lady_mary Re: Kto to jest 04.02.17, 22:14 A to Urbaniak nie umarł? Byłam przekonana, że nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:19 Chyba żartujesz trudno byłoby nie zauważyć jego odejścia. Oby żył 100 lat może przyjść nawet w worku na kartofle. A Urszula? Niech Michal żałuje ze ongiś dał ciala i ją rzucil.. . A ta młodzieńczyni to jego córka Kasia czy nowa partnerka? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_mary Re: Kto to jest 04.02.17, 23:26 Ale ja.zauważyłam jego odejście, tyle że ono nie nastąpiło w rzeczywistości Już tak mam, że mi się często myli, kto znany umarł, a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_mary Re: Kto to jest 04.02.17, 23:45 Może To jest bardzo męczące, ciągle muszę albo googlac, albo męża pytać. A potem i tak zapominam... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kto to jest 05.02.17, 00:58 Urbaniak to taki kiepsko ubierający się facet który m.in.grał u innego dziwnie wystrojonego: m.youtube.com/watch?v=jq8pVreJ_7E A Urbaniakowa tô taka piosenkarka ,czasem jakiś hit zaśpiewała: m.youtube.com/watch?v=zWSfiVp0vYA Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 21:56 Dzięki. Pytam, bo pan widnieje jako pierwszy we wpisie blogera modowego "Jak się nie ubierać na bal". Tak właśnie ubrał się na bal. Kelnerów zamurowało. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Kto to jest 04.02.17, 22:03 Na szczęście Urbaniak może to mieć w dużym poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:16 nickbezznaczenia napisał(a): > Na szczęście Urbaniak może to mieć w dużym poważaniu. I właśnie dlatego wygląda jak burak, mimo że jest Urbaniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Kto to jest 04.02.17, 22:20 On może wyglądać jak burak czy ziemniak. To nie ma najmniejszego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiam_m Re: Kto to jest 05.02.17, 23:02 a jakim trzeba być burakiem żeby nie kojarzyć Urbaniaka Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:28 sylwiam_m napisała: > a jakim trzeba być burakiem żeby nie kojarzyć Urbaniaka A właściwie dlaczego mam go "kojarzyć", skoro jest muzykiem? Jego fizys jest składową jego muzyki czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiam_m Re: Kto to jest 06.02.17, 19:04 nie kompromituj się - nie widziałaś filmu, książki, okładki płyty, koncertu ale tego nie ma na pudelku Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:44 Wiesz co- ja wogóle nie kojarzę gąb muzyków... Ba, ja nawet nie umiem powiązać nazwy zespołu ze znanym szlagierem. Muzyki słucham z przedpotopowego radia/kompa i nie mam dostępu ani do tytułów, ani do nazw zespołów, ani tym bardziej do fotosów. Filmu ani ksiązki o wspomnianym panu Urbaniaku nie czytałam/nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Kto to jest 06.02.17, 20:19 sylwiam_m napisała: > a jakim trzeba być burakiem żeby nie kojarzyć Urbaniaka Jakie braki trzeba mieć w kulturze by innych wyzywać od buraków Rozpoznanie ze zdjęcia Urbaniaka nie chroni przed słomą w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Kto to jest 04.02.17, 22:06 Ale o co chodzi? takie gustowne kaloszki Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Kto to jest 04.02.17, 22:09 A tak w ogóle kelnerzy niech nie marudzą, bo szaliczek - jego znak rozpoznawczy jest baaaardzo stonowany. Ob potrafi założyć różowy albo zielony w pomarańczowe kropki Mnie tam się to podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Kto to jest 04.02.17, 22:07 8taki-sobie-nick napisała: > > Tak właśnie ubrał się na bal. Kelnerów zamurowało. No cóż. Blogerzy modowi mogą mu buty pastować co najwyżej Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:16 > Istnieje coś takiego jak zasady ubioru stosownie do okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Kto to jest 04.02.17, 22:19 Akurat jemu można wszytko wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:08 Urbaniak ... On tam mógłby przyjść nawet w stroju płetwonurka .. Ale Urszula Dudziak wygląda zdecydowanie lepiej ..😀 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:19 mamolka1 napisała: > Urbaniak ... On tam mógłby przyjść nawet w stroju płetwonurka .. Ale Urszula Du > dziak wygląda zdecydowanie lepiej ..😀 Nie wiem, kim jest ta pani, ale dlaczego tak patrzy spode łba? > Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Kto to jest 04.02.17, 22:30 To chyba ma być zalotne spojrzenie. Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:31 Jeżu proszę nie kompromituj się aż tak .... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:40 Nie mam obowiązku wiedzieć, kim jest aktualna dama Urbaniaka i dlaczego robi idiotyczną minę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Kto to jest 04.02.17, 22:49 Tyle, że Urszula Dudziak to nie ta pani ze zdjęcia tylko była żona i duża osobowość w jazzowym świecie.... No dobra, nie każdy musi to wiedzieć : ) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 22:59 mamolka1 napisała: > Tyle, że Urszula Dudziak Tyle, że nie każdy musi rozpoznać Urszulę Dudziak na danym zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:02 ap.so napisała: > Bez jaj Bez jaj, bez. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:46 Oj tam , Urszula Dudziak to ta, co kręci hoola-hopem w reklamie biovitalu czy czegoś tam Każdy ją pozna! Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:09 Poznałabym go wszędzie On może przyjść i worku po ziemniakach..jakie to ma znaczenie ? Żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:12 Kto będzie następny? Czyje zdjęcie wrzucisz jutro? Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 23:15 joa66 napisała: > Kto będzie następny? Czyje zdjęcie wrzucisz jutro? > > Żenada. Oj, no, straszliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:33 Nie uważam, aby Michał Urbaniak przejmował się tym co piszą na temat jego stylizacji. Mógłby przyjść w worku po ziemniakach i nie ma to żadnego znaczenia. Ważne jest co robi i jak to robi Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 04.02.17, 23:41 angeika89 napisał(a): > Nie uważam (...) Dobrze, dobrze, tym samym dołączasz do fanklubu wielbicielek Urbaniaka w worku po ziemniakach. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 04.02.17, 23:50 Nie jestem niczyją fanką. Pan Urbaniak ma już laki luzacki styl i raczej nie przejmuje się opiniami na swój temat. Ważna jest jego twórczość, a nie w co się ubrał. A Ty wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:04 angeika89 napisał(a): > Nie jestem niczyją fanką. Pan Urbaniak ma już laki luzacki styl... ... i raz w życiu nie może się ubrać stosownie do okazji, bo zapewne przeżyje traumę. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 00:09 Nie przesadzaj. To nie był pogrzeb. A jego strój jak na możliwości i tak był stonowany... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:14 angeika89 napisał(a): > Nie przesadzaj. To nie był pogrzeb. Aha, czyli na pogrzebie jednak nie powinien tak wyglądać. A jego strój jak na możliwości i tak był st > onowany... Mam być szalenie wdzięczna za to, że nie włożył papuziej koszuli, tylko jakieś czarne wiszące łachy i adidasy? No jednak nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 00:25 taki sobie nick nie masz wiekszych problemow niz stroj Urbaniaka, ktorego nawet nie potrafisz rozpoznac choc od lat wyglada taka samo? A moze nigdy nie slyszalas tego nazwiska? Niestety wbrew temu co uwazasz na swoj wlasny temat, nie grzeszysz inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:29 bergamotka77 napisała: > taki sobie nick nie masz wiekszych problemow niz stroj Urbaniaka, ktorego nawet > nie potrafisz rozpoznac choc od lat wyglada taka samo? Nie oglądam go, a zwłaszcza od lat. Nazwisko znam, ale twarz nie. A moze nigdy nie slysza > las tego nazwiska? Niestety wbrew temu co uwazasz na swoj wlasny temat, nie grz > eszysz inteligencja To nie ja uważam, to pani psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:30 Aha, inne problemy mam, bardzo dużo. Nie nadają się na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 01:44 Widocznie pani psycholog się myli. Niestety tym wątkiem udowodniłas, ze inteligencją Cię Bozia/natura/siła wyższa nie obdarzyła Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 21:26 bergamotka77 napisała: > Widocznie pani psycholog się myli. Niestety tym wątkiem udowodniłas ... jedynie, że nie znam z twarzy Michała Urbaniaka. Nie, wiedza ogólna nie jest wyznacznikiem inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:05 Mylisz się, bo wiedza ogólna to składnik inteligencji i osoby, które nie kojarzą Stuhra, Kazika czy Munka Staszczyka (patrz słynne wideo NaTemat pt." Nie kojarzę tego typka") nie są osobami inteligentnymi. Plus jest jeszcze inteligencja emocjonalna, również ważnaważna w funkcjonowaniu społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:09 bergamotka77 napisała: > Mylisz się Nie, to ty się mylisz. Zapewniam, że podczas testu nie musiałam rozpoznawać ani jednego celebryty. Nie wymaga tego również Mensa. Tak, wiem, że istnieje inteligencja emocjonalna. Nic nowego mi nie mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:51 Jesli dla ciebie Stuhr czy Kazik to celebryci to chyba nie wiesz o czym mowisz To artysci i ludzie kultury przede wszystkim. Celebryci sa czesto znani z tego ze sa znani. Niestety testy Mensy to nie wszystko, jak widac. Mozna je dobrze rozwiazywac a w zyciu byc malo intelogentnym co niniejszym udowodnilas Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:58 bergamotka77 napisała: > Jesli dla ciebie Stuhr czy Kazik to celebryci to chyba nie wiesz o czym mowisz > To artysci i ludzie kultury przede wszystkim. Nie pytano mnie z NIKOGO ZNANEGO. Teraz dobrze? > go ze sa znani. Niestety testy Mensy ... ale ja nie jestem w Mensie, Bergamotka. Wspomniałam tylko o testach. Rozumiem, że dla ciebie inteligencja, to coś, czym TY SAMA się charakteryzujesz, tak? Pojęcie uznaniowe i zależne od fanaberii Bergamotki? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:12 To ze nie pytaja nie znaczy ze nie mozna kojarzyc a nawet sie powinno. Moze niekoniezcnie jakies Natalie Siwiec ale juz Ostaszewska, Stenke, Stuhra czy Urbaniaka albo Staszczyka by wypadalo... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:24 bergamotka77 napisała: > To ze nie pytaja nie znaczy ze nie mozna kojarzyc a nawet sie powinno. No dobrze, Bergamotka, dowiodłaś już swojej wyższości czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:51 A Alfreda Nobla z twarzy na rycinie rozpoznasz...? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Kto to jest 05.02.17, 22:36 Wiedza ogólna to jedno, a drugie to umiejętność rozpoznawania twarzy. Sama mam z tym ostatnim ogromny problem. Raz doszło do zabawnego właściwie incydentu z udziałem znanej reżyserki, wzięłam ją w ogóle za jakąś cudzoziemkę, bo taka niepodobna do polskich starszych pań była... A przecież nazwisko mi znane. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Kto to jest 05.02.17, 22:41 Zresztą Urbaniaka też nie rozpoznałam. Widziałam go i to słabo dwadzieścia lat temu, ale wtedy miał jakąś bejsbolówkę na łepetynie. W sklepie kiedyś jakaś pani mnie poinformowała, że kolega mnie szuka, podziękowałam i poszłam we wskazanym kierunku, a kolega cały rozentuzjazmowany, że rozmawiałam ze znaną piosenkarką i celebrytką. A ja zauważyłam tylko że fajny kapelusz miała. Myślę, że to nie tylko kwestia wady wzroku. Na studiach ludzie uważali mnie za antypatyczną, bo nigdy nie mówiłam pierwsza cześć na ulicy. A ja po prostu słabo kojarzyłam większość ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kto to jest 06.02.17, 23:49 >i osoby, które nie kojarzą Stuhra, Kazika czy Munka Staszczyka (patrz słynne wideo >NaTemat pt." Nie kojarzę tego typka") nie są osobami inteligentnymi. Szczerze to nie wiem, jak Kazik z gęby wygląda. Znam go ze słuchu wyłącznie. A co poniektórych wolałabym odzobaczyć np. Roguckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 00:35 Idę. Gdybyś jeszcze chciała popisać o mojej inteligencji (to ostatnio jeden z twoich stałych tematów), to na razie nie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Kto to jest 05.02.17, 06:15 Z drugiej strony ciekawi mnie od jakiego poziomu konczy sie "nie okazal szacunku wspol-biesiadnikom czy komutam", a zaczyna sie "on, jako PERSONA nic nie musi, mozna mu buty pastowac, moze przyjsc w worku po kartoflach"? Bo jednak tym jak sie ubieramy wyrazamy troche nasz stosunek do ludzi. Pomijajac kloszardow, bezdomnych i totalnych ekscentrykow. No i moze dzieci, na etapie "ubieram sie sam, choc jeszcze nie bardzo mi to wychodzi" Rozumiem, ze pan Michal tu jako ekscentryk wystepuje. Niemniej zakielkowalo we mnie powyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Kto to jest 05.02.17, 07:02 Co wolno wojewodzie i dalej to i takisobienick zna zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 21:27 > Rozumiem, ze pan Michal tu jako ekscentryk wystepuje. Niemniej zakielkowalo we > mnie powyzsze. Problematyka typu "od jakiej granicy się zaczyna" jest za trudna dla ematek. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 21:59 <Aha, czyli na pogrzebie jednak nie powinien tak wyglądać. A to zależy, bo strój jak nie patrzeć czarny był <Mam być szalenie wdzięczna za to, że nie włożył papuziej koszuli, tylko jakieś czarne wiszące łachy i adidasy? No jednak nie potrafię. Ależ nie musisz za nic być mu wdzięczna. W ogóle nie musisz na na niego patrzeć... I naprawdę nie szukaj sobie problemów od czapy... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:10 angeika89 napisał(a): > <Aha, czyli na pogrzebie jednak nie powinien tak wyglądać. > > A to zależy, bo strój jak nie patrzeć czarny był Aha, buty zwłaszcza. > > I naprawdę nie szukaj sobie problemów od czapy... Widzisz, i tu się różnimy, dla mnie to nie jest problem "od czapy". Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:22 < Widzisz, i tu się różnimy, dla mnie to nie jest problem "od czapy". No widzisz. Ludzie są różni i różne mają problemy. Jeśli Twoimi problemami są stroje innych ludzi to gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:25 angeika89 napisał(a): > < Widzisz, i tu się różnimy, dla mnie to nie jest problem "od czapy". > > No widzisz. Ludzie są różni i różne mają problemy. Jeśli Twoimi problemami są s > troje innych ludzi to gratuluję... Tak, oczywiście, jedynymi, jakżeby inaczej. [ironia] Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:29 To po co sobie głowę takimi bzdurami zaśmiecać. Niech się Pan Urbaniak ubiera jak chce i tyle. Jest masa ludzi, którzy nie mają poczucia stylu i ubierają się nie odpowiednio do okazji... I co z tego, nie zmienisz tego... Zrób sobie napar z melisy i wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:34 angeika89 napisał(a): > To po co sobie głowę takimi bzdurami zaśmiecać. Dobrze, to tekstem łatwym. Mam mnóstwo problemów. Wiele poważnych. Niemniej fakt, że ktoś IGNORUJE podstawowe zasady savoir-vivre`u (bo nie mówimy o braku gustu, tylko o ignorowaniu) jest dla mnie problemem, choćby ten ktoś był niebywałym artystą. 364 dni w roku Urbaniak może się ubierać jak chce, choćby w piżamę w króliczki. Nic mu nie będzie, jeśli RAZ w roku ubierze się na bal jak na bal. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:38 A Ty chociaż wiesz co to za bal i czy na pewno na TYM balu obowiązują te zasady, które sobie wyobrażasz? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:39 joa66 napisała: > A Ty chociaż wiesz co to za bal i czy na pewno na TYM balu obowiązują te zasady > , które sobie wyobrażasz? Charytatywny bal dziennikarzy z zeszłego roku. Owszem, na TYM balu obowiązują zasady stroju balowego, jak na każdym innym balu niebędącym balem przebierańców albo kinderbalem. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:47 Nie, na tym balu nie obowiązują zasady stroju balowego, bo wielu gości takiego nie ma a jakoś ich wpuścili. p.s. Zasadą savoir-vivre jest także nie plotkowanie o cudzym wyglądzie. To na wszelki wypadek gdybyś jeszcze nie doszła do tego rozdziału. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:50 Masz na dobranoc księcia na innym "balu" i popatrz sobie na jego buty: Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:52 joa66 napisała: > Nie, na tym balu nie obowiązują zasady stroju balowego, bo wielu gości takiego > nie ma a jakoś ich wpuścili. Gości źle ubranych też się wpuszcza. > p.s. Zasadą savoir-vivre jest także nieplotkowanie o cudzym wyglądzie. A jak tam z osobami publicznymi, które poddają się ocenie przez sam fakt bywania? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:01 Zakazu prawnego nie ma. Ale to co mówisz świadczy o Twojej kulturze i znajomości zasad savoir vivre. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 22:50 A może dla Pana Urbaniaka to właśnie był strój balowy? Nie wiesz czym się kierował wybierając taki strój, a może nawet nie on go wybrał, tylko jakiś "stylista". Tkwisz w przekonaniu, że ubrał się nie odpowiednio, a tym czasem ważne jest ile datków przekazał na cele charytatywne w ramach TEGO balu. A nie to jakie miał buty. Nie nakręcaj się bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:54 angeika89 napisał(a): > A może dla Pana Urbaniaka to właśnie był strój balowy? Strój balowy jest niestety jeden i ten sam dla wszystkich gości. > Nie wiesz czym się kierował wybierając taki strój ... i nie interesuje mnie to. > Tkwisz w przekonaniu, że ubrał się nie odpowiednio, a tymczasem ważne jest ile > datków przekazał na cele charytatywne w ramach TEGO balu. > A nie to jakie miał buty. Owszem, to także. Rozumiem, że skoro bal jest charytatywny, to każdemu wolno ubrać się dowolnie, tym bardziej dowolnie, im większy rzuci datek. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:15 Przejrzyj sobie kreacje gości z tamtego balu i zobaczysz, że nie tylko Pan Urbaniak ubrał się nie odpowiednio. Nie jednej kobiecie zabrakło stylu i gustu. Z mężczyzn także Piotr Najsztub nie był we klasycznym fraku, czy garniturze, Szymon Majewski, Bartosz Węglarczyk... A mało tego te zdjęcia też są z TEGO balu (co prawda rok 2015): www.biznesistyl.pl/_foty_news/17637_Bal_101.jpg www.biznesistyl.pl/_foty_news/17638_Bal_102.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:23 angeika89 napisał(a): > Przejrzyj sobie kreacje gości z tamtego balu i zobaczysz, że nie tylko Pan Urba > niak ubrał się nieodpowiednio. > Niejednej kobiecie zabrakło stylu i gustu. > Z mężczyzn także Piotr Najsztub nie był w klasycznym fraku, czy garniturze, Sz > ymon Majewski, Bartosz Węglarczyk... Cóż, to tylko świadczy o tym, że nasza elita czy też aspirujący do elity nie potrafią się ubrać. Niemniej Urbaniak odjechał najdalej. W garniturze na bal nie chodzi się. > > A mało tego te zdjęcia też są z TEGO balu Z czego wynika, że w 2015 był to bal przebierańców. W 2016 nim nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:29 < Cóż, to tylko świadczy o tym, że nasza elita czy też aspirujący do elity nie potrafią się ubrać. To świadczy o tym, że nie ma tam żadnych norm i zasad, które sobie ubzdurałaś. < W garniturze na bal nie chodzi się. Więc wielu facetów na TAMTYM balu popełniło faux pas, gdyż miało własnie garnitur... Z czego wynika, że w 2015 był to bal przebierańców Ale owszem to także był Charytatywny Bal Dziennikarzy. To dowodzi tylko tego, że ludzie mają do siebie dystans i przy okazji szczytnego celu chcą się dobrze bawić, także strojem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 23:32 > To świadczy o tym, że nie ma tam żadnych norm i zasad, które sobie ubzdurałaś. No to widać jest nas więcej, bo istnieją nie tylko znawcy mody męskiej, ale krawcy, którzy różne odpowiednie do okazji garnitury, smokingi i fraki szyją. I nie narzekają na brak klientów. > > < W garniturze na bal nie chodzi się. > > Więc wielu facetów na TAMTYM balu popełniło faux pas, gdyż miało własnie garnit > ur... Owszem, popełniło. > > Z czego wynika, że w 2015 był to bal przebierańców > > Ale owszem to także był Charytatywny Bal Dziennikarzy. To dowodzi tylko tego, ż > e ludzie mają do siebie dystans i przy okazji szczytnego celu chcą się dobrze b > awić, także strojem. Garnitury, o których wyżej wspomniałaś, to "dobre bawienie się strojem"? Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Kto to jest 05.02.17, 23:43 Nigdy nie słyszałam, aby Bale Dziennikarzy miały jakieś normy i zasady jak się ubierać, czy też nie. Często na takich balach pojawiają się celebryci (czyli ludzie którzy nie kiedy słyną tylko z tego, że się na takich balach pokazują) i właśnie ubierają się ekstrawagancko, aby tylko o nich mówiono. Zresztą dyskusja z Tobą nie ma sensu, ponieważ cokolwiek nie napisze i tak będziesz przekonana, że to Ty masz rację. Nabierz trochę dystansu do siebie i świata, bo przez takie branie wszystkiego do siebie wpędzisz się w głębszą depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Kto to jest 05.02.17, 23:47 1. Byłaś na tym balu? Nie sądzę, żebyś była na jakimkolwiek. 2. Co cię dupa boli, jak się na jakiś bal charytatywny ubrał wybitny artysta? O tym balu za jakiś czas nikt nie będzie pamiętał, natomiast o Urbaniaku i za 50 lat będzie głośno, bo nagrał to i owo ponadczasowo. Wygooglaj sobie. 3. Takie wątki to dobitne potwierdzenie prawdziwości tezy Lema na temat netu. Człowiek zachodzi w głowę, skąd się biorą takie tępe osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Kto to jest 05.02.17, 09:15 Mój sąsiad. Osobowość muzyczna i tego nikt mu nie odbierze. A co do stroju. On tak ma. Na codzien i od święta. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 21:24 grazbed napisała: > Mój sąsiad. Osobowość muzyczna i tego nikt mu nie odbierze. Tak, tak, wiemy. Nikt nie zaprzecza. A co do stroju. O > n tak ma. Na codzien i od święta. Aha, "on tak ma", i ubrać w sposób odpowiedni się nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Kto to jest 05.02.17, 22:43 Taki-sobie-nick - "odpowiedniość" jest tylko w Twojej głowie. Twoja głowa nie jest wyznacznikiem obowiązujących norm. To tylko zlepek Twoich przekonań, może niektóre z nich są słuszne, ale niekoniecznie te, przy których się upierasz. Znajoma była na pogrzebie w czerwonych butach, ale dla ludzi najważniejsze było to, że przyszła, bo była ważną osobą dla zmarłego. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kto to jest 05.02.17, 22:56 danaide napisała: > Taki-sobie-nick - "odpowiedniość" jest tylko w Twojej głowie. Twoja głowa nie j > est wyznacznikiem obowiązujących norm. Ależ nie, jeszcze poza nią. "Klasyczna moda męska" to temat bardzo stary, znacznie starszy ode mnie, i bardzo złożony. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Kto to jest 06.02.17, 03:04 Juz mialam wywolac do tablicy slynne swetry ktoregos ministra (pamietacie, taki z blond kreconymi wlosami?), ale mi sie przypomnialo Trumpowe "dress like a woman" wiec zamilkne Odpowiedz Link Zgłoś