Dodaj do ulubionych

Kindle w Euro

17.08.16, 23:50
Gdzie kupiłyście swoje kindelki?
U mnie ważną rzeczą jest ubezpieczenie- i chyba zdecyduję się na zakup w euro.
Tylko ta cena- 650 zł + 169 ubezpieczenie...
Obserwuj wątek
    • tak_to_nowy_nick Re: Kindle w Euro 17.08.16, 23:59
      Na Amazonie.
      • 3-mamuska Re: Kindle w Euro 18.08.16, 00:53
        Ja tez amazon to znaczy maz w prezencie
    • kajak75 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 00:57
      Tylko Amazon. Na niemieckim dostawy paperwhita będą od 25 sierpnia. Poza amozonem nikt w Pl nie jest autoryzowanym dystrybutorem . Poczytaj sobie na stronie Świata czytników o przygodach tych, którzy kupili kindla w computroniku. W skrócie- okazało sie, ze czytniki były z Japonii. Computronik sie wypiął przy awarii, a kindle odesłał do dystrybutora w Japonii. Ten powiedział , ze bez problemu wymieni na nowy egzemplarz ale moze go wysłać tylko pod japoński adres.
      Od czego miałoby być to ubezpieczenie ?
      • sara_lund Re: Kindle w Euro 19.08.16, 09:03
        jak kupowałam w komputroniku. Okazało się że nierówno świeci (minimalnie, ja bym nie zauważyła, mąż szczególarz). Wymienili na nowy bez szemrania.
        Łacznie kupiliśmy 4 kindle w komputroniku - chodzą intensywnie używane od 3 lat, bez problemów.
    • panna.w.paski Re: Kindle w Euro 18.08.16, 01:16
      Szkoda, że zadałaś to pytanie w czwartek 10 minut przed północą. Mąż właśnie kupił Kindle'a (Paperwhite, 15 cm) na niemieckim Amazonie i do wczoraj była zniżka 20 euro. Regularna cena wynosi teraz 139 euro - niestety do Polski jest wysyłana jedynie ta droższa opcja, bez reklam (z reklamami kosztuje 20 euro mniej). Jeśli mieszkasz blisko Niemiec albo znasz kogoś, kto mógłby Ci takiego Kindle'a przywieźć, można się pokusić o taką opcję. Z tego co widzę, ubezpieczenie kosztuje 34 euro na 3 lata i obejmuje wypadki i kradzież. Nie jest to niewielka kwota, ale jeśli uważasz, że zwykła roczna gwarancja to za mało, to może rzeczywiście warto. My planując zakup rozważaliśmy różne opcje - sprzedawcy allegro (odpadli ze względu na cenę i możliwość problemów z gwarancją) oraz Amazon z USA i Wielkiej Brytanii. Niemiecki Amazon miał jednak najbardziej korzystne warunki, bez cła i jednak kurs euro bardziej korzystny niż funta. Wysyłka międzynarodowa rewelacyjnie szybka - zamówiliśmy w poniedziałek, dziś o 9:00 kurier zapukał do drzwi. Roczna gwarancja - jeśli coś się stanie, wysyłają nowy egzemplarz bez problemu. Nie jestem gadżeciarą, telefon wymieniam kiedy już muszę, ale Kindle'a bardzo sobie chwalę smile
      • pina_colada88 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 21:26
        Możesz mi napisać jak to się zamawia? Jeśli to nie sprawia problemu na Facebooku na profilu Recenzje Knigoholiczki wink
        • kk345 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 22:09
          Nie ma czego opisywać- logujesz się na amazon.de, zamawiasz Kindle bez reklam "ohne specialangebote" (chyba, ze masz kogoś z niemieckim adresem, wtedy możesz zamówić tańszego z reklamami), płacisz, czekasz, po 2-3 dniach roboczych odbierasz przesyłkę. Koniec.
          • pina_colada88 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 22:16
            a ubezpieczenie jak wykupić?
            • peonka Re: Kindle w Euro 18.08.16, 23:35
              Daj spokój z ubezpieczeniem, kup na Amazonie.
              Jeśli zaś upieram się przy Euro (RTV Euro AGD, tak?) to kup ubezpieczenie KONIECZNIE. Ja dwa razy kupilam u nich uszkodzone tablety - pierwszy był ewidentnie używany, następnego dnia odniosłam, i nie chcieli przyjąć zwrotu tylko chcieli żebym reklamowala towar, który ewidentnie sprzedali mi z wadą! Nigdy nigdy więcej Euro!
    • slonko1335 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 07:35
      na amazonie, przez pośrednika, w sklepie-rożnie gdzie akurat się udało i wychodziło korzystnie cenowo-jakie ubezpieczenie? dwa razy reklamowałam i dwa razy przysłali nowe bez problemu..
      • lauren6 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 08:19
        Też słyszałam, że Amazon ma świetny support klienta i w razie czego bez problemu wysyłają nowy czytnik. To ubezpieczenie w euro brzmi jak niezła ściema.
        • slonko1335 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 08:38
          dokładnie tak, od razu wysyłają nowy zanim jeszcze odeśle się ten uszkodzony...u nas w jednym coś się stało z wyświetlaczem, jakby pękł na kawałeczku od środka, drugi nie ładował się.
          • agni71 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 22:43
            slonko1335 napisała:

> dokładnie tak, od razu wysyłają nowy zanim jeszcze odeśle się ten uszkodzony...
            > u nas w jednym coś się stało z wyświetlaczem, jakby pękł na kawałeczku od środ
            > ka, drugi nie ładował się.
            >
            Pod warunkiem, że się nie popsuje PO okresie gwarancyjnym. Wtedy trzeba kupić nowego Kindle'a, co najwyżej dadzą zniżkę.
    • lauren6 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 08:18
      Grupon. Kindle ma z 5 lat, śmiga i ubezpieczenie nie było potrzebne, mimo że wpadał w ręce moich dzieci i czasami lądował na ziemi.
      • kolindra Re: Kindle w Euro 18.08.16, 21:49
        Ja też kupiłam na Grouponie, też mam go z 5 lat, jest bezawaryjny, więc nie widzę sensu w ubezpieczeniu, szczególnie za taką kasę.
        • pina_colada88 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 22:36
          Ubezpieczenie być musi- mam pecha do elektroniki wink
    • kk345 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 22:04
      Niemiecki Amazon, była świetna promocja i wysłali błyskawicznie.
      • pina_colada88 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 22:51
        Ja zobaczylam, że bardziej oplaca się na amerykańskim.
        Cena ta sama tylko, że w dolarach.
        • kk345 Re: Kindle w Euro 19.08.16, 00:44
          Ale termin dostawy innywink No i sprawdź, czy nie będą próbowali ci go oclić, czy cuś...
          • panna.w.paski Re: Kindle w Euro 19.08.16, 04:10
            Tak tak, my porównywaliśmy ceny i tam cła i inne cuda wianki robiły różnicę.. A wracając do ubezpieczenia na niemieckim Amazonie - po wybraniu opcji "Ohne Spezialangebote" - czyli "bez reklam" - tylko taka wersja jest wysyłana do Polski, po prawej stronie pokazują Ci się dodatkowe sprzęty/usługi do wykupienia. Wśród nich jest "Extragarantie mit Unfall- und Diebstahlschutz: 3 Jahre EUR 33,99" czyli dodatkowa trzyletnia gwarancja w razie wypadku lub kradzieży. Klikasz w koszyk, płacisz i zacierasz ręce smile
    • kolpik124 Re: Kindle w Euro 18.08.16, 23:10
      A do czego służy ubezpieczenie, bo ja swojego toucha czwarty rok używam....
    • asia_i_p Re: Kindle w Euro 19.08.16, 08:11
      Mąż kupił na niemieckim Amazonie, coś tam trzeba pokombinować, żeby wysyłali do Polski, ale się da. Cena, którą tam podają, już zawiera VAT, cła się nie płaci, bo to Unia, więc nie będziesz miała żadnych niespodzianek.
      • kk345 Re: Kindle w Euro 19.08.16, 08:15
        Asiu, niczego nie trzeba kombinować, wysyłają zupełnie bez łaski- tylko zapłacić musiszsmile Chyba, ze mąż kupował tańszego Kindle bez reklam, wtedy musiał mieć kogoś z niemieckim adresem, na kogo to wyślą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka