liliawodna222 11.11.16, 13:16 Dziewczyny, czy jak chcę upiec jabłka w piekarniku, to mogą być po prostu na folii aluminiowej, czy koniecznie w jakimś PRZYKRYTYM naczyniu? Wiem, głupie pytanie, ale jestem noga w kuchni. Więc... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 13:23 nie musisz przykrywac jablek. ja pieke zwykle czyms nadziewane, ale moja mama piekla jablka i gruszki po prostu na blasze i byly pyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 15:12 ja niczym nie przykrywam, z orzechami i miodem i cynamonem wychodza pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 15:14 ha! Ja własnie piekę jabłka Moje są w foremce, na folii aluminiowej, bo czasem pękają i wylatuje sok. Potem cynamon i pyyycha podwieczorek bedzie z orzechami. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 15:17 Zrobiłam tak: zmieszałam cukier z cynamonem (sporą ilością) i wsypałam do wydrążonego jabłka. Niestety, nie miałam orzechów ani innych rarytasów, ale i tak jabłka wyszły pyszne Piekły się pół godziny na blasze. Nawet nie wiedziałam, że są tak bardzo sycące! Fakt, że miałam duże. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 16:48 nastepnym razem nie dodawaj cukru Po co cukier jak owoce sa naturalnie słodkie? Ja moje upiekłam same, potem przecięłam na połowę, posypałam cynamonem i orzechami i zjadłam łyżeczką. Reszte pozbawiłam skórek i nasion, przesypałam cynamonem i schowałam do lodowki na jutro, będzie jako wsad owocowy do jogurtu naturalnego dla dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Jabłka pieczone - pytanie 11.11.16, 17:58 Następnym razem spróbuję z miodem Odpowiedz Link Zgłoś