Dodaj do ulubionych

Kto to jest

04.02.17, 21:47
ten facet?

https://baldziennikarzy.org/s/cc_images/cache_2466119211.jpg
Obserwuj wątek
    • anilka Re: Kto to jest 04.02.17, 21:52
      Michał Urbaniak
      • lady_mary Re: Kto to jest 04.02.17, 22:14
        A to Urbaniak nie umarł? Byłam przekonana, że nie żyje.
        • bergamotka77 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:19
          Chyba żartujesz trudno byłoby nie zauważyć jego odejścia. Oby żył 100 lat może przyjść nawet w worku na kartofle. A Urszula? Niech Michal żałuje ze ongiś dał ciala i ją rzucil.. . A ta młodzieńczyni to jego córka Kasia czy nowa partnerka?
          • lady_mary Re: Kto to jest 04.02.17, 23:26
            Ale ja.zauważyłam jego odejście, tyle że ono nie nastąpiło w rzeczywistości wink Już tak mam, że mi się często myli, kto znany umarł, a kto nie.
            • bergamotka77 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:31
              To jakas choroba? wink
              • lady_mary Re: Kto to jest 04.02.17, 23:45
                Może wink To jest bardzo męczące, ciągle muszę albo googlac, albo męża pytać. A potem i tak zapominam...
                • peonka Re: Kto to jest 05.02.17, 00:37
                  Też tak mam smile
                  • jan.kran Re: Kto to jest 05.02.17, 00:58
                    Urbaniak to taki kiepsko ubierający się facet który m.in.grał u innego dziwnie wystrojonego:

m.youtube.com/watch?v=jq8pVreJ_7E

A Urbaniakowa tô taka piosenkarka ,czasem jakiś hit zaśpiewała:

m.youtube.com/watch?v=zWSfiVp0vYA

• tereska.z.bombaju Re: Kto to jest 04.02.17, 21:53
      Michał Urbaniak
    • nickbezznaczenia Re: Kto to jest 04.02.17, 21:54
      Michał Urbaniak.
    • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 21:56
      Dzięki.

Pytam, bo pan widnieje jako pierwszy we wpisie blogera modowego "Jak się nie ubierać na bal".

Tak właśnie ubrał się na bal. Kelnerów zamurowało.
      • nickbezznaczenia Re: Kto to jest 04.02.17, 22:03
        Na szczęście Urbaniak może to mieć w dużym poważaniu.smile
        • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:16
          nickbezznaczenia napisał(a):

> Na szczęście Urbaniak może to mieć w dużym poważaniu.smile

I właśnie dlatego wygląda jak burak, mimo że jest Urbaniakiem.
          • cosmetic.wipes Re: Kto to jest 04.02.17, 22:20
            On może wyglądać jak burak czy ziemniak. To nie ma najmniejszego znaczenia tongue_out
          • sylwiam_m Re: Kto to jest 05.02.17, 23:02
            a jakim trzeba być burakiem żeby nie kojarzyć Urbaniaka
            • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:28
              sylwiam_m napisała:

> a jakim trzeba być burakiem żeby nie kojarzyć Urbaniaka

A właściwie dlaczego mam go "kojarzyć", skoro jest muzykiem?

Jego fizys jest składową jego muzyki czy co?
              • sylwiam_m Re: Kto to jest 06.02.17, 19:04
                nie kompromituj się - nie widziałaś filmu, książki, okładki płyty, koncertu ale tego nie ma na pudelku
                • memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:44
                  Wiesz co- ja wogóle nie kojarzę gąb muzyków... Ba, ja nawet nie umiem powiązać nazwy zespołu ze znanym szlagierem. Muzyki słucham z przedpotopowego radia/kompa i nie mam dostępu ani do tytułów, ani do nazw zespołów, ani tym bardziej do fotosów. Filmu ani ksiązki o wspomnianym panu Urbaniaku nie czytałam/nie oglądałam.
            • iziula1 Re: Kto to jest 06.02.17, 20:19
              sylwiam_m napisała:

> a jakim trzeba być burakiem żeby nie kojarzyć Urbaniaka

Jakie braki trzeba mieć w kulturze by innych wyzywać od buraków tongue_out

Rozpoznanie ze zdjęcia Urbaniaka nie chroni przed słomą w butach.
      • kadfael Re: Kto to jest 04.02.17, 22:06
        Ale o co chodzi? takie gustowne kaloszki wink
        • kadfael Re: Kto to jest 04.02.17, 22:09
          A tak w ogóle kelnerzy niech nie marudzą, bo szaliczek - jego znak rozpoznawczy jest baaaardzo stonowany. Ob potrafi założyć różowy albo zielony w pomarańczowe kropki big_grin big_grin Mnie tam się to podoba.
      • tereska.z.bombaju Re: Kto to jest 04.02.17, 22:07
        8taki-sobie-nick napisała:

>
        > Tak właśnie ubrał się na bal. Kelnerów zamurowało.

No cóż. Blogerzy modowi mogą mu buty pastować co najwyżej
        • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:16

> Istnieje coś takiego jak zasady ubioru stosownie do okazji.

• cosmetic.wipes Re: Kto to jest 04.02.17, 22:19
            Akurat jemu można wszytko wybaczyć.
      • danaide Re: Kto to jest 04.02.17, 22:21
        Zaraz tam bal...
    • mamolka1 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:08
      Urbaniak ... On tam mógłby przyjść nawet w stroju płetwonurka .. Ale Urszula Dudziak wygląda zdecydowanie lepiej ..😀
      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:19
        mamolka1 napisała:

> Urbaniak ... On tam mógłby przyjść nawet w stroju płetwonurka .. Ale Urszula Du
        > dziak wygląda zdecydowanie lepiej ..😀

Nie wiem, kim jest ta pani, ale dlaczego tak patrzy spode łba?
        >
        • cosmetic.wipes Re: Kto to jest 04.02.17, 22:22
          Bo może big_grin
        • ginger.ale Re: Kto to jest 04.02.17, 22:30
          To chyba ma być zalotne spojrzenie.
          Chyba.
        • mamolka1 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:31
          Jeżu proszę nie kompromituj się aż tak ....
          • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:40
            Nie mam obowiązku wiedzieć, kim jest aktualna dama Urbaniaka i dlaczego robi idiotyczną minę.
            • mamolka1 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:49
              Tyle, że Urszula Dudziak to nie ta pani ze zdjęcia tylko była żona i duża osobowość w jazzowym świecie.... No dobra, nie każdy musi to wiedzieć : )
              • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:59
                mamolka1 napisała:

> Tyle, że Urszula Dudziak

Tyle, że nie każdy musi rozpoznać Urszulę Dudziak na danym zdjęciu.
                • ap.so Re: Kto to jest 04.02.17, 23:59
                  Bez jaj big_grin
                  • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:02
                    ap.so napisała:

> Bez jaj big_grin

Bez jaj, bez.
                    • memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:46
                      Oj tam , Urszula Dudziak to ta, co kręci hoola-hopem w reklamie biovitalu czy czegoś tam wink Każdy ją pozna!
    • iziula1 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:09
      Poznałabym go wszędzie smile
      On może przyjść i worku po ziemniakach..jakie to ma znaczenie ? Żadne.
    • joa66 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:12
      Kto będzie następny? Czyje zdjęcie wrzucisz jutro?

Żenada.
      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 23:15
        joa66 napisała:

> Kto będzie następny? Czyje zdjęcie wrzucisz jutro?
        >
        > Żenada.

Oj, no, straszliwa.
    • angeika89 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:33
      Nie uważam, aby Michał Urbaniak przejmował się tym co piszą na temat jego stylizacji.
      Mógłby przyjść w worku po ziemniakach i nie ma to żadnego znaczenia.
      Ważne jest co robi i jak to robi smile
      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 23:41
        angeika89 napisał(a):

> Nie uważam (...)

Dobrze, dobrze, tym samym dołączasz do fanklubu wielbicielek Urbaniaka w worku po ziemniakach.
        • angeika89 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:50
          Nie jestem niczyją fanką. Pan Urbaniak ma już laki luzacki styl i raczej nie przejmuje się opiniami na swój temat. Ważna jest jego twórczość, a nie w co się ubrał.
          A Ty wyluzuj smile
          • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:04
            angeika89 napisał(a):

> Nie jestem niczyją fanką. Pan Urbaniak ma już laki luzacki styl...

... i raz w życiu nie może się ubrać stosownie do okazji, bo zapewne przeżyje traumę.
            • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 00:09
              Nie przesadzaj. To nie był pogrzeb. A jego strój jak na możliwości i tak był stonowany...
              • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:14
                angeika89 napisał(a):

> Nie przesadzaj. To nie był pogrzeb.

Aha, czyli na pogrzebie jednak nie powinien tak wyglądać.

A jego strój jak na możliwości i tak był st
                > onowany...

Mam być szalenie wdzięczna za to, że nie włożył papuziej koszuli, tylko jakieś czarne wiszące łachy i adidasy?

No jednak nie potrafię.
                • bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 00:25
                  taki sobie nick nie masz wiekszych problemow niz stroj Urbaniaka, ktorego nawet nie potrafisz rozpoznac choc od lat wyglada taka samo? A moze nigdy nie slyszalas tego nazwiska? Niestety wbrew temu co uwazasz na swoj wlasny temat, nie grzeszysz inteligencja wink
                  • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:29
                    bergamotka77 napisała:

> taki sobie nick nie masz wiekszych problemow niz stroj Urbaniaka, ktorego nawet
                    > nie potrafisz rozpoznac choc od lat wyglada taka samo?

Nie oglądam go, a zwłaszcza od lat. Nazwisko znam, ale twarz nie.

A moze nigdy nie slysza
                    > las tego nazwiska? Niestety wbrew temu co uwazasz na swoj wlasny temat, nie grz
                    > eszysz inteligencja wink

To nie ja uważam, to pani psycholog. tongue_out

• taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:30
                      Aha, inne problemy mam, bardzo dużo. Nie nadają się na to forum.
                    • bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 01:44
                      Widocznie pani psycholog się myli. Niestety tym wątkiem udowodniłas, ze inteligencją Cię Bozia/natura/siła wyższa nie obdarzyła wink
                      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 21:26
                        bergamotka77 napisała:

> Widocznie pani psycholog się myli. Niestety tym wątkiem udowodniłas

... jedynie, że nie znam z twarzy Michała Urbaniaka. Nie, wiedza ogólna nie jest wyznacznikiem inteligencji.
                        • bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:05
                          Mylisz się, bo wiedza ogólna to składnik inteligencji i osoby, które nie kojarzą Stuhra, Kazika czy Munka Staszczyka (patrz słynne wideo NaTemat pt." Nie kojarzę tego typka") nie są osobami inteligentnymi. Plus jest jeszcze inteligencja emocjonalna, również ważnaważna w funkcjonowaniu społecznym.
                          • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:09
                            bergamotka77 napisała:

> Mylisz się

Nie, to ty się mylisz.

Zapewniam, że podczas testu nie musiałam rozpoznawać ani jednego celebryty. tongue_out Nie wymaga tego również Mensa. tongue_out

Tak, wiem, że istnieje inteligencja emocjonalna. Nic nowego mi nie mówisz.
                            • bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:51
                              Jesli dla ciebie Stuhr czy Kazik to celebryci to chyba nie wiesz o czym mowisz wink To artysci i ludzie kultury przede wszystkim. Celebryci sa czesto znani z tego ze sa znani. Niestety testy Mensy to nie wszystko, jak widac. Mozna je dobrze rozwiazywac a w zyciu byc malo intelogentnym co niniejszym udowodnilas smile
                              • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:58
                                bergamotka77 napisała:

> Jesli dla ciebie Stuhr czy Kazik to celebryci to chyba nie wiesz o czym mowisz
                                > wink To artysci i ludzie kultury przede wszystkim.

Nie pytano mnie z NIKOGO ZNANEGO. Teraz dobrze?

> go ze sa znani. Niestety testy Mensy

... ale ja nie jestem w Mensie, Bergamotka. Wspomniałam tylko o testach.

Rozumiem, że dla ciebie inteligencja, to coś, czym TY SAMA się charakteryzujesz, tak? Pojęcie uznaniowe i zależne od fanaberii Bergamotki?

• bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:12
                                  To ze nie pytaja nie znaczy ze nie mozna kojarzyc a nawet sie powinno. Moze niekoniezcnie jakies Natalie Siwiec ale juz Ostaszewska, Stenke, Stuhra czy Urbaniaka albo Staszczyka by wypadalo...
                                  • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:24
                                    bergamotka77 napisała:

> To ze nie pytaja nie znaczy ze nie mozna kojarzyc a nawet sie powinno.

No dobrze, Bergamotka, dowiodłaś już swojej wyższości czy jeszcze nie?
                                  • memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:51
                                    A Alfreda Nobla z twarzy na rycinie rozpoznasz...?
                          • danaide Re: Kto to jest 05.02.17, 22:36
                            Wiedza ogólna to jedno, a drugie to umiejętność rozpoznawania twarzy. Sama mam z tym ostatnim ogromny problem. Raz doszło do zabawnego właściwie incydentu z udziałem znanej reżyserki, wzięłam ją w ogóle za jakąś cudzoziemkę, bo taka niepodobna do polskich starszych pań była... A przecież nazwisko mi znane.
                            • danaide Re: Kto to jest 05.02.17, 22:41
                              Zresztą Urbaniaka też nie rozpoznałam. Widziałam go i to słabo dwadzieścia lat temu, ale wtedy miał jakąś bejsbolówkę na łepetynie. W sklepie kiedyś jakaś pani mnie poinformowała, że kolega mnie szuka, podziękowałam i poszłam we wskazanym kierunku, a kolega cały rozentuzjazmowany, że rozmawiałam ze znaną piosenkarką i celebrytką. A ja zauważyłam tylko że fajny kapelusz miała. Myślę, że to nie tylko kwestia wady wzroku. Na studiach ludzie uważali mnie za antypatyczną, bo nigdy nie mówiłam pierwsza cześć na ulicy. A ja po prostu słabo kojarzyłam większość ludzi.
                          • memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:49
                            >i osoby, które nie kojarzą Stuhra, Kazika czy Munka Staszczyka (patrz słynne wideo >NaTemat pt." Nie kojarzę tego typka") nie są osobami inteligentnymi.
                            Szczerze to nie wiem, jak Kazik z gęby wygląda. Znam go ze słuchu wyłącznie. A co poniektórych wolałabym odzobaczyć np. Roguckiego.
                  • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:35
                    Idę. Gdybyś jeszcze chciała popisać o mojej inteligencji (to ostatnio jeden z twoich stałych tematów), to na razie nie przeczytam.
                    • yvona73pol Re: Kto to jest 05.02.17, 06:15
                      Z drugiej strony ciekawi mnie od jakiego poziomu konczy sie "nie okazal szacunku wspol-biesiadnikom czy komutam", a zaczyna sie "on, jako PERSONA nic nie musi, mozna mu buty pastowac, moze przyjsc w worku po kartoflach"?
                      Bo jednak tym jak sie ubieramy wyrazamy troche nasz stosunek do ludzi.
                      Pomijajac kloszardow, bezdomnych i totalnych ekscentrykow. No i moze dzieci, na etapie "ubieram sie sam, choc jeszcze nie bardzo mi to wychodzi" wink

Rozumiem, ze pan Michal tu jako ekscentryk wystepuje. Niemniej zakielkowalo we mnie powyzsze.
                      • afro.ninja Re: Kto to jest 05.02.17, 07:02
                        Co wolno wojewodzie i dalej to i takisobienick zna zakończenie.
                      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 21:27

> Rozumiem, ze pan Michal tu jako ekscentryk wystepuje. Niemniej zakielkowalo we
                        > mnie powyzsze.

Problematyka typu "od jakiej granicy się zaczyna" jest za trudna dla ematek.
                • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 21:59
                  <Aha, czyli na pogrzebie jednak nie powinien tak wyglądać.

A to zależy, bo strój jak nie patrzeć czarny był wink

<Mam być szalenie wdzięczna za to, że nie włożył papuziej koszuli, tylko jakieś czarne wiszące łachy i adidasy?

No jednak nie potrafię.

Ależ nie musisz za nic być mu wdzięczna. W ogóle nie musisz na na niego patrzeć...
                  I naprawdę nie szukaj sobie problemów od czapy...
                  • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:10
                    angeika89 napisał(a):

> <Aha, czyli na pogrzebie jednak nie powinien tak wyglądać.
                    >
                    > A to zależy, bo strój jak nie patrzeć czarny był wink

Aha, buty zwłaszcza.
                    >

> I naprawdę nie szukaj sobie problemów od czapy...

Widzisz, i tu się różnimy, dla mnie to nie jest problem "od czapy".
                    • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:22
                      < Widzisz, i tu się różnimy, dla mnie to nie jest problem "od czapy".

No widzisz. Ludzie są różni i różne mają problemy. Jeśli Twoimi problemami są stroje innych ludzi to gratuluję...
                      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:25
                        angeika89 napisał(a):

> < Widzisz, i tu się różnimy, dla mnie to nie jest problem "od czapy".
                        >
                        > No widzisz. Ludzie są różni i różne mają problemy. Jeśli Twoimi problemami są s
                        > troje innych ludzi to gratuluję...

Tak, oczywiście, jedynymi, jakżeby inaczej. [ironia]
                        • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:29
                          To po co sobie głowę takimi bzdurami zaśmiecać. Niech się Pan Urbaniak ubiera jak chce i tyle. Jest masa ludzi, którzy nie mają poczucia stylu i ubierają się nie odpowiednio do okazji...
                          I co z tego, nie zmienisz tego...
                          Zrób sobie napar z melisy i wyluzuj smile
                          • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:34
                            angeika89 napisał(a):

> To po co sobie głowę takimi bzdurami zaśmiecać.

Dobrze, to tekstem łatwym.

Mam mnóstwo problemów.

Wiele poważnych.

Niemniej fakt, że ktoś IGNORUJE podstawowe zasady savoir-vivre`u (bo nie mówimy o braku gustu, tylko o ignorowaniu) jest dla mnie problemem, choćby ten ktoś był niebywałym artystą.

364 dni w roku Urbaniak może się ubierać jak chce, choćby w piżamę w króliczki.

Nic mu nie będzie, jeśli RAZ w roku ubierze się na bal jak na bal.
                            • joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:38
                              A Ty chociaż wiesz co to za bal i czy na pewno na TYM balu obowiązują te zasady, które sobie wyobrażasz?
                              • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:39
                                joa66 napisała:

> A Ty chociaż wiesz co to za bal i czy na pewno na TYM balu obowiązują te zasady
                                > , które sobie wyobrażasz?

Charytatywny bal dziennikarzy z zeszłego roku.

Owszem, na TYM balu obowiązują zasady stroju balowego, jak na każdym innym balu niebędącym balem przebierańców albo kinderbalem.
                                • joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:47
                                  Nie, na tym balu nie obowiązują zasady stroju balowego, bo wielu gości takiego nie ma a jakoś ich wpuścili.

p.s. Zasadą savoir-vivre jest także nie plotkowanie o cudzym wyglądzie. To na wszelki wypadek gdybyś jeszcze nie doszła do tego rozdziału.
                                  • joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:50
                                    Masz na dobranoc księcia na innym "balu" i popatrz sobie na jego buty:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/96/dd/d3/96ddd36fc760c7277ced25360ec04e3b.jpg
                                  • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:52
                                    joa66 napisała:

> Nie, na tym balu nie obowiązują zasady stroju balowego, bo wielu gości takiego
                                    > nie ma a jakoś ich wpuścili.

Gości źle ubranych też się wpuszcza. tongue_out

> p.s. Zasadą savoir-vivre jest także nieplotkowanie o cudzym wyglądzie.

A jak tam z osobami publicznymi, które poddają się ocenie przez sam fakt bywania?
                                    • joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:01
                                      Zakazu prawnego nie ma. Ale to co mówisz świadczy o Twojej kulturze i znajomości zasad savoir vivre.
                            • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:50
                              A może dla Pana Urbaniaka to właśnie był strój balowy?
                              Nie wiesz czym się kierował wybierając taki strój, a może nawet nie on go wybrał, tylko jakiś "stylista".
                              Tkwisz w przekonaniu, że ubrał się nie odpowiednio, a tym czasem ważne jest ile datków przekazał na cele charytatywne w ramach TEGO balu.
                              A nie to jakie miał buty.
                              Nie nakręcaj się bez sensu...
                              • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:54
                                angeika89 napisał(a):

> A może dla Pana Urbaniaka to właśnie był strój balowy?

Strój balowy jest niestety jeden i ten sam dla wszystkich gości.

> Nie wiesz czym się kierował wybierając taki strój

... i nie interesuje mnie to.

> Tkwisz w przekonaniu, że ubrał się nie odpowiednio, a tymczasem ważne jest ile
                                > datków przekazał na cele charytatywne w ramach TEGO balu.
                                > A nie to jakie miał buty.

Owszem, to także. Rozumiem, że skoro bal jest charytatywny, to każdemu wolno ubrać się dowolnie, tym bardziej dowolnie, im większy rzuci datek. tongue_out
                                • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:15
                                  Przejrzyj sobie kreacje gości z tamtego balu i zobaczysz, że nie tylko Pan Urbaniak ubrał się nie odpowiednio.
                                  Nie jednej kobiecie zabrakło stylu i gustu.
                                  Z mężczyzn także Piotr Najsztub nie był we klasycznym fraku, czy garniturze, Szymon Majewski, Bartosz Węglarczyk...

A mało tego te zdjęcia też są z TEGO balu (co prawda rok 2015):
                                  www.biznesistyl.pl/_foty_news/17637_Bal_101.jpg

www.biznesistyl.pl/_foty_news/17638_Bal_102.jpg

• taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:23
                                    angeika89 napisał(a):

> Przejrzyj sobie kreacje gości z tamtego balu i zobaczysz, że nie tylko Pan Urba
                                    > niak ubrał się nieodpowiednio.
                                    > Niejednej kobiecie zabrakło stylu i gustu.
                                    > Z mężczyzn także Piotr Najsztub nie był w klasycznym fraku, czy garniturze, Sz
                                    > ymon Majewski, Bartosz Węglarczyk...

Cóż, to tylko świadczy o tym, że nasza elita czy też aspirujący do elity nie potrafią się ubrać. tongue_out

Niemniej Urbaniak odjechał najdalej. tongue_out

W garniturze na bal nie chodzi się.

>
                                    > A mało tego te zdjęcia też są z TEGO balu

Z czego wynika, że w 2015 był to bal przebierańców.

W 2016 nim nie był.
                                    • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:29
                                      < Cóż, to tylko świadczy o tym, że nasza elita czy też aspirujący do elity nie potrafią się ubrać.

To świadczy o tym, że nie ma tam żadnych norm i zasad, które sobie ubzdurałaś.

< W garniturze na bal nie chodzi się.

Więc wielu facetów na TAMTYM balu popełniło faux pas, gdyż miało własnie garnitur...

Z czego wynika, że w 2015 był to bal przebierańców

Ale owszem to także był Charytatywny Bal Dziennikarzy. To dowodzi tylko tego, że ludzie mają do siebie dystans i przy okazji szczytnego celu chcą się dobrze bawić, także strojem.
                                      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:32

> To świadczy o tym, że nie ma tam żadnych norm i zasad, które sobie ubzdurałaś.

No to widać jest nas więcej, bo istnieją nie tylko znawcy mody męskiej, ale krawcy, którzy różne odpowiednie do okazji garnitury, smokingi i fraki szyją. I nie narzekają na brak klientów. tongue_out
                                        >
                                        > < W garniturze na bal nie chodzi się.
                                        >
                                        > Więc wielu facetów na TAMTYM balu popełniło faux pas, gdyż miało własnie garnit
                                        > ur...

Owszem, popełniło.
                                        >
                                        > Z czego wynika, że w 2015 był to bal przebierańców
                                        >
                                        > Ale owszem to także był Charytatywny Bal Dziennikarzy. To dowodzi tylko tego, ż
                                        > e ludzie mają do siebie dystans i przy okazji szczytnego celu chcą się dobrze b
                                        > awić, także strojem.

Garnitury, o których wyżej wspomniałaś, to "dobre bawienie się strojem"?
                                        • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:43
                                          Nigdy nie słyszałam, aby Bale Dziennikarzy miały jakieś normy i zasady jak się ubierać, czy też nie. Często na takich balach pojawiają się celebryci (czyli ludzie którzy nie kiedy słyną tylko z tego, że się na takich balach pokazują) i właśnie ubierają się ekstrawagancko, aby tylko o nich mówiono.
                                          Zresztą dyskusja z Tobą nie ma sensu, ponieważ cokolwiek nie napisze i tak będziesz przekonana, że to Ty masz rację.
                                          Nabierz trochę dystansu do siebie i świata, bo przez takie branie wszystkiego do siebie wpędzisz się w głębszą depresję.
                                          • angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:44
                                            Dobranoc.
                                        • riki_i Re: Kto to jest 05.02.17, 23:47
                                          1. Byłaś na tym balu? Nie sądzę, żebyś była na jakimkolwiek.

2. Co cię dupa boli, jak się na jakiś bal charytatywny ubrał wybitny artysta? O tym balu za jakiś czas nikt nie będzie pamiętał, natomiast o Urbaniaku i za 50 lat będzie głośno, bo nagrał to i owo ponadczasowo. Wygooglaj sobie.

3. Takie wątki to dobitne potwierdzenie prawdziwości tezy Lema na temat netu. Człowiek zachodzi w głowę, skąd się biorą takie tępe osoby?
    • grazbed Re: Kto to jest 05.02.17, 09:15
      Mój sąsiadsmile. Osobowość muzyczna i tego nikt mu nie odbierze. A co do stroju. On tak ma. Na codzien i od święta.
      • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 21:24
        grazbed napisała:

> Mój sąsiadsmile. Osobowość muzyczna i tego nikt mu nie odbierze.

Tak, tak, wiemy. Nikt nie zaprzecza.

A co do stroju. O
        > n tak ma. Na codzien i od święta.

Aha, "on tak ma", i ubrać w sposób odpowiedni się nie może.
        • danaide Re: Kto to jest 05.02.17, 22:43
          Taki-sobie-nick - "odpowiedniość" jest tylko w Twojej głowie. Twoja głowa nie jest wyznacznikiem obowiązujących norm. To tylko zlepek Twoich przekonań, może niektóre z nich są słuszne, ale niekoniecznie te, przy których się upierasz. Znajoma była na pogrzebie w czerwonych butach, ale dla ludzi najważniejsze było to, że przyszła, bo była ważną osobą dla zmarłego.
          • taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:56
            danaide napisała:

> Taki-sobie-nick - "odpowiedniość" jest tylko w Twojej głowie. Twoja głowa nie j
            > est wyznacznikiem obowiązujących norm.

Ależ nie, jeszcze poza nią.

"Klasyczna moda męska" to temat bardzo stary, znacznie starszy ode mnie, i bardzo złożony.

• 18lipcowa3 Re: Kto to jest 05.02.17, 21:29
      michał urbaniak?
      • yvona73pol Re: Kto to jest 06.02.17, 03:04
        Juz mialam wywolac do tablicy slynne swetry ktoregos ministra (pamietacie, taki z blond kreconymi wlosami?), ale mi sie przypomnialo Trumpowe "dress like a woman" wiec zamilkne big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka