Dodaj do ulubionych

polećcie krem

25.07.17, 10:14
...pod oczy, który naprawdę coś robi. Cokolwiek. Po którym zauważyłyście jakąkolwiek poprawę: napięcia skóry, widoczności zmarszczek, rozjaśnienia cieni itp. I taki, który nie kosztuje 1000 zyla bo zawiera wyciąg z łożyska małży endemicznej. Najlepiej apteczny, antyalergiczny. Istnieje takie cudo? Nigdy nie zauważyłam żadnych zmian, a dziś skończyłam kolejny słoik (Farmaceris, żaden szał).Oczy mam duże, opadające powieki i skłonność do zmarszczek mimicznych. 40+
Obserwuj wątek
    • black-cat Re: polećcie krem 25.07.17, 10:31
      Najsilniej zadziałają kremy ze stabilnym retinolem stosowane zamiennie z nawilżającymi. Spróbuj Redermc R pod oczy LRP lub Ystheal Avene. Zacznij od stosowania dwa razy w tygodniu bo może podrażnić i stopniowo zwiększaj częstotliwość (po 3 tygodniach 3 razy w tygodniu itd). W pozostałe dni stosuj nawilżający (np. Hydreane LRP). Na dzień kup serum z lewoskrętną witaminą C w stężeniu 15 procent i nakładaj na twarz i pod oczy. Jeżeli serum będzie podrażniać okolice oczu to możesz stosować albo nawilżający albo dodatkowo kupić Active C pod oczy LRP. Jeżeli silne kremy nie powodują u Ciebie podrażnień (pamiętaj, że po retinolu podrażnienia mogą pojawić się po kilku dniach stosowania) to stosuj na noc krem z retinolem codziennie a po pół godzinie dodatkowo nakładaj nawilżający.
      • black-cat Re: polećcie krem 25.07.17, 10:34
        Oczywiście retinol stosujemy od września do marca. Latem nakładaj nawilżające. Spróbuj coś z Vichy, one mają sporo wypełniaczy, działają doraźnie, ale na lato mogą być.
        • niu13 Re: polećcie krem 25.07.17, 10:41
          Dziękuję!
          Wiedziałam, że fachowa pomoc tylku tutaj!
          Retinol jest fotowrażliwy, że latem nie można?
          • black-cat Re: polećcie krem 25.07.17, 10:45
            Tak, lepiej nie ryzykowaćsmile
    • black-cat Re: polećcie krem 25.07.17, 10:41
      A jak chcesz się pobawić to kup na Biochemii Urody żel hialuronowy 5ha 3% i serum 3 rose. Są proste do zrobienia, ja po zrobieniu trzymam je w lodówce. Przed nałożeniem mieszasz na dłoni trochę serum i żelu (ja mieszam pół na pół) i nakładasz na całą twarz, również pod oczy. Po 20 minutach nakładasz jakikolwiek krem nawilżający (również pod oczy). Skóra jest nawilżona, lekko natłuszczona, promienna. To mój ulubiony zestaw na noc latem. Zimą co drugi -trzeci dzień pod krem nawilżający nakładam krem z retinolem.
    • pade Re: polećcie krem 25.07.17, 10:45
      Mnie coś i to nawet spore coś, zrobiły następujące kremy:
      1. dr Eris Algorithm wypełniający zmarszczki czy jakoś tak, dobry, bo nawilża i natłuszcza, nie jest super lekki i nie jest tłuściochem, nie podrażnia
      2. Filorga (wiem, drogi jest jak cholera) no ale czyni cuda (zwłaszcza z górną powieką) i jak mi się skończy kupię następny
      www.sephora.pl/Pielegnacja-Twarzy/Przeciw-Oznakom-Starzenia/Kontur-oka/Eyes-Absolute-Radykalnie-odmladzajacy-krem-pod-oczy/P2806002?skuId=370660&LGWCODE=370660;93143;3577&cm_mmc=Search_Search_Google_PLA_PLA_PLA__
      ja kupiłam w necie za 199zł
      3. Sesderma Reti age z retinolem, używam zimą, ale sam nie wystarczy, muszę dodatkowo nawilżać i natłuszczać
      4. Sesderma Factor G - tez lekki, dobry na lato
      Na wieczór na górną powiekę nakładam filorgę a pod oczy maść z witaminą A Retimax.
      Mam jeszcze inne, cenie sobie np EL revitalizing bo ładnie rozświetla i nie jest super lekki, ale teraz ich nie pamiętam, sprawdzę w domu.
      Te wymienione w punktach bardzo poprawiły mi kondycję zwłaszcza górnych powiek.
    • mary_lu Re: polećcie krem 25.07.17, 11:57
      Idź po wakacjach do kosmetologa na mezoterapię... nie ma co liczyć na kremiki, a mezoterapia cofa wiek skory o kilka lat. Po mezoterapii mam tak nawilżoną i gęstą skórę, że tylko po prysznicu wcieram sobie w twarz cokolwiek, aby nie mieć uczucia ścigniętego naskórka (ostatnio krem wianek z promocji w hebe, za jakieś 15 pln)
      • niu13 Re: polećcie krem 26.07.17, 08:35
        Czy to boli? Da się zrobić na oczy? Ile kosztuje?
        • kaz_nodzieja Re: polećcie krem 26.07.17, 08:55
          Mezoterapia igłowa jest dość nieprzyjemna i boli.
          Kilka godzin masz takie "bąble" na twarzy w miejscu wkłucia, więc lepiej w ten sam wieczór nie umawiaj się na imprezę.
    • kaz_nodzieja Re: polećcie krem 25.07.17, 12:11
      Polecam Ci botoks.
      Ładnie wygładza zmarszczki mimiczne (na cienie nie pomaga niestety). Bolesność zabiegu wbrew pozorom nie jest duża.
      Nie widać żadnych śladów, bezpośrednio po zabiegu możesz normalnie wyjść do ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka