14.02.16, 23:54
Jutro zaczynają się zajęcia,zamierzam pójść zobaczyć.Kondycja słaba,serce świruje,ale może jak raz się uda..
Chodzi ktoś na takie zajęcia? Warto?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Zumba 15.02.16, 00:27
      Według mnie warto! Jest wesoło, dynamicznie, bardzo lubię zumbę. Kondycją się nie przejmuj, nikt jej przecież nie ma od pierwszych zajęć- rob swoje, nie przejmuj się zadyszką, myleniem kroków, najlepiej nie patrz w lustro- baw się, ciesz muzyką i miej miłe poczucie, ze robisz cos dla siebie;D Nawet nie zauważysz, kiedy się wciągniesz i uspokoisz oddech. Enjoy!
    • jusiakr Re: Zumba 15.02.16, 03:25
      Warto. Szczegolnie jezeli lubisz tańczyć. Troche zależy od prowadzącego, ale przynajmniej tam, gdzie chodziłam atmosfera zawsze jest super. Można sie wyszaleć przy muzyce.
      Tylko sie nie zniechęcaj, ze nie znasz kroków i sobie nie radzisz. Często jest ciezko nadążyć za nowym układem, ale na nastepnychzajeciach jest juz lepiej. Ostatnio dołączyła do mojej grupynowa dziewczyna, nie dawała sobie rady - jak wszyscy podnosili prawa rękę to ona lewą, ale po trzech zajęciach radzi sobie juz bardzo dobrze.
      Ja zaczynałam od zajęć dwa razy w tygodniu, a teraz chodzę pięć razy.
      • hedna Re: Zumba 15.02.16, 07:09
        o kurczę,5 razy w tygodniu? smile i rzeczywiście wpływa na kondycję,na sylwetkę?
        Nabieram ochoty,bo zajęcia w szkole u córki,2 minuty od domu,już łatwiej się nie da
        • jusiakr Re: Zumba 15.02.16, 07:57
          Na kondycje - na 100%, na początku błagałam o litość w trakcie, a teraz chce wiecej.
          Niestety, waga sie nie ruszyła sad wmawiam sobie ze to mięśnie tongue_out
          Zajęcia mogą sie różnic intensywnością - chodzę do trzech prowadzących i jedna jest wyraźnie bardziej wymagająca.
    • wuika Re: Zumba 15.02.16, 07:51
      Warto. Ale nie zrażaj się po pierwszych zajęciach - bo najprawdopodobniej niewiele jeszcze załapiesz wink Zawsze tak jest na początku. Potem jest lepiej. A jeszcze potem jest najlepiej - bo tak, jak KAŻDY fitness nudził mnie po kilkunastu zajęciach niemiłosiernie, tak zumba nie nudzi mi się w ogóle smile
      Ważne jest, żeby się zgrać z instruktorem / instruktorką, czasem nie podpasuje prowadzący, można wtedy spróbować z kimś innym.
    • wielceszanownypan Re: Zumba 15.02.16, 08:04
      hedna napisała:
      serce świruje

Zapytaj lekarza czy serce wytrzyma taki wysiłek.
    • dziennik-niecodziennik Re: Zumba 15.02.16, 09:10
      powiem tak - chodziłam na zumbę rok. na początku ziajałam i robilam sobie przerwy co chwilę. na końcu roku bezproblemowo skakałam całą godzinę.
      kondycja przyjdzie. sylwetka się moze zmieni, ale - nie oczekuj nie wiadomo czego. fajne jest to że mozesz sobie na początku dawkowac ruch - nie dajesz rady, to brykasz mniej intensywnie, odetchniesz to dajesz znów mocniej.
      tylko uwazaj na kolana.
    • moofka Re: Zumba 15.02.16, 09:35
      sama zumba to cudowna forma ruchu, a czy warto to wszystko zalezy od organizacji zajec
      w brzydkiej sali z kiepskim naglosnieniem, z tlumem deptajacym sobie po pitach - umowmy sie - zadna frajda
      wtedy lepiej pocwiczyc w domu
      • kotradykcja Re: Zumba 15.02.16, 10:12
        Zgadzam się. No i mnie odstraszył ogłuszający hałas sad Po godzinie bardziej niż mięśnie bolała mnie głowa sad
    • hedna Re: Zumba 15.02.16, 10:07
      spróbuję,może dam radę wink
      u nas to ma być na sali gimnastycznej w szkole ,2x w tygodniu wieczorem. Prowadzi chłopak znany i rozchwytywany w okolicy ,ludzie chwalą.
      • lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 11:50
        Warszawa?
        • hedna Re: Zumba 15.02.16, 14:49
          nie, małopolska
          • lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 14:52
            Pytałam, bo trochę warszawskich instruktorów znam ze słyszenia (i nie tylko ) smile
            Jak chwalą, to idź. Dobry prowadzący to 90 procent sukcesu, bo jak będzie fajna atmosfera to się wkręcisz i nie będziesz chciała przestać smile
            • hedna Re: Zumba 15.02.16, 18:16
              pójdę w środę,po dzisiejszych wrażeniach mam ochotę upaść i nie wstawać sad
              • lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 19:08
                Kiedyś na to chodziłam i miewałam po zumbie tak mokre włosy, jakbym wyszła spod prysznica smile
                ale kondycja rośnie i z czasem wytrzymywałam nawet 3 godzinne zumbowe maratony, więc bądź dobrej myśli smile
                • karme-lowa Re: Zumba 15.02.16, 19:32
                  Mnie zumba kompletnie nie wciągnęła. Wolę fitness.
                  • lady-z-gaga Re: Zumba 15.02.16, 19:56
                    Chodziłam równolegle i na zumbę, i na fitness, i na taniec. Teraz już od dawna zumby nie lubię (miłość do fitnessu i do tańca została) smile ale rozumiem, dlaczego tylu ludzi to kręci. Jesli ktoś ma z tego radochę, a przy okazji godzinę intensywnego ruchu, to niech mu idzie na zdrowie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka