Dodaj do ulubionych

Wyjazd wakacyjny

26.06.16, 18:38
Czy wszystkie fajniejsze miejsca w Europie są już zarezerwowane? Szukam jakiejś willi z basenem, najchętniej niedaleko morza, w niedużej odległości od miasta, które zapewni jakiekolwiek rozrywki. I co? Albo jakieś odpady albo domy za 30 tys euro za tydzień.

Znacie jakieś portale poza casamundo i interhome? Może podzielicie się jakimiś urokliwymi miejscami, o których nawet nie pomyślałam? Rozważałam Czarnogórę (znajomi niechętni), Włochy -Toskanię (koncert Stinga, ale nie upieram się, bo można polecieć tam oddzielnie) i Sycylię oraz Portugalię. Mój partner stawia na Skandynawię.

Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 18:51
      Smiem twierdzic, ze wakacje w krajach europejskich przypadaja mniej wiecej w tym samym czasie... Trzeba bylo pomyslec o tym troche wczesniej wink
      • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 18:54
        Wiem, wiem, ale na pomysł wspólnych wakacji wpadliśmy tydzień temu. Nasze prywatne wakacje są już dawno temu zaplanowane. Ale spoko, znalazłam jeszcze jeden portal, więc nie tracę nadziei!
    • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 18:52
      Ciepło: Aix en Provence, La Rochelle
      Nie za ciepło: Dinan, Nairn, Ring of Kerry

Mnóstwo tego jest. Zakwaterowanie - np. na booking.com
      • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 18:55
        Pozornie jest tego mnóstwo, a jak poszukasz willi z basenem i zmywarką to nagle oferty się rozmywają. wink
        • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 18:57
          Nie, kontrolnie sprawdzałam Aix - są "miejsca" i nie za 30000 euro za tydzien
          • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:02
            Ok, zaraz obejrzę.
            • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:05
              Gdybyś się zdecydowała na jakieś miejsce (miejscowośc) to zwykłe google nie są najgorsze.

A polecić mogę jeszcze Aubeterre sur Dronne. Co prawda do morza trochę daleko, ale rzeka bardzo fajna.
          • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:07
            O rety, najpiękniejsze domy są w tym Aix! Chyba się zdecydujemy! Dzięki joa!!!
            • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:10
              Aix jest cudne. Oczywiście większość domów jest poza miastem, ale do miasta zwykle łatwo się dostać. Jeżeli lubicie migdały/marcepan, zakochacie się w calisson.
              • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:15
                Baby będą jęczeć, że daleko do wody. wink Marcepan to jeden z niewielu łakoci, od których trzymam się z daleka. wink Ale pięknie tam!

Joa, masz coś jeszcze w zanadrzu?
                • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:18
                  Joa, a może po prostu Marsylia? Byłam kiedyś, przejazdem. Ma wszystko, czego szukam? Znajomi chyba nie byli.
                  • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:23
                    Marsylia jest blisko, jeżeli będziecie mieli wynajęty samochód możecie sobie dojeżdżać. Osobiście mam mieszane uczucia do Marsylii - dużo slumsów. Jeżeli już to może Tulon?

Z ciepłych miejsc mało znam , bo staram się unikać. Chyba poleciłam wszystkie ciepłe, które znam i z czystym sercem mogę polecić - czyli oprócz Aix i szeroko rozumianych okolic, to właśnie La Rochelle (blisko morza) i Aubeterre z fantastyczną rzeką (ale bez morza). Nie wiem jakim cudem , ale woda w rzece unosiła mnie jak chyba tylko morze martwe potrafi.
                    • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:26
                      Nie będziemy mieć wynajętego auta, bo tam nikt nie będzie trzeźwy. wink No dobra, jeszcze ja mogłabym być, ale nie będę woziła 9 podchmielonych osób jakimś busem (bo tylko do takiego auta byśmy się zmieścili). Ok, oglądam jeszcze Tulon i La Rochelle.
                      • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:46
                        Wydaje mi się, że trudno o willę z basenem w mieście i koło morza (na piechotę). Chyba musicie szukać gdzieś kompromisu. Ale może się mylę.

p.s. Jeżeli Toulon to polecam odcinek na trasie Toulon-Hyeres.
                        • astomi25 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:50
                          Sprawdz jeszcze booking
                          • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:55
                            Nie wiedziałam, że na bookingu są wille i domy wakacyjne. wink
                            • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:56
                              są. po lewej stronie wybierasz rodzaj zakwaterowania.
                              • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:00
                                No wiem, wiem, już znalazłam wcześniej. smile Ale do dzisiaj nie miałam o tym pojęcia, na bookingu tylko hotele rezerwowałam.
                            • astomi25 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:59
                              Sa
                              • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:00
                                smile
                        • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:54
                          Znalazłam willę z basenem - blisko miasta i morza. wink Lazurowe Wybrzeże. Cudo. smile))
                          Póki co skupiam się na Francji i zapisuję propozycje.
    • naomi19 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:55
      ale na za rok juz wszystko zajete?
      • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 19:57
        Za 4 tygodnie a nie za rok.
        • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:02
          sierpień? We Francji może być ciężko. Ale to nie znaczy, że to niemożliwe.
          • astomi25 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:03
            Jeszcze jest airbnb.de
            • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:14
              Dzięki.
              • magdalenap285 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:19
                Tez polecam airbnb! Jak zarejestrujesz sie z ponizszego linku, to dostaniesz srodki do wykorzystania na pierwsza podroz. Niewiele, ale zawsze cos wink
                www.airbnb.pl/c/magdalenap285
          • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:16
            Mamy wolne między 20 lipca a początkiem sierpnia i w ten termin chcemy się wstrzelić. Joa, we Francji jest więcej wolnych willi niż we Włoszech. No i mają lepszy standard.
    • aka10 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:15
      Idz na Tripadvisor, znalez, co Ci pasuje, potem szukaj na stronie danego hotelu, czy sa miejsca.
      • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:18
        Nie szukam hotelu, leci 10 osób.
        • aka10 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:55
          thank_you napisała:

> Nie szukam hotelu, leci 10 osób.
          >
          Tam masz wszystko. A w hotelu tez przeciez dwa pokoje mozecie wziac.
          • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 21:09
            Dwa? Pięć. A to mocno ogranicza wybór hoteli. Poza tym my nie chcemy do hotelu. smile)) Chcemy wspólnie biesiadować od rana do wieczora bez konieczności przemieszczania się kilka razy dziennie po restauracjach.
            • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 21:15
              imho dostęp do kuchni i stołu na wakacjach na południu Europy to bardzo fajna rzecz. Hotele raczej tego nie dadzą.
          • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 21:09
            No ale zajrzę jeszcze na ten tripadvisor. smile)) Dzięki!
    • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:26
      Szukałam przez tydzień i nie znalazłam nic godnego uwagi (no dobra, może dwie propozycje były ciekawe), a teraz mam z 30 opcji. Chyba postawimy na Francję. smile))
      • joa66 Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:34
        To powodzenia. Nie powinnaś się rozczarować.
        • thank_you Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 20:45
          Nie rozczaruję się, bo jadę ze świetnymi ludźmi, ale miło jest spędzać czas w ciekawym otoczeniu. wink Francji nie brałam pod uwagę, ale dzięki Tobie joa na 99% część wakacji spędzimy właśnie tam. smile
          • readytowear Re: Wyjazd wakacyjny 26.06.16, 21:21
            Homeaway.com - sprawdzone wielokrotnie bez wtop.
            I sprawdz jeszcze La Manga de Mar Menor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka