beata985 16.06.16, 07:54 dzisiaj o 21.... mamy szansę bez Szczęsnego??? oby, bo przeciwnik trudny,.... syn -niemeczowy-juz zapowiedział, że on Krzyzaków bedzie oglądal, bo tam na pewno wygramy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milka_milka Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:03 Nie lubię meczy Polska:Niemcy, bo wiem, że i tak przegramy. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:10 mi tam wszystko jedno, czy wygramy czy przegramy, ale chetnie obejrze Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:35 Dlatego od razu nalezy kibicować niemcom Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:35 eeee nie jestem targetem tego przesłania Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:47 Ja też nie. Najpierw kibicuję Polakom a potem Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:54 Ja tak mam z Rosją. To ostatni kraj któremu bym kiicowała Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:35 11.10.2014 - 2:0 wygrała polska reprezentacja w meczu eliminacji piłkarskich mistrzostw Europy 2016 z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:39 i koniecznie trzeba to powtórzyć!!! tego się trzymajmy....DO BOJU.... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:18 Akurat z bramkarzami nie ma problemu, mamy dobrych. Może Fabiański, może Boruc. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:33 Możemy ten mecz spokojnie przegrac-i pewnie tak zrobimy Dużo ciekawszy będzie mecz z Ukraina... Ale i tak chciałabym żeby powalczyli dzis i nie dali sie zmasakrowac. Remis to byłby naprawde sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:53 odnosnie meczu z ukrainą, to ja bym wyjatkowo chciala, zeby im nasi zmlocili tylki odkad przeczytalam, ze ukrainska prasa cieszy sie na powtorke z "rzezi wolynskiej" to zrobilo mi sie niedobrze to tylko ten chory narod moze wpasc na takie porownania Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 11:57 Ja bardzo kibicuje Ukrainie. A pewnie ta "ukrainska prasa" o której piszesz to ichniejszy odpowiednik naszej Frondy... Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 16:32 oni wszyscy po jednych pieniadzach pikio.pl/kompromitacja-ukrainskich-pilkarzy-w-ich-szatni-pety-puszki-i-butelki/ Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 17:50 Po jednych pieniądzach? Naprawde? Czyli dla Ciebie ohydne i durne teksty o rzezi wolynskiej i pety w szatni to to samo? Może zreszta to jacyś z obsugi nasmiecili a nie zawodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 18:06 Obsługa nasmiecila jak na złość w ukraińskiej szatni Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 19:37 tak sie ciezko pracuja bracia ukraincy, a jeszcze niektorzy wtykaja im szpilki to nie ludzie, to wilki Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:42 POLSKA - NIEMCY 2-0 - BRAMKI Z MECZU Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:42 I tak w połowie usnę. Szlag mnie trafia. Wstaję o 6, mimo, że nie muszę, ale o 21 jestem nieprzytomna. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy RAZ spałam dłużej niż do 7. Mąż myślał, że ze mną bardzo źle. Za to wczoraj, po włączeniu meczu Francja-Albania znałam wynik długo przed skończeniem meczu. Po prostu te bramki mi się śniły, obudziłam się nieco i pytam się męża - już jest 2:0. Ten na mnie patrzy, jak na wariatkę (była 80 minuta ). Jak się przebudziłam za kwadrans to miał śmieszną minę Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:47 To ja ma zupełnie odwrotnie. Jak nie przespie 15 godzin na dobę to jestem rozbita i źle się czuje cały dzień. jakbym normalnie pracowała to bym chyba musiała iść na zwolnienie bo bym nie dała rady. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:44 0:2 i oby na tym się dziś skończyło. Można wyśmiewać Löwa, ile się chce, ale trenerem to on jest świetnym, a i drużyna dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: mecz mecz mecz.... 17.06.16, 08:00 > 0:2 i oby na tym się dziś skończyło. Można wyśmiewać Löwa, ile się chce, ale trenerem to on jest świetnym, a i drużyna dobra. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:44 Przyznam się, że ostatni mecz oglądałam tylko jednym okiem, więc mogę się mylić. Mam wrażenie, że w końcu zagrała drużyna, a nie jedenaście luźno puszczonych niezależnych bytów. Jeżeli się nie mylę, to oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:47 obyś miała rację, bo co do ostatniego meczu to ja mam własnie zdanie odwrotne do Twojego-zagrało w nim jedenaście luźno puszczonych niezależnych bytów Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:49 Fakt, oglądałam jednym okiem Czyli tak jak zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:51 joa66 napisała: > Fakt, oglądałam jednym okiem Czyli tak jak zawsze? zdania są podzielone a te te które krytykowały grę naszych zostały nazwane Grażynkami od Januszów... Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 08:51 DOOO BOJUU, DO BOOOJU... Jaki by wynik nie był, mecz oglądamy całą rodziną i trzymamy kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:20 Zrobili kilka koszmarnych błędów w obronie, Irlandczycy ich nie wykorzystali na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:00 Beato miła (na bazie wątku o wołaczu ), czuj duch, toż Fabiański miał być w pierwszym składzie, Nawałka zmienił zdanie w ostatniej chwili. Jak panowie z obrony raczą się ruszać, a nie kwitnąć, to będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:02 >juz zapowiedział, że on Krzyzaków bedzie oglądal Na razie w 1/8 trafiamy na Szwajcarię i co ten biedny Kurski puści? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:02 Mało to mają doświadczeń w tworzeniu własnej historii? Prezesi dadzą radę Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:05 W ćwierćfinale na Szwecję, będzie "Potop" Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:57 >juz zapowiedział, że on Krzyzaków Niemcy mają takie koszulki, że tylko krzyży na plecach brakuje i mogliby iść na inscenizacją bitwy pod Grunwaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 09:39 Make life harder napisało list otwarty w tej sprawie: LIST OTWARTY DO PANA BOGA Szanowny Panie Boże, piszemy do Pana w sprawie dzisiejszego meczu Polaków z Niemcami. Nie wiemy, czy śledzi Pan piłkę, ale dla nas ten mecz to jak dla Pana Wielkanoc i Boże Ciało w jednym. Niestety, odkąd pamiętamy, mamy nieodparte wrażenie, że od zawsze miał Pan do Niemców słabość. Niemcy dostali Beethovena, my dostaliśmy Piotra Rubika. Kiedy w latach 90-tych niemieccy nastolatkowie zajadali się czekoladą z okienkiem, my suche bułki przegryzaliśmy rozczarowaniem w tubce. A kiedy dziś przeciętny mieszkaniec Hamburga za swoją średnią pensję może polecieć na dwutygodniowe wakacje na Bora Bora, kupić golfa szóstkę i zjeść tyle pistacji, aż mu spierzchną wargi - my za nasze 2100 brutto możemy co najwyżej zapłacić za mieszkanie, kupić miesięczny na autobus i zorganizować sobie wypad na środy z orange do multikina. Słowem, Niemców zawsze traktował pan jak swojego ulubionego wnuczka, któremu nigdy nie żałował Pan werther's original, podczas gdy my byliśmy dla Pana bardziej jak przygłupi parobek ze wsi, który co prawda rozkosznie merda ogonem na widok kostki cukru, ale nie na tyle, żeby dostać pod stołem kawałek kiełbasy. A przecież tak bardzo się staramy. Postawiliśmy Jezusa w Świebodzinie, lewica nie weszła do sejmu i już nawet Nergal nie jest jurorem w The Voice of Poland. Mimo to ciągle mamy wrażenie, że na nasz widok wywraca Pan oczami. Nie chcemy tu niczego sugerować, ale mamy teorię, że Pan po prostu nie lubi Polaków. Tak między nami mówiąc, my za sobą też jakoś niespecjalnie przepadamy, ale przecież było mówione, że kocha Pan wszystkich po równo, więc wydaje nam się, że coś tu jest jednak niehalo. Podsumowując, sądzimy, że dzisiejszy mecz byłby idealną okazją na gest dobrej woli z Pana strony. To nie musi być nic spektakularnego, nikt tu nie mówi, że zaraz Kapustka z przewrotki na 3:0 i Polska mistrzem świata. Ale takie, dajmy na to, 2:1 po wyrównanym meczu byłoby naprawdę okej. Wie Pan co, remis, 2:2 i jesteśmy kwita. Miłym gestem byłaby kontuzja stawu skokowego u Thomasa Mullera, ale to jak już Pan uważa. Jeśli przychyliłby się Pan do naszej prośby, to my z naszej strony możemy obiecać, że już nie będziemy dokuczać Terlikowskiemu i jeszcze dziś wieczorem po uroczystym odśpiewaniu barki wrzucimy Nergala do wulkanu. Pozdrowienia dla małżonki. Z poważaniem, Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: mecz mecz mecz.... 17.06.16, 14:12 A to nie mówi się "Panie Boże"? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 17.06.16, 18:02 ewa_mama_jasia napisała: > A to nie mówi się "Panie Boże"? > jeruna, kobity....wyluzujcie w końcu...... a tak poza tym, to ja też w pewnych momentach modliłam się tymi słowami..... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 11:30 Akurat jeśli chodzi o bramkarzy to są w miarę wymienialni Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 16:10 i na rozluźnienie..... www.facebook.com/krzysztof.wieczorek.902/videos/828919043787601/ Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 19:46 Nie liczę na wygraną, chociaż wiem że chłopaki się postarają. Niemcy i tak są i będą pierwsi w tabeli, niech to będzie dobry mecz bez kontuzji dla naszych, bardziej mnie obchodzi walka z Ukrainą tu musimy i możemy (mam nadzieję) wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 19:51 Ukraina konczy teraz grać z Irlandia i przegrywa. Z nimi wygrać to chyba nie będzie problem,grają niedokładnie i nieudolnie Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 19:57 Chyba że się pozbierają akurat na nas Wygrana Irlandczyków sprzyja nam, nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:15 no grali ukraincy beznadziejnie, to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 19:56 Ja trochę obejrzę, bo jutro muszę bardzo wcześnie wstać. Szkoda, bo lubię oglądać piłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:24 Tak tylko dodam (po ostatnim mecz), żeby od razu ogladac na Polsacie. Jedynka ma tak fatalnych komentujących... Nie wiem kim sa ci faceci, ale ich dygresje, aluzje, jakieś nietrafione przytyki strasznie irytują. Mało elokwentny komentujący potrafi wkurzyc bardziej niz źle grajacy zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:34 Jedynki nie oglądam z założenia. Nawet prognozy pogody Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:43 ja wole jedynkę jednak ale zawsze można na zdf obejrzeć.. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:45 No właśnie nie można na ZDF, już zablokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:48 no co ty?!?!?!? a das erte??? to są szwajnsztajngery no......... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:50 u mnie póki co jest.....sprawdziłam, narazie jakieś studio, chyba że na mecz wyłączą. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:54 Może tak jak ja masz blisko do granicy i lapiesz normalnie przez antenę Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:58 ale coś ty...ze 300 km jak nie wiecej..... tylko,że ja mam nc+ może polsat się wkur....i zablokował.... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:51 Już pisali gdzieś, że to nielegalne - jeżeli w ofercie kablówki masz ten kanał i oni nagle zaczynają go kodować, to nie dopełniają warunków umowy. Ciekawe czy ktoś ich pozwie za to. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Przecież na Polsacie lecą wszystkie 16.06.16, 21:07 mecze reprezentacji niezakodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Przecież na Polsacie lecą wszystkie 16.06.16, 21:10 niektórzy bojkotują polsat....inni nie oglądają tvpis..... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:53 Jak przygotowania? Piwo schlodzone? Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:54 Witam Pewnie, że mamy szanse! Irlandia Północna rozniosła przed chwilą Ukrainę. Nie poszłabym w takie zakłady, na pewno. A nawet jak przegramy to wsi nie ma - mistrzowie świata w końcu. Przegrać z mistrzem świata to nie taka znowu zniewaga. Byle nie przegrać tak, jak Brazylia;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:56 Obstawiam 2:1 dla Niemców. Stawiam prawdziwki (zdrowe) przeciwko zlotowkom- ktoras chce sie założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 20:57 Czy ja dobrze słyszałam gwizdy podczas niemieckiego hymnu? Nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:02 tak, nieładnie.... ale bardzo mi się podobała przyjazna atmmosfera kibiców przed meczem...pełna symbioza..... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:15 To byli Niemcy. Oni zawsze gwiżdżą. Jak na razie słabo to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:18 morekac napisała: > To byli Niemcy. Oni zawsze gwiżdżą. > Jak na razie słabo to wygląda. > pogrywają z nami jak nasi z Irlandią... Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:23 Naszych nie ma prawie wcale przy piłce... Jedynie głos Borka koi moje nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:24 morekac napisała: > To byli Niemcy. Oni zawsze gwiżdżą. > Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:27 Niewątpliwie - to obcokrajowcy dają aplauz Niemcom niczym Kurskiemu w Opolu Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:36 Co tam gwizdy kibicowskie, kiedy nasi piłkarze podaja piłkę przeciwnikowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:41 weź nie komentuj Grażynko Januszowa...znasz sie jak kura na grzmotach,... Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:00 jak to wygramy? wygraliśmy i nudną powtórkę będzie oglądał zamiast ekscytującej "wielkiej niewiadomej" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:41 Ponieważ w samym meczu niewiele się dzieje, to napiszę, że jeden z komentatorów na Polsacie mówi "bojska" zamiast "boiska" Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:51 jasne, on ma czas wymawiać "I" JAK TU NIEMCY ciągle zabierają piłkę... Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:55 A na jedynce jak z dykcją, sprawdziłas? Moze tam tez lepiej grają? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Zawsze można przełączyć na "Krzyżaków" :-D 16.06.16, 21:57 Tam nie tylko wynik optymalny, ale jescze dykcja gwarantowana Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 21:41 Patrzę co jakiś czas na transmisję online w necie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 22:00 dogadali się na remis . Jedni i drudzy grają dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 23:00 Nie dziwnie tylko jeden i drugi nie chciał odpuścić. Świetny mecz a remis idealny wynik. Jak widać nie taki diabeł straszny... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 23:03 dokładnie Ukraina już i tak odpadła, ale wygrana by się przydała. Może Irlandia dokopie Niemcom lub chociaż remis wywalczą, to jest szansa na 1miejsce w grupie. Ale i tak wychodzimy Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 23:29 Mecz był ciężki, pierwsza połowa taka sobie (i w wykonaniu jednych i drugich) - obie drużyny murowały własną bramkę i dobrze grały w obronie. Bardzo dobrze. Ale na trzeźwo nie dało się tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: mecz mecz mecz.... 16.06.16, 23:02 i dziwnie bronił Fabiański, jedną ręką tylko, jak on mógł Odpowiedz Link Zgłoś