Dodaj do ulubionych

Wykształcenie

06.10.16, 17:04
Jestem po studiach dzienych historia sztuki,licencjat.W ogole nie moglam znalezc pracy w tym zawodzie ostatniego czsu,ciagle z tym byly problemy wiec postanowilam zrobic szkole policealną,po ktorej jest wiecej ofert pracy na rynku niz po tych studiach.Znajoma mowi mi jednak aby dokonczyc studia.No i mam dylemat,lubie sie uczyc i wiem,ze moglabym zrobic zaocznie mgr bo pracowac muszę ale ...czy jest sens?
Jakie sa wasze opinie?
Czy oplaca sie robic cos,co Cie interesuje a pozniej wlozyc ten papier do szufladki niepotrzebny nikomu?
Obserwuj wątek
    • 21mada Re: Wykształcenie 06.10.16, 17:06
      A nie mozesz pracujac nadal szukac pracy w swoim zawodzie?
    • loola_kr Re: Wykształcenie 06.10.16, 17:31
      tak, oczywiście, że warto.
    • trut_u Re: Wykształcenie 06.10.16, 17:43
      A może jeszcze inaczej - studia, ale już na innym kierunku? Skoro szukałaś pracy, to pewnie masz jakiś pomysł na to, w jakim kierunku uzupełnić wykształcenie, wykorzystać to, co już masz, ale zmodyfikować?
    • fragile_f Re: Wykształcenie 06.10.16, 17:45
      Mój kolega po historii sztuki założył agencję kreatywną - robią przepiękne wydania książek, plakaty festiwalowe itp
    • lauren6 Re: Wykształcenie 06.10.16, 17:53
      Zrób policealna, zdobądź zawód, znajdź pracę. Magistra historii sztuki zawsze możesz zrobić hobbistycznie jak musisz
    • sayyida Re: Wykształcenie 06.10.16, 18:37
      Możesz zrobić magistra na innym kierunku.
      Mam koleżankę, która mając dobrą pracę i dyplom UJ poszła do weekendowej zawodówki na cukiernika, żeby spełniać swoje marzenia. Mam kolegę, doktora nauk humanistycznych, który zrobił licencjat z informatyki.
      Ale znam też licencjata anglistyki, który mgr robił z ekonomii. I to jest chyba najlesze rozwiązanie.
    • liliawodna222 Re: Wykształcenie 06.10.16, 18:53
      Dziwię się, że masz z tym problem. Dokończ studia w innym nieco kierunku. Do szkoły policealnej idą ludzie najczęściej bez matury i to po niej właśnie jest najwięcej bezrobotnych - tak mówią statystyki. Już nawet był tu kiedyś taki wątek.
    • mynia_pynia Re: Wykształcenie 06.10.16, 18:58
      Idź na studia podyplomowe (chyba po licencjacie można) praktycznie każda uczelnia ma takie. Jedyny minus to że ciekawe dla mnie kierunki są dość drogie.
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: Wykształcenie 06.10.16, 19:01
      Studia mgr po licencjacie trwają 2 lata - to chyba tyle, co szkoła policealna, a waga dyplomu mgr w stosunku do świadectwa ukończenia szkoły policealnej jest nieporównywalna. Idź na studia mgr na inny, bardziej życiowy kierunek, ew idź na studia podyplomowe.
    • e-kasia27 Re: Wykształcenie 06.10.16, 20:19
      A ta policealna, to jaki to zawód?
      Nie ma takich studiów magisterskich?
      Po co chcesz się cofać?
      Lepiej iść do przodu.
      Przecież jeśli masz licencjat, to możesz iść na dowolną magisterkę, nie musisz kontynuować historii sztuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka