Dodaj do ulubionych

ciążowe mdłości ?

04.05.16, 01:49
Mam pytanie.
Wyobrażałam sobie to tak, że jest niedobrze niedobrze niedobrze rzyg i jak ktoś gorzej znosi to ma tak często w ciagu dnia.

A U mnie jest tak- cały dzień dobrze. Tylko węch wyczulony i slaby apetyt a kolo 20 dreszcze, temperatura 35.5,migrenowy światłowstręt, okropny ból żołądka idący tak w górę, ślinotok, mdłośc,i rzyg - i tak kolo 3 godzin po czym mija bez śladu. 2 dni temu tak mialam, wczoraj mnie trochę kręciło a dziś dramat. Właśnie doszłam do siebie po drzemce i jak nowo narodzona. Ani glowa nie boli lico rumiane... czy to moga byc ciazowe mdlosci czy mam wzywac egzorcystę?
Obserwuj wątek
    • kamunyak Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 02:01
      nigdy przenigdy nie mialam ciażowych mdłości. A w ciaży bylam x 2.
      Jedyne co mialam, i to też tylko w pierwszej ciazy, to chwilowe zasłabnięcia. Czyli, tak jakos słabo mi sie robilo, jakbym miała zemdleć, w głowie mi si kręciło. I to też było tylko w I trymestrze, czyli wtedy, kiedy inne rzygają. I też rzadko, raz na kilka czy kilkanascie dni.
      Myślę, że każda kobieta moze przechodzic to nieco inaczej a wszelkie wątpliwosdci rozwiewają lekarze, którzy opiekuja sie nami, kobietami, w czasie ciaży.
      Nie byłaś u lekarza?
      • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 02:08
        Byłam oczywiście u lekarZa al3 do tej pory było mi po prostu niedobrze wieczorami to nawet mu głowy nie zawracalam. A przedwczoraj i dziś taki zjazd i to parę godzin myslalam ze zejdę z tego świata. Bałam się ze wirus grypa czy coś a minęło bez śladu i teraz to bym normalnie mogla tańczyć.
        • kamunyak Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 02:13
          czyli, normalnie. Tańcz.
    • kamunyak Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 02:15
      i gratulacje!
      • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 03:08
        big_grin kiss
    • melancho_lia Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 05:57
      Mnie mdliło koszmarnie okolo 14 a potem po 21.
      W pierwszej ciąży nie miałam tej "przyjemności" ale w kolejnych juz tak.
      Gratulacje smile
      • karme-lowa Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 08:02
        Współczuję ale z drugiej strony cieszę się, że możesz to przeżywać wink
        Nie pocieszę, ja wymiotowałam do końca 4 miesiąca. Właściwie mieszkałam w toaleciatongue_out
        • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:07
          Tak w skrytosci ducha to ja też się cieszę big_grin tylko nie wiem czy to może być normalne. Ale chyba może smile
          • karme-lowa Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:13
            Wydaje mi się, że to normalne. Ale jeśli Cię to martwi, to może zasięgnij porady lekarza? Pewnie Cię to bardziej uspokoi.
          • ichi51e Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:34
            Moze moze - kiedys czytalam ze "poranne mdlosciu" to w cudzyslowiu i niektorzy caly dzien...
            • kochamruskieileniwe Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 14:04
              cały dzień i praktycznie przez całą ciążę suspicious
          • sanrio Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 21:45
            może, oj może. Ja miałam takie bóle głowy, że nie byłam w stanie się ruszać, mdłości cały boży dzień w drugiej ciąży, w pierwszej nasilały się wieczorami i w nocy (!), w drugiej też wymiotowałam do samego końca (refluks). Tak samo - dreszcze, uczucie grypopodobne. Bardzo kiepskie początki moich ciąż są, ale dużo gorzej czułam się przy córce wink
            • karme-lowa Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 22:29
              No ja też wymiotowałam na okrągło i jest córa. Koniec pierwszego miesiąca i miałam zapalenie krtani, w drugim zapalenie oskrzelisad. Ciąża to nie był zdecydowanie dla mnie fajny czas.
              • zla.m Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 23:34
                Ja mam 2 córy, w obu ciążach w sumie rzygnęłam raz i może z 5 razy miałam mdłości. Nie ma reguły i korelacji z płcią raczej smile
      • cariina Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 15:16
        A od którego dnia od zapłodnienia zaczęłyście odczuwać mdłości ? Czy możliwe, że po tygodniu jest już taki stan? sad
        • wuika Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 15:33
          Tydzień od zapłodnienia to dopiero do zagnieżdżenia dochodzi, a beta zaczyna rosnąć od zera, bardzo powoli. Za szybko na mdłości.
    • flo-bo Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 08:14
      Gratulacje! Mdłości często mijają lub słabną w 4 miesiącu. Zdrówka!
    • juuuu7 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 08:16
      Gratuluje ciazysmile i duzo zdrowkq zycze! Ja mialam mdlosci gdzies do konca 4go miesiaca. Bylam wyczulona na rozne zapachy i ogolnie mialam problemy z jedzeniem-na poczatku schudlam ok 3kg, cokolwiek przytylam dopiero po 20tc. U mnie najgorzej bylo rano-ciezko bylo wstac a juz koszmarnym bledem bylo polkniecie na czczo tabletki magnezu (chyba tylko po tym zdarzylo mi sie wymiotowac).
      Mysle, ze mdlosci ciazowe to bardzo indywidualna sprawa, te Twoje sa wyjatkowo silne-mnie nigdy nic nie bolalo, po prostu bylo mi niedobrze.
    • zabka141 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 08:46
      Ja nie mialam. Ale prewencyjnie mialam taki patent - szklanka soku pomaranczowego i cos na jeden gryz przynosil mi maz do lozka (ach te czasy smile przed tym jak wstalam przegryzalam sobie i powoli wstawalam. Moze odpoczynek wieczorem i cos przegryzc i zobaczyc czy tonpomoze?
    • landora Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 09:21
      Ja miałam mdłości codziennie rano. Przechodziły po wypiciu mocnej herbaty. Ostatni raz mdlilo mnie w dniu porodu. uncertain
      • panterarei Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:29
        ja po herbacie zielonej i czarnej hewtałam dalej niż widzębig_grin zraziłam się na kilka lat do picia tych napojów
        • ichi51e Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:51
          ja mialam kawowstret. cala ciaze. i czekolada tez mi nie wchodzila.
    • evee1 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 09:53
      W pierwszej ciąży było w miarę ok, czasem mnie trochę mdlilo i miałam różne wstręty i zachcianki. Za to w drugiej mdłości miałam od świtu do nocy, ale ani razu nie zwymiotowalam. Całe szczęście w 16 tygodniu jak ręką odjął.
    • kkalipso Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:15
      O kurcze współczuję.
      Ja tak jak w pierwszej ciąży tak i teraz (do tej pory) ani razu nie miałam takich mdłości żeby aż wymiotować. Jestem już ponad dwa miesiące i jak na razie słaby apetyt, kręcenie w brzuchu, senność, nerwy i czasem ból głowy. I od czasu do czasu czuję jak mnie coś od środka rozpycha, chodzę i patrzę do lusterka na brzuch a tam nic nie widaćtongue_out Często zapominam że jestem w ciąży.
    • panterarei Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:28
      a nie spada ci czasem ciśnienie? bo to trochę tak wygląda. ja miałam kiedyś w ciąży 70/50 smile. Pijesz kawę?Bo niektórzy lekarze odradzają podobno ma wpływa na masę dziecka i przepływy może zaburzać, ja piłam w każdej ciąży, bo inaczej nie byłabym w stanie funkcjonować z tym ciśnieniem..a na mdłości pomagało jedzenie co 3 godziny niewielkich ilości. Kurcze to mnie najbardziej męczy w ciążach to wieczny dyskomfort pokarmowy..
      • ichi51e Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:53
        lepiej kawy nie pic. znalazlam badania ze znacznie wplywa i niepozytywnie (tez poronnie). szukalam w ciazy bo mnie nurtowalo czemu mnie od kawy odrzuca. Naprawde lepiej unikac.
        • wredna1zmija Re: ciążowe mdłości ? 18.05.16, 16:05
          mnie odrzucało mleko. Nawet w kawie. A kawa działała uspokajająco na moje heftnięcia. Dziecko urodziłam w terminie, ważyła ponad 3,5 kg.

Przez od drugiego miesiąca żywiłam się niemal jedynie biszkoptami, podjadanymi po 2 co 3 godziny. W życiu już nie spojrzę na te małe okrągłe cho.lery big_grin.
      • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:06
        A wiesz że może to było cisnieniowe? Bo mialam taką straszną słabość i zawroty głowy. Tylko jak sobie pomóc z ciśnieniem nie pijąc kawy? ( nie prZepadam za kawą i byla juz 21.00) coś słodkiego pomoże?
        • ichi51e Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:35
          Zjesc cokolwiek i szklanka wody - mzoe tez byc wysuszenie
        • panterarei Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 22:51
          wodę pić zdecydowanie, zjeść coś lekkiego. Sprawdź sobie to ciśnienie, powinna Ci położna mierzyć przed każdą wizytą lekarską i wpisywać w kartę. Wiadomo, że lepiej mieć w ciąży niskie niż wysokie, ale niskie bywa upierdliwe
        • klamkas Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 22:56
          Pić dużo wody i ruszać się.
    • gama2003 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:32
      Dwa razy, tzn w dwóch ciążach miałam całodobowe nudności. Teraz wspominam zrozrzewnieniem, bo owoce nastoletnie, ale w trakcie było ciężko. Wymiotowałam prawie trzy miesiące, za drugim razem trochę krócej. Sądzę, że była to norma za kilka kobiet. Bałam się jeść i wychodzić z domu. Bardzo to było uciążliwe. Zazdrościłam - porannych mdłości, bo mordowało mnie non stop.
      • blaszany_dzwoneczek Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:03
        Ja też w obu ciążach całodobowe mdłości non stop i wymioty po kilka razy dziennie, plus ból głowy non stop bez wytchnienia, kompletne osłabienie, po prostu zwałka totalna do jakiegoś 14-15 tygodnia. Do tego konieczność jedzenia co i rusz, bo inaczej torsje na pusto, połączone ze zmuszaniem się do tegoż jedzenia i kombinowaniem co chwila, co by tu się dało przełknąć. Odliczałam tygodnie do końca pierwszego trymestru i wyłam, czemu jeszcze tak długo. Potem jak ręką odjął.
        • gama2003 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:11
          U mnie też szaleństwo minęło po podobnym czasie smile. Totalne ubezwłasnowolnienie, co chwilę płodozmian w czymś co zostawało w żołądku. W moim otoczeniu żadna ciężarna nie miała takiego cyrku i czułam się w dodatkowo - odmiennym stanie. Pamiętam dylematy przy posilkach, kiedy ze łzami w oczach i wyczerpana dumałam - jeść, nie jeść...
        • blaszany_dzwoneczek Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:12
          Gama, my chyba po prostu wyrabiałyśmy normę za te, co to nie wiedzą co to mdłości w ciąży uncertain
          • blaszany_dzwoneczek Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:19
            Zapowiedziałam mężowi, że ma mi wybić z głowy pomysł zachodzenia w trzecią ciążę, gdyby mi taki kiedykolwiek przyszedł do głowy. Na szczęście takich planów nie mamy, bo i wiek już nie ten. A przed obecną ciążą sie łudziłam, że przecież ciąża ciąży nierówna podobno, a i tyle lat upłynęło od tej pierwszej... Guzik. A jeśli mogę spytać, jakiej płci masz dzieci?
            • gama2003 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:51
              Syn i córka wink. Też uważam, że wyrobiłam normę chyba za pół miasta. Mąż mi mówił, ze gdyby tego nie widział to by nie uwierzył, ze można tak haftować i nie zejść z tego świata. W przypływie dobrego humoru chciał mnie karmić gotowanymi ziemniakami bo marnowałam wszystkie swoje zachcianki wink.
              Trzeciej ciąży się boję panicznie, też już wiek nie ten, choć czasem mam ,, marzenia,, o dzidziusiu. Ale moje skarby to tego były upiornymi niemowlętami, to skutecznie mnie zniechęca - nie wiem, jak to jest mieć ślicznie sypiające w dzień i w nocy dzieciątko. Miałam wrzaskuny nieodkładalne. Słodko się zrobiło dopiero w przedszkolu smile
    • ichi51e Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 10:47
      tez nigdy nie mialam wiec nie pomoge. mialam cos takiego jakby bardz silne uczucie glodu - takie ze az ci slabo i wlasnie niedobrze z tego powodu ustepowalo po jedzeniu. Ale mialam tez kumpele co jechala tramwajem wracajac z pracy tramwaj stawal na przystanku ona wysiadala rzygala potem wsiadaja i znowu... cien czlowieka
      • kalina_lin Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 14:19
        O, też takie miałam. Nieustanne ssanie w żoładku przechodzące w uczucie mdłości i mulenia. Mijało wyłącznie w trakcie przeżuwania czegoś. Przez dwa miesiące jadłam praktycznie non stop - precelki, paluszki, chrupki.
    • ginger.ale Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:28
      Ja w obu ciazach miałam mdłości wieczorne, w pierwszej tylko wieczorne, w drugiej (bliźniaczej) nasilone wieczorem, mdlilo mnie non stop do połowy ciąży.
    • mynia_pynia Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:28
      Ja miałam mdłości od 3 miesiąca aż do po porodu. Przy porodzie rzygałam co 5 min.
      U mnie to była permanentna zgaga i zamulenie, po wszystkim co zjadłam. Po urodzeniu dziecka jak ręką odjął ;P.
      • mynia_pynia Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:29
        A jak nic nie jadłam to było dobrze, toteż w ciąży schudłam a nie przytyłam.
    • antychreza Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:32
      Niewiele pomogę, bo w ciąży wymiotowałam raz, w dniu usg genetycznego, więc pewnie bardziej z nerwów, ale pogratulować chciałam smile
      • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 11:42
        A DZIĘKUJĘ smile
    • run_away83 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 12:27
      Ja miałam mdłości i rzygańsko całodobowe we wszystkich trzech ciążach, ale w trzeciej zdecydowanie mi się nasilało w nocy i miałam objawy podobne do tych które opisujesz, tylko budziły mnie koło 1-2. Trochę się uspokoiło, jak za radą lekarza zaczęłam jadać drugą kolację późnym wieczorem. Całkowicie przeszło gdzieś koło 16 tc.

Jak się niepokoisz, to pogadaj z lekarzem smile
      • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:08
        Kupiłam sobie herbatniki petitki. Mam wrażenie że bede w stanie je zjeść smile
        • jatojagodnik Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 14:00
          Na mdłości świetne były słone paluszki. Trochę oskrobane z soli. Musiałam jeść cały czas, 15-minutowa przerwa skutkowała rzygiem. I tak jak ponizej pisze Kopiko - strategicznym momentem było mycie zębów - lekkie dotknięcie szczoteczki w okolicach ślinianek też powodowało rzyg. I karmienie psów jedzeniem z puszek lub granulkami. I w drugiej ciąży - zmienianie pieluch starszemu synkowi. Tak powodów było mnóstwo - i jedno lekarstwo: słone paluszki smile
          • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 14:09
            Wysyłam męża po słone paluszki na zaś. smiledzięki
            • sanrio Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 21:51
              ciasteczka imbirowe też dają radę.
              A poza tym - słyszałam, że jak ciąża jest zdrowa i silna to kobieta właśnie źle się czuje, także w miarę możliwości ciesz się, że czujesz się źle, to dobry znak wink
        • run_away83 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 14:32
          O tak, u mnie pogryzanie przekąsek też wyciszało mdłości, niestety tylko na czas pogryzania, jak przestawałm jeść, to byłam gotowa wszystko zwócić. Ale całkiem nieźle pomagało żucie gumy, też łagodziło mdłości.
          • run_away83 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 14:34
            Ahha, i jeszcze dla pocieszenia - mdłości są jedną z oznak wysokiego poziomu progesteronu, a zatem są objawem że ciąża prawidłowo się rozwija smile
    • kopiko-lol Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 13:44
      Mnie mdliło do 4 msc caly dzień. Każde mycie zębów i powodowało wymiotowanie. Czasem otwarcie lodówki tez. Bez względu na porę. Najgorzej bylo rano i wieczorem.
      Pomagała troche herbata z imbiru.
    • arwena_11 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 21:55
      W pierwszej ciąży nie tyle miałam mdłości, co rzygałam jak kot. Zero przygotowania, po prostu odruch i minuta na dolecenie do kibla. Chlustało ze mnie. Nie miało znaczenia czy to była 6 rano czy 6 wieczorem. I tak cały dzień 5,5 miesiąca - wtedy myslałam że to koszmar. Idąc ulicą wystarczył smród papierosów, brudnego ciała, potu i pierwsze drzewo było moje.

W drugiej ciąży miałam tylko mdłości. Tak mnie muliło, zbierało się i nic. Sama czasami prowokowałam wymioty, bo potem jakiś czas było lepiej. A same mdłości sprawiały, że bolała mnie głowa, miałam ślinotok, umierałam.
      No i tęskniłam do tego rzygania w pierwszej ciąży, a wtedy myślałam że gorzej być nie może
    • arwena_11 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 21:58
      A i przypomniało mi się jak w Jeżycjadzie Musierowicz Gabrysia Borejko była w ciąży z synem. Musiała mieć przy sobie cały czas natkę od pietruszki, którą cały czas wąchała. Inaczej było jej słabo i ją mdliło
      • europadasielubic Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 22:54
        To był koperek, nie natka.
        I pogryzała kiszone ogórki do tego.
        • arwena_11 Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 23:09
          a no widzisz, wiedziałam, że to jakaś zielenina, ale nie pamiętałam dokładnie
    • klamkas Re: ciążowe mdłości ? 04.05.16, 23:12
      Eeee... no to różnie bywa. Ja miałam tak cały czas (oprócz godzin, które przespałam). Skończyło się na przełomie 6 i 7 miesiąca, kiedy na pierwszy plan wyszły problemy z nadciśnieniem. W pierwszym trymestrze całodobowe mdłości, w ogóle nie miałam apetytu (jadłam bo musiałam), w drugim - apetyt za troje, ale rzygałam jak kot (też po wszystkim). W trzecim - mdłości ustały. Za to rzygałam w trakcie porodu. Nawet jak już nie miałam czym.

Jak się niepokoisz to pogadaj z lekarzem. Egzorcystę skreśl z listy wink.

A i tak nie miałam najgorzej - moja matka rzygała całą ciążę (ze mną). Jedyne po czym nie rzygała to mocno posłodzona czarna herbata, więc tym się głównie "żywiła". W dniu porodu ważyła 7 kg mniej niż przed ciążą (spadła z wagi szczypiorka do zera ;p).
    • radosnaola Re: ciążowe mdłości ? 17.05.16, 11:39
      Też zastanawiałam się czasami nad egzorcystą jak miałam mdłości w ciąży bo nie wiedziałam że można się aż tak źle czuć wink. Tak czy inaczej zmieniłam trochę dietę, piłam jak smok i zaczęłam stosować akupresurę. W końcu pomogło ale przez jakiś tydzień cierpiałam strasznie
      • jaskiereczka Re: ciążowe mdłości ? 17.05.16, 12:12
        Mdłosci troche przystopowaly ale dzis mam mega zawroty glowy. Pewnie to od pogody. Taki helikopter. Albo popiłam ostro w nocy i nic nie pamiętam wink
      • sabina700 Re: ciążowe mdłości ? 18.05.16, 11:27
        o co chodzi z tą akupresurą? Bo nie bardzo kumam. Wiem oczywiście co to jest ale w jakim sensie ma pomagać przy mdłościach?
        • radosnaola Re: ciążowe mdłości ? 18.05.16, 15:22
          Tłumaczyła mi to kiedyś znajoma. Na nadgarstku jest taki punkt odpowiedzialny właśnie za mdłości. Jak się go uciska można się ich w miarę sprawnie pozbyć. Samemu trudno ale w aptekach są opaski akupresurowe wykonane właśnie w tym celu i z tego, co kojarzę firma zwraca kasę, jeżeli opaski się nie sprawdzają
    • cariina Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 15:19
      Od którego dnia od zapłodnienia zaczęłaś odczuwać mdłości ? Czy możliwe, że po tygodniu jest już taki stan?
      • konwalka Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 15:30
        dolaczam sie do gamy i dzwoneczka w temacie wyrabiania norm rzygania
        pierwsze cztery miesiaca pierwszej ciazy- rycze do dzisiaj na wspomnienie
        slabosc, zawroty glowy i wymioty, raz na kwadrans, raz na pol godziny
        schudlam kilka kg przez ten czas pilam tylko mietowa herbate i to wszytsko
        lekarz mi powiedzial, ze jestem tak odwodniona, że "powinien mnie polozyc do szpitala, ale nie ma wolnych miejsc"
        • kaz_nodzieja Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 15:38
          Miętowa herbata często prowokuje do kolejnych partii wymiotów.
          • wuika Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 15:53
            Odezwał się największy spec od ciąż big_grin
            • kaz_nodzieja Re: ciążowe mdłości ? 21.09.16, 08:37
              Akurat mdłości dostępne są dla każdego. U mnie i jeszcze kilku znajomych mięta na mdłości tylko dodatkowo prowokowała do wiadomo czego. Zresztą u Konwalki jak widać też nie działała skoro groził jej nawet szpital.
      • arwena_11 Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 19:54
        Ja po 10 dniach od zapłodnienia rzygałam dalej niż widziałam. Cały dzień właściwie. I tak miesięcy następnych.
        • cariina Re: ciążowe mdłości ? 20.09.16, 22:12
          U mnie 11 dni a od 3 czuję się jak podczas jazdy na kole w busie z chorobą lokomocyjną sad w głowie takie odrętwienie i mdłości, nie rzygam.. Kurde zastanawiałam się nawet nad jakimś uciskiem w mózgu, jakieś ciśnieniowe sprawy.. bo wydawałoby mi się, że 9-10 dni i już takie coś?? W pierwszej ciąży zero objawów..
          • 3-mamuska Re: ciążowe mdłości ? 21.09.16, 00:43
            O, też takie miałam. Nieustanne ssanie w żoładku przechodzące w uczucie mdłości i mulenia. Mijało wyłącznie w trakcie przeżuwania czegoś. Przez dwa miesiące jadłam praktycznie non stop - precelki, paluszki, chrupk

Tez tak miałam w czasie 3 ciazy.
            Normalny obiad popisałam cola i to mi pomogło zatrzymać posiłek.
            Mojej siostrze pomagało najeść sienprzed spaniem to rano mogła normalnie wstać.
            Jak nie zjadła rano była godzina wymiotów.

Ja 2 pierwsze ciąże standardowo troche młodości 1-2 wymioty.
            3 to koszmar do 7 miesiąca. Do tego cholestaza ciążowa, a w końcówce żółtaczkę ... Oj okropny czas jak dla ta 3 ciąża.
            Dała mi popalić, za to juz 17 tygodniu czułam ruchy młodegowink
            • arwena_11 Re: ciążowe mdłości ? 21.09.16, 08:06
              Ja żeby wstać musiałam choć jedną kanapkę zjeść. Inaczej było mi słabo i miałam zawroty głowy. Co nie zmieniało faktu, że jak wstałam to leciałam do łazienki rzygać.
              W ogóle w pierwszej ciąży co zjadłam to rzygałam, każdy zapach nie taki wywoływał wymioty i to bez znaczenia czy byłam w domu czy na ulicy. A już smród papierosów powodował, że chlustało ze mnie. I tak z 5,5 miesiąca. Zeszłam z wagi 6 kg i groziło mi leżenie w szpitalu. Na szczęście się uspokoiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka