Dodaj do ulubionych

Jak poderwac kolege z pracy...

04.09.16, 09:43
Kolega pracuje w innej czesci miasta, niestety nasz urzad ma pare budynkow, wiec wyciaganie na wspolna wizyte w kantynie odpada... Uderzyc z grubej rury? Kolezanka zainteresowana kolega jest w trakcie ciezkiego rozwodu, kolega kawaler (po 40-stce).
Obserwuj wątek
    • shell.erka Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:44
      Kawaler po 40tce....
      Alarm alarm alarm! wink
      • chicarica Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:59
        Tylko w Polsce chyba.
        W krajach, w których panuje większa tolerancja dla różnych modeli życia, a nie tylko jednego jedynie słusznego jak w Najjaśniejszej, kawaler po 40 jest w sumie często dość dobrym materiałem na związek. Nie jest powiedziane, że nigdy nie był w poważnym związku, prawda? Tyle tylko, że się nie ożenił, bo teściowie i partnerka nie cisnęli na ślub w bieli, żółtokremowy domek z katalogu Muratora pod miastem, dwójeczkę potomstwa i psa blabladora.
        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:12
          Niestety, przeszlosc erotyczna kolegi nie jest kolezance znana. Kolega zachowuje sie normalnie, ale jego kumpel z dzialu za to ewidentnie szuka zony jak szalony. Niestety nie ma za soba kariery uniwersyteckiej, a ta na kolezanke dziala jak afrodyzjak...
          • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:16
            Co będzie jak sie nagle kariera pani skonczy? Albo pan dostanie angaz zagraniczny?
            • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:16
              Kariera pana - mialo byc.
              • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:19
                Juz sie skonczyla, wolal byc kierownikiem dzialu w ministerstwie niz sie blakac za profesura.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:00
                  No więc to chyba nie kariera naukowa kręci koleżankę...
                  • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:20
                    A co?
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:28
                      Praca w mimisterstwie smile
                      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:42
                        Sama tez takowa ma, aczkolwiek na znacznie nizszym stanowisku.
        • ada1214 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:16
          Tylko w Polsce chyba.
          W krajach, w których panuje większa tolerancja dla różnych modeli życia, a nie tylko jednego jedynie słusznego jak w Najjaśniejszej, kawaler po 40 jest w sumie często dość dobrym materiałem na związek.

No ale lokalne okolicznosci jednak maja znaczenie.
          Sa kraje, w ktorych bekanie przy posilku jest oznaka dobrego wychowania. Czy to jednak znaczy, ze ktos, kto chce sie czuc "swiatowo" bedzie bekal u znajomych na obiedzie, tlumaczac to tym, ze "a w innych krajach..."?

A w temacie. Facet, o ktorego trzeba sie starac, zabiegac i podrywac chyba nie jest wart tego starania.
      • leanne_paul_piper Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 12:50

> Kawaler po 40tce....
        > Alarm alarm alarm! wink

Taaa, mój facet jest kawalerem po 40tce, a baby się do niego kleją, że kijem trzeba odganiać. I to mężatki nawet.
        • asmarabis Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:10
          No ale twój facet jest tych "dziwnych" w rozumieniu tego forum on nie chce zakładać przecież rodziny a wiadomo że kazda szanująca się ematka chce upolować faceta z którym po miesiącu będzie brała ślub i miała gromadkę dzieci, tak samo takie plany ma autorka wątku
          • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:19
            Autorka watku nie planuje bigamii!
        • triss_merigold6 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:20
          Skoro jest z Tobą w związku, to jego stan kawalerski jest raczej formalnością. No chyba, że nie mieszkacie razem tylko chodzicie ze sobą jak w liceum, wtedy jest postrzegany jako wolny.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:44
      To w końcu kawaler czy ciężko mu rozwód idzie?
      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:47
        Kolezance idzie jak krew z nosa. Kolega nie mial czasu na rodzine, bo sie doktoryzowal i habilitoeal wink
        • shell.erka Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:49
          😂 ma problem z podzielnoscia uwagi
        • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:52

A z jakiej dziedziny ta habilitacja?
          • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:59
            Ekonometria
        • aquella Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:57
          nie ma wymówki na kawalerstwo po 40tce, to jest duży chłopczyk, ale może w sam raz do poderwania w ramach relaksu
          • kfugktru23 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:00
            Tak jak nie ma wymówki na staropanieństwo?
            • shell.erka Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:17
              Wg mnie tak.
              Przeważnie świadczy o problemach emocjonalnych, o zbyt mocnym związku z rodzicami, o szukaniu niemożliwego, o wadach ukrytych poprostu.
            • aquella Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:18
              oczywiście co nie znaczy, że stara panna nie warta poderwania
        • memphis90 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:34
          >Kolega nie mial czasu na rodzine, bo sie doktoryzowal i habilitoeal
          Phi, mój były szef do czterdziestki zdążył dochrapać się profesury, dzieci, żony, kochanki oraz dziecka z kochanką. W międzyczasie między kochanką a dzieckiem kochanki- żona stała się eksią. Więc kolega mógłby postarać się bardziej tongue_out
      • baltycki Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:00
        > To w końcu kawaler czy ciężko mu rozwód idzie?

Kolezanka zainteresowana kolegą jest w trakcie ciezkiego rozwodu,
    • asmarabis Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:49
      rubej rury? Kole
      > zanka zainteresowana kolega jest w trakcie ciezkiego rozwodu, kolega kawaler (p
      > o 40-stce).

Po co osoba w trakcie ciezkiego rozwodu chce podrywac? Na zlosc mezowi? Zeby odreagowac rozwod?
      Wspolczuje potencjalnej ofierze podrywu
      • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:56
        No właśnie, te same pytania mi się pojawiły.
        A kolega był kiedyś w dłuższym związku? Bo jeśli nie, to nawet jeśli intencje koleżanki są szczere nie radziłabym zaczynać.
      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:00
        Bo chce zalozyc nowa rodzine.
        • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:03
          A dzieci koleżanka ma?
          • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:08
            Tak, jedno 5-letnie.
            • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:11
              To ja średnio to widzę. Dzieci pięcioletnie są jeszcze dość absorbujące i hałaśliwe. Sama mam w tym wieku to wiem. Pan nawet jeśli znajomość z koleżanką się rozwinie może mieć problem z dzieckiem na dłuższą metę.
              • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:24
                Bez przesady. Swojego męża poznałam jak syn miał 4,5 roku. Idealny wiek smile tyle, że miałam poukładane swoje życie, sprawy dziecięce z exem itp.
                • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:26
                  Co dla Ciebie oznacza poukladane zycie?
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:31
                    Tu w sensie: bez żalu po rozstaniu, z unormowanym poczuciem wlasnej wartości, poukladane kontakty ojca z dzieckiem. Ogólnie trwanie w poczuciu, że mam fajne życie i jest w nim miejsce na mężczyznę mojego życia.

Skoro koleżanka się dopiero rozwodzi - to nie jest dobry moment na kolejne relacje. Lepiej niech ten czas poświęci dziecku, które ma kosmos.
                    • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:35
                      Rozwodzi sie dlugo, bo walczy o podzial majatku. Ponadto w prawie austriackim jest konieczna 3-letnia separacja, u nich to "dopiero" 2 lata.
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:39
                        Nooo ok smile nie podalaś szczegółów.

Może kolegę ten brak rozwodu hamuje. A może nie jest zainteresowany.
                        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:41
                          W sumie to on chyba nie wie, czy ona ma juz ten rozwod czy nie. Gadaja przez telefon o pie...ch i sie chichraja, o zyciu raczej nie.
                • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:31
                  A mąż też był wówczas czterdziestoletnim kawalerem?
                  • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:35
                    Kiedy?
                    • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:38
                      To pytanie do zuleyki. Ja już czasem nie ogarniam tego forum.
                      Ogólnie ja rozumiem, że dziewczyna chciałaby mieć kogoś przy sobie tylko z Twojego opisu pan się wydaje słabo zainteresowany i nie bardzo nadający się do związku z kobietą z dzieckiem.
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:41
                        Mi w tel drzewko przestaje się wyświetlać uncertain
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:42
                    Nie smile
                    Był 34,5 letnim kawalerem ( miał kilka krótkich związków - tak mówi oraz 86 dni zaległego uropu - widzialam wydruk z systemu big_grin)
                    • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:48
                      No to 10 lat mniej niz opisywany egzemplarz.
                      • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:58
                        Jeszcze charakter dziecka jest ważny. Moja osobista pięciolatka jest czasem tak upierdliwa, że my mamy dość. Nie spokrewniony pan w średnim wieku pewnie uciekł by z krzykiem po tygodniu wink
                        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:03
                          My mamy prawie 6-latke i srednio raz w tygodniu chcemy leb ukrecic...
                          • milva24 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:08
                            I wyobraź teraz sobie nie obeznanego z dziećmi pana w typie naukowca z takim dzieciątkiem. Według mnie katastrofa murowana.
                            • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:13
                              No to z dzieckiem na randki chodzic nie bedzie, a za pare lat maly podrosnie...
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:57
                        5 skoro opisywany pan ma 40
                        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:58
                          Ma 43 albo 44.
                          • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:59
                            Ok smile czyli w stronę 50 a nie 40. Może nie być zainteresowany zatem.
                            • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 12:22
                              Jakich 50?!
                              • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:03
                                Noo 44 to już niedaleko do 50...
                    • asmarabis Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:19
                      Po zuchwalym tekscie zulejki w watku o aimentach strasznie jestem ciekawa jakie ten facet ma ukryte wady ze w ogole zgodzil sie na wychowywanie cudzego dziecka i dlaczego zuleyka jest taka pewna siebie w tym zwiazku skoro potrafi rzucac takie podle teksty dla osob ktore sa w podobnej sytuacji i u nich facet nagle sie wykreca od placenia/opieki.....
                      sorry ale taka jest rzeczywistosc ze fajny facet omija matki z dzieckiem szerokim lukiem...
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:58
                        Znów zapomniałaś tabletek.
                        • asmarabis Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 12:25
                          pilnuj żeby twój maź nie zapomniał bo jak przejrzy na oczy to rzeczywistość może być nie do zniesienia
                          • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 13:02
                            Lol.
    • kfugktru23 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 09:58
      My, same jesteśmy po pierwsze wzrokowcami. Szpilki + dekolt to podstawa. Po drugie - przejdź na platformę osobistą. Czyli idźcie na lunch, pogadajcie o czymś innym niż praca.
      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:02
        O czyms innym niz praca to gadaja przez telefon od paru tygodni i nic z tego nie wynika. Dekoltu mu mejlem tez chyba nie przesle.
        • kfugktru23 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:06
          No to facet nieśmiały albo niezainteresowany. W pierwszej ewentualności wyjściem jest alkohol.
          • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:07
            Ma mu go wyslac przez kuriera?
            • kfugktru23 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:09
              Umówić się w realu i wlać do gardła. Związek też ma być wirtualny?
              • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:17
                Boi sie zapronoeac spotkania wprost, bo a nuz gosc jednak niezainteresowany albo jednak kogos ma? Dostala kopa od wlasnego starego, to i strachliea sie zrobila...
                • kfugktru23 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:37
                  To niech zaproponuje coś niezobowiązującego - niby jej pomógł więc ona stawia piwo. Albo z okazji dobrej współpracy ona stawia piwo. Najpierw coś na gruncie koleżeńskim a dopiero po drugim piwie nadstawia kuper dla lepkich łapek.
                  • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:46
                    Tak sie wlasnie u jej starego zaczelo - od piwa z kolezanka z pracy, wiec laska ta taktyka z definicji odrzuca.
                    • kfugktru23 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 12:04
                      I to jest błąd!
            • zuleyka.z.talgaru Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:11
              Razem ze sobą w ładnym opakowaniu smile

• annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:15
                You made my day big_grin
    • isa1001 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:20
      Doradzałabym koleżance doprowadzenie do końca rozwodu, ułożenie sobie na nowo życia, zaadbanie o dziecko a dopiero potem szukanie nowego pana. Pośpiech jest wskazany wyłącznie przy łapaniu pcheł.
      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:22
        Ulozenie zycia to nie nowy zwiazek wlasnie? Jej stary juz sobie ulozyl. No ale on "nie" ma dziecka uncertain.
        • isa1001 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:28
          annajustyna napisała:

> Ulozenie zycia to nie nowy zwiazek wlasnie? Jej stary juz sobie ulozyl. No ale
          > on "nie" ma dziecka uncertain.

Nie. Moim zdaniem po rozwodzie każdy powinien przejść kwarantannę i przez jakiś czas odetchnąć w samotności. Oczywiście umownej, bo nikt pani nie każe się zamykać w wieży z kości słoniowej. Natomiast stanowczo odradzałabym wskakiwanie od razu w nowy związek.

---
          https://emotikona.pl/gify/pic/piesek-jezyk.gif
          • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:33
            Pani nie jest z mezem od 2 lat razem
          • jakasik0 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 12:45
            Ale to Twoim zdaniem. Pani może mieć inne zapatrywania. Jak ja na ten przykład...
    • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:25
      Jak dla to beznadziejna sprawa, chocby przez to, ze ich biura dzieli pol miasta, wiec sluzbowo byc moze juz nigdy na siebie fizycznie nie wpadana, a jak facet do tej nic konkretnego nie proponuje, to albo pie..., albo niezainteresowany...
      • asmarabis Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:37
        uzbowo byc moze juz nigdy na siebie fizycznie nie wpadana, a jak facet
        > do tej nic konkretnego nie proponuje, to albo pie..., albo niezainteresowany..
        > .

Obejrzyjcie sobie z kolezanka film 'he is not that into you' albo przeczytajcie te ksiazke, bo widze ze macie braki w wiedzy ktora powinny miec nastolatki
        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:43
          A mozesz strescic?
      • ann.38 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 12:26
        annajustyna napisała:

> Jak dla to beznadziejna sprawa, chocby przez to, ze ich biura dzieli pol miasta
        > , wiec sluzbowo byc moze juz nigdy na siebie fizycznie nie wpadana,

To niech ryzykuje i delikatnie zaproponuje spotkanie. W razie odmowy nie będzie mu musiała patrzeć w oczy i nie będzie żałowała, że nie spróbowała. Tyle, że nie radziłabym tłumaczyć sobie samotności pana jego pracą. Pracowałam naukowo na uczleniach, naprawdę większość- zwłaszcza mężczyźni- mają rodziny.
        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 12:29
          No to widac kolega jednak odpad. Moi koledzy z uczelni, wliczajac profesorow, tez mieli rodziny, chyba ze totalne porazki badz z kwiatka na kwiatek.
    • a.va Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:36
      No to nie ma wyjścia, musi zaproponować randkę. Skoro gadają duźo przez telefon o sprawach pozazawodowych, to ja bym pewnego dnia od razu na początku rozmowy powiedziała: wiesz, dzisiaj nie za bardzo mogę gadać, bo bla bla bla, ale moze wyskoczymy jutro na kawkę o 18?
      Oczywiście, że boi się odmowy, ale jak nie spróbuje, to będą tak gadać przez nastepne parę miesiecy. Ja bym sprobowała.
      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 10:45
        Nie beda, bo za miesiac sie wdpolny projekt skonczy, a tym samym pretekst do rozmowy uncertain
        • triss_merigold6 OMG, w czym problem 04.09.16, 11:17
          OMG, w czym problem?
          Pani mówi
          "Zdzisiu/Stefan, fantastycznie się z Tobą rozmawia, bardzo mnie zainteresowało to, co mówiłeś - wstaw dowolne, nie musi być prawdą - ale teraz jestem w pracy i nie mogę gadać swobodnie. Co powiesz na piwo/kawę/drinka w piątek o 19/inne?"

Inna wersja "Powiedziałeś, że jeździsz konno/grasz w tenisa/cokolwiek? Boże, jaki to zbieg okoliczności, właśnie zaczęłam się uczyć - to nie musi być prawda - potrzebuję pomocy kogoś, kto się na tym zna, pojedź ze mną po toczek/bryczesy/rakietę/płetwy/cokolwiek" Pan powinien to łyknąć, pani w podzięce zaprosić na kawę/drinka/inne i dalej samo się toczy, jeśli pan zainteresowany.
    • lauren6 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:18
      Kolega zainteresowany? Bo może się okazać, że koleżanka probuje rozpalic mailowo zadeklarowanego geja. 40 lat, kawaler, to się kojarzy.
      • triss_merigold6 Re: Jak poderwac kolege z pracy... 04.09.16, 11:21
        Nie sprawdzi, dopóki się nie spotkają, na razie marnuje energię.
    • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 12:20
      Kolezanka stwierdzila, ze z tej maki chleba nie bedzie i postanowila dac sobie spokoj.
      • asmarabis Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 18:12
        Jak to???? Ematki poświeciły tyle czasu i tak się zaangażowały a wy sobie dajecie spokój????????????
        • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 18:27
          Przeciez wlasnie napisaly, ze albo homo, albo niezaintetesoeany, albo dziecka sie boi tongue_out.
    • bywalec.hoteli Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 12:55
      W Austrii pewnie powinna złożyć podanie o zainteresowanie.
      • annajustyna Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 15:54
        Ze zdjeciem wink. Rozwod wedle prawa austriackiego, "dramat" dzieje sie w Niemczech (Bawaria).
    • kropkacom Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 16:20
      Jeśli połowa klasy nie ma to widać pani nie zaznaczyła dostatecznie, że zeszyt ma zostać. Sama teraz powinna się zatroszczyć o to aby potrzebne notatki miał każdy. Pewnie jednak nie pójdzie tym tropem i jeśli nie załatwisz synowi jakiś kserówek to dostanie jedynkę. Dla dobrego ucznia taka jedynka to nic, ale dla słabego czasami zbyt wiele.
      • kropkacom Re: Jak poderwac kolege z pracy... 05.09.16, 16:21
        Ups, zły wątek tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka