tereska.z.bombaju 03.05.17, 15:24 Mam bardzo słabą płytkę paznokci. Nie mam potrzeby ich malować ale chciałabym tylko nadbudować i utwardzić płytkę. Nada się? Nie zniszczy mi dodatkowo paznokci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mari.sol Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 17:26 Semilac Hardi to lakier hybrydowy budujący. Jak dla mnie super utwardza miękka płytkę, ale do kompletu musisz mieć jeszcze bazę, top i lampę. Koloru nie musisz kłaść. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:17 Nie wiem ale po ściągnięciu tzw hybrydy moje paznokcie są w opłakanym stanie. Nigdy hybryd wolę zwykły lakier. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:25 To mogło być spowodowane wieloma rzeczami: złe przygotowanie płytki pod hybrydę, nieodpowiednie preparaty czy też źle zdjęte. Na moje łamliwe i bardzo miękkie paznokcie nie działało nic. Dopiero akryl a od niedawna hybryda sprawiają, że nie wstydzę się moich dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:35 Ja mam bardzo ładne paznokcie i wystarczy zwykły lakier do paznokci. Nie chce mi się wierzyć że nakładanie sztuczności pomoże? Moje aktualnie są zniszczone, czekam na odrost pewnie do końca lata się tego pozbędę. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:37 a jeszcze oceniając czas nakładania hybryd to wolę machnąć dwa razy w tygodniu zwykłym lakierem niż raz w tygodniu hybrydą. Oczywiście hybryda i dwa tygodnie siedzi ale odrosty są brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:41 Nena- u mnie zwykły lakier nie zdaje egzaminu. Moja praca bardzo niszczy paznokcie i jedynie hybryda wytrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:01 Przy hybrydach ważna jest jakość lakieru. Te tańsze niestety schodziły mi po 3 dniach, płatami a wraz z nimi warstwa paznokcia. I to rzeczywiście może zniszczyć paznokieć. Jeśli prawidłowo zdejmować,(szlifując LAKIER, a nie paznokieć) to wzmacnia-ta warstwa powoduje że paznokcie się mniej łamią. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:51 Ja nigdy prze zdejmowaniu nic nie szlifuję, ale ja mam kładziony CND. No i czas trzymania jest nieporównywalnie krótszy od np. SEMILAC-a Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:10 Semilac mi sie trzyma praktycznie "na zawsze". Podejrzewam że by wytrzymałby cały odrost paznokcia. Co to CND? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Semilac Hard- co to? 04.05.17, 08:08 CND to firma od lakierów hybrydowych vanitysklep.pl/shellac?gclid=CjwKEAjw_6XIBRCisIGIrJeQ93oSJAA2cNtMPsQORz6fy7WN2uswlNrwHqcZgbrQeSB5Q1TWNKgPnBoC3pzw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:48 A zwykła lakier to sama natura ??? Też chemia i do tego chemiczne zmywacze. Hybryda wcale nie jest gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:37 Niech zgadne, nie trzeba się wstydzić do momentu zdjęcia hybryd? Potem dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 18:50 Jak zdejmę to mam dokładnie takie same jak wtedy, gdy nie stosowałam akrylu czy hybryd. Były za to w niczym nie pomagające witaminy czy też kolejne odżywki do paznokci. Zazdroszczę paniom z ładnymi, mocnymi paznokciami. Ja takich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:34 Nada się. Ale musisz mieć top i lampę. Ja hardem "sklejam" paznokcia, który od urodzenia mi pęka. Dzięki hardowi nie mam dyskomfortu i paznokieć jest gładki, nie zahacza. Hard jest z pędzelkiem jak lakier do paznokci, utwardza się pod lampą, można nim przedłużać pazury ale będą cieńsze iż z tradycyjnym żel do przedłużania. Może Ci wystarczy jedna cienka warstwa plus na wierzch top, możesz na wierzch malować zwykłym lakierem i zmyć go zmywaczem bez acetonu a hard zostanie. p.s. Wytrzymaj do sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:39 A co aurinko- zrobisz mi? 😁 Kurcze mam pazury w tak opłakanym stanie, że muszę coś z nimi natychmiast zrobić. Wiem, że hard jest w zestawie. Chodzi mi o to czy nie zniszczy mi jeszcze bardziej paznokci. I jak cytryniak? 😆😆 Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 19:46 Zrobię Nie zniszczy, nic z nim nie trzeba robić. Odrostu praktycznie nie widać więc w razie co nie trzeba go zdejmować tylko poczekać aż odrośnie. Jak potrzebujesz pilnie to popytaj u kosmetyczek, niektóre robią hardem. Cytryniak rewelka, znika błyskawicznie dzięki za przepis Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:03 Iaurinko napisała: > > Cytryniak rewelka, znika błyskawicznie dzięki za przepis > To już wiem co Monia upiecze na nasze następne babskie spotkanie 😁aż się zaśliniła Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:12 Haha skserowala sobie przepis, nie wykreci się ) Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Semilac Hard- co to? 03.05.17, 20:47 A ja znowu przyniosę cytrynówkę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Semilac Hard- co to? 04.05.17, 08:19 Poszukaj kosmetyczki, która robi manicure japoński. Albo sama kup zestaw i rób. Działa cuda. Odpowiedz Link Zgłoś