nenia1 02.10.16, 20:17 Dziś premiera w Canal+, reklamowali ostro przez ostatni miesiąc, czekam niecierpliwie co to będzie Czeka ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oqoq74 Re: Belfer 02.10.16, 20:21 Ja. Mam zamiar obejrzeć. Dziś dwa odcinki. Obaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Belfer 02.10.16, 20:27 czekam. tym bardziej, że był kręcony m.in. w mojej rodzinnej mieścinie. Odpowiedz Link Zgłoś
nieproszonygosc Re: Belfer 03.10.16, 07:52 ej, to może jesteśmy krajankami:0 ja teraz mieszkam w jednym z miasteczek, w których kręcili. Nazwa zaczyna się na Ch.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Belfer 03.10.16, 09:38 z krajobrazów wnioskuję że kręcili w dwóch miasteczkach na Ch - jedno nad jeziorem a drugie na wzgórzach. ja jestem znad jeziora Odpowiedz Link Zgłoś
nieproszonygosc Re: Belfer 04.10.16, 17:36 a ja z tych na wzgórzach niemniej jednak pozdrawiam krajankę Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Belfer 04.10.16, 19:57 Pojezierze Chełmińskie. Na rejestracjach widać CTR, CCH - delikatne niedopatrzenie, skoro komendant Dobrowic ma przełożonego w Elblągu Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Belfer 04.10.16, 20:01 Aha, bo "jo" to mi się kojarzy z Kaszubami Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Belfer 02.10.16, 20:28 Nagram sobie bo pewnie o 22.00 będę śpiąca Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Belfer 02.10.16, 20:31 Skowronek znaczy? Ja się o 22 dopiero rozkręcam Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Belfer 02.10.16, 22:25 No żesz, nie mam Canal+, więc nie obejrzę. Szkoda, pierwszy od kilku lat polski serial kryminalny, który jakoś mnie zaciekawił...Można na to jakoś trafić w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Belfer 02.10.16, 22:25 W sobotę obudziłam się o 6.30. Masakra. Latem gdy mam wolne to się przestawiam i idę spać o 23.30. Wstaję często o 5.40, rzadziej o 6.25 i o 22.00 padam Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Belfer 02.10.16, 22:33 Super!!!! Kuba Zulczyk napisał swietny scenariusz! Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Belfer 02.10.16, 23:33 Fajny swojski serial ale na razie się rozkręca Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Belfer 03.10.16, 19:51 lieu napisała: > A kiedy powtórka bo przegapilam😕 powtórki lecą na okrągło na canal + i canal +1 www.telemagazyn.pl/serial/belfer-1635499/ Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Belfer 03.10.16, 08:52 Całkiem, całkiem. Oczywiście nagłośnienie takie sobie, ale to od lat pięta achillesowa polskich produkcji, tym razem i tak było lepiej bo tylko 3 razy zapytałam "co mówił?". Ale ogólnie całkiem przyzwoicie, jak nie lubię Pieczyńskiego tak przyznać muszę, że jak zwykle świetnie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Belfer 03.10.16, 08:56 E, ja właśnie mam wrażenie, że nagłośnienie nie najgorsze. Jeszcze mężowi zwróciłam na to uwagę. Ciekawie się zapowiada. Już mam swoją teorię. I świetnie pokazane układy, układziki w małych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Belfer 03.10.16, 08:59 A oglądać można na nc+go i powtórki będą w środę 22.45 i piątek 22.30 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Belfer 03.10.16, 12:34 o dzięki, bo canal+ nie mam, oglądałam wczoraj bo był odkodowany a serial mi się spodobał Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Belfer 03.10.16, 12:43 oj, nie wiedziałam... a wiesz może, czy powtórka będzie odblokowana ? Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Belfer 03.10.16, 09:04 Całkiem sprytnie, logicznie zmontowany serial, brak ewidentnych, wkurzacjacych niedorzeczności, jak to często bywa. Tutaj konsekwentnie kolejny watek wypływa z poprzedniego, ale element zaskoczenia tez jest. Mimo tego, Canal+ nie wykupię, a przeciez odblokowanie go dla dwóch pierwszych odcinkow własnie to miało na celu. Może za jakis czas obejrzę gdzies w necie. Tylko nie spojlerujcie! Poznaliście, zagrał w nim ten "zamroczony niemowa" z Miasta44, tutaj gada, nawet sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Belfer 03.10.16, 14:27 Ja się nie doczekam, bo nie mam Canal+, ale mam pytanie o konstrukcję - czy każdy odcinek to osobna historia, czy osobna historia plus jeden motyw wiodący, coś jak w 'Paradoksie', czy tylko jedna historia ciągnąca się przez wszystkie odcinki? No i czy warto molestować o nagrywanie posiadających canal+? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Belfer 03.10.16, 14:35 Jedna historia. I chyba warto. Mnie się te dwa odcinki spodobały. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Belfer 03.10.16, 14:37 Jedna historia ciągnąca się przez odcinki, coś jak Twin Peaks i pytanie "Kto zabił Laurę Palmer?". Odpowiedz Link Zgłoś
purecotton Re: Belfer 03.10.16, 15:24 Tyle, że w przypadku TP to trudno o jednoznaczną odpowiedź nawet już w finale, tu podobno morderca jest bardziej klarowny Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszykot Re: Belfer 04.10.16, 20:22 olewka100procent napisała: > Też mi się skojarzyło z twin peaks Mi tez Odpowiedz Link Zgłoś
andziulec Re: Belfer 05.10.16, 17:38 Jak nie macie canal+ to można obejrzeć na vod. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Belfer 16.10.16, 22:37 Obejrzalam 3 odcinki. Stuhr ciągle gdzieś chodzi.a to do fryzjera a to do piekarni. Łazi i łazi. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Belfer 16.10.16, 22:40 Oglądam właśnie się skończył, akcja się rozkręca,małż też się wkręcił a on wybredny jest i byle czego nie lubi oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Belfer 16.10.16, 22:42 Jak na nauczyciela, to faktycznie ma mnóstwo czasu na chodzenie w tych odcinkach. No i dziś okazało się, że miałam rację co do tego z kim spotykała się ta dziewczyna, która zginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Belfer 16.10.16, 22:55 Trzeci odcinek znacznie słabszy od poprzednich, czwartego jeszcze nie widziałam. Wiem, że wszystko to tylko konwencja ale wkurza mnie taki brak dbania o istotne szczegóły jak chociażby to , ze grono pedagogiczne w miejscowym liceum to garstka 5, 6-ciu? nauczycieli Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Belfer 16.10.16, 23:09 Tak, a biznesmeni siedzą domach w garniakach. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 17.10.16, 10:19 Mnie sie wczorajszy odcinek nie podobal. Stuhr ciagle gdzies lazi, oczywiscie nawiazal juz super nic porozumienia z krolowa lodu Cielecka, ktora zwierza sie ze swoich problemow calkowicie obcemu facetowi. watek przyjaciolki i chlopaka zamordowanej- ona chyba na niego leci, chce go pocieszac? w ogole po niej nie widac, zeby byla zalamana smiercia przyjaciolki. watek syna Cieleckiej- Jana- matka taka zaanagzowana w charytatywne akcje, chce zmieniac wioche na lepsze a nie widzi, ze syn gagatek rosnie, mlodociany gangster? Syn z pierwszego malzenstwa, Sebastian, wyglada na jakies 30 lat, tatus na 40, no gdzie tu logika? Jak juz wczesniej wspomniano- biznesman siedzi poznym wieczorem w swoim domu w garniaku, nie rozluznil nawet krawata. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 17.10.16, 10:21 jeszcze jedna uwaga do syna Jasia- zdaje sie, ze ta klasa to II, wspomniano chyba, ze to 17-latki. Myle sie? Jesli nie, to skad Jas ma auto? Kto mu pozwala tym autem jezdzic? Przeciez prawo jazdy mozna robic po ukonczeniu 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Belfer 17.10.16, 11:37 Ja robiłam jako 17 latka. Miałam w LO koleżankę drugoroczna, która w 3 klasie jeździła już autem do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 17.10.16, 12:44 ja tez robilam jako 17-latka, ale to bylo lata temu. teraz przeciez mozna robic od 18 rz. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Belfer 17.10.16, 12:46 Ja też robiłam w II LO, miałam 17 lat. Być może młody ma już 18 lat, a może to po prostu niedopatrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Belfer 17.10.16, 13:45 princy-mincy napisała: > ja tez robilam jako 17-latka, ale to bylo lata temu. > teraz przeciez mozna robic od 18 rz. na kurs mozna zacząć chodzić mając 17 lat, egzamin zdawał mój syn przed 18 urodzinami, natomiast papier dostał już jako pełnoletni. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Belfer 17.10.16, 11:57 princy-mincy napisała: > jeszcze jedna uwaga do syna Jasia- zdaje sie, ze ta klasa to II, wspomniano chy > ba, ze to 17-latki. > Myle sie? > Jesli nie, to skad Jas ma auto? Kto mu pozwala tym autem jezdzic? Przeciez praw > o jazdy mozna robic po ukonczeniu 18 lat. może siedział ... poza tym czy to taki problem prowadzić auto bez prawka???? zwłaszcza jak się jest bogiem w miejscowości i z policją układy ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Belfer 17.10.16, 10:30 Akurat sytuacja, gdy rodzic jest zaangażowany w zbawianie świata, a nie widzi że własne dziecko ma problemy to dość typowa sytuacja. Co do reszty to się zgadzam. Aczkolwiek biznesmen może wrócił do domu i musiał coś pilnie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Belfer 17.10.16, 10:42 Syn pewnego miliardera którego buty nosicie, wysiaduje na ławkach z piwem pod blokiem wśród niezbyt dobrego towarzystwa. Uczyć się nie chciał,pracować też nie, odciął go ojciec od kasy,matka się czasami lituje i coś da,ale widocznie mało bo chłopak zajął się sprowadzaniem używanych aut z Anglii. Więc to co czasami oczywiste,oczywiste nie jest. Syn cieleckiej widocznie taka czarna owca Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Belfer 17.10.16, 10:45 Nie, no sam wczoraj powiedział dlaczego zaangażował się w inną działalność (syn). Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 17.10.16, 10:53 Czy chodzi o to, ze on chce miec pieniadze teraz zaraz a nie jak ojciec, latami zdobywac pozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Belfer 17.10.16, 11:41 Pierwsze trzy odcinki podobały mi się ale wczorajszy mniej. Ale będę oglądać dalej Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Belfer 18.10.16, 08:18 W kolejnym odcinku tez zwróciłam uwagę na to wszystko. Jeszcze ta szkoła - liceum, a klimat jak w wiejskiej podstawówce. To grono pedagogiczne jakies takie malutkie. Po jednym nauczycielu do każdego przedmiotu? Brak statystów - uczniów, jakby w szkole była tylko ta jedna klasa. Cicho tam, spokojnie i mało tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Belfer 17.10.16, 20:15 Oglądałam wczoraj i dalej mi się podoba, nawet bardziej. Stuhr się rozkręca, akcje się rozkręca no i Pieczyński dodaje smaku, starzeje się, ale dalej ma w sobie to coś, co było widać w Jeziorze Bodeńskim Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Belfer 28.10.16, 23:37 "drugie Twin Peaks to to nie będzie" jak stwierdził mój chłop, wysnuliśmy wniosek że Stuhr jest tajnym agentem dlatego jest taki zajebisty we wszystkim ale ogląda się fajnie, "na planie" stwierdzi że będą w ogóle akcje niecodzienne - dziecko mierzące z broni do ojca, jakieś niemal mafijne porachunki - ciekawe, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Belfer 14.11.16, 11:10 No szlag by to trafił! Ulubionego mojego bohatera zabili! Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 14.11.16, 11:13 kogo, kogo? powiedz, bo nie ogladalam wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Belfer 14.11.16, 12:00 nie, to nie Jon Snow... szkoda, też go polubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Belfer 14.11.16, 12:38 Cukier nie żyje raczej nie będzie zmartwychwstania bo dostał kulkę w głowę(((( Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Belfer 14.11.16, 14:27 Mogliby teraz dla ròwnowagi utłuc tego, który go zabił. Nie byłoby mi żal. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Belfer 14.11.16, 18:53 a myślałam że to tylko ja się tak zbulwersowałam przy tej smierci. no ale musi ożyć czy coś... łeee Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Belfer 15.11.16, 10:13 Ciekawe gdzie siostrzyczka ( młoda Molędówna) brykneła. Ja w ogole ją zaczełam po niedzielnym odcinku lekko obstawiać. Bo kumple gangstera coś mu powiedzieli, po czym wstrząsniety ich zabił. A obcięte włosy ofiary wskazują bardziej na kobietę sprawcę, niz męzczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Belfer 15.11.16, 10:21 ja wyciągnęłam podobne wnioski. dowiedziała się że koleżanka z klasy sypia z jej ojcem i chciała jej dać nauczkę. a wyszło jak wyszło - o jeden kopniak za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Belfer 20.11.16, 23:36 ile jeszcze odcinków do końca, bo od trupów gęsto...a morderca ciągle wolny Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Belfer 21.11.16, 00:11 Finał za tydzień, ale rozwiązanie zagadki chyba już dziś zobaczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Belfer 21.11.16, 08:03 Byłoby zbyt oczywiste a scenarzysta chyba tego nie lub Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Belfer 21.11.16, 09:35 Ja obwstawialam na początku cielecką , no ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 21.11.16, 10:43 ja na poczatku obstawialam Cielecka albo ojczyma (Roberta Gonerę). Teraz obstawiam Julkę albo tego lekko uposledzonego (Kuba mu na imie w serialu?). Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Belfer 21.11.16, 10:46 a ja się nie orientujęi musiałabym od początku ooglądać, tak pozakręcali, że bardziej chyba sięjuż nie da...o co chodzi z tymi włosami zmarłej....?? nigdzie nie było pokazane, że miała je obcięte. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 21.11.16, 10:59 Nie wiem, gdzie to bylo, bo jeden czy dwa odcinki przegapilam. Chodzi raczej o odciety pukiel, nie ze cala glowe jej ogolili. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Belfer 21.11.16, 13:54 było, przed sekcją, gdy oglądał ją patolog a policjant próbował nie puścić pawia - i to on zauważył ucięty kosmyk. Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: Belfer 21.11.16, 14:08 twórcy mówili, że to film, w czasie którego nie można wyjść zrobić sobie herbatę, a tu się okazuje, że nawet okiem nie można mrugnąć, żeby nie stracić czegoś, co się potem okaże kluczowe Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Belfer 21.11.16, 14:18 ja mogę,....zatrzymuję, cofam, nagrywam a i tak gdzies cos umkneło....no nic, najwyrzej pooglądam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Belfer 21.11.16, 14:46 lieu napisała: > twórcy mówili, że to film, w czasie którego nie można wyjść zrobić sobie herbat > ę, a tu się okazuje, że nawet okiem nie można mrugnąć, żeby nie stracić czegoś, > co się potem okaże kluczowe Iiii gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Belfer 21.11.16, 10:47 Fakt, on coś wie/widzial, a Molendową chyba zna-na stypie do niej podchodził (soczek). Telefon denatki miał też on, jesli dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Belfer 21.11.16, 10:57 Mial, mowil, ze to znalazl w lesie i ze 'to byly tylko zarty'. Moze Shrek i Kijana go zmusili, zeby ją bil mowiac mu, ze to tylko zarty? Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Belfer 21.11.16, 09:36 Dlatego "chyba". Tak czy siak ja się przerzucam na Pakt, bo Dorociński to jakiś taki bardziej wyględny. Stuhr chodził i chodził z tą torebą, a ten będzie chyba w kółko jeździł autem, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Belfer 25.10.17, 20:25 natemat.pl/221095,stezenie-absurdu-w-nowym-sezonie-belfra-momentami-rozklada-na-lopatki-wynotowalismy-5-najdziwniejszych-spraw spokojnie, nie ma spojlerów. Ale pojechali im po rajtkach... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Belfer 25.10.17, 20:43 Rozumiem że nie musiałaś sprawdzać w Wikipedii kim jest Gaspar Noé? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Belfer 25.10.17, 20:47 Teraz musiałam. Ale gdy miałam 16 - 18 lat, lubowałam się w kinie niszowym, nieoczywistej sztuce i interaktywnym teatrze oraz happeningach różnego rodzaju. I znałam twórczość wielu dziwnych ludzi, o których inni nie słyszeli. Takie miałam towarzystwo. Nie doceniasz nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś