Dodaj do ulubionych

Imigranci częśc 123750275

06.06.17, 07:48
www.irishtimes.com/news/crime-and-law/immigrants-in-us-being-picked-up-off-the-streets-and-locked-up-1.3108711
Tysiące imigrantów łapanych na ulicach i osadzonych w aresztach/więzieniach. Jak ktoś zauważył, dzieje się to w państwie gdzie istnieją prywatne , komercyjne placówki (system popierany przez obecne władze), żyjące z "klientów".

Inne rzeczy - też straszno.

I jak rozumiem zagrożenie, to może warto nie popadać w paranoję, która potem zaatakuje nas samych (jeżeli inni nas nie obchodzą)
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: Imigranci częśc 123750275 06.06.17, 07:58
      Tyle że do ludzi to nie dociera...
    • konsta-is-me Re: Imigranci częśc 123750275 06.06.17, 11:42
      Nie widzę związku z falą uchodzcow w Europie.
      Zrozumiałam że chodzi o osoby nielegalnie przebywajace na terenie USA.
      Czyli nielgalnych imigrantów bez prawa pobytu.
      O uchodźcach (refugees) ani słowa .
      Chyba że się wypowie anglistka/Amerykanka i teraz używa się innego słownictwa ...

Ms Levick said the US houses 25 per cent of the world’s prisoners, while having 5 per cent of its population.
      Z tego zdecydowana większość to osoby czarnoskore (wcale nie chodzi o uchodźców z Afryki big_grin)
      W takim państwie w sumie nic dziwnego że więzienia as codziennie us-backed work -pomusl "komercyjnych "(?) więzień mnie przeraża.
      I przeraża mnie , bez względu na to czy siedzą tam "imigranci" czy nie !
      Nie jest wyjaśnione na jakiej zasadzie są "profitable ", kto niby na tym zarabia i jak?

• joa66 Re: Imigranci częśc 123750275 06.06.17, 11:48
        Pewnie panstwo płaci za łebka.

p.s. związek z tym co w w Europie nazywa się populizm.
        • konsta-is-me Re: Imigranci częśc 123750275 06.06.17, 12:51
          No to dla kogo jest "profitable", Bo mi brakuje polskiego słowa, i gdzie nie płaci od lepka?
          • joa66 Re: Imigranci częśc 123750275 06.06.17, 12:53
            IMHO- dla włascicieli prywatnych placówek - rozumiem, że panstwo im za to płaci, bo przecież nie sam więzień. Im wiecej panstwo zakontraktuje tym więcej właścicielom płaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka