Dodaj do ulubionych

cholerne orange

28.06.16, 11:49
To zaraz mnie trafi. Ci wszyscy naciągacze nie mają sobie równych w pomysłach!
Nie zgadzasz się telefonicznie, nie odbierasz telefonu to cię naciągną inaczej.

Normalnie gdy czasem kończy mi się kasa na koncie w telefonie a nie mam gddzie kupić karty a muszę dokończyć rozmowę czy wysłać sms: oddzwoń/zadzwoń czy coś - zdarzy mi się ściągnąć kredyt za 2 zł lub 5. Wysyłam wtedy pod numer 808 słowo KREDYT. Wybieram ile i mam.
Oddaje po doładowaniu. I luzik.

Ostatnio jednak przyszła mi jakaś informacja i odruchowo przycisnęłam OK.
Potem druga i nagle okazało sie, ze to jakaś oferta, odrzuciłam ale zastanawiałam się czy wcześniejszej nie zaakceptowałam.

No i zaakceptowałam.

Chodzi o to, że teraz jak mi się kasa skończy do 0 to oni sami za dramo dadzą 5 zł. Na jeden dzień czy ja chce czy nie.
No i mi dali.
Jak mnie taka nachalność wk...a. I co nie mam gdzie dzwonić, pewnie o północy wezmą i odwalą mi od doładowania. Żenada.

I weź teraz łaź i szukaj jak to zablokować. Nie wiem czy oni nie potrafią zrozumieć, że człowiek nie chce ich nachalnych propozycji. Jak mi potrzeba kredytu sama sobie ściągam kiedy chce i ile chce.

WWWWWWRRRRRRRRRRRRRR
Obserwuj wątek
    • liisa.valo Re: cholerne orange 28.06.16, 11:52
      A po co chcesz łazić gdzieś?
      www.orange.pl/kid,4000377334,id,4002041120,title,Kredyt,article.html
      jak zjedziesz strzałką niżej, masz instrukcję jak wyłączyć. Zajęło mi to 20 sekund.
      • skomplikowanaula Re: cholerne orange 28.06.16, 11:55
        łazić po necie..big_grin
        • liisa.valo Re: cholerne orange 28.06.16, 12:00
          Eee, tam, wujek google prawdę ci powie smile
    • aurinko Re: cholerne orange 28.06.16, 12:21
      skomplikowanaula napisała:

Ostatnio jednak przyszła mi jakaś informacja i odruchowo przycisnęłam OK.

Tak to jest jak się nie czyta tylko bezmyślnie klika "OK". Równie dobrze mogli Ci wysłać subskrypcję w której sms otrzymany kosztuje 30zł i też byś przycisnęła OK.
      • burina Re: cholerne orange 28.06.16, 12:31
        No ale chyba po to mamy zdobycze cywilizacyjne jak unijna ochrone praw konsumenckich, zeby omylkowe wcisniecie ok nie powodowalo ze nie ma odwrotu. Tymbardziej jesli dodali jakis dodatkowy krok do procedury, ktora do tej pory wymagala tylko ok a nie ominiecia niechcianej uslugi. To podchodzi pod zakazane praktyki.
        • aurinko Re: cholerne orange 28.06.16, 12:35
          Przecież wciśnięcie OK nie spowodowało, że nie ma odwrotu - z usługi można zrezygnować.
          • burina Re: cholerne orange 28.06.16, 12:38
            No ale kazda oferta powinna jasno okreslac mozliwosc rezygnacji i jej warunki a tutaj zdaje sie zaintetesowana nie wie, jak odkrecic owo ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka