Dodaj do ulubionych

Jabłka pieczone - pytanie

11.11.16, 13:16
Dziewczyny, czy jak chcę upiec jabłka w piekarniku, to mogą być po prostu na folii aluminiowej, czy koniecznie w jakimś PRZYKRYTYM naczyniu? Wiem, głupie pytanie, ale jestem noga w kuchni. Więc... ? wink
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 13:22
      Mogą
    • eliszka25 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 13:23
      nie musisz przykrywac jablek. ja pieke zwykle czyms nadziewane, ale moja mama piekla jablka i gruszki po prostu na blasze i byly pyyyycha smile
    • liliawodna222 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 13:31
      Dzięki smile
    • mikams75 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 15:12
      ja niczym nie przykrywam, z orzechami i miodem i cynamonem wychodza pycha!
    • paszewa Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 15:14
      ha! Ja własnie piekę jabłka smile
      Moje są w foremce, na folii aluminiowej, bo czasem pękają i wylatuje sok. Potem cynamon i pyyycha podwieczorek bedzie z orzechami.
      • liliawodna222 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 15:17
        Zrobiłam tak: zmieszałam cukier z cynamonem (sporą ilością) i wsypałam do wydrążonego jabłka. Niestety, nie miałam orzechów ani innych rarytasów, ale i tak jabłka wyszły pyszne smile Piekły się pół godziny na blasze. Nawet nie wiedziałam, że są tak bardzo sycące! Fakt, że miałam duże. Polecam smile
        • paszewa Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 16:48
          nastepnym razem nie dodawaj cukru wink Po co cukier jak owoce sa naturalnie słodkie? Ja moje upiekłam same, potem przecięłam na połowę, posypałam cynamonem i orzechami i zjadłam łyżeczką. Reszte pozbawiłam skórek i nasion, przesypałam cynamonem i schowałam do lodowki na jutro, będzie jako wsad owocowy do jogurtu naturalnego dla dzieciaków.
          • liliawodna222 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 17:58
            Następnym razem spróbuję z miodem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka