Dodaj do ulubionych

Civil War !!!

26.04.16, 19:00
Nareszcie!
Kto się wybiera do kina?
Niestety w momencie premiery nie dam rady - w piątek 06 maja nie wysiedziałabym na maratonie od 22 do chyba rana, sobota to przygotowania okołokomunijne, a niedziela zajęta I komunią wink.
Pocieszam się, że w kolejny weekend może mniej ludzi będzie i że pójdziemy sobie spokojnie razem z młodą.
Nie mogę się już doczekać, pierwszy trailer był całkiem całkiem obiecujący...
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:06
      Zgłaszam się. My jak będzie w kinie to na pewno się wybierzemy.
      • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:08
        W PL premiera 6 maja, nie wiem, jak u Was.
        Czekam na ten film już dobrze ponad pół roku, mam duży sentyment do Bucky'ego i jestem ciekawa, jak on się wyplącze ze swoich kłopotów. Jeśli w ogóle. I czy Kapitan Ameryka umrze, tak jak w marvelowskim komiksie...
        • kropkacom Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:20
          Pokazuje mi, że już czwartego. Nie wiem dlaczego tak szybko. W środku tygodnia odpada, a na kolejny weekend nie chce rezerwować bilety, bo może będą akurat inne plany. Bez rezerwacji nie zaryzykuje jednak smile
          • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:41
            Myślisz?
            Pamiętam, jak w tamtym roku z rozpędu poszłam z młodą na "Czas Ultrona", bez rezerwacji, niczego, na następny weekend po pierwszym seansie. Nawet trochę miejsc wolnych było.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:07
      No jasne, że się wybieram smile
      • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:09
        big_grin
        • marusia_ogoniok_102 Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:19
          A, i jak zawsze: #TeamLoki!

(który będzie siedział na swoim tronie w Asgardzie i rzucał w hologram walki popcornem big_grin)
          • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:22
            He he he
            • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:25
              A, jak lubisz Lokiego - widziałaś kiedyś to:
              www.youtube.com/watch?v=NsGrXJacDCk

Po prostu mnie to urzekło. Zarówno dobór tekstu, samej piosenki, jak i zgranie jej fragmentów z obrazem. Cudo!
    • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:19
      Wybieram się big_grin Cieszę się jak żaba na deszcz. No i będzie Bucky! big_grin
      • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:23
        Ale już nie ma tej fajnej fryzury pt. gotycki nieład wink.
        • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:28
          Fryzurę miał świetną, ale makijaż na pandę to mógł sobie darować (wiem, ukłon w stronę komiksu, gdzie miał tę swoją maskę) big_grin
          • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:33
            Ano big_grin.
            • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:34
              Still so hot ;D Poza tym ja zawsze byłam #TeamCaptain!
              • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:38
                No nie, biedny Stark dostał po łbie tarczą...
                I to takie smutne:
                - He's my friend.
                - So was I...

Bardzo się zbulwersowałam, kiedy obejrzałam trailer po raz pierwszy!
                • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:44
                  Smutne, ale z drugiej strony Steve i Bucky till the end of the line wink

I scena jak Bucky strzela Starkowi w rękę, mistrzostwo
                  • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:53
                    Zawsze mam wrażenie, że w trailerach są te jedyne fajne kawałki z filmów wink.
                    • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 19:56
                      Myślałam podobnie oglądając trailer do Winter Soldier, a potem się okazało że film jest jeszcze lepszy big_grin
                      • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 20:00
                        Tak, Winter Soldier jest świetny, bo tam jest najmniej dziwactw i fantastycznych mocy - to świetny thriller polityczny, a stary Redford jest dodatkowym bonusem.
                        • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 20:33
                          Redford był doskonały. Tak bardzo, że miałam ochotę go mocno trzepnąć (genialnie zagrał, aż czułam tę niechęć do jego postaci big_grin ). Za to zawiodłam się na Age of Ultron i Iron Man 3 (na tym za popsucie całkiem dobrej fabuły komiksu i wymieszanie wszystkiego).
                          • lokitty Re: Civil War !!! 26.04.16, 20:50
                            Iron Man 3... Ziew.... Ziew
                            Age of Ultron też kompletnie bez życia. Jedyne sceny, które były dla mnie w miarę ciekawe i przykuwające wzrok do ekranu, to wszystko z Wandą i wspomnienia Nataszy. Od tamtej pory baletnice w rządku wywołują we mnie dreszcze.
                            A oglądasz może Agents of SHIELD? Jestem pod wrażeniem, jak ten serial z każdym sezonem się wyrabia.
                            • alchemy_alice Re: Civil War !!! 26.04.16, 21:24
                              Oglądam, Coulson to mój bohater. Po tym co przeszedł jest wciąż świetny. no i Melinda May, chcę być nią jak dorosnę. Z seriali Marvela jeszcze oglądam Daredevila, Jessica Jones wchodzi mi średnio niestety, ale doceniam pomysł.
                              • lokitty Re: Civil War !!! 27.04.16, 07:52
                                Ja mogę zostać Bobbi Morse, jak dorosnę wink.
                                • alchemy_alice Re: Civil War !!! 27.04.16, 08:14
                                  Aww Bobbi big_grin Jest fantastyczna, w komiksach była jeszcze fajniejsza big_grin Uwielbiam ją.
    • kropkacom Re: Civil War !!! 15.05.16, 18:56
      Super. Żadnych błędów smile Było na co popatrzeć smile, czego posłuchać. Spider-Man.... big_grin Już prawie zapomniałam jaka ładna jest Marisa Tomei. Epizod (bo chyba tak to należy nazwać) Martina Freemana też udany. Świetnie wprowadzona i prowadzona postać Czarnej Pantery. Daniel Brühl jako czarny charakter też bez zarzutu. Jeśli miałabym szukać na siłę jakieś słabizny to na pewno byłby to początek filmu. Jednak jak napisałam - żadnych błędów. Chyba muszę zrobić powtórkę. Czeski dubbing też był ok big_grin
      • lokitty Re: Civil War !!! 15.05.16, 20:49
        Jan już zdążyłam obejrzeć jeszcze 2 razy w necie, oprócz wersji wielkoekranowej wink.
        I tak jak napisałam w moim drugim wątku o Civil War - czegoś mi brakowało, pod względem konstrukcyjnym wolę zdecydowanie np. Zimowego Żołnierza.
        Podoba mi się rozegranie początkowej sceny pod koniec filmu i całkowity zwrot akcji z nią związany.To było naprawdę niezłe.
        A poza tym - najlepsze sceny były w trailerze wink.
        • kropkacom Re: Civil War !!! 16.05.16, 07:04
          Marudzisz.
          • lokitty Re: Civil War !!! 16.05.16, 08:02
            Nie wink.
            Spodziewałam się... więcej. Ale chyba miałam za duże oczekiwania.
            • kropkacom Re: Civil War !!! 16.05.16, 08:07
              Czego więcej? Akcji? Super bohaterów? Opowieści o lojalności, wyborach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka