Dodaj do ulubionych

Jessicca Alba w bikini

30.04.17, 11:21
Co myślicie o jej figurze?

Moim zdaniem dziewczyna jest przepiękna. Na brak adoratorów nie narzeka. Figurę ma ładną. Moja znajoma stwierdziła, że paskudną, bo nie ma wcięcia w talii.

https://pbs.twimg.com/media/A_tEoreCIAIeOjA.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/f0/7a/ba/f07abaff6e006b4e18cd6584d2c61ef0.jpg

https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/79/590x/secondary/Jessica-272163.jpg
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:42
      Nie wiem, jak można powiedzieć "paskudna" o takiej fajnej, szczupłej i proporcjonalnie sylwetce.
      Natomiast fakt - to nie jest piękna figura, wg mnie to nie jest nawet dobra figura. Dziewczyna nie ma w ogole bioder, pupa wygląda na całkiem płaską. Chłopięca sylwetka, tylko uda damskie.
      • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:48
        Mnie się nie podoba. Słupek taki, zero talii i bioder.
    • tryggia Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:43
      Śliczne nogi!
    • cauliflowerpl Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:45
      Pojadę klasykiem: pokaż zdjęcie znajomej.
    • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:48
      Mi siw podoba chociaz pewnie ematka sie przyczepi ze wciecia w talii nie ma.
      • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:49
        Doczytalam - znajoma zapewne ma tzw wielka dupe i przez to "wciecie w talii" jak sadze. Przewaznie takie wlasnie czepiaja sie szczuplakow
        • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:53
          O tak, niektórym właśnie w takie sposób robi się wcięcie w talii, że tyłek rośnie smile Znajoma gruba nie jest, ale myślę, że do Alby jej daleko. Alba jest cudna.
        • aguar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:54
          "Doczytalam - znajoma zapewne ma tzw wielka dupe i przez to "wciecie w talii" jak sadze. Przewaznie takie wlasnie czepiaja sie szczuplakow"
          Dokładnie - jak ktoś ma zarówno talię, jak i biodra szczupłe - to złośliwi mówią "brak wcięcia a talii" zamiast "brak grubej dupy"smile
        • lady-z-gaga Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:59
          U mężczyzn to rzecz gustu, jedni wolą kobiecą sylwetkę (chyba większość), innym podoba się każda, byle bardzo bardzo szczupła. U kobiet wiadomo jak jest - te, które nie mają talii, a uważają się przy tym za super zgrabne, będą bronić atrakcyjności figur bez talii smile I na odwrót smile
          • cauliflowerpl Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:04
            Tak czy siak, użycie określenia "paskudna" w tym przypadku sygnalizuje jakiś poważniejszy problem z głową uncertain
            • lady-z-gaga Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:09
              to prawda
          • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:16
            Moim zdaniem Alba ma ładną figurę. Jest szczupła, delikatna. Moim zdaniem brak wcięcia wynika z tego, że ma drobne biodra.
            Moim zdaniem brzydką sylwetkę ma pani poniżej, bo poza brakiem talii ma bardzo masywne ramiona.

https://s3.party.pl/newsy/anna-lewandowska-w-bialym-kostiumie-kapielowym-365236-article_v2.jpg

https://ocdn.eu/images/pulscms/OGQ7MDMsMCwyZDAsMSwx/97d08ac279dd0f5dfe3480aa8c1bc3b4.jpeg

• kaz_nodzieja Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:17
              Opadające pośladki.
      • aqua48 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:51
        Dopiero niedziela, a Jessica Alba już ma cały długi weekend zmarnowany prze te niepochlebne opinie o jej figurze smile
      • lady-z-gaga Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:52
        Dlaczego akurat ematka? myslisz, że inni ludzie oczu nie mają?
    • aguar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:52
      Ładna figurka, w talii jest szczupła, tyle, że po prostu w tyłku też jest szczupła, ale jednak obwód bioder wydaje się trochę większy niż talii. Mi się podobają takie sylwetki, najwyżej mogłaby być trochę wyższa.
    • tereska.z.bombaju Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:53
      Nie podoba mi się.
      Tak jestem gruba i piszę to z zazdrości 😉
    • rozwiane_marzenie Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:53
      Mnie się podoba. Piękne, młode ciało, typ chłopczycy, szczupła, bez wcięcia. Typy kobiece też mi się podobają. Dobrze, że sylwetki kobiet się czymś różnią, bo byłoby nudno i monotonnie smile
    • mama303 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:57
      bardzo ładna i szczuplutka ale figury kobiecej to jej natura poskąpiła.
    • antyideal Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:58
      Brak talii jest aseksualny, bo figura wygląda kołkowato, ale w tym wypadku dziewczyna na tyle śliczna a ciało zadbane i ładne, że można jej wybaczyc wink
    • loola_kr Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 11:59
      Jest bardzo ładna. Figura mi się nie podoba bo sama mam taką bez wcięcia.
    • miss_fahrenheit Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:13
      Tak, moim zdaniem pani Alba jest piękną kobietą i ma fantastyczną szczupłą,wysportowaną sylwetkę, którą szczerze podziwiam i której zazdroszczę. Za to figura, moim zdaniem, nieładna.
    • tajemnicza.a.m Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:25
      1. Ładna, ale bez szału.
      2. Owszem ładna figura/sylwetka: szczupła, bez cellulitu; wysportowana, fajne nogi..płaski brzuch.
      Niejedna z wcięciem w talii marzy o takiej całej reszcie.
      3. Owszem, figura nie jest idealna - bez wcięcia w talii nie wygląda za super. Patrząc jednak całościowo jest ok.
      Ja np mam wcięcie i typową klepsydrę ale jakby mnie przy niej postawić to karakan do jej cycków + ona dzielona na pół + cellulit smile I co mi po wcięciu?
      4. Nr 3 fajny strój.
    • marlamar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:27
      Ma piękne, mocne, wysportowane, jędrne ciało. Nie ma wcięcia w talii i nigdy mieć nie będzie, bo natury nie przeskoczy. Ale dba o to, na co ma wpływ. Mnie się podoba, nigdy nie czepiam się braków, na które człowiek nie ma wpływu.
      • echtom Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:24
        > Nie ma wcięcia w talii i nigdy mieć nie będzie, bo natury nie przeskoczy.

Natury może nie, ale photoshop nie z takimi problemami sobie radzi wink
    • gama2003 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:39
      Śliczna osoba, owszem, ma sylwetkę bez wcięcia w talii, ale komu to przeszkadza ? Szczupła, młodziutka, zadbana, talię jak chce ciuchami może sobie robić, żaden problem. Do tego figurka praktyczna - teraz tak ciuchy szyją smile
      • dotcomhaha Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 13:55
        Młodziutka?chyba tutaj to cię poniosło lekko.rocznik 81, za 4 lata stuknie jej 40 latek.figura ładna mimo niedużego biustu i faktycznie braku talii,ale wysportowana i bez cellulitu.
        • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:00
          Mloda już nie jest, ale ma piękną dziewczęcą urodę. Dlatego tak długo wygląda świeżo.
          • gama2003 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:33
            A to nie wiedziałam, nie zapamiętuję wieku celebrytów. Wygląda dziewczęco na tych zdjęciach.
    • beata985 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 12:56
      zmień znajomą.
    • onnomatopeja Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 13:06
      Piękna skóra, niezłe nogi, ale figura mało kobieca, najbardziej razi brak wcięcia w talii."Paskudna" absolutnie nie, ale do piękności też jej daleko.
    • kkalipso Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 13:11
      Mało jest idealnych kobiet na świecie a jeszcze na plaży w bikini to ze świeczką szukać, jak nie wielki tyłek i grube uda to brzuch jak w 6 miesiącu ciąży albo inne wady. Śliczna jest bardzo proporcjonalna, ma piękny płaski brzuch a że bez wyraźnie zaznaczonej tali to już szczegół. Uwielbiam takie sylwetki, piękne ramiona, nogi, małe dziewczęce piersi tylko podziwiać.
    • saszanasza Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 13:27
      Bez przesady, ładna dziewczyna, ładna sylwetka, jedynie kostiumy zupełnie niedostosowane do tej sylwetki, dwa pierwsze są brzydkie, ostatni ujdzie, ale i tak powinna zmienić krój.
    • ga-ti Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 13:39
      Ja mam wcięcie w talii i chętnie się z Jessicą zamienię big_grin
      Wolę sylwetki kobiece, to znaczy właśnie z pupą i wcięciem w talii, ale nie ma co się czepiać, dziewczyna zadbana, wysportowana i bardzo ładna. Zazdroszczę.
    • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 13:55
      Alba ma fantastyczną sportową figurę, za co można ją podziwiać, bo tego nie dostaje się z natury, a trzeba na to zapracować. Jej rzekomy brak talii, to także wynik treningu. Intensywnie trenowane mięśnie brzucha, zwłaszcza skośne, często rozrastają się nieco wszerz, to wizualnie nieco zjada talię. Gdyby przestała ćwiczyć i zaczęła się odchudzać, to może zrobiłaby jej się większe wcięcie, ale szkielet obciągnięty skórą może być ideałem dla nastolatki, z wiekiem coraz bardziej ważne staje się mięśnie, inaczej sylwetka przestaje wyglądać na młodą. Podobną zmianę fugury widać było u Madonny. Jako młoda dziewczyna miała większe wcięcie w talii, z wiekiem i przybytkiem masy mięśniowej jej figura stawała się coraz bardziej "kołkowata".
      Madonna w 1985 roku i jakieś 10-15 lat później:

https://masaryk.tv/wp-content/uploads/2015/04/madonna-playboy-335x256.jpghttps://cdn2-www.afterellen.com/assets/uploads/13108madonna4.jpg
      • aguar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:01
        No tak, i dwoje dzieci po drodze.
      • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 15:06
        Na pierwszym zdjęciu jest zwyczajnie wygięta, a nie ma wcięciw w talii.
        • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:08
          Może być. Dla mnie figura Madonny z lat 80-tych była w każdym razem ideałem kobiecego ciała. Wysportowane ciało tancerki z ładnie zarysowanymi, szczupłymi mięśniami i stosunkowo pełnym biustem. Wyraźne wcięcie w talii mają zwykle niesportowe chudzielce, gdzie skóra oblepia szkielet, albo kobiety tyjące w biodrach.
          • triismegistos Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:15
            Albo po prostu takie, które mają wcięcie w talii. Można być szczupłą i mieć wyraźną talię bez wychudzenia, ani tycia w biodrach/ tyłku. Tak samo jak można być szczupłą i biuściastą.
            • memphis90 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 20:18
              Ach, zeby dalo sie tak tyc wybiorczo tylko w jednym obwodzie! Wszystko popchnelabym w cycki...
    • aguar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:15
      Ja mam też takie obserwacje, że wcięcie w talii u bardzo szczupłej osoby najgorzej widać, jak stoi ona na wprost. Bo przeważnie ta różnica między talią, a biodrami jednak jest, tylko bardziej wynika z tego, że tyłek jest bardziej wypukły niż plecy powyżej, więc lepiej się wygląda na zdjęciach z boku albo z tyłu. A na zdjęciach na wprost często modelki się wyginają. Tutaj Jessica tego nie robi, bo nie pozuje, to są chyba zdjęcia paparazzi.
      • memphis90 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 20:21
        Ale przeciez na zdjeciu z boku nie zobaczysz wciecia w tali... To jest cos, co sie ma wlasnie "na wprost"- roznica miedzy wcieciem nad talerzami biodrowymi, a najszerszym punktem bioder (okolice stawow biodrowych).
    • echtom Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:27
      Typ kolumny, po prostu. Fakt, że z wcięciem w talii wyglądałaby jeszcze lepiej, ale nie można mieć wszystkiego.
    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:31
      Moja męska opinia: gryzłbym jak Reksio szynkę. Nie musi mieć talii.
    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 14:35
      Adriana Lima. Najprawdopodobniej najładniejsza kobieta na tej planecie. Też nie ma pupy. https://healthyceleb.com/wp-content/uploads/2012/08/Adriana-Lima-Bra-Size.jpg
      • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 15:00
        Adriana Lima MA pupę. Taką do trzaskania orzechów. Adriana Lima nie ma jednak szerokich bioder i to właśnie nie robi wizualnie mocno wciętej talii. Ale jak podaje goggle laska ma przy 178 cm wzrostu i przy tym tylko 61 cm w talii, znajdź kobietę na ulicy z takimi wymiarami. A Jessica Alba przy 169cm też ma tylko 60cm w talii, niejedna chciałaby w jej wielku tyle tam mieć.
        • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 15:09
          To fakt. W przeciwnym razie narządy wewnętrzne musiałaby nosić w walizce.
        • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 15:15
          Fakt https://www.getmoneymusic.com/wp-content/uploads/2014/02/3.jpg
          • kaz_nodzieja Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:18
            Na co ona czeka na tym zdjęciu z wypiętym zadem?
            • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:27
              Na autobus?
              • kaz_nodzieja Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:53
                Arabów?
        • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 15:53
          Alma wcale nie ma dużego tyłka. Jest szczupła. Gdzie jest ta pupa do trzaskania orzechów?

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/07/11/19/362387B500000578-3683471-image-m-28_1468261855520.jpg

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/07/11/19/36238B0600000578-3683471-image-a-59_1468262866378.jpg

https://www.story.hr/wp-content/uploads/2016/07/profimedia-0293746269.jpg
          • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 16:54
            Kolejna bez wcięcia w talii. Szczupła owszem, wysportowana, ale figury nie ma ładnej.
            • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:04
              Figura klepsydry jest przereklamowana.
              • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:29
                Czy jest przereklamowana to bym tego nie powiedziała. Jest idealna, spory biust, zgrabne kształtne pośladki. Mało która kobieta ma niestety figurę klepsydry, ponieważ kształtują ją idealne proporcje tzw 90-60-90.
                Na ulicach dominują najczęściej gruszki (tzn mały biust, szerokie biodra, masywne, grubsze nogi).
                Jak kobiety są szczupłe to mają raczej figurę kolumny.

• snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:58
                  agnieszka77_11 napisała:

> Czy jest przereklamowana to bym tego nie powiedziała. Jest idealna, spory biust
                  > , zgrabne kształtne pośladki. Mało która kobieta ma niestety figurę klepsydry,
                  > ponieważ kształtują ją idealne proporcje tzw 90-60-90.

Nie całkiem. Alba ma według internetu w talii 60cm, a w biodrach 89, więc teoretycznie ma dokładnie takie wymiary jakie podałaś. Ale wymiary nie oznaczają jeszcze typu sylwetki, bo długa talia i najszerszy wymiar bioder na wysokości już prawie ud, jak u Alby, robią inną sylwetkę niż te same wymiary u kobiety z krótką talią i innym kształtem bioder, u których najszersze miejsce przypada wyżej. Wiele zależy też od kształtu pupy, można mieć wąskie biodra i wystające pośladki, albo szersze biodra i bardziej płaską pupę. Kobieta z wymiarami 90-60-90 w ogóle nie musi być więc klepsydrą. Typową klepsydrą jest na przykład Hally Berry, a kobieta ma wymiary 92-65-93, ale zupełnie inne proporcje:
                  https://healthyceleb.com/wp-content/uploads/2014/06/Halle-Berry-bikini.jpg
                  • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:06
                    Masz rację.
                • kaz_nodzieja Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:14
                  Ja mam i zgadza się, że jest przereklamowana sad
              • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:33
                Zależy dla kogo. Są tacy, którym się podoba.
                • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:40
                  Nie znam żadnego kolegi który by zwrócił uwagę na klepsydrę. Jeśli już to na biust lub pupę. Ostatecznie ogólnie na chudość.
                  • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:45
                    Ale klepsydra nie musi być gruba.
                    • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:01
                      Klepsydra
                      https://img.zszywka.pl/0/0276/5966/figura-klepsydry-lt3.jpg
                      zszywka.pl/p/figura-klepsydry-lt3-9085633.html
                      • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:04
                        Na tym zdjeciu to przedewszystkim perspektywa i wciagniety umiejetnie brzuch. I PS
                  • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:50
                    Wcięcia w talii wyćwiczyć się niestety nie da.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/BJZktkpTURBXy8yODJjZGU4Y2YzNjQwMjc5ZTU1MDAxZWY5NWMyYTcwZi5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCww
                    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 17:57
                      śliczny koń. Rozumiem że chcesz pokazać klepsydrę? Dla nas, facetów klepsydra to jest to https://wpina.pl/storage/32000/2742/7d389550ffc3714a51064bb298b3516a.jpg czyli dużo głębsze wcięcie w talii.
                      • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:02
                        Na to się mówiło w latach 70-80-tych szerokie biodra i nie było zbyt atrakcyjnym atutem. Sylwetka robi się przyciężka i matronowata. Ja osobiście jako kobieta, wolę też wysportowane ciało, niż "wcięcie w talii".
                        • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:06
                          Ja też.
                        • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 19:29
                          Ja nie. Dla mnie brak wcięcia w talii powoduje, że sylwetka jest męska i ciężkawa.
                          Gdy byłam dużo młodsza i szczuplejsza, miałam właśnie taką figurę klepsydry. Jakoś nie narzekałam na brak zainteresowania.
                        • miss_fahrenheit Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 19:40
                          Mnie podobają się raczej kobiety z wcięciem w talii, niż najbardziej choćby wysportowane kobiety bez tego wcięcia, choć ideałem byłaby sylwetka zarówno wysportowana, jak i niepozbawiona zarysu klepsydry.
                          • aguar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:04
                            Wychodzi na to, że kobiety z wcięciem podobają się bardziej innym kobietom, a te z wysportowaną i szczupłą sylwetką - facetom.
                            • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:06
                              Plusik za spostrzegawczość.
                            • miss_fahrenheit Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:18
                              Różnie bywa. Mężczyźni z mojego otoczenia mają gust podobny do mojego wink
                              • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:21
                                Szczególnie wtedy gdy pytasz ich czy twoje szerokie zawieszenie im się podoba?
                                • miss_fahrenheit Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:31
                                  Nie, kiedy widzę za jakimi kobietami się oglądają i słyszę co mówią (nie do mnie, ani do innych kobiet). I jeśli dobrze rozumiem, co oznacza "szerokie zawieszenie", to nigdy takiego nie miałam smile (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie w dyskusji).
                            • leanne_paul_piper Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:22
                              > Wychodzi na to, że kobiety z wcięciem podobają się bardziej innym kobietom, a t
                              > e z wysportowaną i szczupłą sylwetką - facetom.

Nie sądzę. Pokaż facetom zdjęcie Chodakowskiej czy Lewandowskiej to raczej uciekną z krzykiem niż będą ciągnąć do alkowy.
                              Znakomitej większości zarówno kobiet jak i mężczyzn będzie podobać się figura klepsydry, nawet jeżeli to ma oznaczać parę centymetrów za dużo w biodrach.
                              • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:25
                                Bo cycek jest i pupa. Ale biodra nikogo nie podniecają. Jeśli pani ma klepsydrę ale narciara to nic nie pomoże.
                              • kkalipso Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:46
                                To ja po wielu rozmowach z panami na ten temat zmieniłam zdanie, uwielbiają wąskie biodra bo kojarzą im się z wąską pochwą. Tak to tłumaczątongue_out
                                • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:57
                                  To trochę inaczej. Szerokie biodra kojarzą się z ciążą. Taka jak duże piersi. Bo duże piersi to dużo mleka. Oczywiście to bzdura. Jest jeszcze chód. Kobieta z szerokimi biodrami chodzi jak kaczka. Kołysze biodrami. Co hipnotyzuje. Ale wąskie biodra mają konotacje z brakiem otyłości. Czyli z młodością. A młodość to uroda.
                                  • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:00
                                    Nigdy nie chodziłam jak kaczka.
                                    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:02
                                      A kołyszesz biodrami?
                                  • miss_fahrenheit Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:10
                                    kfugktru23 napisał:

> Kobieta z szerokimi biodrami chodzi jak kaczka.

Albo nigdy nie widziałeś kobiety z szerokimi biodrami, albo nigdy nie widziałeś kaczki wink

> Ale wąskie biodra mają konotacje z brakiem otyłości. Czyli z młodością. A młodość to uroda.

Równie zasadny (i podobnie bzdurny) byłby ciąg skojarzeń: wąskie biodra -> młody chłopiec -> skłonności homoseksualne.
                                    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:14
                                      Możesz kąsać ale faktów nie zmienisz.
                                      • miss_fahrenheit Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:21
                                        Możesz próbować riposty, ale zacznij odróżniać opinie i hipotezy od faktów.
                              • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:11
                                leanne_paul_piper napisała:

> Nie sądzę. Pokaż facetom zdjęcie Chodakowskiej czy Lewandowskiej to raczej ucie
                                > kną z krzykiem niż będą ciągnąć do alkowy.

Chodakowska nie podoba się wielu mężczyznom ze względu na swą specyficzną urodę, a nie figurę. Lewandowska też do pięknych nie należy, poza tym ten jej głos. Ale nie sądzę, aby uciekali przed Jessicą Albą czy Adrianą Limą tylko dlatego, że natura nie obdarzyła ich wcięciem w talii.
                                • leanne_paul_piper Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:15
                                  No jak dla mnie to Adriana Lima posiada jak najbardziej wcięcie w talii, chyba, że przez ten mój astygmatyzm źle widzęwink.
                                  A Alba jest po prostu piękna i wielu facetów może sobie co najwyżej do niej powzdychać. Chociaż faktycznie tego wcięcia trochę brakuje. Ale jak to mówią, nikt nie jest doskonały.
                                • regina-phalange Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:18
                                  Cóż, modne jest jechanie po Chodakowskiej i po Lewandowskiej, ale chciałbym zobaczyć te tłumy facetów, które uciekają z krzykiem. suspicious Tak w rzeczywistości, a nie w deklaracjach w necie, gdzie dziesięciu napisze, że koń, wiec ja też powinienem, bo inaczej chłopaki mogą wyśmiać.
                                  • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:22
                                    Chodakowska. No dobra napisze to - ma końską twarz. I jest brzydka. Oczywiście może być gorzej dlatego kogoś tam znajdzie ale obiektywnie nie powala. Podobnie Chodakowska. Ale nie jest tu kluczem klepsydra. Jak w 99% przypadków.
                                  • regina-phalange Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:27
                                    Nie zgodzę się, że Chodakowska jest brzydka, aczkolwiek oczywiście może się nie podobać. Chociaż sama nie lubię takiej urody - pociągłej twarzy i trochę męskich, kanciastych rysów. Ale usta ma piękne.
                                    Lewandowska jest ładna (ładna, nie piękna) ale ponoć irytująca.
                                • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 21:19
                                  Chodakowska jest brzydka. Ze względu na twarz. Lewandowska też z urody nie powala. Może nie straszy dzieci ale...
                                  • rosapulchra-0 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 20:06
                                    Te, oceniacz! "Specjalisto" od damskiej urody, pokaż no swoje fotki. Ocenimy, jak bardzo jesteś przystojny i czy w ogóle się nadajesz uncertain
                                    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 20:23
                                      Nie mogę. Adobe mi zabrania publikacji zdjęć bo wyglądam lepiej niż zrobiony w ich programie.
                            • antyideal Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:25
                              aguar napisała:
                              Wychodzi na to, że kobiety z wcięciem podobają się bardziej innym kobietom, a t
                              > e z wysportowaną i szczupłą sylwetką - facetom.

A wypowiedzial się tutaj więcej niz jeden facet? W dodatku wieczny dziewic, chyba, że coś się zmieniło..
                            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 22:23
                              Jasne, jasne. Bo jednemu ematkowi się podobają takie chłopięce figury, to już na pewno całej reszcie facetów też big_grin Mężczyznom podobają się jak najbardziej klepsydry, bo są na to zaprogramowaniu - gdyż szerokie biodra oznaczają płodność i (teoretycznie) bezproblemowe porody. Natury nie oszukasz tongue_out
                              • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 22:58
                                Owszem. Otyłość oznacza starość a młodość płodność. Sprawa nie jest taka prosta.
                              • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 16:25
                                mebloscianka_dziadka_franka napisała:

> Jasne, jasne. Bo jednemu ematkowi się podobają takie chłopięce figury, to już n
                                > a pewno całej reszcie facetów też :

Sorry, ale największe wzięcie miałam u facetów, gdy miałam kołkowatą figurę w typie Cameron Diaz. Jak zakładałam wąską sukienkę, to faceci wykręcali aż głowy na ulicy. Więc ty masz swoje teorie na temat facetów, ja mam swoje doświadczenia. Gdyby heteroseksualni faceci preferowali tylko klepsydry, to kobiety ze szczuplymi biodrami, małym tyłkiem i długimi nogami, już dawno by wymarły. Swoją drogą, w latach 80-tych ideałem i symbolem seksu była sylwetka Jamie Lee Curtis. Trochę śmieszne, żyjemy w skomupteryzowanym XXI wieku, a co niektóre myślą, że męskie preferencje w sprawie idealnej parterki są ciągle na poziomie jaskiniowca i nie mają nic wspólnego ze współczesną kulturą.
                                https://l450v.alamy.com/450v/bpcr3t/jamie-lee-curtis-perfect-1985-bpcr3t.jpg
                                • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 16:49
                                  Każdy ma inne gusta. Poza tym liczy się nie tylko talia osy, ale inne walory kobiece, jak piersi, pupa, buzia, uśmiech, miłe usposobienie.
                                  Myślę, że nie jeden facet wodziłby wzrokiem za Dzoaną Krupą, a przecież figury klepsydry nie ma.

https://i.iheart.com/v3/url/Ly9tZWRpYS5paGVhcnQuY29tL2NjLWNvbW1vbi9tbGliLzIxMzUvMjAxMy8xMS9kZWZhdWx0L2pvYW5uYV9rcnVwYV8wXzEzODQxNjUwMTkuanBn
                                  • leanne_paul_piper Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:19
                                    Dżoana ma śliczny brzuszek, bardzo mi się takie podobają u kobiet.
                                    W ogóle mam wrażenie, że Alba i Dżoana mają w sumie podobne figury, tylko ta pierwsza za bardzo właśnie ćwiczy mięśnie brzucha, stąd ten rozrost mięśni i kompletny zanik talii.
                                • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 17:46
                                  Figurę klepsydry ma w dzisiejszych czasach bardzo mało kobiet. Dominują gruszki, które mają szerokie nisko osadzone biodra, masywne nogi i są zdecydowanie tęższe.

Modę na klepsydrę z pewnością rozwinęła Marilyn Monroe, która właśnie taką klepsydrą była. Dlatego też taka figura była nazywana spełnieniem męskich pragnień.

https://www.life-style.lt/wp-content/uploads/2016/02/merlyn-monro-2.jpg

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/07/15/article-2692195-1FA52CAF00000578-510_634x762.jpg

https://4.bp.blogspot.com/-L1mouZwPEys/T9k5aWA445I/AAAAAAAAMjI/X65HJzDv2u0/s1600/Marilyn+Monroe+++bathing+suit+++1949+Santa+Monica+3.jpg

Ale sukces MM nie wynikał tylko z jej sylwetki. Ona miała sexappeal ukryty głęboko we spojrzeniu.
                                  • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 17:57
                                    * w spojrzeniu
                                  • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:01
                                    Akurat mm to klasyczna gruszka
                                    • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:10
                                      W ogole ciezko znalezc klepsydre w necie - najblizej chyba Halle berry. Na zdjeciavh przewaznie laski robia vaccum i stad ten efekt.
                                      brus5.blogspot.com/2016/03/vacuum-czyli-paski-brzuch-na-wdechu.html?m=1
                                    • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:23
                                      ichi51e napisała:

> Akurat mm to klasyczna gruszka

MM to klepsydra, gruszą jest J. Lo. Gruszki mają ramiona węższe od bioder.

• agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:29
                                        Gruszką jest też Beyonce. Charakterystyczna niskie zawieszenie.

https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/OvWCbSIBW3Zxf54Y9ODDgwB1kAc/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-:watermark-!popsugar-watermark.png,-5,-5,0!-/2013/09/03/967/n/1922398/c70f1df3e2387e10_31216ep_beyonce_b_gr_01/i/Beyonc%C3%A9-wore-yellow-bikini-June-2007-fun-day-off-coast.jpg

• ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 19:19
                                        J Lo tez ma ramiona szersze od bioder. MM z biustem slabo. Do trgo pamietajmy ze gdzie sie da ma gorset
                                        • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 19:19
                                          famousmisfortune.com/wp-content/uploads/2014/01/OLD_BEACH_BODY_Jennifer_LOpez.jpg
                                          • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 19:21
                                            A tu mm
                                            nudetvshow.com/wp-content/uploads/2013/11/Marilyn-Monroe_early-nude_11.jpg
                                        • memphis90 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 21:38
                                          Ale co Ty opowiadasz? Od kiedy to MM miala male piersi???
                                          • ichi51e Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 21:56
                                            Patrzac na fotke wyzej bez szalu
                                            • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 22:11
                                              Do swojej figury miała całkiem spore. Małe to ma Beyonce czy Jennifer Lopez.
                                    • memphis90 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 21:36
                                      Jaka znow gruszka? gruszka ma male piersi....
                                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:02
                                    WOw, ale na tym pierwszym zdjęciu jest szczuplutka. Czy czasem jakiś grafik jej nie odchudził? tongue_out
                                  • thea19 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 18:05
                                    ona nie byla naturalna klepsydra bo sobie zebra wyciela.
                                    • memphis90 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 21:40
                                      Mit...
                                      • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 22:07
                                        Mit taki sam jak z Marilynem Mansonem.
                                • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 22:46
                                  Jasne, trzeba sobie racjonalizować świat. To nawet zdrowo uważać, że zawsze ma się rację.
                                  • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 23:19
                                    milka_milka napisała:

> Jasne, trzeba sobie racjonalizować świat. To nawet zdrowo uważać, że zawsze ma
                                    > się rację.

A co ja sobie niby racjonalizuję? To, że jako szczupła, wysportowana szprycha bez wyraźnego wcięcia w talii miałam powodzenie u facetów? Ja w odróżnieniu od ciebie nie uważam, że wcięcie w talii jest jedynym kryterium seksualnej atrakcyjności u kobiety. I coś musiałam mieć, że facetom się podobało. Trudno mi powiedzieć, że czy chodziło o zgrabne długie nogi, jędrny tyłek, ładnie zdefiniowane ramiona, wysoko osadzony samonośny biust, czy płaski brzuch, ale to musiało być coś innego niż to mityczne wcięcie w talii.
                                    • milka_milka Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 23:23
                                      Nie pisałam, że jedynym, gdzie coś takiego wyczytałaś? Pisałam, że mnie się podoba i dawniej, jako posiadaczka klasycznej figury klepsydry i wcięcia w talii miałam powodzenie. Więc twierdzenie, że to się nie podoba/podobało nie jest prawdą.
                                      • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 23:28
                                        Ale to ty. Każda kobieta i każdy facet ma inaczej.
                                      • snakelilith Re: Jessicca Alba w bikini 02.05.17, 00:21
                                        milka_milka napisała:

> Nie pisałam, że jedynym, gdzie coś takiego wyczytałaś? Pisałam, że mnie się pod
                                        > oba i dawniej, jako posiadaczka klasycznej figury klepsydry i wcięcia w talii m
                                        > iałam powodzenie. Więc twierdzenie, że to się nie podoba/podobało nie jest praw
                                        > dą.

Nigdzie nie twierdziłam, że kobieta w wcięciem w talii nie podoba się facetom. Odpowiadałam tylko na stwierdzenie, jokoby wcięta talia była jakimś świętym gralem kobiecej atrakcyjności. Może i ta talia to jakiś atwizm z czasów, gdy widoczna różnica pomiędzy biodrami i talią była sygnałem, że kobieta jest dyspozycyjna, bo nie jest w ciąży oraz prawdopodobnie przed menopauzą, ale szczupłe, wysportowane ciało jest również oznaką młodości i seksualnym atrybutem. Najwidoczniej, bo kiedyś tak właśnie wyglądałam i na ilość amatorów nie narzekałam. Po przytyciu kilku kilogramów w okolicach 35 tego, 40 tego roku życia zmieniałam się w sumie w klasyczną klepsydrę, bo poszło mi w biodra i cycki, ale powiedzmy, że w tym wieku nie zwracałam już tak bardzo uwagi na to, jak reagują na mnie faceci. I mnie osobiście podobają się wysportowane kobiety ze szczupłymi biodrami, bez wyraźnej talii. Uważam bowiem lekko zdefiniowane mięśnie u kobiety za bardzo seksi.
                                        • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 02.05.17, 00:30
                                          Moda na klepsydrę powstała wraz gorsetem. Czyli zasadniczo w epoce wiktoriańskiej. Oczywiście istniały wcześniej ale nie zdajemy sobie sprawy jaki wpływ ma na nas ta epoka. Taka sylwetka stała się więc pożądana a w przeszłość odeszły kształty rubensowskie. W XX wieku natomiast dominuje sylwetka wysportowana.
                                    • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 23:40
                                      Dokładnie. Liczy się zgrabność. Z klepsydrą czy bez. Gruba klepsydra nie pociąga.
                                      • regina-phalange Re: Jessicca Alba w bikini 03.05.17, 13:48
                                        Zgrabność, jędrność, fajne proporcje - przy czym jakieś nieduże odstępstwo od "ideału" moim zdaniem w niczym nie przeszkadza, bo i Alba wygląda fajnie, i Lopez. Ale Beyonce, która jest ciężkawa i mniej zgrabna od Lopez, moim zdaniem już niekoniecznie. O dziwnych, karykaturalnych tworach typu Kardashianki czy Minaj, nawet nie wspominam - a niby klepsydry, nie?
                      • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:04
                        Oj nie, Chodakowska nie jest absolutnie klepsydrą. Chciałam pokazać zgodnie z komentarzem, że wcięcia w talii ćwiczeniami się nie zrobi czego dowodem jest Ewa.
                    • leanne_paul_piper Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:03

> Wcięcia w talii wyćwiczyć się niestety nie da.

Co więcej, jak widać na przykładzie Chodakowskiej, Lewandowskiej & co, nadmiernymi ćwiczeniami można zrobić sobie, a właściwie swojej talii kuku. O wiele milsza dla oka jest sylwetka nawet z odrobiną tłuszczyku i nie całkiem płaskim niczym decha brzuchem niż to co pokazują ww. panie.
                      • regina-phalange Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 20:44
                        Dla twojego oka, zapomniałaś dodać. suspicious Ja tam zazdroszczę wyrzeźbionych brzuchów. Sama mam płaski, no ale mięśnie się nie odznaczają. Chodakowska na zdjęciu powyżej ma super brzuch.
              • aguar Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:00
                "Figura klepsydry jest przereklamowana." Zgadzam się. I jest w dążeniu do niej coś niezdrowego. Mam na myśli, że wmawianie kobietom, że jest to figura idealna jest krzywdzące, bo przeważnie jest to sylwetka niemożliwa do osiągnięcia, chyba, że drastycznymi metodami: gorset, usuwanie żeber.
                • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:08
                  kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i-cialo/ekstremalna-talia-osy/rztq3 albo tak.
                • agnieszka77_11 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:20
                  Jak widać Jessica Alba podoba się wielu panom mimo, że wcięcia w talii nie ma. Liczy się całokształt. Prawda Kfugktru23? wink
                  • kfugktru23 Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 18:21
                    Tak. Zwłaszcza inteligencja i ogarnięcie życiowe. I to nie jest ironia!
                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jessicca Alba w bikini 30.04.17, 22:35
                    Bo jest śliczna z buzi. A prawda jest taka, że najbardziej jednak liczy się twarz.
      • claudel6 Re: Jessicca Alba w bikini 01.05.17, 23:04
        ojp Jelonek Bambi najładniejsza kobietą na świecie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka