Dodaj do ulubionych

Wyglądanie na swoje lata.

01.08.16, 21:04
Kto z Was faktycznie wygląda na swoje lata, a nie młodziej? A może ktoś z Was wygląda nawet trochę starzej niż metryka? Która z Was jest gruba (nie - z lekką nadwagą, nie "kobieca", ale najzwyklejsza spyrka)? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 21:07
      Nie ma tu takich.
      • rosapulchra-0 Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 21:09
        Mów za siebie.
        • niutaki Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 21:29
          ja wygladam na swoje i na jeszcze troche.
        • alpepe Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:33
          a sorry, ale ty wyglądasz mi niekoniecznie na starszą, masz taką piękną młodzieńczą naiwność w sobie, sądząc po twoich wypowiedziach.
          • niutaki Alpepe 02.08.16, 06:33
            ja?
    • saszanasza Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 21:38
      Ja wyglądam na młodszą, tak z 5-6 lat, ale mnie nigdy nie dawli tylu ile miałam.
      • niutaki Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:13
        na mlodsza wygladalam, jak bylam mlodsza smile
    • kropkacom Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 21:39
      Oh jak bardzo byś chciał aby ci forumki napisały, że są stare, grube i brzydkie big_grin Jak bardzo? Mogłeś chociaż nick zmienić. big_grin
    • evolventa Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:02
      ja jestem gruba..... i raczej wyglądam na swoje lata, ale ja się tutaj nie udzielam, tylko czytam..... to się liczy?
      • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 07:50
        Niech będzie, skoro żadna stała forumka się nie przyznaje.
    • beataj1 Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:07
      Nie mam zmarszczek ale wyglądam na swoje lata. Jestem gruba i absolutnie nie mieszcze się w kategorii zadbanej. Zatem pewnie wyglądam na swój wiek choć niespecjalnie się tym przejmuje...
      • rosapulchra-0 Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:21
        beataj1 napisała:

> Nie mam zmarszczek ale wyglądam na swoje lata. Jestem gruba i absolutnie nie m
        > ieszcze się w kategorii zadbanej. Zatem pewnie wyglądam na swój wiek choć nies
        > pecjalnie się tym przejmuje...
        >

Nie wierzę ci!
    • princesswhitewolf Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:16
      no nie wygladam na swoje lata, tylko troche mlodziej. Nie jak 20 latka ale tak na 36 czyli z 8 lat mlodziej. Taka skora. Mam nadwage, ale nie przesadzajmy juz z bycia gruba bo tak to mnie jeszcze nie okreslaja. Moglabym schudnac z 10 kg. Laska bym byla znowu... Ale to wymagaloby albo drastycznej diety albo dzien w dzien biezni przez godzine, a ja tak z 3 razy w tyg znajduje czas teraz... Przyczyna jest praca siedzaca niestety
    • solejrolia Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:20
      Ja.
      Był czas, że wyglądałam bardzo staro - stres, zmartwienia, zbytnia szczupłość, no różne rzeczy na siebie się nałożyły, a jak mi sie poprostowało, to wyglądam na swój wiek (od niektórych koleżanek-wyglądam lepiej, od innych gorzej, ale zdecydowanie na swój wiek).
      Jestem szczupła, ale już nie chuda.
    • aleksandra1357 Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:27
      Mnie czas ostatnio nadszarpnął z zaskoczenia. Zbliżam się do 40-stki i zauważyłam, że mam zaawansowany cellulit na przedramionach - porobiły mi się na rękach pomarszczone fałdy i zwisy, mimo że nie mam nadwagi. Fatalne geny. Teraz obserwuję z niedowierzaniem i zazdrością 50-letnie znajome z gładkimi przedramionami.
      • ladnyusmiech Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:41
        Ostatnio wyczytałam, że to się zwie pelikany big_grin Zaczęłam chodzić na siłownie, bo patrząc na moją mamę też mam takie geny uncertain Ręce przyjemnie się ćwiczy więc polecam smile
        • barbibarbi Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 11:02
          Niektórzy nie mają pelikanów ale mają normalny cellulut na rękach. Miałam taką znajomą, przedramiona całe w cellulicie, tak jak niektórzy mają na udach.
    • semida Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:30
      No dobra,masz co chceszsmile Jestem gruba,leniwa i nie wstaje z łóżka od kilku lat.
    • tereska.z.bombaju Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:36
      A co mi tam- jestem gruba, brzydka i wyglądam na swoje 42 lata
      • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 07:51
        Czy mogę prosić o zmianę sygnaturki na nieruchomą? Mam problem z błędnikiem i zarówno pierwszy jak i ten podpis powoduje u mnie bóle głowy. Dziękuję.
        • tereska.z.bombaju Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 13:32
          kaz_nodzieja napisał(a):

> Czy mogę prosić o zmianę sygnaturki na nieruchomą?

Oczywiście, że możesz
    • ladnyusmiech Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:39
      Nie jestem gruba. Mam naprawdę świetną figurę, biorąc pod uwagę dwie ciąże.
      Ale twarz mam zgodną z metryką. Nie jest zniszczona ale widać, że nie grzeszy "świeżością".
      • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 22:43
        no, ja
        wygladam jak starsza pani, bo nia jestem
        mam nadwage czyli wg siebie samej jestem gruba
        co tam jeszcze chciałes?
        • rosapulchra-0 Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 23:07
          Konwalka, jeśli ty jesteś grubą starszą panią, to kim ja przy tobie jestem? suspicious suspicious suspicious
          • princesswhitewolf Re: Wyglądanie na swoje lata. 01.08.16, 23:56
            szczupla laska jestes rosa, nie przesadzaj! Wygladasz jak sportsmenka
            • rosapulchra-0 Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:20
              O, dzięki big_grin Ale ze sportem to ja niewiele mam wspólnego big_grin
          • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 06:57
            a tam, rosa, dajmy gazecie troche frajdy
            chyba jedna z niewielu przyjemnosci w jego zyciu
            • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 08:12
              Rosa sama niedawno wklejała link z Newsweeka o tym jacy Polacy są otyli. A tu nikogo. Większość ludzi wygląda na swoje lata (ewentualnie plus/minus ze dwa lata), na forum nikt. Dużo ludzi zarabia niskie kwoty lub w mało ciekawych zawodach, na forum nikt.
              • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 08:25
                Wypraszam sobie określanie mnie jako nikt. Napisałam, ze jestem tłusta i wyglądam na swój starczy wiek? Napisałam.
                • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 08:33
                  Wyjątek.
                  • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:18
                    Wyjątek to nie nikt. Przeproś.
                    • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:54
                      piwo
                      • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 10:04
                        Być nie może! Ze zmywakiem sie stuknal! (Kuflami). Czirs big_grin
                    • princesswhitewolf Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 23:10
                      no ja napisalam ze mam nadwage. Przeciez nie bede zmyslac ze jakos otyla jestem znowu, bo nie jestem ale szczerze napisalam ze jakbym nieco schudla to bym laska byla...
                      Polacy nie sa otyli ale maja nadwagi troche
                      • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 03.08.16, 07:58
                        Kiedy ostatnio i na jak długo tu byłaś?
                        • princesswhitewolf Re: Wyglądanie na swoje lata. 03.08.16, 23:08
                          bywam raz w roku 2 tyg
                          • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 04.08.16, 09:27
                            To mało. I jak dobrze pamiętam Warszawa gdzie sporo jest ludzi różnej narodowości?
                      • bergamotka77 Re: Wyglądanie na swoje lata. 03.08.16, 23:23
                        Bez urazy Polacy mają często niefajny typ urody taki przasny...Ja wiem ze nie wyglądam na swoje lata bo mówi to nawet moja szczera do bólu mama big_grin Która przy każdych urodzinach dziwi się, że mam już tyyyle lat ale zarazem mówi ze nie wierzy, bo nie widać ich po mnie big_grin Ale moi rodzice są młodzi duchem i się dobrze trzymają - mają wielu znajomych, bogate życie towarzyskie i kulturalne, podróżują i szaleją z wnukami. Ja tez odziedziczyłam po nich te młodość ducha. Moja mama też się nosi młodo - zero bezksztaltnych spódnic, workowatych ubran itp. No ale figure ma super dzięki fajkom niestety sad
                        • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 04.08.16, 09:28
                          A jaka narodowość ma nieprzaśny typ urody?
                  • niennte Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 10:17
                    No dobra.
                    Ja też jestem stara, gruba i wyglądam na swój wiek.
                    Zadowolony?
            • rosapulchra-0 Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:22
              Nie, nie dam mu tej frajdy. IMHO jesteś piękną kobietą, z uroczym uśmiechem i naprawdę kobiecą i miłą dla oka figurą i zdecydowanie nie wyglądasz na starą babę.
              BTW, ciekawe, czy gazeciarz wygląda na swój wiek? big_grin O ile w ogóle wygląda wink
              • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:44
                Ale mi roso pojechałaś teraz...
                • rosapulchra-0 Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 13:46
                  Ale nie uraziłam cię, mam nadzieję? wink
                  • konwalka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 16:03
                    suspicioussuspicioussuspicious
    • viridiana73 Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 07:38
      Nie wyglądam. To nie kokieteria. Nowo poznane osoby widząc mojego syna zawsze wołają: "To twój syn? Żartujesz? Brat chyba!", bardziej kulturalni dodają, że musiałam wcześnie zacząćsmilesmile
      Ale po pierwsze mam dobre geny po rodzicach. Po drugie noszę młodzieżową fryzurę i nie ubieram się jak stara baba. Ale szczerze: twarz mam lepszą niż figurę, pupa J. Lo. (a nawet dwóch J. Lo.) lat raczej nie odejmujesad
    • aguar Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 08:10
      Ja pewnie wyglądam na kobietę po czterdziestce (którą jestem) - trochę zmarszczek i skóra już nie taka. Najgorzej, że normalnie przed lustrem na taką pomarszczoną nie wyglądam, jak na siebie patrzę. Ale jak chcę się do kogoś tak bardzo miło uśmiechnąć - to tragedia. Mimo wszystko nie uważam, żebym była jakaś bardzo brzydka, no i jestem szczupła.
    • evee1 Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 08:36
      Ja uwazam, ze wygladam na swoje lata, chociaz bylam zaskoczona, bo ostatnio obchodzilam okragla rocznice urodzin, i pare osob z pracy niezaleznie od siebie bylo bardzo zdziwionych, ze mam dzieci na studiach. Mysleli, ze mam w domu kilkulatki, albo ze urodzilam moje przed 20tka, he, he.
      I jestem gruba (wedlug tych dziwnych panow na tej liscie, to w ogole chyba jestem monstrum wink). Ale uwazam, ze wlasnie pewna ilosc tluszczyku pomaga w wypelnieniu zmarszczek, ktorych wlasciwie nie mam. A, usmiech i duzo humoru napewno pomaga zachowac mlodego ducha smile.
    • eve-lynn Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:03
      Ja z twarzy wyglądam sporo młodziej, i szczupła jestem, ale... miękka uncertain i serio, ciało wygląda na mój wiek, albo i więcej bo mam suchą skórę i mało piję i często nogi czy dłonie wyglądają jak u staruszki.
      O dziwo - nie odbija się to na twarzy. W każdym razie ostatnio się wzięłam za siebie, nawadniam, kremuje i dużo roweruję. Czasu nie cofnę ale może zatrzymam.
      Także nie wielkim procencie wyglądam młodziej, w olbrzymim przynajmniej na swój wiek.
      • bezo750 Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:17
        Jak się wygląda na swoje lata? na pewno dzisiejsze 40 latki wyglądaja o wiele młodziej niż ich/nasze babcie. Żałosne natomiast jest kiedy 50 latce się wydaje że wygląda o wieeeele młodziej niż ma, kilka takich egzemplarzy z radością obserwuję.
    • gepardzica_z_mlodymi Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:35
      Jak miałam +15 kg na stanie, to pewnie usatysfakcjonowałabym cię odpowiedzią twierdzącą.
      Ale teraz oceniają mój wygląd na 33-35 lat, mam 41, więc nie jest źle;-P
      Na początku myślałam, że rozmówcy żartują, bo ja sama matroną się niemal czuję ale autentyczne zdziwienie w oczach, gdy czyniłam coming out mnie przekonały.
      Gdzieś do 30-tki legendarny dowód musiałam okazywać, tudzież słuchać, że taka młoda a już w ciąży ale to pewnie też dlatego, że jestem niska <160 cm.
      • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:52
        Z tym niskim wzrostem to prawda.
        Raz w tramwaju jakaś babcia stanęła znacząco nad pewnym Koreańczykiem (czy podobna narodowość). Kawałek dość spory ode mnie, więc się nie ruszyłem. Potem nagle ruszyła "na mnie", wtedy oczywiście ustąpiłem, a Pani na to wskazując głową na Koreańczyka "A bo myślałam, że to dziecko." big_grin
        • kaz_nodzieja Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:53
          P.s. To było w czasach gdy jeszcze dzieci ustępowały dorosłym, a nie odwrotnie, co by mnie o trolling nie posądzać.
    • liisa.valo Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 09:48
      Przecież wiadomo, że każda z nas wygląda młodziej i każdą o dowód proszą tongue_out
    • 0ldjoanna Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 10:15
      A kto to i w jaki sposób ma ocenić? Mamy zapytać np. 100 osób, na ile wyglądamy, i one wszystkie szczerze odpowiedzą? zauważyłam, że wiele osób tak od około trzydziestki dowartościowuje się myśląc, że wygląda na mniej niż ma, a moim zdaniem część z nich nie wygląda wcale młodo.
    • labianka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 10:33
      Zdecydowanie wyglądam na swoje lata, ale nie jestem gruba. Obecnie mam 20 kg mniej niż w czasach licealnych smile
      Ten spadek wagi to dzięki ciążom - serio smile
      Sama siebie określam mianem "pani w średnim wieku" i bardzo dobrze się z tym czuję. Żartuję często, że piękna, młoda i zdrowa już byłam, teraz mogę być już tylko bogata wink
      Choć nie jestem "spyrką" to bywam leniwa i ociężała; potrafię powiedzieć: "jestem stara i nie chce mi się". Więcej grzechów nie pamiętam, a ciebie kaznodziejo nie proszę ani o pokutę, ani o rozgrzeszenie smile
    • vaikiria Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 12:48
      Nie jestem gruba, wyglądam młodo ale jestem kurduplem - czy to cię zadowala? smile
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Wyglądanie na swoje lata. 02.08.16, 16:29
      Ja chyba już niestety wyglądam na swoje lata sad Na szczęście mam dopiero 31 tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka