Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Zumba 15.02.16, 10:12 Zgadzam się. No i mnie odstraszył ogłuszający hałas Po godzinie bardziej niż mięśnie bolała mnie głowa Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Zumba 15.02.16, 10:07 spróbuję,może dam radę u nas to ma być na sali gimnastycznej w szkole ,2x w tygodniu wieczorem. Prowadzi chłopak znany i rozchwytywany w okolicy ,ludzie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 14:52 Pytałam, bo trochę warszawskich instruktorów znam ze słyszenia (i nie tylko ) Jak chwalą, to idź. Dobry prowadzący to 90 procent sukcesu, bo jak będzie fajna atmosfera to się wkręcisz i nie będziesz chciała przestać Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Zumba 15.02.16, 18:16 pójdę w środę,po dzisiejszych wrażeniach mam ochotę upaść i nie wstawać Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 19:08 Kiedyś na to chodziłam i miewałam po zumbie tak mokre włosy, jakbym wyszła spod prysznica ale kondycja rośnie i z czasem wytrzymywałam nawet 3 godzinne zumbowe maratony, więc bądź dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Zumba 15.02.16, 19:32 Mnie zumba kompletnie nie wciągnęła. Wolę fitness. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 19:56 Chodziłam równolegle i na zumbę, i na fitness, i na taniec. Teraz już od dawna zumby nie lubię (miłość do fitnessu i do tańca została) ale rozumiem, dlaczego tylu ludzi to kręci. Jesli ktoś ma z tego radochę, a przy okazji godzinę intensywnego ruchu, to niech mu idzie na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś