Dodaj do ulubionych

Semilac Hard- co to?

03.05.17, 15:24
Mam bardzo słabą płytkę paznokci. Nie mam potrzeby ich malować ale chciałabym tylko nadbudować i utwardzić płytkę. Nada się? Nie zniszczy mi dodatkowo paznokci?
Obserwuj wątek
    • mari.sol Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 17:26
      Semilac Hardi to lakier hybrydowy budujący. Jak dla mnie super utwardza miękka płytkę, ale do kompletu musisz mieć jeszcze bazę, top i lampę. Koloru nie musisz kłaść.
      • nena20 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:17
        Nie wiem ale po ściągnięciu tzw hybrydy moje paznokcie są w opłakanym stanie. Nigdy hybryd wolę zwykły lakier.
        • mari.sol Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:25
          To mogło być spowodowane wieloma rzeczami: złe przygotowanie płytki pod hybrydę, nieodpowiednie preparaty czy też źle zdjęte. Na moje łamliwe i bardzo miękkie paznokcie nie działało nic. Dopiero akryl a od niedawna hybryda sprawiają, że nie wstydzę się moich dłoni.
          • nena20 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:35
            Ja mam bardzo ładne paznokcie i wystarczy zwykły lakier do paznokci. Nie chce mi się wierzyć że nakładanie sztuczności pomoże? Moje aktualnie są zniszczone, czekam na odrost pewnie do końca lata się tego pozbędę.
            • nena20 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:37
              a jeszcze oceniając czas nakładania hybryd to wolę machnąć dwa razy w tygodniu zwykłym lakierem niż raz w tygodniu hybrydą. Oczywiście hybryda i dwa tygodnie siedzi ale odrosty są brzydkie.
              • tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:41
                Nena- u mnie zwykły lakier nie zdaje egzaminu. Moja praca bardzo niszczy paznokcie i jedynie hybryda wytrzymuje.
            • konsta-is-me Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:01
              Przy hybrydach ważna jest jakość lakieru.
              Te tańsze niestety schodziły mi po 3 dniach, płatami a wraz z nimi warstwa paznokcia.
              I to rzeczywiście może zniszczyć paznokieć.
              Jeśli prawidłowo zdejmować,(szlifując LAKIER, a nie paznokieć) to wzmacnia-ta warstwa powoduje że paznokcie się mniej łamią.
              • lidek0 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:51
                Ja nigdy prze zdejmowaniu nic nie szlifuję, ale ja mam kładziony CND. No i czas trzymania jest nieporównywalnie krótszy od np. SEMILAC-a
                • konsta-is-me Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:10
                  Semilac mi sie trzyma praktycznie "na zawsze".
                  Podejrzewam że by wytrzymałby cały odrost paznokcia.
                  Co to CND?
                  • lidek0 Re: Semilac Hard- co to? 04.05.17, 08:08
                    CND to firma od lakierów hybrydowych vanitysklep.pl/shellac?gclid=CjwKEAjw_6XIBRCisIGIrJeQ93oSJAA2cNtMPsQORz6fy7WN2uswlNrwHqcZgbrQeSB5Q1TWNKgPnBoC3pzw_wcB
            • lidek0 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:48
              A zwykła lakier to sama natura smile ??? Też chemia i do tego chemiczne zmywacze. Hybryda wcale nie jest gorsza.
          • sundry Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:37
            Niech zgadne, nie trzeba się wstydzić do momentu zdjęcia hybryd? Potem dramat.
            • mari.sol Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:50
              Jak zdejmę to mam dokładnie takie same jak wtedy, gdy nie stosowałam akrylu czy hybryd. Były za to w niczym nie pomagające witaminy czy też kolejne odżywki do paznokci.
              Zazdroszczę paniom z ładnymi, mocnymi paznokciami. Ja takich nie mam.
    • aurinko Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:34
      Nada się. Ale musisz mieć top i lampę. Ja hardem "sklejam" paznokcia, który od urodzenia mi pęka. Dzięki hardowi nie mam dyskomfortu i paznokieć jest gładki, nie zahacza. Hard jest z pędzelkiem jak lakier do paznokci, utwardza się pod lampą, można nim przedłużać pazury ale będą cieńsze iż z tradycyjnym żel do przedłużania. Może Ci wystarczy jedna cienka warstwa plus na wierzch top, możesz na wierzch malować zwykłym lakierem i zmyć go zmywaczem bez acetonu a hard zostanie.
      p.s. Wytrzymaj do sierpnia.
      • tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:39
        A co aurinko- zrobisz mi? 😁
        Kurcze mam pazury w tak opłakanym stanie, że muszę coś z nimi natychmiast zrobić.
        Wiem, że hard jest w zestawie. Chodzi mi o to czy nie zniszczy mi jeszcze bardziej paznokci.
        I jak cytryniak? 😆😆
        • aurinko Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:46
          Zrobię smile Nie zniszczy, nic z nim nie trzeba robić. Odrostu praktycznie nie widać więc w razie co nie trzeba go zdejmować tylko poczekać aż odrośnie.
          Jak potrzebujesz pilnie to popytaj u kosmetyczek, niektóre robią hardem.
          Cytryniak rewelka, znika błyskawicznie smile dzięki za przepis smile
          • tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:03
            Iaurinko napisała:

>
            > Cytryniak rewelka, znika błyskawicznie smile dzięki za przepis smile
            >

To już wiem co Monia upiecze na nasze następne babskie spotkanie 😁aż się zaśliniła
            • aurinko Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:12
              Haha skserowala sobie przepis, nie wykreci się wink)
              • tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:47
                A ja znowu przyniosę cytrynówkę 😁
    • mea8 Re: Semilac Hard- co to? 04.05.17, 08:19
      Poszukaj kosmetyczki, która robi manicure japoński. Albo sama kup zestaw i rób. Działa cuda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka