kawka74 14.04.17, 07:51 Gdzieś mi mignął przepis, w którym serki typu danio były miksowane z galaretką, ale nie płynną, tylko już zastygniętą. I nie mogę cholerstwa znaleźć. Robił ktoś coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starobrno Re: sernik na zimno 14.04.17, 08:25 ja robie tak, ze serki miksuje z dwoma galaretkami rozpuszczonymi w polowie ilosci wody. Z tym, ze daje na troche do lodowki w misce, w ktorej mieszam, zeby masa troche stezala, bo na poczatku jest jak zupa i a) z formy cieknie b) biszkopty wyplywaja. zeby sernik ladnie wygladal po wyjeciu mozna boki (ale tylko boki) firemki wylozyc folia spozywcza. Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: sernik na zimno 14.04.17, 20:30 Tez tak robie☺a potem jeszcze klade owoce i zalewam galaretka. Za to spod wole zrobic ze zmiksowanych herbatnikow z maslem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: sernik na zimno 14.04.17, 17:48 Poszukaj na Moich Wypiekach / serniki na zimno Robilam podobnie jak Starobrno, galaretka w mniejszej ilosci wody i zmiksowana juz tezejaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: sernik na zimno 14.04.17, 17:56 Dzięki, zmieszałam serki z tężejącą galaretką, nawet nieźle to wygląda, mam nadzieję, że będzie też nieźle smakować. Odpowiedz Link Zgłoś