Dodaj do ulubionych

shock absorber?

23.05.17, 11:43
Szukam stanika sportowego, na średni biust (70E). Naczytałam się już, że shocki są super świetne i nie mają sobie równych, ale moje wątpliwości budzi to dodatkowe zapięcie. Nie mam jak przymierzyć przed zakupem, a wydaje mi się to jakieś takie niewygodne.

Macie? Jak się sprawują? A może polecicie coś innego?
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: shock absorber? 23.05.17, 11:52
      Macie. Mam klasycznego. Nie bierz przypadkiem za ciasnego. Czyli jak nosisz 70E, bo jesteś dobrze ostanikowana, to shock absorber może być dobry w 75DD. Inaczej będzie niewygodnie i ciasno, oddechu nie złapiesz, już samo zapięcie tego ciasnego ustrojstwa może być problemem. Ja noszę normalnie 70E-F (brytyjskie), shocka mam w 75DD. Miseczka jest wprawdzie nieco mała, ale akurat w sportowym staniku dobrze, jak biust jest mocno przyciśnięty i unieruchomiony, więc w żadnym wypadku nie kupować miseczki na wyrost. A w bezfiszbinowcach tej lekkiej zamałości się nie czuje, trochę mi wypycha biust w górę i tyle.
      • klamkas Re: shock absorber? 23.05.17, 12:00
        I nie przeszkadza ci to górne dodatkowe zapięcie? Ja w tym miejscu jestem jakaś nadwrażliwa, obawiam się, że będzie mnie to gryzło i denerwowało sad.
        • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 12:15
          Klamka, ja potwoerdzam wszystko, co Snake napisala! mam dokladnie tak, jak ona.

i dodaje od siebie: NIE BIERZ tego nowego z dodatkowym zapieciem!!! ono jest koszmarne, ja mam dwa, z i bez i ten z tym zapieciem to tragedia (kupilam przez przypadek, nie zorientowalam sie, dopoki nie dostalam paczki). ja tego nawet zapiac sama nie moge. jak juz zapne, to daje rade, ale 1000 razy wole ten "zwykly" - to jest starszy model, na ebay'u angielskim pelno ich, pewnie w sklepach netowych tez.
          • klamkas Re: shock absorber? 23.05.17, 12:26
            O rany. A kojarzysz jak się nazywa ten twój model bez zapięcia? Bo jest tego trochę, niektóre wyglądają jak zwykłe topy...

Widzisz, nawet nie pomyślałam o problemach z zapinaniem, ale masz rację, to nie może być łatwe wink.
            • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 12:53
              > O rany. A kojarzysz jak się nazywa ten twój model bez zapięcia? Bo jest tego tr
              > ochę, niektóre wyglądają jak zwykłe topy...

no dokladnie - ja sie po prostu nie zorientowalam po zdjeciu, ze to inny model, niz moj ukochany stary wink poszukam w necie i dam Ci znac!

> Widzisz, nawet nie pomyślałam o problemach z zapinaniem, ale masz rację, to
              > nie może być łatwe wink.

to jest koszmarne! nie wiem, kto to wymyslil! choc wyglada fajnie, heh
              • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 12:56
                ten wyglada ok:
                www.ebay.co.uk/itm/Shock-Absorber-Multi-Sports-Maximum-Support-Sports-Bra-Sizes-30-to-40-D-to-HH-/122201526018?var=&hash=item1c73c74f02:m:mZqqtjEJ_rbcwiJMZnWMzsw

na tej stronie raczej dobrze widac, ktory model ma jakie zapiecie (mojego starego nie znalazlam)

www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xshock+absorver+34ff.TRS0&_nkw=shock+absorver+34ff&_sacat=0

jakby co - pytaj smile
                • klamkas Re: shock absorber? 23.05.17, 14:52
                  >ten wyglada ok:
                  >www.ebay.co.uk/itm/Shock-Absorber-Multi-Sports-Maximum-Support-Sports-Bra-Sizes-30-to-40-D-to-HH-/122201526018?var=&hash=item1c73c74f02:m:mZqqtjEJ_rbcwiJMZnWMzsw

Te właśnie wyglądają jak zwykłe topy wink. No dobra, to jeszcze pytanie - masz taki rozmiar obwodu jak w "normalnych" stanikach ,czy prawdą jest to, co piszą (i tu i w internetach), że lepiej wziąć szerszy?
                  • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 15:06
                    > No dobra, to jeszcze pytanie - masz taki rozmiar obwodu jak w "normalnych"
                    > stanikach ,czy prawdą jest to, co piszą (i tu i w internetach), że lepiej wziąć
                    > szerszy?

absolutnie wziac szerszy! ja nosze normalnie rozmiar 70G, shock mam 75F i LEDWO go zapinam, jest bardzo scisly. ALE jest bardzo wygodny, miska minimalnie przymala i jest super - trzyma totalnie przy moim biuscie. ja w nim biegam, nie mam najmniejszych klopotow i o piersiach zapominam wink moja siostra, z obwodem 68, tez ma o oczko wiekszy w shocku i tez zachwycona!
                  • snakelilith Re: shock absorber? 23.05.17, 18:58
                    Ja nie mam pojęcia czym te nowe różnią się od tych starych. Mój jest chyba jeszcze starszy (shock-absorber-multi-sports-bra) i wygląda z tyłu tak:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/42/04/88/420488137ab3c7a5dd8217a3ff10e3e7.jpg

I dlatego ważne, by nie brać zbyt ciasnego, bo to górne zapięcie przy klatce piersiowej rozszerzającej się do góry musi być zapięte ciut luźniej od tego poniżej.
                    • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 19:25
                      a nie, to jest ten stary model. nowy, zamiast tego zapiecia gornego, ma inne, wyzej, nie haftki bielizniane, ale takie plastikowe klikajace, jak w strojach kapielowych czasem. ono jest wyzej i trudno sie zapina. beznadzieja - dla mnie...
                      • snakelilith Re: shock absorber? 23.05.17, 19:31
                        No to mam ten stary. Dobrze wiedzieć. Przypuszczam, że te stare modele są jeszcze gdzieś dostępne, na ebayu, czy innych outletach.
                      • kasiamat00 Re: shock absorber? 23.05.17, 19:58
                        Ale Multisport czy Run? Bo ostatnie Multisporty kupowalam mniej niz pol roku temu (wtedy byly z najnowszej kolekcji, od tego czasu miala prawo wyjsc max jedna wersja) i mialy zapiecie jak z linku Snakelilith (tu dobre zdjecia: www.bravissimo.com/products/active-multi-sports-bra-jademagenta-be101jdm/) - a Run faktycznie zapiecia ma kijowe: www.bravissimo.com/products/run-bra-blacklime-be103bll/
                        • kasiamat00 Re: shock absorber? 23.05.17, 19:59
                          Link jeszcze raz: www.bravissimo.com/products/active-multi-sports-bra-jademagenta-be101jdm
                        • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 22:01
                          ten run ma takie zapiecie, jakiego nie lubie. nie patrzylam na te rozroznienia nazwowe.
            • vodyanoi Re: shock absorber? 23.05.17, 13:04
              E tam. Przymierz gdzies najlepiej. Ja niedawno kupilam na promocji w decathlonie ten z dodatkowym zapieciem i jest super. Bez problemu go zapinam - po prostu dół od dołu, górę od góry. Wedlug mnie dzieki dodatkowemu zapieciu rewelacyjnie trzyma biust.
              • kura17 Re: shock absorber? 23.05.17, 13:22
                ja mam dwa, z i bez tego dodatkowego zapiecia - ten bez trzyma MI biust lepiej.
                i naprawde mam problemy z zapinaniem, moze jestem malo wygimnastykowana.
              • klamkas Re: shock absorber? 23.05.17, 14:50
                Nie widzę ich na stronie decathlonu. Stacjonarnie nigdzie ich nie spotkałam, dlatego chciałabym kupić przez internet i zminimalizować ryzyko, że będę zwracać wink.
                • vodyanoi Re: shock absorber? 23.05.17, 16:58
                  Aaa, przepraszam - kupilam w go sporcie. I na zywo widzialam w kilku sklepach bielizniarskich, ale takich z profesjonalnym doborem itp
    • anika772 Re: shock absorber? 23.05.17, 14:56
      Mam stare "shoki", bez fiszbin, miękkie, bez dodatkowego zapięcia. Nawet nie wiedziałam że takie stworzyli. Rzadko noszę, bo jednak wolę Panache Sport- usztywnione i z tym zapięciem na górze pleców, które oceniam jako genialne rozwiązanie do bokserek. Nic mnie nie uwiera w tym modelu.
    • mikams75 Re: shock absorber? 23.05.17, 17:30
      ja tez pod wplywem zachwytow uzytkowniczek zainteresowalam sie - ale ostatecznie zglupialam jak mi przyszlo wybierac wsrod kilku modeli i rozmiarow i ostatecznie nie kupilam wcale big_grin i uzywam swojego starego nike, ktory nie ma chyba swietnych opinii ale mnie pasuje.
      Daj znac jak juz co wybierzesz i przetestujesz. Choc ja osobiscie lubie takie zapiecia na plecach,kwestia tylko wykonania, zeby bylo wygodne.
    • eliszka25 Re: shock absorber? 23.05.17, 18:31
      Mam stanik sportowy z podobnym zapięciem od kilku lat. Nosi się wygodnie i samo zapięcie, jak już mam stanik założony, mi nie przeszkadza. Jednak zapięcie tego na plecach przerasta moje możliwości. Najpierw zakładałam go tylko wtedy, gdy mąż był w domu i on mi zapinał już ubrany. Potem doszłam do wprawy i zakładam ten stanik przez głowę wink. Zapinam górne zapięcie, zakładam stanik i dolne zapinam, jak już wszystko przecisnę i ułożę stanik na piersiach. Brzmi pewnie strasznie, ale jakoś daję radę.
      • mikams75 Re: shock absorber? 23.05.17, 18:47
        gdzie to zapiecie wypada? bo jak patrze na zdjecich to dosyc wysoko niemal na karku, ja tam normalnie dosiegam od gory a nie jestem wcale wygimnastykowana.
        Natomiast kiedys kupilam sobie taki wynalazek:
        noszebiustonosze.blox.pl/resource/DSC00003.JPG
        no i nie umiem tego zalozyc na srodku plecow, bo to nie tylko wcisnac klamerke ale potrzeba wiekszej precyzji a przed zalozeniem stanika tez sie nie da tego zalozyc, bo spada przy zakladaniu.
        • eliszka25 Re: shock absorber? 23.05.17, 18:59
          Nie wiem, jak w tych linkowanych wyżej, ale u mnie to zapięcie wypada poniżej karku, tak mniej więcej w połowie "drogi" od karku do normalnego zapięcia, nie dokładnie w połowie, ciut wyżej, ale na tyle nisko, że za Chiny ludowe nie jestem w stanie wygiąć tak rąk. No i moje zapięcie jest też nieco inne, potrzeba trochę więcej precyzji. Stanik z tym zapięciem mam tylko jeden, a kupiłam go na wyprzedażach przez internet w sumie nie do końca świadomie, bo nie zwróciłam dokładniejszej uwagi na zapięcie. Sam stanik bardzo wygodny, ale trzeba kombinować.

Coś w tym stylu, jak zalinkowałaś tez kiedyś miałam. Założyłam w sumie kilka razy i w końcu wywaliłam. Teoretycznie ten stanik można było nosić z tą klamerką lub bez, ale praktycznie dobrze leżał tylko z klamerką, a klamerki nie byłam w stanie samodzielnie założyć, bo jak już stanik miałam na sobie, to nie sięgnęłam, a jak założyłam najpierw klamerkę, to spadła przy zakładaniu stanika. Parę razy mąż mi montował klamerkę na plecach, a potem schudłam, stanik zrobił się za duży i wywaliłam bez żalu wink.
          • mikams75 Re: shock absorber? 24.05.17, 00:10
            stanik z taka wszyta klamerka mialam - raczej taki jakby haczyk - dalo sie go zaczepic na stale przyginajac i tak jak ty sportowy - wkladajac przez glowe. Ale to sie trzymalo. Ale to ustrojstwo co to do kazdego stanika mialo pasowac to jest dla mnie nie do ogarniecia przy zakladaniu.
            Lubie ogolnie staniki jak do bokserek, bo mi ciagle ramiaczka spadaja i na szczescie coraz wiecej jest teraz stanikow zwyklych z niestandardowymi tylami tzw. racerback.
    • joana.mz Re: shock absorber? 23.05.17, 19:21
      Mam. Okropnie się go zapina. Nie kupuj bez przymierzania. Jeśli chodzi o rozmiar to miskę radzę wziąć mniejszą i większy obwód nić normalnie. Ja ostatnio przytyłam trochę i nie jestem w stanie w nim wytrzymać, jest tak ciasny.
      I jeszcze jedno - do biegania jest fajny, ale byłam w nim kiedyś na jodze - nie polecam - zapięcie gniecie jak się leży na plecach.
    • bajgla Re: shock absorber? 23.05.17, 19:45
      Ten z wysokim zapięciem to nie jest czasem Run bra? Miałam i zakładałam zapięty na górze przez głowę, ale był mniej wygodny od tego drugiego topu - podkrój pod pachami mi nie podszedł. I potwierdzam, koniecznie szerszy obwód, jak masz szersze żebra nad zapięciem, to nawet o 2 oczka. Ja dodatkowo brałam większą miseczkę.
      • klamkas Re: shock absorber? 23.05.17, 21:54
        No dobra, widzę, że bez przymiarek się nie obejdzie, czyli czeka mnie rajd po sklepach bieliźnianych sad
        • snakelilith Re: shock absorber? 23.05.17, 23:51
          klamkas napisała:

> No dobra, widzę, że bez przymiarek się nie obejdzie, czyli czeka mnie rajd po s
          > klepach bieliźnianych sad

E tam. Już wyjaśniło się, że ten skomplikowany model to Run. Kup więc ten klasyczny Multisport. Z tym nie będziesz miała problemów. Ja też kupiłam w ciemno i od razu był strzał w dzeisiątkę. To sportowy stanik, masz go na sobie tylko przez jakiś czas, więc najważniejsze by trzymał i nie miał za dużej miski. 70E to nie jest aż tak skomplikowany rozmiar, aż takiego błędu zrobić nie można, schock to stanik bezfiszbinowy, miękki, dopasuje się. Informacja o tym, by brać obwód o oczko wyższy od codziennego jest sprawdzonym pewnikiem, cała masa kobiet w ten sposób sobie shocka dobierała. Jeżeli ci to coś pomoże, to ja ciasno pod biustem mam 74cm. Masz jakieś brytyjskie staniki np. marki Fantasie? Ja od nich też noszę 70E, a shocka mam w rozmiarze 75DD. Więc kup na jakiś wyprzedażach w brytyjskich sklepach online, niektóry kolory mogą być znacznie obniżone, w stacjonarnych sklepach bieliźnianych ten stanik jest moim zdaniem za drogi. Albo zamów dwa sąsiednie rozmiary np. 75DD i 75E, jak możesz zamrozić pieniądze i jeden odeślesz. To i tak może wyjść taniej niż kupowanie w stacjonarnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka