thaures 23.06.17, 03:16 Wreszcie, myślałam, że tego dnia nie dożyję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozwiane_marzenie Re: Wakacje!! 23.06.17, 06:53 Mam podobne odczucia . I chociaż na swój urlop jeszcze muszę poczekać, to i tak się cieszę, że odpada część obowiązków związanych ze szkołą dziecka . Oby wakacje trwały jak najdłużej . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wakacje!! 23.06.17, 07:03 O taaak! Jako matka nauczycielka cieszę się podwójnie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Wakacje!! 23.06.17, 07:43 Ach jak ja Wam zazdroszcze 😢Ja dopiero w sierpniu. Tylko 2 tygodnie. A przede mna bardzo pracowity poczatek lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wakacje!! 23.06.17, 08:13 Ja do pracy jeszcze idę, ale to inny charakter działań 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Wakacje!! 23.06.17, 08:03 Jakie tam wakacje, jeszcze 39 dni do urlopu, grrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje!! 23.06.17, 13:06 Żadnych dodatkowych zajęć. Żadnego pilnowania dzieciaka, który wije się jak robak na haczyku aby tylko nie robić nic (jego siostra odwrotnie). Żadnych korepetytorów łażących po domu. Żadnego librusa! Żadnych uwag (młodszy w I semestrze zebrał 19- to więcej niż starszy i siostra przez całą edukację). Żadnych składek, żadnych "mamo na jutro potrzebuję bibułę, farbę , specjalny klej, drewno itd". Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wakacje!! 23.06.17, 13:31 Najmłodszy taki wywijas, czy nauczyciel nadgorliwy się trafił 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wakacje!! 23.06.17, 23:27 > Żadnych korepetytorów łażących po domu. w Polsce nie ma jeszcze firm/sklepow specjalizujacych sie w korepertycjach i trza o domu przyjmowac takowych? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wakacje!! 23.06.17, 23:36 Nawet jeśli są, to nie wszędzie. Poza tym mimo niedogodności wynikającej z "łażenia po domu", niektórym jest tak wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wakacje!! 24.06.17, 07:57 Oczywiście że są. Ale jedno z dzieci ma takie nagromadzenie dys... i problem z koncentracją , że lepiej pracuje oko w oko we własnym domu niż w grupie. Jeśli jeszcze i drugie (bez dys...) może na tym skorzystać to robi się to wygodne z punktu logistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wakacje!! 24.06.17, 16:23 Dodajmy: "mamo, na jutro potrzebuję bibułę/patyczki/cokolwiek ze specjalistycznego sklepu" wygęgane słabym głosem i z oczami kota ze Sherka o 22.30... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wakacje!! 24.06.17, 09:06 Wczoraj spotkałam się z koleżankami na pożegnaniu roku szkolnego a dzisiaj, pomimo powrotu o północy, obudziłam się o 6 rano. Starość czy co. Mamy piękny początek wakacji, pada deszcz, wieje wiatr i jest w tej chwili 15,5 stopnia. I czemu ja się dziwię? Normalne lato nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wakacje!! 24.06.17, 09:25 Ty nie strasz, niedługo się tam wybieram! Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wakacje!! 24.06.17, 09:30 Do Trójmiasta konkretnie? No niestety jest dzisiaj koszmarnie i lepiej nie będzie. Jeszcze wczoraj było całkiem ok to znaczy pewnie z 20 stopni i słońce. W zasadzie normalna i typowa pogoda na lato. Często w sierpniu bywa fajnie i ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wakacje!! 24.06.17, 09:32 Patrzę sobie na prognozy. Kilka dni do 19 stopni i deszcz a potem dwa dni cieplej i słonecznie czyli nie tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wakacje!! 24.06.17, 19:18 Konkretnie do Trójmiasta to nie, ale nad Bałtyk. Upałów nie lubię, byle nie lało, bo mi dziecka zgniją 😛. No i dopiero za trzy tygodnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wakacje!! 25.06.17, 10:44 Jeśli zachodniopomorskie to tam jest znacznie cieplej. Ja też upału nie lubię ale jeśli cały lipiec leje i jest 17 stopni to już wolę upał U mnie teraz 16 stopni, leżę pod kołdrą i marznę, wieje jak cholera. Wyjeżdżam w góry dopiero na początku sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Wakacje!! 25.06.17, 11:10 Jak za trzy tygodnie to na pewno będzie ciepło w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Ech... 24.06.17, 18:57 Właśnie odwołałam wyjazd syna na obóz żeglarski... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Ech... 24.06.17, 19:10 Dobry uczeń łamie ręce dopiero po zakończeniu roku szkolnego. Szkoda mi i ręki (praworęczny jest), i obozu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Ech... 24.06.17, 22:54 Kolega go popchnął, upadł i oparł się na tej ręce. Pękła kość tuż nad nadgarstkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Ech... 24.06.17, 23:08 To tym bardziej pech, bo nawet jego "winy" żadnej w tym nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Ech... 24.06.17, 23:14 To prawda. Nawet zwykły wypadek byłby łatwiejszy do zniesienia, a to zwykła głupota kolegi. Bo celowo, tylko nie przewidział skutku. Odpowiedz Link Zgłoś