Dodaj do ulubionych

Zapach potu u 7-latka

25.12.16, 20:51
Zauważyłam że pot mojego 7-latka zaczął mieć brzydki zapach (jak u dorosłego).
Dzieje się tak przede wszystkim po wysiłku sportowym. Potu nie jest dużo - koszulka nie jest mocno przesiąknięta, ale spod pach czuć intensywny zapach.
To chyba nie jest normalne sad.
Młody pod koniec wakacji miał robione różne badania, w tym hormony tarczycy, które były w normie.
Kiedy u Waszych dzieci pot zaczał mieć zapach?

Obserwuj wątek
    • pulcino3 Re: Zapach potu u 7-latka 25.12.16, 22:34
      Sprawdź pod kątem cukrzycy , lub pracy nerek ( amoniak sygnalizuje dysfunkcje nerek).
    • iziula1 Re: Zapach potu u 7-latka 25.12.16, 22:43
      Na zapach potu wpływa to co jemy. Zmodyfikuj dietę dziecka.
      Zmień bluzki sportowe na te z bawełny. Czasem materiał strojów sportowych wzmaga intensywność zapachu.
    • haneczka77 Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 13:37
      Witam. U nas podobnie to wygląda. Wszystkie badania w normie. Morfologia, tarczyca, wit D wszystko ok, nie dojrzewa przedwcześnie. Mocz ok. Według endokynolog wszystko ok,a le i tak się martwię sad
      Czy udało Wam się znalesć przyczyne?
      Będe wdzięczna za odpowiedz po moim postem:

forum.gazeta.pl/forum/search,.html?author=haneczka77&navauthor=haneczka77&sortMode=DATE
      • alpepe Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 14:54
        Możliwe, że za dużo mięsa i tłuszczy zwierzęcych.
    • kermicia Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 15:54
      Pierwszy raz poczułam to samo wczoraj (wątek dla mnie na czasie, bo dziś kupiłam mu pierwszy dezodorant), też na koszulce. Ale mój ma 12 lat.
      • haneczka77 Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 17:21
        U 12 latka już tak może byc to już iny wiek, ale u 7 latka to nie jest normalne dla mnie sad. Odstawiliśmy słodycze, chociaż nie jadamy jakoś mega duzo sad. Zobaczymy.
        Nie mam pojęcia gdzie mogłabym jeszcze dostac jakies informacje na ten temat sad.
        • summerland Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 17:52
          Moja corka tak miala w podobnym wieku. Minelo z czasem. Jadla to samo co siostra wiec to chyba nie bylo od jedzenia.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 16:23
      Chemia w jedzeniu i jest co jest.
    • yva-na Re: Zapach potu u 7-latka 30.04.20, 18:12
      mniej kurczaków z marketu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka