saszanasza 17.01.17, 11:05 taka może być? modbis.pl/product-pol-8235-Sukienka-wyszczuplajaca-talie-Ormina-I-czerwona-kreacja-kopertowa-.html Cycki małe, po wielu forumowych perturbacjach ustaliłam, że moja sylwetka to jabłko. 164 cm/54 kg waga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
male_a_cieszy Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:09 Wg mnie tak, ale ja miałam podobną więc mogę być nieobiektywna 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:14 Zamówiłam rozmiar 36 i 38, pewnie któryś zwrócę, może 38 Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:19 Ja miałam marynarkę czerwoną, więc też jestem nieobiektywna Bo podobno na komunie na jasno się powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:25 Wszyscy byli na jasno, więc sądziłam, ze jest jakiś zwyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:23 bez przesady, to nie matka idzie do komunii Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: A na komunie corki... 17.01.17, 18:12 A tam się powinno. Byłam w czarnej, w dodatku bez rajstop. Olaboga! Suknia z linku jest piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:26 Bardzo dobre połączenie czyli kolor odważny, za to fason ciekawy, ale jednak spokojny. Moim zdaniem pasuję na te okazję, a i potem będziesz z niej miała pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:34 Dziewczyny, a jakby mi pasowała, to jakie buty do tego? Na pewno chcę szpilki Beż, granat, zieleń butelkowa? Marynarka, płaszcz, czy skórzana ramoneska jakaś? Pomysły jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: A na komunie corki... 17.01.17, 11:46 Sasza już nie gadaj ze Ty nie wiesz. Ładna sukienka chociaż skromniutka taka .... Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 12:23 można trochę cekinów doszyć Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:31 kkalipso napisała: > Jakiś rozporek, cyca pokazać > żebym to ja tego cyca miała można dobrać jakąś biżuterię na szyję myślę, ale to to raczej na końcu Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: A na komunie corki... 31.01.17, 21:49 nude szpilki i skórzana ramoneska, żeby zbyt pańciowato nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: A na komunie corki... 17.01.17, 13:23 mam ze 2 takiego kroju tylko w kolorach bardziej stonowanych bo do pracy- genialne sa- nie widać nawet brzuchala giganta jak sie zdarzy. Jeśli jesteś na pograniczu rozmiaru to moze sie okazać, ze potrzebujesz tego większego- to mała rozmówka jest Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 13:30 Śliczna i klasyczna. Buty pasują przeróżne. Ja bym granatowe szpilki chyba wybrała i granatową chanelkę malusią. Granat zresztą wszędzie wciskam, bo to kolor najukochańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 13:35 A, w razie żab z nieba chyba płaszczyk ,, prochowiec,,. Może ciemny beż ? I jakąś fikuśnią gawroszkę z granatowym rzucikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:25 gama, w beżu wyglądam jak ściana, zdecydowanie to nie mój kolor niestety Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 15:22 A gołębi ? Czy inna jasna szarość ? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 15:23 W sumie szare dodatki do tej sukienki też by mogły być. Uspokoiłyby całość i ksiądz by na Ciebie nie zezował . Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:27 gołębi, szary, butelkowa zieleń, jak najbardziej, tylko w tym kroju nie ma, a dla mnie wyznacznikiem numer jeden jest krój w którym będę się dobrze czuć, potem materiał (byle nie obślizgły, pod którym widać każdą fałdkę), a potem kolor, chociaż w beżach wyglądam beznadziejnie niezależnie od fasonu, czy materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 23:15 Jeśli się zdecydujesz na te sukienke, to napisz, czy fajna na żywo. Materiał wygląda na dobry, nie lejący i obklejający. Fason bardzo mi sie podoba, choć dla siebie wolałabym inny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 23:25 ok. napiszę. realizacja jest bardzo szybka, dziś zamówiłam i dziś dostałam info, że wysłali, więc najdalej pojutrze powinnam ją dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 23:30 Dzieki, będe wdzięczna. Ciekawa jestem, jaki jest ten kolor w rzeczywistości? I czy faktycznie trzeba brać większą, jak piszą w komentarzach. Sugerując sie podanymi na stronie wymiarami wzięłabym 38, ale może powinnam celowac w 40? Jakby jeszcze mieli je w innych kolorach... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Mam ja.... 19.01.17, 20:21 Wlazłam w 36 Generalnie jest bardziej czerwona niż na zdjęciu katalogowym, bo tam wpada lekko w pomarańcz. Materiał jest ok, myślałam że będzie grubszy, ale jest raczej "wiosenny". Poniżej zdjęcie, uwaga, moje własne bez głowy Górę trochę źle ułożyłam. Pierwszy raz wydaje mi się, że do tej sukienki powinnam założyć dość masywny "złoty" naszyjnik i raczej krótką kurtkę skórzaną w stylu "militarnym" lub zwyczajnie prostym kroju. Buty założone poglądowo, są czarne, cholernie wysokie i równie niewygodne. Nie założę ich. Generalnie mam wrażenie, że pomimo tej czerwieni bardzo "biurowo" wyglądam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Mam ja.... 19.01.17, 21:10 pisalas ze masz duzy biust czy mi sie wydawalo? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Mam ja.... 19.01.17, 21:23 Fajnie wygląda, choc faktycznie trochę biurowo. Kolor dobrze, że nie taki pomarańczowy. A nie jest na wyższą osobę? Z tyłu nie robi się "garb" z materiału? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Mam ja.... 19.01.17, 21:32 Nie, z tyłu ładnie leży, właściwie jest idealnie dopasowana. Mam tylko problem z ułożeniem jej na cyckach, nie bardzo potrafię. Na pewno tą "biurowość" trzeba czymś przełamać, bo mam wrażenie, że pomimo koloru jest "za grzeczna", nawet na komunię. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Mam ja.... 19.01.17, 21:38 Mówiłam (pomijając kolor) skromna/grzeczna/biurowa ta sukienka jest jak dla emerytki. Nic z tego nie będzie. Dobrać do niej odpowiednie dodatki i kolor to niezłe wyzwanie...Oddaj, choć nie mówię warto mieć w szafie w nagłym wypadku zawsze się przyda jak nic innego pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Mam ja.... 19.01.17, 21:56 Kalipso, ona idzie do kościoła na komunię dziecka, co według Ciebie powinna założyć? Ma być nieskromnie i niegrzecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Mam ja.... 19.01.17, 21:55 Bardzo ładnie. Dekolt w sam raz, rękawek też, jeśli będzie ciepło to spokojnie bez niczego na wierzch możesz iść. Może coś fajnego, dużego na rękę? Albo torebusia jakaś rzucająca się w oczy, ale na komunię pewnie będzie mało praktyczna. No i masz świetne nogi Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Mam ja.... 19.01.17, 22:18 O, ksiązkowy przykład, że lepiej nie kupowac ciuchow w necie zupełnie inaczej wygląda, niż na zdjęciu ze sklepu To, że wyglądała na sporo dłuższą, to akurat nie szkodzi - tak jest lepiej. Ale ona źle się układa i nie jest to Twoja wina, ani Twojego biustu, moim zdaniem. Ja bym odesłała. Jak juz się kupuje czerwoną sukienkę to po to, aby wyglądac w niej jak milion dolarow Ten kolor nie znosi bylejakości. Masz jeszcze duzo czasu i na pewno znajdziesz coś, w czym Twoja figura zyska, bo ten model wg mnie się nie sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Mam ja.... 23.01.17, 11:51 Masz świetną sylwetkę, ale ta sukienka niestety to tuszuje. A powinna ewentualne mankamenty ( nie zauważam ). Nie wiem czemu, ale widzę Cię w sukience o dopasowanej górze a lekko rozkloszowanej spódnicy. Może w jakiś ładny deseń, albo gładka, plus jakieś odjazdowo piękne buty. A ta czerwona sukienka powyżej, mimo dobrego rozmiaru, nie leży dobrze. Coś robi nie tak w ramionami, talią, biodrami. Chyba musisz szukać, albo bez rękawów, albo z krótkimi, ale ,, dopasowanymi,,, nie kimonko. Uszy do góry, znajdziesz, masz super figurę, czyli 99% zmartwienia z głowy . Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Mam ja.... 23.01.17, 14:18 Cos dziwnego dzieje sie w okolicy talii i biustu Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Mam ja.... 31.01.17, 17:39 Moim zdaniem ta sukienka źle na tobie leży, dziwnie się układa w talii, powyżej niej i w biuście. Z tymi rękawkami też coś nie tak. Masz wypukły brzuch? Bo tak to wygląda. Jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:03 Ja też uwielbiam granat, ale na tę konkretną okazję beż mogłby być lepszy. Patrzę na te zdjęcia: www.google.pl/search?q=czerwona+sukienka&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRv4DUncnRAhVIZCwKHebFCBYQ_AUICCgB&biw=1366&bih=645#imgrc=_ z beżowymi czerwień wygląda delikatniej, granat dodałby "pazura", zbędnego w kościele Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: A na komunie corki... 17.01.17, 13:52 ja uważam, że fajna i może być Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: A na komunie corki... 17.01.17, 13:55 www.bonprix.pl/style/sukienka-kolorowa-541988920/?catalogueNumber=912582&nl=false&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting&utm_source=rtbhouse&utm_term=sukienki&utm_content=bonprix.pl ja myslę nad taką. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:23 dla mnie ta kiecka jest denna, jak i cała reszta kiecek z bonprix - wyglądają jak z lumpeksu na zdjęciu ze zbliżeniem na rozporek widac, jakie ma wykończenie i jaka badziewna tkanina Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:01 pewnie dużo zależy od lokalnych zwyczajów, u nas by nie pasowała, bo rodzice siedzą z dziećmi i za bardzo by się ten kolor wybijał i w czasie uroczystości i na filmie z komunii. a zdjęcia matki z dzieckiem w albie by wyglądały jak flaga państwowa. ale jeśli będziesz z tyłu, wśród innych rodziców, i lubisz taki kolor, to OK. fason bardzo ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:42 kanga_roo napisała: > pewnie dużo zależy od lokalnych zwyczajów, u nas by nie pasowała, bo rodzice si > edzą z dziećmi i za bardzo by się ten kolor wybijał i w czasie uroczystości i n > a filmie z komunii. a zdjęcia matki z dzieckiem w albie by wyglądały jak flaga > państwowa. ale jeśli będziesz z tyłu, wśród innych rodziców, i lubisz taki kol > or, to OK. fason bardzo ładny. U nas to na szczęście bez znaczenia. Niestety we wszystkich beżach i pastelach jest mi mocno średnio, celuję głównie w fason, bo naprawdę trudno mi kupić sukienkę w której ładnie wyglądam Krój tej wydaje się być raczej klasyczny a jednocześnie, mam taką nadzieję, poprawi mi nieco sylwetkę. Gdybym z kolei wybrała granat, bardziej pasowałby do biura niż na komunię. Myślę, że coś co założę na wierzch nieco zniweluje tą czerwień. Zresztą jeszcze nic nie jest przesądzone, bo być może założę i stwierdzę, że wygladam nie fajnie (co biorę pod uwagę) Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:13 Bardzo ładna, choć sprawia wrażenie dość długiej, być może będzie wymagała lekkiego skrócenia chyba, że dobrze czujesz się w takich sukienkach do połowy łydki. ja bym do niej założyła rajstopy ze szwem, granatowe szpilki i granatowy sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:45 crea.tura napisała: > Bardzo ładna, choć sprawia wrażenie dość długiej, być może będzie wymagała lekk > iego skrócenia chyba, że dobrze czujesz się w takich sukienkach do połowy ły > dki. ja bym do niej założyła rajstopy ze szwem, granatowe szpilki i granatowy > sweterek. być może będzie nieco przydługa, ale to nie problem Najlepiej czuję się w długości do kolan, może nawet lekko przed. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:21 Nie, sukienka nieładna, a kolor okropny, bedziecie z dzieciakiem wygladac jak flaga narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:29 aagnes napisał: > Nie, sukienka nieładna, a kolor okropny, bedziecie z dzieciakiem wygladac jak f > laga narodowa. > > no niekoniecznie, na tę sukienkę będę miała przecież coś założone i to coś na pewno nie będzie czerwone, no chyba że myślałaś o fladze Francji, albo Węgier Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: A na komunie corki... 17.01.17, 14:53 Parametry takie jak moje Sukienka bardzo ładna Aczkolwiek z takimi czasami jest problem z biustem - jeśli za duży albo sukienka nieco inaczej skrojona, to rozchodzi się w biuście i pokazuje czasami więcej, niż by się chciało pokazać (np. na komunii dziecka) Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 15:14 agata_abbott napisała: > Parametry takie jak moje Sukienka bardzo ładna Aczkolwiek z takimi czasami > jest problem z biustem - jeśli za duży albo sukienka nieco inaczej skrojona, to > rozchodzi się w biuście i pokazuje czasami więcej, niż by się chciało pokazać > (np. na komunii dziecka) > No właśnie dlatego koniecznie muszę ją przymierzyć. W domu mam podobną i leży super, tylko stara jak świat, granatowa i w plamki Ostatnio w orsayu bodajże mierzyłam również przypominającą ta moją z szafy i właśnie rozjezdżała się w cyckach, tzn, miałam za małe piersi i to wszystko tak sflaczale leżało Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: A na komunie corki... 17.01.17, 15:19 Ja mam jedną sukienkę o podobnym kroju i jest to jedna z moich grzeczniejszych sukienek (nosiłam do pracy). Sukienka robiła się mniej grzeczna, jak nosiłam ją w czasie ciąży (brzuch super się mieścił, była odcięta nieco wyżej) i podczas karmienia - biust miałam większy, sukienka tak się układała, że mogłabym równie dobrze iść w niej na jakiś podryw Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: A na komunie corki... 17.01.17, 15:35 W Sylwestra byłam w podobnej (bez tych zakładek) ale szarej, do niej miałam żakiet czarny, wieczorowy w stylu Chanel. Może tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A na komunie corki... 20.01.17, 11:10 saszanasza napisała: > No właśnie dlatego koniecznie muszę ją przymierzyć. W domu mam podobną i leży s > uper, tylko stara jak świat, granatowa i w plamki brzmi jak opis mojej ukochanej sukienki promod sprzed kilku lat? jeżeli masz w pobliżu to polecam promod, rzucili właśnie nową kolekcję, bardzo ładne sukienki, z Twoją figurą na pewno znajdziesz coś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:09 97% poliestru za 229 zł? Chyba z byka spadłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:22 paloma_blauwinder napisał(a): > 97% poliestru za 229 zł? Chyba z byka spadłaś. Mnie poliester nie przeszkadza, nawet za 229 złotych. Bawełnianej raczej nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:23 a co byś chciała za 200 zł? czysty jedwab? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:35 lady-z-gaga napisała: > a co byś chciała za 200 zł? czysty jedwab? No właśnie A w jedwabiu to by mi fałdki było widać Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:41 Mamy sezon wyprzedaży, dałoby się. Akurat ostatnio widziałam jakiś len z wiskozą czy ramią w Solarze, koło stówy-półtorej, choć z rękawkami i umiarkowanym dekoltem faktycznie dość trudno coś dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:51 Dla mnie liczy się to, jak sukienka wygląda, a nie to co ma napisane na wszywce. Różne bywają poliestry, a ten prezentuje się całkiem dobrze, przynajmniej na zdjęciu. Lnu nie wzięłabym nawet za darmo, ale każdy ma swoje preferencje, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 19.01.17, 22:29 lady-z-gaga napisała: > Dla mnie liczy się to, jak sukienka wygląda, a nie to co ma napisane na wszywce > . Różne bywają poliestry, a ten prezentuje się całkiem dobrze, przynajmniej na > zdjęciu. Lnu nie wzięłabym nawet za darmo, ale każdy ma swoje preferencje, jak > widać. Kurna, mnie się wydawało, że ona właśnie dobrze leży, tylko, że żeczywiście z sukienkami doświadczenie mam nikłe, najczęściej chodzę w spodniach... Jeszcze mam czas na podjęcie decyzji, Przy tej sukience się nie upieram Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza rzeczywiscie! 19.01.17, 22:29 saszanasza napisała: > lady-z-gaga napisała: > > > Dla mnie liczy się to, jak sukienka wygląda, a nie to co ma napisane na w > szywce > > . Różne bywają poliestry, a ten prezentuje się całkiem dobrze, przynajmni > ej na > > zdjęciu. Lnu nie wzięłabym nawet za darmo, ale każdy ma swoje preferencje > , jak > > widać. > > Kurna, mnie się wydawało, że ona właśnie dobrze leży, tylko, że żeczywiście z s > ukienkami doświadczenie mam nikłe, najczęściej chodzę w spodniach... > Jeszcze mam czas na podjęcie decyzji, Przy tej sukience się nie upieram Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:31 Sasza, jakie Ty jabłko? W rozmiarze 34 to co najwyżej śliweczka Sukienka bardzo ładna, spokojna, nie za krótka, nie za dekoltowa, kolor też ładny, bez przesady z tym jasnym, jasny czyli nie czarny, bo to uroczystość w dzień i w ciepłą porę roku, do tego radosna, więc mała czarna w ostateczności (choć też bez przesady, przecież w czerni od kapelusza przez kieckę i rajstopy po buty nikt nie wystąpi). Z dzieckiem jak flaga ? to stawaj z dzieckiem i mężem, będzie przełamywał Do tej czerwieni to pasuje chyba wszystko, bo i granat i beż i szary, i biel i czerń nawet, a dla bardziej odważnych to i zieleń i fiolet. Zazdroszczę, że wybór masz już za sobą, mnie ta 'przyjemność' dopiero czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 17.01.17, 16:39 Gati, w 34 to ja się mieściłam jak wazyłam 49 A jabłko mi wyszło jak wprowadziłam swoje rozmiary na vitalii (taki portal dla odchudzających się), ale chyba coś w tej ocenie jest, bo te resztki mojego tłuszczu to chyba wszystkie mi się na brzuchu umiejscowiły A kurna podeszłyby nieco wyżej! Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: A na komunie corki... 17.01.17, 19:45 Nie spodziewałabym się po tobie takiej klasyki Jest ok, jak będzie bardzo ciepło nie potrzebujesz niczego do zarzucenia , na chłodniejszy dzień jakiś krótki żakiet dodający pazura , może w stylu oficerskim, prosty , ze stójką albo trencz. Jakie kolory w dodatkach , zależy od odcienia czerwieni sukienki, na moim monitorze jest pomidorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: A na komunie corki... 18.01.17, 06:43 moze sie nie znam sukienka ladna ale nie na komunie nie ten dekold,kopertowy,biust i ten kolor... no nie. na wieczor na kolacje owszem na randke ale nie na komunie nie dla Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: A na komunie corki... 19.01.17, 22:55 Zajrzyj tu, co prawda stara kolekcja ale na wiosnę pewnie będzie dużo fajnych kreacji mxm.pl/wiosna-lato-2016 Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 19.01.17, 23:03 Dzięki! Niektóre są całkiem fajne. Ja generalnie chyba wolę bardziej dopasowany krój, głównie ze względu na brak cycków. W tych ze zdjec wygłądałabym jak w ciąży, ale podobają mi się, zwłaszcza ta pierwsza sukienka. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 19.01.17, 23:11 A ja własnie miałam pisac, żebyś sobie darowała odcinane i mocno dopasowane teraz kiedy wstawiłas zdjęcie figury widać, że masz mocny atut w postaci długich nog, fajnie bys wygladała w czymś luźniejszym, o długości takiej własnie jak ta czerwona. Nie wierz w opisy takie, jak przy sukience , ktorą kupiłas czyli "wyszczupla talię" itp, to pierdoły. Widac, ze wcale nie wyszczupla, żadne odcięcie w talii nie wyszczupla tego rejony tylko podkresla mankamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 19.01.17, 23:21 Być może masz rację, ja naprawdę mam małe doświadczenie jeżeli chodzi o sukienki. Jeśli miałabym "celować" w luźniejsze kroje, to może powinnam sie wstrzymać do pojawienia się co najmniej kolekcji wiosennych, Przeglądałam popularne sieciówki, ale tam bida z nyndzą. Zara, to już popłynęła na tych sukienkach, nie wiem na kogo oni to szyją Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 19.01.17, 23:30 Teraz jest martwy sezon, w stacjonarnych dominują kiecki karnawałowe, letnich i wiosennych kolorow nie uświadczysz. Szukaj cierpliwie i nie spiesz się, bo z Twoją figurą i rozmiarem zawsze coś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 20.01.17, 10:56 A moim zdaniem, przy twojej figurze, luźnie nie będą dobrze wyglądały. Przy niedużym biuście i ogólnie drobnej sylwetce fajnie wyglądają tego typu, z bardziej zabudowaną górą blisko ciała: Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 20.01.17, 11:06 I jeszcze kilka propozycji (niekoniecznie takie błyszczące, chodzi mi o fason) www.zalando.pl/chi-chi-london-tiffany-sukienka-koszulowa-navy-cz621c038-k11.html www.zalando.pl/chi-chi-london-stevie-sukienka-letnia-cream-cz621c02s-j11.html www.zalando.pl/chi-chi-london-teddie-sukienka-koktajlowa-pink-cz621c030-j11.html www.zalando.pl/chi-chi-london-kady-sukienka-koktajlowa-navy-cz621c037-k11.html Ja akurat mam większy od ciebie biust, do tego niezbyt długą szyję i ubolewam, ale w takich fasonach wyglądam okropnie, muszę mieć dekolt i miejsce na biust w sukience. A przy twojej figurze może być fajnie. Oczywiście dół wąski do tego tez się sprawdzi. Myślę, że takie typowo wiosenno-letnie kolekcje jeszcze sie pojawią w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 20.01.17, 17:09 Dzięki agni. Takie to ja nawet mam, jedną to nawet w stylu retro, biała w czarne grochy, ale tak sobie teraz myślę, że chyba zacznę celować w coś zwiewniejszego, mniej sztywnego... A tamtą sukienkę oddam, no to bez sensu. Do pracy za czerwona, a na uroczystości za formalna I koniecznie muszę to przymierzyć orzed zakupem, bo już któryś raz z kolei, podoba mi się coś na zdjęciu a w realu albo za małe, albo za duże, albo brzydkie, albo źle w tym wyglądam Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: A na komunie corki... 31.01.17, 23:16 świetne są te sukienki chi-chi, też je rozważałam przy zakupie sukienki na wesele w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 20.01.17, 11:46 Ja się nie upieram, ani nie kreuję na specjalistkę natomiast zauważyłam, że są dwie szkoły na ten temat, a jedna z nich mowi, że luźne ciuchy są dla grubych, a obcisłe dla szczupłych. Ja się z tym nie zgadzam, tak, jak nie zgadzam się na przykład, ze seksowność wzrasta z ilością pokazywanego ciała Analogicznie - luźny kroj i miękko układająca się tkanina potrafi doskonale podkreślić to, co kryje się pod spodem, a opięta i niekoniecznie dobrze układająca się kiecka psuje cały efekt na zdjęciu w zakupionej czerwonej autorka wygląda, jakby z jej figurą coś było nie tak - proporcje klatki i ramion do reszty nieco zgrzytają, talia wygląda, jakby jej prawie nie było, a w opisie obiecywano wyszczuplenie Ładną sukienkę wstawiłaś, ale dla dziewczyny z małym biustem zasugerowałas fason, ktory bezlitośnie to podkreśla i robi płaską klatke piersiową. Mnie to nie przeszkadza, ale Sasza chyba tego nie chce Za to rozszerzony lub rozkloszowany doł, jak najbardziej. Nic tak fajnie nie podkreśla długich szczupłych nog, jak swobodnie powiewająca wokół nich tkanina. Oczywiście nie za długa przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 20.01.17, 15:28 No ja też nie chcę sie kreowac na specjalistkę od stylizacji, ale widzę jak fajnie wyglądają moje córki w takich fasonach, a mają biusty pewnie podobnej wielkości co saszanasza Dlatego zasugerowałam taki fason, aby zrobić z małego biustu atut ... Ta czerwona sukienka faktycznie jakoś nie do końca dobrze leży, na mnie sprawia wrażenie, jakby była za duża? Z trapezowymi szerokimi sukienkami jest ten problem, że bardzo łatwo wyglądac w nich jak w ciąży. Na figurę saszy lepsza byłaby trapezowa ale ze sztywniejszego materiału, nie za wielka, taka akurat. W stylu lat 60" i Twiggy, czyli raczej tak www.tatuum.com/pl/sukienki/30678-mania1.html niż tak www.tatuum.com/pl/sukienki/30154-plati.html W powyższych przykładach chodzi mi tylko o fason, nie kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: A na komunie corki... 20.01.17, 15:50 Trapezowe bardzo mi się podobają i sama bym chętnie w takich chodziła, ale moja figura średnio się nadaje Saszy na pewno byłoby w tym fasonie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 20.01.17, 22:24 Mozliwe, bo trapezowe fatalnie wyglądają z większym biustem, a z nieduzym mogą dac fajny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 20.01.17, 17:12 No właśnie może coś w ten fason i materiał: www.jestesmodna.pl/sukienki/sukienki_dzienne/sukienka_trapezowa_w_grochy_awa99_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 20.01.17, 17:19 A i jeszcze jedno....w sumie jestem na tyapie chudnięcia a jednocześnie ćwiczę siłowo, więc proporcje ciała mi się zmieniają. Do maja pewnie nie będą drastyczne (zresztą takie nie będą nigdy, hehe), ale to co kupię teraz za te dwa - trzy miesiące może okazać się nieodpowiednie...Ja się chyba wstrzymam, ewentualnie połażę po sklepach, żeby poprzymierzać sobie różne fasony, żeby później z góry wiedzieć, co w pierwszej kolejności brać z wieszaków. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: A na komunie corki... 20.01.17, 18:26 Jeżeli trafisz na sukienkę z lekko obniżonym stanem, przymierz koniecznie To fason, w którym ze swoją szczupłą figurą możesz wyglądać najlepiej , maskuje brak talii i lekki brzuszek, "robi" biodra, a jednocześnie jest lekki i młodzieńczy Dekolt łódkowy albo lejący typu woda i małe kimonowe rękawki to idealna góra dla małego biustu. Dół może być różny, marszczona falbana, plisowanie, lekki klosz. Powodzenia w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A na komunie corki... 23.01.17, 11:31 a coś takiego? mariezelie.com/kategoria/sukienki/sukienka-asteria-czerwona#1 Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A na komunie corki... 23.01.17, 11:32 albo ta: mariezelie.com/kategoria/sukienki/sukienka-melia-czerwona Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: A na komunie corki... 23.01.17, 11:49 musiałabym kogoś bardzo, bardzo, bardzo nielubić, żeby mu zaproponować coś tak koszmarnie źle uszytego. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A na komunie corki... 23.01.17, 12:10 wiesz co, trafiłam na te sukienki z tego bloga: ubierajsieklasycznie.pl/czerwona-sukienka/ nie potrafię oczywiście ocenić po zdjęciach, czy to jest koszmarnie źle uszyte czy też nie, zostawiam to. czy ładniejsza od sukienki ze srebrną klamrą, to w sumie kwestia gustu na szczęscie każdy może wybrać sam. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: A na komunie corki... 23.01.17, 12:12 a tu inna dziewczyna pisze co nieco o jakości: haukotella.com/365-dni-w-spodnicy/fashion-diary-rozowa-sukienka-marie-zelie/ Odpowiedz Link Zgłoś
marminia Re: A na komunie corki... 23.01.17, 14:14 Niestety, myślę tak samo bardzo dobrze wyglądam w takich fasonach, mam jedną podobną ulubioną z Simple i od tygodnia zastanawiam się nad Marie Zelie, ale z tymi sukienkami jest coś nie tak - koszmarnie marszczą się powyżej biustu, talia jest nienaturalnie wysoko i to wszycie rękawów, brrr Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: A na komunie corki... 23.01.17, 11:35 Bardzo ładna. Jeśli nie chodzisz w sukienkach to pomyśl nad czymś innym , sukienka bardzo ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: A na komunie corki... 23.01.17, 11:45 może taka? www.kodymody.com/pl/sukienki-cs/czerwona-sukienka-1.html Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 01.02.17, 08:27 lusitania2 napisał: > może taka? > www.kodymody.com/pl/sukienki-cs/czerwona-sukienka-1.html > > Już wykeczyłam się z tego kroju Może rzeczywiście coś na dole rozkloszowanego.... Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta90 Re: A na komunie corki... 31.01.17, 15:59 No i co zamówiłaś? dobrze leży? jestem ciekawa bo sukienka na zdjęciach bardzo ładna Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 31.01.17, 17:22 hiacynta90 napisała: > No i co zamówiłaś? dobrze leży? jestem ciekawa bo sukienka na zdjęciach bardzo > ładna Niestety nadal nic nie kupiłam. czekam na kolekcję wiosenną. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: A na komunie corki... 31.01.17, 23:19 saszanasza, a mieszkasz może w Warszawie lub masz szansę do stolicy zajrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: A na komunie corki... 01.02.17, 22:26 jest takie centrum handlowe widmo, do ktorego nikt nie jeździ, nazywa się Modo i jest na Łopuszańskiej 22. to centrum generalnie od samego początku było skazane na porażkę, bo nie ma tam sieciówek, tylko butiki, z których na oko 80% sprzedaje chińszczyznę (jak z Marywilskiej), ale jest jedno stoisko, do którego możesz sie wybrać - są tam same wyjściowe sukienki, z polskich firm odzieżowych, i w dodatku ta kolekcja co jest teraz jest zdecydowanie w klimacie wiosenno-letnia, a nie sylwestrowa. ja pojechałam do tego centrum tylko na zwiad, a własnie w tym sklepie kupiłam ku swojemu zdumieniu sukienkę na wesele (ktore mam w maju). stoisko C19 Nelly Rocca. wczesniej celowałam w sukienki Chi Cho London w kwiaty, wiec znalazłam tam cos podobnego, co w dodatku świetnie leżało (figurę mam podobną do Ciebie). plus robienia zakupów w tym centrum jest taki, ze nawet w uikend sprzedawców i stoisk jest więcej niz klientów, aleje są puste, pełen luksus. ja zajęłam przymierzalnie na pół godziny i w tym czasie w sklepie byłam samiusieńka. panie mi przynosiły buty z innych stoisk, żebym mogła sobie mierzyć ze szpilkami. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: A na komunie corki... 02.02.17, 10:53 Dzięki claudel, wybiorę się więc tam w któryś weekend. Znajomi dziwią się mi, dlaczego tak wcześnie biorę się za poszukiwania, ale ja naprawdę muszę przymierzyć kilkanaście sukienek zanim coś kupię. Niestety nie mam figury typu "we wszystkim jej rewelacyjnie" Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: A na komunie corki... 02.02.17, 12:01 Oj, to i ja muszę tam podjechać. Odpowiedz Link Zgłoś