Dodaj do ulubionych

13 grudnia

05.12.16, 09:43
Dlaczego oburzyło was (vide czytelniczki GazWybu, apologetki Adama i jego brata, obrończynie Piniora, fanki Żakowskiego i miłośniczki Tomasza L.) to?

Toż Mati własnie doświadcza chwały, glorii! Porównali go do Generała Wojciecha Jaruzelskiego, człowieka honoru, bohatera, który 13.12.1981 uratował Polskę przed interwencją ZSRS. Tego, który w sposób pokojowy, z dobroci swojej i wybitnej mądrości, oddał władzę ludowi. Pierwszego prezydenta III RP. Wielkiego Czyściciela LWP, bojownika w laicyzacji Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej. Tego, który w grudniu '70 potrafił stanowczo powiedzieć nie wygłodniałej tłuszczy reakcyjnej. Itd.

Przestańcie pluć! Puchnijcie z dumy!
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: 13 grudnia 05.12.16, 09:51
      Oburza porównanie Kijowskiego do gen. Jaruzelskiego, gdzież mu do tego formatu. Stan wojenny był znakomicie przygotowaną i sprawnie przeprowadzoną operacją w skali całego kraju, ze śladową liczbą ofiar, co przy ówczesnej łączności było imponujące z czysto logistycznego punktu widzenia.
      • rosapulchra-0 Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:06
        Jaruzelski miał do tego odpowiednie narzędzia, a przede wszystkim władzę. Kijowski nic z tych rzeczy nie ma.
        • triss_merigold6 Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:44
          Na szczęście.
        • princesswhitewolf Re: 13 grudnia 06.12.16, 11:03
          >Jaruzelski miał do tego odpowiednie narzędzia, a przede wszystkim władzę. Kijowski nic z tych rzeczy nie ma.

dokladnie i to jest zasadnicza roznica.
      • 1elka26 Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:08
        To jest po prostu oburzające!! Jak można tak lekceważaco mówic o tak wybitnych mężach stanu? Niezłomnych obrońcach demokracji, miłośników tolerancji i pluralizmu. "Człowiek honoru" i "alimenciarz" w jednym szeregu. Chichot historii.

" Oczywiście były tam [w czasie stanu wojennego] jakieś bijatyki, jakieś ścieżki zdrowia, ale generalnie jednak dochowano jakiejś kultury w tym całym zdarzeniu

— mówił w czasie protestu m.in. byłych funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa, płk rez. Adam Mazguła. Wojskowy, działający dziś w opolskim Komitecie Obrony Demokracji, w październiku 2015 r. decyzją ministra Tomasza Siemoniaka został awansowany na stopień pułkownika."

"Kultura" stanu wojennego i "kultura" demonstracji kodziarskich. Naprawdę tzw. "obrońcy demokracji" powinni w końcu przejrzec na oczy i zobaczyć na czym polega ta swoiście pojmowana "kultura" - agresja i brak poszanowania reguł demokracji.

https://www.img.f4a.eu/images/836209KOD30.jpg
        • lauren6 Re: 13 grudnia 05.12.16, 18:11
          elka może sobie być PISowskim trollem, co nie zmienia faktu, że dla mnie - Polki - powyższe wypowiedzi "autorytetów" obecnej opozycji są oburzające.
      • scher Re: 13 grudnia 05.12.16, 18:17
        triss_merigold6 napisała:

> Stan wojenny był znakomicie przygotowaną i sprawnie przeprowadzoną operacją

Podobnie jak stalinowskie czystki i masowe egzekucje. Z puntu widzenia logistyki znakomicie przygotowane i sprawnie przeprowadzone.
        • 45rtg Re: 13 grudnia 06.12.16, 11:07
          scher napisał:

> triss_merigold6 napisała:
          >
          > > Stan wojenny był znakomicie przygotowaną i sprawnie przeprowadzoną operac
          > ją
          >
          > Podobnie jak stalinowskie czystki i masowe egzekucje. Z puntu widzenia logistyk
          > i znakomicie przygotowane i sprawnie przeprowadzone.

Tylko że, ku wściekłości Prawdziwych Polaków, była to w odróżnieniu operacja praktycznie bez ofiar.
    • mdro Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:22
      Gdybyś, trollu, miał choć ze dwie komóreczki w swojej główce, to byś wiedział, jaką brednią (pomijając już wszystko inne) jest porównywanie człowieka mającego pełnię władzy w państwie z nieformalnym przywódcą ruchu obywatelskiego wzywającego do protestów. A gdybyś miał choć śladową znajomość historii Polski, to wiedziałbyś, jakie szczucie na inny ruch społeczny miało miejsce przed 13 grudnia. Teraz ty i inne trolle jesteście na pierwszej linii podobnego szczucia.
      • dorotamagdziak Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:30
        Niech se Kijowski wzywa. Znowu zbierze po całej Polsce, dowożąc autokarami i angażując całą machinę opozycyjnych gazetek i partyjek, z 10 tysięcy protestujących. Niespełnionych pań po pięćdziesiątce, niedorobionych działaczy wszelkiej maści i nieudaczników, którzy wreszcie mogą poczuć sie ważni. A i jeszcze aktywistów coraz bardziej kanapowych partii i partyjek. I znowu Ratusz ogłosi, że było ich co najmniej pół miliona. A normalni ludzie beda pierniki piec.
        • szarsz Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:33
          > dowożąc autokarami

Napisz to jeszcze tysiąc razy, to może sama uwierzysz. Kto był, ten wie, że żadnym autokarem nie był dowożony. W przeciwieństwie do tzw. marszu poparcia dla rządu.
        • spanish_fly Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:01
          A kiedy Marsz Miliona? Niemożliwe, żeby PIS go odwołał, bo przecież wszyscy obywatele aż nogami przebierają, żeby maszerować na chwałę Umiłowanego Przywódcy Jarosława Kaczyńskiego big_grin

• zona_glusia Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:16
          Jeśli to jakiś margines protestuje pod przywództwem dziwaka to czemu tak się przejmujesz?
          • dorotamagdziak Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:50
            Kompletnie sie nie przejmuje. I do tego namawiam.
          • purchawkapuknieta Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:54
            Nie, nie. To nie tak. Ja jestem PiSowi bardzo wdzięczna za dwa zjawiska: Petru i KOD. Mnie dali wiele radości smile
      • 1elka26 Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:35
        Ruch obywatelski? Masz na mysli tzw. KOD? To jakis ponury żart. On jest tak "obywatelski jak obywatelska jest pewna partia polityczna. Ich obywatelskość sprowadza się do nastepującej. kwestii:
        - skoro my nie rządzimy, to zniszczymy państwo.

I gdybyś rzeczywiście posiadała choć śladową znajomość historii Polski, to nigdy byś nie krzyczała o braku demokracji w roku 2016.

• purchawkapuknieta Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:39
          i powiedz teraz, jak nie kochać tego forum? To freak show big_grin
          • mdro Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:49
            Fajnie, że nas tu tak zabawiasz. Niecharytatywnie, jak sądzę.
          • lady-z-gaga Re: 13 grudnia 05.12.16, 16:32
            >i powiedz teraz, jak nie kochać tego forum? To freak show big_grin

Wiemy, że bardzo kochasz smile jak Cię wypieprzają drzwiami, to włazisz oknem
            albo lecisz na skargę do moderacji i udajesz niewiniątko

Moderacja emama

purchawkapuknieta 27.11.16, 09:37
            moderacja forum emama usuwa większość moich postów. Nie łamię netykiety, nie zakładam watków kontrowersyjnych. Moderacja nie odpowiedziała ani razu na bezpośrednio zadane przeze mnie pytanie na ten temat.

• purchawkapuknieta Re: 13 grudnia 06.12.16, 09:29
              zupełnie jak spadkobiercy okrągłego stołu. W 2015 naród ich pognał, wysadził z siodła, wykopał, spławil, spuścił z prądem, itd., a on pcha się na rympał, nie zważając na swoja śmieszność.

wpolityce.pl/polityka/318146-z-kim-chca-wypowiadac-posluszenstwo-wladzy-awantura-w-kod-o-plk-mazgule-kijowski-dumny-frasyniuk-wsciekly?strona=2
              • mdro Re: 13 grudnia 06.12.16, 10:29
                O, ty też jeszcze w tym wątku? Jak tam zdolności rozumowania dzisiaj?

Jaki naród, trolliku? 18% uprawnionych do głosowania. I gdyby nie splot okoliczności (jak idiotyczna decyzja Millera - osobiście jestem przekonana, że stary agent kremlowski Miller zrobił to celowo, by umożliwić dostęp do władzy innym starym kremlowskim agentom), nie mieliby samodzielnej większości i nie rządziliby.
        • mdro Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:45
          Państwo niszczą ci, w których imieniu szczekasz - Macierewicz, Waszczykowski, Błaszczak, Morawiecki, Jurgiel. Niszczą polską gospodarkę i rolnictwo, niszczą polską przyrodę, niszczą podstawy państwa prawa i usiłują ograniczać swobody obywatelskie (na razie nieśmiało), niszczą (w zasadzie już w dużej mierze zniszczyli) pozycję Polski w Europie i w świecie. I już pomijając wszystko inne, tylko oni mają do tego narzędzia - nie Kijowski (jak sami wypisujecie, żałosny i nieznaczący) i KOD, którzy co najwyżej zorganizują demonstrację czy będą próbować zainteresować świat problemami Polski.

PiS nie jest w opozycji. PiS rządzi. To ty stoisz po stronie tych, co mają władzę. Jeśli wprowadzać jakieś analogie, to kto teraz jest Jaruzelskim? Kto rządzi w Polsce - rządzi i premier, i prezydentem?

A w roku 1981 też władza i jej wierni poplecznicy krzyczeli, jaka to demokracja w Polsce jest.
        • iwles Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:04
          1elka26 napisał(a):

> I gdybyś rzeczywiście posiadała choć śladową znajomość historii Polski, to nigd
          > y byś nie krzyczała o braku demokracji w roku 2016.

Chyba znamy różne definicje demokracji.
      • purchawkapuknieta Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:37
        Zaraz, poczekaj, jako że mam słabo wydolne zwoje mózgowe, to popraw mnie, jeśli popełniam błąd w rozumowaniu. KOD jest jak Solidarność, a PiS jak PZPR? I mało, że mam jedną komóreczkę w swojej główce, to nie za grosz nie znam historii big_grin
        • mdro Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:47
          Nie, oczywiście, to KOD ma w ręku sejm, rząd, wojsko i służby wewnętrzne.
        • iwles Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:05
          purchawkapuknieta napisała:

> Zaraz, poczekaj, jako że mam słabo wydolne zwoje mózgowe, to popraw mnie, jeśli
          > popełniam błąd w rozumowaniu. KOD jest jak Solidarność, a PiS jak PZPR? I mało
          > , że mam jedną komóreczkę w swojej główce, to nie za grosz nie znam historii big_grin

Tak, a Wojska Obrony Terytorialnej to ZOMO.
          • paszczakowna1 Re: 13 grudnia 05.12.16, 12:38
            >Tak, a Wojska Obrony Terytorialnej to ZOMO.

ORMO.
        • livia.kalina A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 14:05
          Podobieństwa PIS do PZPR:
          -rządzą marionetki, steruje od tyłu ktoś, kto niem ponosi za swoje czyny żadnej odpowiedzialności
          - niszczone są podstawy państwa demokratycznego - obecnie- trójpodział władzy- prezydent i premier uzurpują sobie prawo do sterowania władza sądowniczą i wybierania, które orzeczenia TK mają być publikowane a które nie, którzy sędziowie mają być zaprzysięgani a którzy nie, choć nie lezy to w ich kompetencjach.
          - telewizja rządowa z tanią, prymitywna manipulacja na partyjne zamówienie, co wytknął jej nawet rządowy minister- Gliński
          - tworzenie struktur ala ZOMO
          - ograniczanie prawa do zgromadzeń, pod pozorem utrzymania porządku i bezpieczeństwa. A któreż to zgromadzenie KOD-u naruszało czyjekolwiek bezpieczeństwo?
          -dzielenie społeczeństwa polskiego, antagonizowanie i podburzanie, szukanie sztucznych wrogów, wzbudzanie w społeczeństwie strachu i nienawiści do nich (imperialiści/imigranci)
          - socjalne rozdawnictwo nie swoich pieniędzy, kupowanie nim głosów
          -fatalne stosunki z zagranicą, wszędzie polscy politycy zaczynają być persona non grata z wyjątkiem podobnych państw, gdzie rządzi reżim- Węgry
          - kanalie u władzy pokroju Piotrowicza
          -zakłamywanie historii, obrzydzanie bohaterów Polski wymyślonymi zarzutami, kreowanie sztucznych nowych bohaterów, sofistyczne tłumaczenie zachowań kanalii pokroju Piotrowicza
          - organizowanie drogich pokazowych igrzysk, ukazujących rzekome sukcesy i uwielbienie dla przywódców - konwencje pisowskie z cesarką oprawą, świętowanie roku rządów jak kiedyś dożynek

mogłabym tak wymieniać do wieczora...

Podobieństwo KOD do Solidarności - oddolny społeczny ruch zrzeszający ludzi bardzo różnych, złączonych jedynie chęcią walki z fatalna władzą. atakowany bezpardonowo, szykanowany i ośmieszany w reżimowej tv i innych "niepokornych" mediach na zamówienie przez władzę.

To nie jest oczywista kalka i znak równości bo czasu sa inne ale analogii jest mnóstwo. w drugą stronę- to jest nie do obronienia.
          • scher Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 18:23
            livia.kalina napisał(a):

> Podobieństwo KOD do Solidarności - oddolny

wink

> społeczny

wink

> ruch zrzeszający ludzi bardzo różnych, złączonych jedynie chęcią walki z fatalna władzą.

Złącznych jedynie po linii resortu.
            • livia.kalina Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 18:38
              >Złącznych jedynie po linii resortu.
              No dobrze- a skąd ty masz taką wiedzę? znasz tych ludzi? Ja byłam na takiej demonstracji z moim czteroletnim synem. Z jakiego to ja resortu pochodzę? Była tez siostra mojego męża? A ona? z jakiego resortu? I rodzeństwo mojej zmarłej teściowej. Jej bracia w stanie wojennym skonstruowali radio, w którym sami nadawali audycje odkłamuje rzeczywistość propagandowych szczekaczek. Trafili za to do więzienia a w wolnej Polsce dostali medale. Po linii jakiego oni sa resortu?

Nie wstyd ci tak obrażać ludzi, o których nie masz zielonego pojęcia?
              • scher Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 18:44
                livia.kalina napisał(a):

> Ja byłam na takiej demonstracji z moim czteroletnim synem.

Wałęsa - agent czy bohater?
                • livia.kalina Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 18:51
                  >Wałęsa - agent czy bohater?
                  Wielki bohater, przywódca Solidarności. O dokonaniach nieporównanie większych niż Lecha i Jarosława Kaczyńkich razem wziętych, którzy bohaterami Solidarności też oczywiście są.
                  Który MÓGŁ popełnić jakiś błąd, choćby dlatego, że na taki błąd czyhały tysiące ludzi i nad tym pracowały a w tamtych czasach mieliśmy do czynienia z prostym, niewykształconym robotnikiem.

Zasługi Lecha Wałęsy są ogromne dla Polski, w przeciwieństwie do "zasług" prokuratora Piotrowicza. Pis jednakże zakłamuje historię Polski, umniejszając i dewastując spuściznę Wałęsy i matacząc wokół grzechów Piotrowicza, wybielając go bezczelnie. Odpowiada ci to?
                  • scher Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 19:00
                    livia.kalina napisał(a):

> >Wałęsa - agent czy bohater?
                    > Wielki bohater, przywódca Solidarności.
                    > Zasługi Lecha Wałęsy są ogromne dla Polski

Rozumiem. Wszystko jasne.
                    • la_mujer75 Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 19:11
                      Nic nie rozumiesz i nie będziesz rozumiał, bo dla ciebie rozumowanie to abstrakcja. Rozumowanie to wysiłek intelektualny, a nie przyjmowanie za pewnik tego, co ktoś (ksiądz/Prezes) tobie powie. Rozumowanie jest przeciwieństwem prawdy objawionej, a prawda objawiona to podstawa wiary, a tam gdzie wiara, to ideologia, a tam gdzie rządzi ideologia, tam brak rozumu.
                    • livia.kalina Re: A prosze cię bardzo-podobieństwo pis do PZPR 05.12.16, 19:12

>Rozumiem. Wszystko jasne.

żeby to jeszcze była prawda.... Twój problem polega na tym, że ty masz nawet dobre intencje tylko niewiele rozumiesz. Albo ci wygodniej, tak "nie rozumieć". Przychodzisz na forum, widzisz płatne trolliska z tekstami "wiwat pan prezydent andrzej duda, szczęśc boże..." i nie przeszkadza ci, ze ktoś chce z ciebie robić głupa.... godzisz się na bezkarność i wynoszenie na ołtarze Piotrowicza i zastępu Misiewiczów... i tylko pytanie jest jedno: jaki w tym widzisz tak świetlany cel, że to szambo w koło ci nie przeszkadza. Napisz- bo ja bardzo chcę wiedzieć, co może być aż tak istotne, żeby godzić się na taki relatywizm moralny.
    • mdro Re: 13 grudnia 05.12.16, 10:54
      O, i teraz dopiero doczytałam ten obrazek - PRL-owska propaganda przez 13 grudnia 1981 roku też opowiadała, jak to "Solidarność" chce wywołać wojnę domową w Polsce, jak to już mają gotowe listy działaczy partyjnych, po których będą przychodzić.
      • princesswhitewolf Re: 13 grudnia 06.12.16, 11:05
        no i poza tym Solidarnosc by nie podskoczyla gdyby na tronie w Rosji zasiadal Stalin czy Brezniew. A ze byl Gorbaczow i odwilz to i w 1989 Polsce zmeczeni komuna wojskowi powoli chcieli jakos oddac ta wladze.... A w 1981 Jaruzelski nie mial wyjscia. Rosja byla jeszcze ta wczesniejsza niz za Gorbaczowa...
    • gama2003 Re: 13 grudnia 05.12.16, 11:11
      Chyba porównanie w kontraście - jeden przy pomocy wojska chciał powstrzymać wyjście na ulice, drugi do wyjścia namawia.
      Podobieństwo w słowie - ulica ?
    • livia.kalina historia kołem się toczy 05.12.16, 13:49
      13 grudnia, niektórzy robia to co w 1981 r....
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15319283_975910829221224_765724607779353918_n.png?oh=51d92f17fa6ef07880709857705e72cc&oe=58B8C45E
      • 1elka26 Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 14:17
        Masz rację. Historia zatoczyła koło, ale na szczęście to już ostatnie podrygi. Ci, ktorzy przez lata byli schowani na zapleczu i wykorzystując brak lustracji spokojnie pociagali za sznurki z tyłu, teraz w obronie utraconych wpływów bezpardonowo atakują rząd, który jako pierwszy po 89 roku naruszył swoisty sojusz lewicy postkomunistycznej z lewicą solidarnościową.

https://www.img.f4a.eu/images/432606KOD7.jpg

• livia.kalina Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 14:26
          Miało być ośmieszająco a wyszło na odwrót. Pamiętam, że pisdzielskie trolle kiedyś próbowały puścić absurdalną fałszywkę (kolejne podobieństwo do PZPR), że za udział w demonstracjach KOD dostaje się pieniądze. Teraz już chyba nawet taki kacapski troll jak ty, daruje sobie tego typu oszczerstwa, co?
          No więc jaki można mieć inny cel popierając protesty KOD jak nie obrona polskiej demokracji? Wspaniałych posadek w państwowych spółkach sie nie dostanie (jak pisdzielskie Misiewicze), kariery politycznej się nie zrobi, orderów nie dostanie. Przyjść może każdy- nikt nikomu życiorysów nie sprawdzi. I tak, na manifestacjach antyrządowych spotykają się różni ludzie, z wyjątkiem tych, którzy dzięki pis opływają w ordery, posadki i pieniądze z państwowej kasy.
          • scher Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 18:26
            livia.kalina napisał(a):

> Przyjść może każdy

A przychodzi jednak daleko nie każdy.
            • livia.kalina Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 18:33
              Przychodziły dziesiątki tysięcy ludzi. Zwykłych ludzi, którzy na co dzień nie mają czasu na politykę ale to co sie dzieje w Polsce sprawiło, że dłużej nie mogli milczeć. Często ludzi już starszych, wykształconych, z dobrą prac, którzy odnieśli w życiu sukcesy, z rodzinami. Nie takich z marginesu społecznego, których łatwo jest podburzać i łatwo nimi manipulować (vide kibolstwo na marszach pisowskich). Zwykłych obywateli, każdego dnia pracujących na polskie pkb.
              • scher Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 09:58
                livia.kalina napisał(a):

> Nie takich z marginesu społecznego, których łatwo
                > jest podburzać i łatwo nimi manipulować

Patrz, a jednak się udało.
                • livia.kalina Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 12:45
                  >Patrz, a jednak się udało.
                  Myślę, że to tylko twoje pobożne życzenie. I zastanawia mnie, po co ci takie marzenia? Dziesiątki tysięcy osób, jak pisałam- wykształconych, często będących wielkimi autorytetami w swoich dziedzinach, często z pięknymi bohaterskimi kartami w swoich życiorysach a po drugiej stronie Piotrowicz, Kryże i ty zawsze wierny z nimi, choć jak pisałeś "nie bardzo ci to w smak". Jak ci nie w smak to SIĘ NA TO NIE GÓDŹ, tak jak nie godzą się ci ludzie. Pamiętaj - jak sie będziesz tak naginał to się w końcu złamiesz. Wierzysz w piękną, wolną i sprawiedliwą Polskę zbudowaną przez Piotrowicza (i jego rodzinę)?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20752771,corka-slynnego-posla-piotrowicza-zostala-prokuratorem-w-krosnie.html
                  • scher Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 13:36
                    livia.kalina napisał(a):

> Dziesiątki tysięcy osób, jak pisałam - wykształconych,
                    > często będących wielkimi autorytetami w swoich dziedzinach,
                    > często z pięknymi bohaterskimi kartami w swoich życiorysach

A stoją w jednym szeregu z Urbanem, czyli tam, gdzie stało ZOMO.
                    • sumire Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 13:39
                      Biorąc pod uwagę ustawę o zgronadzeniach, to raczej twój kochany rząd przesuwa się tam, gdzie stało ZOMO. Ale oni mogą, nie?
                      • scher Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 13:53
                        sumire napisała:

> Biorąc pod uwagę ustawę o zgronadzeniach

Który Dz.U.?
                        • iwles Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 13:55

też masz nadzieję, że Duda zawetuje ?
                          • scher Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 14:37
                            iwles napisała:

> też masz nadzieję, że Duda zawetuje?

Wypowiedział się u Rymanowskiego na ten temat. Będzie ustawa, będę ją oceniać.
                        • sumire Re: historia kołem się toczy 06.12.16, 14:16
                          Dobra, dobra. Przepchną to przecież, pan rezydent potrafi tylko się uśmiechać i podpisywać każdą bzdurę, jaką mu podsuną.
        • paszczakowna1 Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 16:42
          O, najlepsze wzorce kultywowane, no brawo.

https://www.uwazamrze.pl/public/images/articles/f669f906ce58d983d4a041685366ff43.jpg
          • 1elka26 Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 17:56
            Wszystko zgadza się. Najlepsze wzorce są kontynuowane. Liczycie na powtórkę? Marne szanse. Podobnie jak przedstawianie KOD jako obywatelskiej organizacji skupiającej bezinteresownych "obrońców demokracji". Na takie bajki to nawet nie każdy namiętny czytelnik GW nabierze się.
            Jak pisze Sł. Cenckiewicz:
            "Obecny mechanizm obrony eSBeków zastosowano już w 92 r. W ich obronie należy obalić rząd, tak jak ten w 92 r. Świad. Merkla jakże aktualne:

https://www.img.f4a.eu/images/363032KOD1c.jpg

twitter.com/Cenckiewicz/status/805502403810299905
            • mdro Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 18:16
              A ty jeszcze tutaj? Nie dość się skompromitowałaś, że jeszcze jakieś bajeczki z mchu i paproci wyciągasz, w dodatku kompletnie nie na temat? Jaki ma związek odwołanie (całkowicie legalne) rządu Olszewskiego do nonsensownego i alogicznego porównywania Kijowskiego i Jaruzelskiego? Wydaje ci się, że ktokolwiek nabierze się na zbitkę "Tusk + teczki"? Cenckiewicz jako autorytet? Paradne...

Odnieś się lepiej do tej ulotki, co ją paszczakowna zalinkowała. Wypisz wymaluj wasze wklejki, nie uważasz?
        • la_mujer75 Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 19:27
          Jak do tej pory więcej jest byłych aparatczyków PZPR w obecnym rządzie i sejmie, niż na marszach organizowanych przez KOD. Nie dziwi cię to ?
          • purchawkapuknieta Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 19:34
            jakieś masz udokumentowane dane? big_grin
            • la_mujer75 Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 19:42
              Przejrzyj sobie listę posłów. Gdzieś miałam kiedyś zebrane nazwiska, tych którzy nieźle działali za komuny i teraz są ponownie na szczycie. Wklejałam tu kilkakrotnie , nikt z was, nigdy tego nie skomentował, a pytałam się za każdym razem, czy to nie oburza was.
              Kto był na marszach (jako oficjalny uczestnik, wypowiadający się na np. platformie) to dobrze wiesz. Ilu tam stało byłych PRL'owskich np. prokuratorów ? No, ilu ? ?????
            • livia.kalina Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 19:58
              Dokumenty na Piotrowicza w materiale:
              www.superstacja.tv/wiadomosc/2016-12-01/internauci-kontra-posel-piotrowicz/
      • la_mujer75 Re: historia kołem się toczy 05.12.16, 19:12
        Super smile
    • livia.kalina Re: 13 grudnia 05.12.16, 19:06
      >apologetki Adama i jego brata,
      ach, ach , ach! A jak ktoś jest apologeta Anny Walentynowicz to też jest apologetą jej brata, bohatera UPA, skazanego na śmierć za morderstwa na Polakach? Ach te wasze podwójne standardy.
      • la_mujer75 Re: 13 grudnia 05.12.16, 19:20
        Taa... Zawsze wyciągają też rodzinę, a to brata, a to dziadka.
        P.S. Kurski ma brata też z innej opcji politycznej... I ponoć Pawłowicz siostra też nie bardzo kocha obecną władzę.
      • la_mujer75 Re: 13 grudnia 05.12.16, 19:22
        A jak już tak się wyciąga rodzinę, to coś mnie się kojarzy, że rodzinka Rajmunda Kaczyńskiego to mocno współpracowała z ówczesną władzą... Wśród tej rodziny byli ludzie odpowiedzialni za wyrok na Pileckim, czyż nie ?
        • scher Re: 13 grudnia 05.12.16, 19:33
          la_mujer75 napisała:

> A jak już tak się wyciąga rodzinę, to coś mnie się kojarzy,
          > że rodzinka Rajmunda Kaczyńskiego to mocno współpracowała
          > z ówczesną władzą...

Mnie się coś kojarzy, że badania genealogiczne wykazały, że ta informacja to esbecka wrzutka.
          Jaki masz cel kolportować esbeckie wrzutki?
          • la_mujer75 Re: 13 grudnia 05.12.16, 19:47
            A mnie sie kojarzy, że to prawda. Widzisz, że łatwo rzucić błotem, bo ono jak gó.no się przykleja i śmierdzi.
            A przede wszystkim, dlaczego człowiek ma odpowiadać za błędy i grzechy popełnione przez swoich krewnych ?
            • mdro Re: 13 grudnia 06.12.16, 08:59
              No cóż, babka Jarosława Kaczyńskiego, Franciszka ze Świątkowskich, pochodziła z tej samej pododeskiej wsi Grenówka co Wilhelm Świątkowski. A Rajmundowi Kaczyńskiemu jakoś dziwnie dobrze wiodło się w powojennej Polsce jak na AK-owca i powstańca warszawskiego.
              • scher Re: 13 grudnia 06.12.16, 09:56
                mdro napisała:

> No cóż, babka Jarosława Kaczyńskiego, Franciszka ze Świątkowskich, pochodziła z
                > tej samej pododeskiej wsi Grenówka co Wilhelm Świątkowski.

Masz na to jakiś dowód, postkomuszko?
                • mdro Re: 13 grudnia 06.12.16, 10:24
                  Od postkomuszków to wyzywaj swojego idola Piotrowicza, obrońcę pedofila. I tobie dowodów przecież nie trzeba, wystarczy "opinia", a skonfrontowany z faktami uciekasz jak zmyty. Podałam fakty. Interpretuj je sobie jak chcesz.
                  • scher Re: 13 grudnia 06.12.16, 13:19
                    mdro napisała:

> skonfrontowany z faktami

Z faktami... wink
                • livia.kalina Re: 13 grudnia 06.12.16, 12:40
                  wyjątkowa to bezczelność godzić się na Piotrowicza u władzy a innych, którym to nie w smak, wyzywać od "komuszków". W tej chwili to się zachowałeś dokładnie jak prokurator Piotrowicz drący mordę "Precz z komuną"....
    • paszczakowna1 Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A.Dudy 06.12.16, 11:03
      Uhonorowany przez prezydenta Andrzeja Dudę Krzyżem Wolności i Solidarności opozycjonista Lech Kosiak odmawia przyjęcia odznaczenia. - Sprzeniewierzyłbym się ideałom wolności i solidarności, o które walczyłem - uzasadnia.
      Jarosław Szarek, prezes Instytutu Pamięci Narodowej, zaprosił Lecha Kosiaka na uroczystość wręczenia odznaczeń państwowych, która odbędzie się 14 grudnia w historycznej Sali BHP w Gdańsku. Napisał, że zaproszenie ma związek z przyznaniem Kosiakowi przez prezydenta RP Krzyża Wolności i Solidarności.

- Wysłałem do prezydenta Andrzeja Dudy list z odmową przyjęcia odznaczenia - powiedział w poniedziałek "Wyborczej" Lech Kosiak. - Napisałem krótko i zwięźle, że on nie przestrzega tego, co jest dla nas najważniejsze - czyli konstytucji. Prezydent Duda sprowadził znaczenie Krzyża do znaczka w klapie, a ja już mam znaczek KOD-u i on mi wystarczy - dodał.

Lech Kosiak, 69 lat, w sierpniu 1980 roku uczestniczył w strajku w Energomontażu Północ. Był przewodniczącym "Solidarności " w elektrociepłowni Kawęczyn i nieformalnym przywódcą strajku, który wybuchł w tym zakładzie po wprowadzeniu stanu wojennego. Działał w podziemnej "Solidarności" w Warszawie i Gdańsku. Został aresztowany na początku 1982 r. i skazany przez sąd wojskowy na karę więzienia - najpierw warunkowo, później bezwzględną i wydłużoną do dwóch i pół roku.

Ścigany listem gończym kolportował m.in. "Tygodnik Mazowsze". W 1983 r. przeprowadził się do Gdańska, gdzie był związany z Ruchem Młodej Polski. Ponownie został aresztowany i uwięziony. Dzięki amnestii wyszedł na wolność po kilku miesiącach. Pracował w Spółdzielni Pracy Usług Wysokościowych "Świetlik".

W 1985 r. został ponownie aresztowany za próbę obalenia systemu socjalistycznego. W roku 1988 uczestniczył w strajkach w Stoczni Gdańskiej i Stoczni Remontowej.

- Robiłem to, co większość ludzi, którzy nie podporządkowali się stanowi wojennemu. Byłem jednym z wielu, kierowała nami zwykła przyzwoitość - ocenia dziś.

W III RP Lech Kosiak pracował w firmach budowlanych, a ostatnio w Zarządzie Melioracji Urządzeń Wodnych Województwa Pomorskiego.

W roku 2008 został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski.

trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35636,21073491,wiezien-stanu-wojennego-odrzuca-odznaczenie-andrzeja-dudy.html
      • purchawkapuknieta Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 11:14
        choroba, Oni szopki niestety nie mogą zrobić sad
        • livia.kalina Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:20
          "szopki"? A kim ty jesteś, żeby się w ten sposób wypowiadać o decyzjach polskiego bohatera narodowego? To dzięki niemu ta lista ofiar jest krótsza niż mogłaby być.
        • triss_merigold6 Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:30
          Geee... kilkaset w porywach osób w ciągu kilku lat i to najczęściej w charakterze wypadków przy pracy. Bez przesady.
          Mogli nie okupować zakładów pracy i nie wstrzymywać produkcji i dostaw.
          • scher Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:38

> Mogli nie okupować zakładów pracy i nie wstrzymywać produkcji i dostaw.

Kolejna resortówa zrzuciła maskę.
            • iwles Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:41

widzisz?
              topniejecie, jest was coraz mniej big_grin
              • triss_merigold6 Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:44
                Nigdy nie byłam w teamie Schera, bo on jest wierzący. Sporadyczna zbieżność zdań nie oznacza identyfikacji.
            • triss_merigold6 Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:43
              Ja się nigdy nie kryłam, co nie znaczy, że nie jestem fanką kapitalizmu, wolnego rynku i prawa do posiadania broni przez niekaranych obywateli.
              Btw, w autorytarnych państwach (Chile, Argentyna, Salwador, Grecja) podczas zamachów stanu i przejmowania władzy przez junty wojskowe, ofiary liczono w dziesiątkach tysięcy. W totalitarnych - w setkach tysięcy. Co więc chcesz zestawiać, bo bilans Ci nie pasuje ani do reżimu autorytarnego, ani totalitarnego.
              • scher Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:52

> Ja się nigdy nie kryłam, co nie znaczy, że nie jestem fanką kapitalizmu,
                > wolnego rynku i prawa do posiadania broni przez niekaranych obywateli.

No ale w kwestii stanu wojennego wylazła z ciebie ubecka propaganda.
                • triss_merigold6 Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 13:53
                  A jakie to ma znaczenie? Mam prawo do własnej oceny wydarzeń historycznych i do dystansu wobec ówczesnych i aktualnych "bohaterów".
        • 45rtg Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 14:21
          purchawkapuknieta napisała:

> choroba, Oni szopki niestety nie mogą zrobi
          > ć sad

Lista Rokity, co? Pamiętamy, pamiętamy. Zwłaszcza, że z g*wna bata nie ukręcisz. Pozbierał wszystkich zapitych, samobójców po depresjach, wypadki i okazjonalnie nawet napady rabunkowe, po czym wyciapał z tego bodaj jedno dochodzenie które w ogóle było do czegoś podobne, a i tak niewiele z tego wyszło.
          • scher Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 14:33
            45rtg napisała:

> Pozbierał wszystkich zapitych, samobójców po depresjach,
            > wypadki i okazjonalnie nawet napady rabunkowe

I tak właśnie kończy się legenda Michnika. Jego największym sukcesem jest skupienie wokół swoich mediów różnego robactwa spod znaku "Odpierd**cie się od Generała".
            Michnik rzecznikiem ubecji, pod jego skrzydła się zleźli wink
            • 45rtg Re: Więzień stanu wojennego odrzuca odznaczenie A 06.12.16, 14:41
              scher napisał:

> 45rtg napisała:
              >
              > > Pozbierał wszystkich zapitych, samobójców po depresjach,
              > > wypadki i okazjonalnie nawet napady rabunkowe
              >
              > I tak właśnie kończy się legenda Michnika. Jego największym sukcesem jest skupi
              > enie wokół swoich mediów różnego robactwa spod znaku "Odpierd**cie się od Gener
              > ała".
              > Michnik rzecznikiem ubecji, pod jego skrzydła się zleźli wink

LOL smile
      • 1elka26 Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 11:40
        Fragment wywiadu z A. Gwiazdą:

"A skoro jesteśmy przy Schetynie i Wrocławiu. Senator Józef Pinior jest jednym z głównych działaczy dzisiejszej opozycji. Tymczasem zarzuty korupcyjne wobec jego osoby są bardzo niepokojące. Rozmienił swoją legendę solidarnościową na drobne?

No właśnie „legenda”. Ci, których dziś się wymienia, jako najważniejszych działaczy „Solidarności” to są ci, którym tworzono legendy. A legendy się robiło bardzo prosto. Przy okrągłym stole podzielono media i te media tworzyły legendy. Dlatego ja protestuję, gdy ktoś nazywa mnie „legendą Solidarności”. Nie jestem żadną legendą. „Legendy” mamy w raporcie o likwidacji WSI. Kuroń odbywał spotkania z Kiszczakiem, które dziś nazywa się legendą o przesłuchaniach. Tym ludziom dorobiono legendy, czyli sztuczne życiorysy. Komisja krajowa „Solidarności” liczyła ponad 100 osób - kto dziś o nich pamięta? Podobnie było z komisją porozumiewawczą. Kto pamięta dzisiaj drugiego wiceprzewodniczącego krajowej komisji porozumiewawczej? Podpis Wałęsy, zgodnie ze statutem, nie miał wartości prawnej. Musiał go podpisać jeden z wiceprzewodniczących. Dopiero wtedy dokument zyskiwał sens prawny. Jednym z wiceprzewodniczących byłem ja i Ryszard Kalinowski z Elbląga. Czy ktoś pamięta, że żył taki człowiek w Polsce?

To media wykreowały te „legendy”?

W „ich” mediach, po 1989 roku, nazwisko Kalinowskiego nie było nagłaśniane więc nie był on w powszechnym odbiorze „legendą”. Legendą natomiast jest Frasyniuk, a był on tak „ostrym” działaczem, że jak Geremek wyjechał na kilka dni do Francji, to „Solidarność walcząca” prosiła mnie o przyjazd, tłumacząc to zdaniem, że „jak ty przyjedziesz, to Frasyniuk nie będzie miał wyjścia i będzie musiał wyjść na demonstracje.”. Tak wyprowadziliśmy Frasyniuka na demonstracje, a dziś stroszy on swoje pióra."

wpolityce.pl/polityka/318125-andrzej-gwiazda-o-protescie-opozycji-zaplanowanym-na-13-grudnia-swolocz-oni-ujawniaja-swoje-rzeczywiste-poglady-nasz-wywiad?strona=1
        • livia.kalina Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 13:29
          Z całej retoryki Gwiazdy i z tego wywiadu również, przebija gorycz, ze ON ZOSTAŁ ZA MAŁO DOCENIONY. No może i został za mało doceniony, nie neguje tego ale ta gorycz zalewa mu oczy i nie widzi, ze on w tej wojnie nie był sam (ewentualnie do spółki z A. Walentynowicz) i jego bohaterstwo nie umniejsza bohaterstwu innych. "Frasyniuk wyprowadzany na demonstracje" ale że torturowany w niewyobrażalny sposób przez bezpiekę to już cicho (pewnie bez powodu więziony i torturowany bo prawdziwych bohaterów Solidarności traktowało się z szacunkiem i nawet 13 grudnia 81 pozwalało im się spać do południa). Henryka Krzywonos, "ot taka pijaczka bez zasług, w sumie to łamistrajk", tak tłuczona w ciąży, ze ją straciła i nie mogła mieć więcej dzieci. Ale co tam, będziemy się wyśmiewać i ją poniżać i pozwalać na to takiemu Piotrowiczowi czy Kryże.

Zresztą skoro rzekomo Lech Kosiak bohaterem nie był to po kiego Duda mu chciał order wręczać?
          • 1elka26 Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 14:46
            Twoja wypowiedź doskonale wpisuje sie w lewacki sposón myslenia. Jak ktoś został ogloszony "legendą" to wszystko mu wolno? Nawet jeżeli okaze sie, ze nie był takim bohaterem za jakiego był uważany?

https://www.img.f4a.eu/images/741510KOD2b.jpg
            • livia.kalina Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 18:08
              Nie umiesz polemizować tylko wklejać jakieś debilne memy od czapy. Byle by było dużo o "lewackości". Nikt nie został ogłoszony legendą i nikomu nie wolno wszystkiego. Nikt takich tez nie promuje.
        • 45rtg Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 14:18
          1elka26 napisał(a):

> Fragment wywiadu z A. Gwiazdą:

Gwiazda? Śmieszny, żałosny frustrat, który nic nie osiągnął i ma o to pretensje.
          • 1elka26 Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 14:27
            45rtg napisała:

> 1elka26 napisał(a):
            >
            > > Fragment wywiadu z A. Gwiazdą:
            >
            > Gwiazda? Śmieszny, żałosny frustrat, który nic nie osiągnął i ma o to pretensje

Faktycznie śmieszny - nie potrafił dobrze typować w zakładach Totka. Można zostać frustratem.
            > .
            • 45rtg Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 14:41
              1elka26 napisał(a):

> 45rtg napisała:
              >
              > > 1elka26 napisał(a):
              > >
              > > > Fragment wywiadu z A. Gwiazdą:
              > >
              > > Gwiazda? Śmieszny, żałosny frustrat, który nic nie osiągnął i ma o to pre
              > tensje
              >
              > Faktycznie śmieszny - nie potrafił dobrze typować w zakładach Totka. Można zo
              > stać frustratem.

Y?
              • 1elka26 Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 14:51
                45rtg napisała:

> >
                > > > 1elka26 napisał(a):
                > > >
                > > > > Fragment wywiadu z A. Gwiazdą:
                > > >
                > > > Gwiazda? Śmieszny, żałosny frustrat, który nic nie osiągnął i ma o
                > to pre
                > > tensje
                > >
                > > Faktycznie śmieszny - nie potrafił dobrze typować w zakładach Totka. Mo
                > żna zo
                > > stać frustratem.
                >
                > Y?

Nie pamiętasz?

"Były prezydent Lech Wałęsa (70 l.) oznajmił, że pieniądze, które wygrywał w latach 70. w totolotka, pojawiały się jak na zamówienie! Wystarczyło, że na coś ważnego brakowało i los od razu podpowiadał mu, jak ma obstawiać zakłady. – Mogę powiedzieć, że wygrywałem zawsze, kiedy naprawdę potrzebowałem – stwierdził. Ujawnił przy okazji, że w latach 1970–1972 wygrał w sumie 35 000 zł."

Wiesz jaką wartośc wtedy miały te pieniądze? Niestety, Gwiazda nie miał takiego "szczęścia" - pewnie dlatego jest teraz frustratem.
                Na szczęście nie brata się z "ludźmi honoru". I nigdy tego nie robił.
                • triss_merigold6 Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 14:54
                  Ziew. Właśnie m.in. przez takie personalne przepychanki sprzed wieków jestem organicznie niezdolna do jakiegokolwiek zaangażowania ideologicznego. Więc, ekscytowanie się zaangażowaniem ideologicznym - bez względu na opcję - uważam za trochę krępujące i niesmaczne.
                • 45rtg Re: A. Gwiazda - bohater grudnia 70, sierpnia 80, 06.12.16, 15:01
                  1elka26 napisał(a):

> > > > Gwiazda? Śmieszny, żałosny frustrat, który nic nie osiągnął i
                  > ma o
                  > > to pre
                  > > > tensje
                  > > >
                  > > > Faktycznie śmieszny - nie potrafił dobrze typować w zakładach Totk
                  > a. Mo
                  > > żna zo
                  > > > stać frustratem.
                  > >
                  > > Y?
                  >
                  > Nie pamiętasz?
                  >
                  > "Były prezydent Lech Wałęsa (70 l.) oznajmił, że pieniądze, które wygrywał w

Nie pamiętam, tak samo jak nie pamiętam o co chodzi w "Zmierzchu" i co to jest "Moda na sukces". A to dlatego, że w ogóle nie posiadłem tak debilnej i do niczego nie potrzebnej wiedzy, więc pamiętać nie mam co. Co mnie obchodzi Wałęsa, maskotka sterowanej z Zachodu "Solidarności"? Sterowanej zresztą przy pomocy Karola Wojtyły, który bez skrupułów dawał żonglować własną ojczyzną na geopolitycznej arenie.

• jesienna.nuta Re: 13 grudnia 06.12.16, 14:30
      Pomijać wszystko.
      Jaką trzeba być kretynką, żeby wraz z paroma skompromitowanymi oszołomami, podejrzanymi indywiduami nie płacącymi alimentów, błaznami dla których stan wojenny był kulturalną imprezka obfitująca w ścieżki zdrowia z maleńką wpadką w postaci bestialskiego mordu kapłana Jerzego Popiełuszki - a więc jaka idiotką trzeba być, aby nawoływać do nieposłuszeństwa wojsko, policję, lekarzy, nauczycieli, służby celne?
      Czy taka idiotka jedna a drugą nie rozumie, że takie nieposłuszeństwo służb prowadzi do wojny domowej?
      Kretynka chce w Polsce drugiej Syrii, Iraku?!
      To synowie i mężowie kretynki pójdą na barykady i będą przelewać bratobójczo krew.
      Czy kretynka o tym pomyślała?
      No tak, ale, żeby MYŚLEĆ, to trzeba mieć CZYM.
      • 45rtg Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:24
        jesienna.nuta napisała:

> i bestialskiego mordu kapłana Jerzego Popiełuszki - a więc jaka idiotką trzeba
        > być, aby nawoływać do nieposłuszeństwa wojsko, policję, lekarzy, nauczycieli,
        > służby celne?

Ale nie bardzo rozumiem, w czym problem. Przecież w latach 80 takie nawoływania były na porządku dziennym i to podobno byli patrioci.
      • livia.kalina Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:43
        >Jaką trzeba być kretynką, żeby wraz z paroma skompromitowanymi oszołomami, podejrzanymi indywiduami nie płacącymi alimentów,
        A teraz to piszesz o Kurskim Jarosławie czy Gosiewskim Przemysławie?
      • livia.kalina Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:46
        A kto będzie tę krew przelewać? Nasza prześwietna władza, wprawiona rękami Piotrowicza w strzelaniu do bezbronnych ludzi i aresztowaniu ich pod wyimaginowanymi pretekstami ma takie plany? Za pokojowe demonstracje? Urocze.
        >To synowie i mężowie kretynki pójdą na barykady i będą przelewać bratobójczo krew.
        Masz informacje, że twoja władzunia to planuje?
      • la_mujer75 Re: 13 grudnia 06.12.16, 19:15
        Nikt normalny nie chce bratobójczej wojny. Ale są tacy, co dzielą naród polski i mają w tym interes. To obecna władza, a jakim trzeba być kretynem, żeby tego nie widzieć ?
        Kto powiedział o Polakach biorących udział w marszach KOD-u : gorszy sort" , itd ? No, kto ? Który z wcześniejszych polityków tak wprost się wypowiadał o swych współrodakach ?
        W jak wielu rodzinach, wśród przyjaciół dochodzi teraz do podziału : "wy", "my" ? Było tak kiedyś wcześniej ? Nie przypominam sobie! Nawet za PRL nie było aż takiej dychotomii. I komu możemy za to podziękować ? Kto ciągle mówił : "oni to, oni tamto, a my to i to " ?
        Jakim głupcem i ślepcem (oślepionym swoją ideologią ) trzeba być, aby tego nie widzieć ???????
        Przyznaję, że nikt nigdy wcześniej nie wzbudził we mnie tak negatywnych uczuć, jak obecna władza. Tak, to obecna władza wyzwoliła we mnie te negatywne uczucia, a zawsze miałam o sobie opinię, że jestem dobrym i tolerancyjnym człowiekiem. Jednak tolerancja kończy się tam, kiedy działania innych są wymierzone we mnie i moich bliskich, a tak się teraz czuję i to sprawka obecnie rządzących.
    • black.emma Re: 13 grudnia 06.12.16, 14:47
      Ale bełkot! Dobrze się czujesz?
      • jesienna.nuta Re: 13 grudnia 06.12.16, 15:55
        Lepiej od ciebie.
    • jesienna.nuta Re: 13 grudnia 06.12.16, 15:58
      dorzeczy.pl/16151/Pacyfikacja-gornikow-Wujka-Lider-KOD-mowi-o-ofiarach-zamieszek.html

Targowica bez honoru sad
      • 45rtg Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:22
        jesienna.nuta napisała:

> dorzeczy.pl/16151/Pacyfikacja-gornikow-Wujka-Lider-KOD-mowi-o-ofiarach-zamieszek.html

A jak miał powiedzieć? Przecież to były dokładnie zamieszki.
      • livia.kalina Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:47
        weź zaklinuj jakąś normalną stronę bo szambie nikt przyzwoity wejść nabijać nie chce.
      • la_mujer75 Re: 13 grudnia 06.12.16, 19:20
        Kto był odpowiedzialny za Targowicę ? ????? Poczytaj sobie historię, bo chyba brak tobie podstawowej wiedzy. Jakie ugrupowania społeczne były przeciwne reformom ? Podpowiedź : ci, którzy zawsze są przeciwni wiedzy, oświeceniu i sekularyzacją państwa.
        Tak było i jest nadal, bo łatwiej rządzić głupimi owieczkami, co to boją się boga.
    • jesienna.nuta Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:01
      Kodeks Karny,
      Rozdział XVII-Przestępstwa przeciwko Rzeczypospolitej Polskiej
      Art. 128. § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
      § 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
      • livia.kalina Re: 13 grudnia 06.12.16, 16:49
        tak, tak- jak Piotrowicz ze spółka w 81 roku aresztował, torturował w swoich wiezieniach opozycjonistów to też miał na to paragrafy. I "straż obywatelską" w postaci ZOMO. Teraz jesiena.nuta tez się zgłasza do ochotnika do pałowania opozycji?
    • livia.kalina Re: 13 grudnia 06.12.16, 18:08
      a ty zawsze w dyskusji tylko inwektywy czy masz też do powiedzenia coś na temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka