Dodaj do ulubionych

Swarovski vs Tiffanny

19.10.16, 13:45
Nie o cenę tu chodzi, nie o wykonanie, ani materiały ale sam "dizajn".
Jak patrze na wyroby tego pierwszego, po prostu bolą mnie zęby. Przerost formy nad treścią, bazarkowa estetyka. A Tiffanny to prostota, czysta elegancja.

Przeglądam strony z biżuterią, poszukuje kolczyków "codziennych", do biura i nie bardzo moge zrozumieć skąd założenie, że ludzie którzy nie mają kilkuset czy tysiecy funtów na kolczyki, nie mają także gustu?

Oczywiście,
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 13:49
      Pokaż te kolczyki od Tiffanego, które ci się podobają to łatwiej bezie szukać tańszych odpowiedników.
      • sueellen Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 13:51
        Już znalazlam i zamówilam własnie w taki sposób.
    • sueellen Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 13:50
      da się znaleźć tańsze "zamienniki" podobne do tych wypatrzonych, ale przeprawa przez morze bezguścia jest nie tyle wyczerpująca, co irytująca. To samo tyczy się ubrań. Im droższe, tym wiecej prostych eleganckich wzorów, - dla mas zostaja wszelkie udziwnienia. Zupełnie tego nie rozumiem.
      • maggi9 Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 13:57
        To nie jest takie znowu niezrozumiałe - prostota wymaga dobrych materiałów a te są drogie.
      • minor.revisions Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 14:03
        Bardzo proste, dizajnerska prostota jest często bardzo wymagająca technologicznie i materiałowo (spróbuj zbudować prosty drewniany stół, taki jak u dzieci na rysunkach, po prostu blat i cztery nogi, bez żadnego dodatkowego elementu który by sprawiał że nogi by się nie rozjeżdżały). Tu masz ten błyszczący, drogi wsad który się musi mocno trzymać, to też ma swoje ograniczenia technologiczne więc zapewne jak że wszystkim, można to zrobić taniej ale mniej finezyjnie i ten brak technologicznej finezji się ukrywa pod dodatkowymi ozdóbkami.
        • edelstein Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 14:18
          Pisanie o wyrobach znanej na calym swiecie marki jako o badziewiu oznacza li i jedynie brak pojecia.W sumie na tym forum to normalka,tu nawet LV jest synonimem obciachu.
          • minor.revisions Re: Swarovski vs Tiffanny 20.10.16, 16:28
            a ja coś pisałam o badziewiu i o jakiejś konkretnej marce?
        • sueellen Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 14:30
          Zgodzę się tylko częściowo. W dużej mierze wynika do wyłącznie z braku dobrego smaku bo jednak da się znaleźć proste eleganckie "zamienniki"
    • edelstein Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 14:00
      Mozesz mi wytlumaczyc po co szukasz u Svarowskiego prostych,codziennych kolczykow?svarowski ma ladne i brzydkie rzeczy jak kazdy sklep.Mam od nich bizuterie i b.sobie chwale.Np.cienki pierscionek z paroma krysztalkami ani nie nachalny,ani oczoyebny
      • edelstein Re: Swarovski vs Tiffanny 19.10.16, 14:02
        images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fcdn.idealo.com%2Ffolder%2FProduct%2F4167%2F5%2F4167554%2Fs1_produktbild_mid%2Fswarovski-rare-112106.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.idealo.de%2Fpreisvergleich%2FProductCategory%2F19206F1872418.html&h=313&w=350&tbnid=zAJqKyPsizIP9M%3A&docid=8r07vuMDCc8izM&ei=gGAHWN-ZAsrUgAaBsr_ICQ&tbm=isch&client=ms-android-samsung&iact=rc&uact=3&page=0&start=0&ndsp=9&ved=0ahUKEwjf2eaB6ebPAhVKKsAKHQHZD5kQMwgnKAQwBA&bih=708&biw=412
    • d.o.s.i.a Re: Swarovski vs Tiffanny 20.10.16, 16:32
      Czysta elegancja wymaga talentu. Designerzy z talentem sa drozsi niz Ci bez talentu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka