Dodaj do ulubionych

Czajnik z regulacją temperatury

27.02.17, 13:08
Ma któraś?
przydaje się ta regulacja? do czego?
różnica w cenie nie za duża.
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 13:13
      A jaka ta regulacja?
      Bo sa herbaty (np zielona), która powinna byc zalewana woda o temp.95 stopni. Tak samo kawa rozpuszczalna.
      Jeżeli jesteś amatorką - to coś dla Ciebie.
      No i są takie, gdzie woda jest podgrzewana do temperatury odpowiedniej do zrobienia mleka modyfikowanego dla dzieci...
      (Tak wiem - mogę wywołać burzę big_grin)

Dla mnie - zbędny bajer, ale to dla mnie. (herbaty zielonej nie znoszę, dziecka karmionego mm aktualnie na stanie nie posiadam)
      • i_ja_tez Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 13:37
        Kawę piję z ekspresu, zielonej herbaty nie piję.
        Dziecka na mm nie posiadam. Moje dziecko jak piło mm to ustawiałam płytę indykcyjną na 6, wlewałam wodę do mini-garnuszka i czekałam 5 "bzyknięć" płyty - wtedy temperatura do mleka była ok smile
    • lauren6 Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 14:12
      Do termoforu można lać wodę max 60 stopni. Poza tym rzadko używamy tej opcji. Jeśli niewielka różnica w cenie to bym brała z regulacją.
      • jan.kran Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 14:45
        Zieloną herbatę zaparza się wodą między 70 a 85 stopni w zależności od gatunku.
    • damakama Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 15:05
      Mam - od kilku miesięcy. Z zagotowania wody do konkretnej temperatury osobiście korzystałam raz. Często natomiast przydaje się wskaźnik, który pokazuje aktualną temperaturę wody. Jak różnica w cenie nieduża - weź.
    • butch_cassidy Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 15:12
      Regulacja jest do parzenia różnych herbat.
      Ja w tym celu używam termometru z ikei - fajny bo woła, jak woda uzyska odpowiednią temperaturę i ma minutnik, więc zaraz nastawiam czas parzenia i herbatka pięknie przygotowana smile
    • mmoni Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 15:15
      Miałam najpierw Zelmera, który zaraz oddałam, bo po nagrzaniu się śmierdział plastikiem. Potem Philipsa, którego raz naprawiałam jeszcze na gwarancji, a potem rozszczelnił się dwa dni po upływie gwarancji. Od ładnych paru lat mam Russell Hobbs, nic się z nim nie dzieje. Opcje regulacji temperatury są fajne dla miłośników różnych fikuśnych herbat, co to sobie lubią zaparzyć a to biała, a to senchę, a to coś tam innego i do każdej potrzebna jest inna temperatura poniżej wrzenia. Ma też opcję utrzymywania wody w stałej temperaturze, ale tego nie używam, bo za dużo prądu żre
    • kasiamat00 Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 15:48
      Mam, kocham, ale u nas idzie dużo dobrej zielonej herbaty, która zalana wodą powyżej jakichś 75 stopni robi się paskudnie gorzka/cierpka. Do tego ma też termometr, z tego chyba nigdy nie skorzystałam.
    • fragile_f Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 18:00
      Przydaje się. Do zielonej czy białej herbaty, do farbowania włosów henna wink, do zalewania ciepłą wodą np. ciasta czy maseczki

Nasz ma 40, 60, 80 i 90 stopni. Chyba smile
    • koala0405 Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 18:29
      Mam od 2 lat i bardzo sobie chwalę. Co prawda kawę pijam z ekspresu ale czajnik tzn ustawianie temperatury przydaje się u mnie codziennie gdy rano przygotowuję kaszkę dla młodszego syna . Ustawiam sobie 50 stopni i jest super. Gdy podgrzewałam tak "na oko" to często musiałam studzić kaszkę bo była za gorąca.
    • eliszka25 Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 19:23
      Mam od prawie 3 lat. przez jakis czas maz pil sporo zielonej herbaty i sie to przydawalo, ale potem mezowi sie odwidzialo. Teraz maz pije glownie kawe z ekspresu, a ja czarna herbate, wiec uzywam tylko wrzatku.
    • leanne_paul_piper Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 20:28
      Od soboty mieszkam z tym i go kocham, jest najlepszym czajnikiem na świecie

https://d.allegroimg.com/s400/06d66a/012ad925400eb598bd61daf9246d
      • asia-loi Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 20:38
        leanne_paul_piper napisała:

> Od soboty mieszkam z tym i go kocham, jest najlepszym czajnikiem na świecie
        >
        > https://d.allegroimg.com/s400/06d66a/012ad925400eb598bd61daf9246d

Właśnie sobie wyguglałam ten Twój czajnik.
        O cenę można się przewrócić. 779 zł. sad
        • leanne_paul_piper Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 20:42
          To prawda, jest drogi, ale widać, że jest porządnie wykonany, solidny, ciężki. Chwilę wcześniej oglądałam DeLonghi i przy Smegu wyglądał jak plastikowa zabawka.
          Przy czym przyznaję, że mam 'thing for Smeg' - czaję się na pomarańczową lodówkę.
          • asia-loi Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 20:45
            leanne_paul_piper napisała:

> To prawda, jest drogi, ale widać, że jest porządnie wykonany, solidny, ciężki.
            > Chwilę wcześniej oglądałam DeLonghi i przy Smegu wyglądał jak plastikowa zabawka.
            > Przy czym przyznaję, że mam 'thing for Smeg' - czaję się na pomarańczową lodówkę.

Podoba mi się wiele rzeczy z Duki, ale jest to dla mnie, sklep za drogi. sad
            Mam od nich tylko kilka, trochę tańszych rzeczy. Ale jak przechodzę koło Duki, to zawsze wejdę, żeby sobie chociaż pooglądać. smile
            • leanne_paul_piper Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 20:48
              Jak byłam w weekend, to mieli 50% obniżki na drugi produkt, dzięki temu mam bardzo fajną brytfannę za pół ceny. Zajrzyj, może ta promocja jeszcze trwa.
    • lilyrush Re: Czajnik z regulacją temperatury 27.02.17, 20:45
      nie wyobrażam sobie nie mieć od kiedy kupiłam przypadkowo pierwszy. 40 stopni jest do "ciepłej wody", wyższe do różnego rodzaju herbat
      jak nie pijesz to nie docenisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka