Dodaj do ulubionych

uszczypnijcie mnie.....

30.03.16, 08:12
bo to się nie może dziać naprawdę...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19834419,w-rocznice-katastrofy-smolenskiej-zawyja-syreny-wojewoda-zarzadzil.html#BoxNewsLink
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:20
      Wkrótce to będzie święto wolne od pracy. I zakupów.
      • ewa_mama_jasia Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:41
        Też to podejrzewam. Że przybędą nam ze dwa święta wolne od pracy - pamięci żołnierzy niezłomnych i rocznica zamachu smoleńskiego (ku czci poległych pod Smoleńskiem).
        Aczkolwiek prawo do zakupów bym zostawiła.
    • lilly_about Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:22
      Proponuję jeszcze zrobić rekonstrukcję zdarzeń z aktualną ekipą rządzącą.
      • triss_merigold6 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:11
        Pomysł z rekonstrukcją wydarzeń - symulacją lotu w warunkach identycznych jak ówczesne i drugim tupolewem już był. Śledzącym pomysł dostarczył wiele radości.
        • lilly_about Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:23
          Ale Jaro w nim nie siedział uncertain
          • triss_merigold6 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:25
            No właśnie był problem ze skompletowaniem składu delegacji, żeby był identyczny z naturalnym. big_grin
            • lilly_about Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:30
              Ja bym im jeszcze nadwyżkę kandydatów zrobiła! Niekoniecznie ochotników wink
      • anetapzn Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:25
        lilly_about napisała:

> Proponuję jeszcze zrobić rekonstrukcję zdarzeń z aktualną ekipą rządzącą.
        >

big_grin big_grin big_grin big_grin
        wiem wredne, ale nic nie poradzę, ze wizualizacja wywołuje szeroki uśmiech na mojej twarzy.
        • triss_merigold6 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:31
          Sięgnijcie sobie do wątków z linkowanymi tekstami z 2010 r., jakiś miesiąc-dwa po wypadku. Były przecudnej urody projekty pomników smoleńskich (mój hicior, to ten z dłońmi wystającymi z bryły błota, wysoki na 3 piętra).
          Był pomysły na symulację lotu, na rekonstrukcję lotu przy użyciu drugiego tupolewa, ale poczucie makabrycznego surrealizmu tych projektów przeważyło. Trochę szkoda, bo gdyby drugi tupolew też spieprzył się we mgle, to by oznaczało, że sami spadli i nikt im nie pomagał.
      • scher Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 16:38
        lilly_about napisała:

> Proponuję jeszcze zrobić rekonstrukcję zdarzeń z aktualną ekipą rządzącą.

Internet jest pełen świń odrywanych od koryta.
        • livia.kalina Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 16:43

>Internet jest pełen świń odrywanych od koryta.
          Czujesz się jedną z nich? Przedstawiasz się nam?
          • scher Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 17:11
            livia.kalina napisał(a):

> Przedstawiasz się nam?

Słabe. Wiem, że zaczynałaś podstawówkę w okolicach lat 70., ale współczesne dzieci zachowują się inaczej.
    • kropkacom Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:24
      Nie jestem zaskoczona.
    • nangaparbat3 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:25
      A ja wczoraj u weta w kolejce siedze, i taka staruszka, co ledwo chodzi, karmi ptaki i koty, mowi:
      Z wiekiem to coraz bardziej zwierzęta lubie, a ludzi coraz mniej. Zwlaszcza malych ludzi (sama 140 cm w kapeluszu), mali są złosliwi, a jak jeszcze maly i brzydki, takiego to mozna w telewizji zobaczyć!
      • lady-z-gaga Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 10:20
        Ładnie powiedziała smile
    • kai_30 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:28
      Kurde, i to w województwie, w którym PiS nigdy chyba nie zdobyło większości uncertain Podlizać się chcą, czy jak? Mam nadzieję, że w moim mieście to nie przejdzie.
      • mdro Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:12
        Wojewoda zarządził. Wojewoda jest rządowy (a syreny podlegają pod służby kryzysowe).
    • joaz Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 08:33
      W tym roku 10 kwietnia przypada w niedzielę. Pomysł na syreny wyjące o 8:41 jest chory. I ciekawe skąd o tej godzinie wezmą przechodniów zatrzymujących się na ulicach. Pan Wojewoda umie koncertowo ośmieszyć siebie i swoja partię.
      • saszanasza Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:06
        joaz napisała:

> W tym roku 10 kwietnia przypada w niedzielę. Pomysł na syreny wyjące o 8:41 jes
        > t chory. I ciekawe skąd o tej godzinie wezmą przechodniów zatrzymujących się na
        > ulicach.

Ja się zastanawiam, czy już zaplanowali jakieś konsekwencje dla tych, co się na tych ulicach jednak nie zatrzymająwink
        • lady-z-gaga Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 10:23
          wojewoda powoła ORMO, żeby siłą zatrzymywało gorszy sort wink
      • woman_in_love to ma sens, skróci się mszę z 8 o 25 min 30.03.16, 09:20
        (będzie obowiązkowa dla chodzących na religię i szkół). Wszyscy wylegną z kościołów o 8.35 i zaraz zawyją syreny. Ależ będzie pięknie.
      • cersei8 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:31
        Jak to skad? z calej Polski przywioza do Warszawy emerytow na wycieczke.
    • joa66 Przebijam ... 30.03.16, 08:52
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19836187,waszczykowski-w-tvp-odeszlismy-od-murzynskosci-w-relacjach.html#Czolka3Img
      • saszanasza Re: Przebijam ... 30.03.16, 09:04
        No takuncertain Jak nie da się już winy zwalić na PO lub KOD to zawsze można powiedzieć, że zdarzenia zwyczajnie nie było.
        Jak się okaźe, że Maliniaka jednak na szczyt nie zaproszą, albo szczyt odbędzie się w innym państwie, usłyszymy, że tak mialo być od początkuuncertain
      • pade Re: Przebijam ... 30.03.16, 09:18
        Co to za określenie?
        Waszczykowski powinien zostać wzorcem z Sevres jak NIE powinien wypowiadać się dyplomata.
        • mas.uka Re: Przebijam ... 30.03.16, 09:43
          z niego jest dobry wzorzec dyplomatołka niestety
    • anty_nick Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 09:11
      mam ochotę strzelać w te syreny tongue_out
    • redheadfreaq Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 10:04
      Szlag mnie trafił. Jak dobrze, że będę wtedy w Bieszczadach, z daleka od tego cyrku... bo inaczej, niż cyrkiem już tego nazwać nie można.
      • bei Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 11:31
        Mieszkam na wsi, wiosna tubylcy podtrzymuja zwyczaj wypalania traw, syrena wyje bardzo czesto, przechodnie moga nie zorientowac sie o co chodzi...
        • zottarella Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 14:43
          bei napisała:

> Mieszkam na wsi, wiosna tubylcy podtrzymuja zwyczaj wypalania traw, syrena wyje
          > bardzo czesto, przechodnie moga nie zorientowac sie o co chodzi...
          >
          >
          Ustanowią zakaz wypalania tydzień przed i tydzień po, żeby tubylcy zareagowali prawidłowo w tak ważnym dla świata dniu!
          • redheadfreaq Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 17:02
            Zakaz obowiązuje i tak, wioskowi z reguły i tak maką to w czterech literach.
    • beataj1 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 11:36
      Mało!!

Ja bym dzwon zygmunta przytaszczyła z Krakowa i nim zadzwoniła.
      Chociaż chwila, przecież w Krakowie ostatnio rezyduje najsłynniejsza ofiara katastrofy.
      Może dzwon Lecha trzeba by zrobić (uwaga żartuje, za wprowadzenie w życie ironicznych pomysłów nie odpowiadam...)
    • angeika89 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 12:51
      W rocznicę Smoleńską moja kochana Babcia ma urodziny, więc te syreny będę sobie tłumaczyć, że na jej cześć smile
      • hiacynta333 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 17:00
        Mój zmarły tata też.
    • madi138 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 13:55
      Podbijam! www.pudelek.pl/artykul/90935/kancelaria_prezydenta_zlekcewazyla_telefon_z_pogrozkami_ze_strachu_przed_kinga_duda/
      Fochy jaśnie panienki ważniejsze, niż bezpieczeństwo głowy państwa.
    • jagwek Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 14:22
      Już teraz żołnierze BRWP na apelach krzyczą "chwała i cześć bohaterom" (czy coś w tym stylu) przy wymienianiu nazwiska prezydenta i reszty ze Smoleńska uncertain
    • gama2003 Re: uszczypnijcie mnie..... 30.03.16, 14:32
      A jak ktoś będzie jeszcze o tej porze spał to też ma stanąć obok łóżka ?
      Biedne te niezaangażowane politycznie rodziny ofiar tego wypadku. Do końca życia będą żyć najdrobniejszymi szczegółami swojej tragedii. Współczuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka