Dodaj do ulubionych

Wzywam policje

29.08.16, 23:15
I co wtedy?
Np chce wezwac policje do osoby, ktora kopnela psa w parku albo pobila dziecko na ulicy, albo uderzyla druga osobe, zlapala mnie za biust, oplula itd. Np generalnie takie przypadki, przy ktorych pierwsza mysl to "wolam paly". Wyjmuje telefon, dzwonie, a ten ktos odchodzi/ucieka. Policja, wiadomo, szybka nie jest. Co mam robic? Trzaskac foty telefonem? Probowac zatrzymac? W jaki sposob, jezeli jestem mala i drobna?
Dotychczas wzywalam policje tylko do imprez i pijakow na klatce schodowej, w ww przykladach nie mam doswiadczenia.
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Wzywam policje 29.08.16, 23:24
      Raz mi się zdarzyło wezwać policję, gdy zobaczyłam matkę bijącą dziecko. To było na ulicy. W ciągu pięciu minut był radiowóz z dwójką policjantów. Ja, zanim przyjechali, zrobiłam film na komórce i im pokazałam. Ale to nie w Polsce.
      Co się potem stało z tą kobietą, nie wiem. Prawdopodobnie dostała mandat i założyli jej kartotekę.
      Potem widziałam ją jeszcze kilka razy z dzieckiem, ale już nie była agresywna.
      I raz postraszyłam zadzwonieniem po policję jedną matkę szarpiącą swoje dziecko. Od razu się uspokoiła.
      • rosapulchra-0 Re: Wzywam policje 29.08.16, 23:25
        * pokazałam im film, gdy już przyjechali
    • phantomka Re: Wzywam policje 30.08.16, 07:44
      Siorka wzywala ostatnio policje do pijanego taty z malym dzieckiem. Nie wiem czy oni maja lacznosc ze wszystkimi sluzbami, ale zanim przyjechal patrol to podszedl do tego kolesia ratownik z plazy i kazal siedziec na lawce. Za kilka minut pojawil sie patrol.
      W innych sytuacjach, pewnie musialabys potwierdzic co widzialas.
    • melancho_lia Re: Wzywam policje 30.08.16, 08:14
      Ja raz wzywałam do bijących się kolesi na parkingu- nie zdążyłam się jeszcze rozłączyć ze 112 jak podjechał radiowóz.
      Kiedys wzywałam tez jak podejrzewałam ze osoba pijana probuje odpalić samochód ale nie wiem czy przyjechali i kiedy bo musiałam niemowlaka pójść nakarmić.
    • ichi51e Re: Wzywam policje 30.08.16, 08:15
      Robisz zdjecia czekasz na policje zeby zlozyc oswiadczenie. Tez najlepiej calej scenie/osobom postronnym - Policja czesto szuka dodatkowych swiadkow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka