Dodaj do ulubionych

Message.mobile. mobile-alert3.com

02.08.17, 10:36
Taka strona mi wyskoczyła dzisiaj na telefonie. Z informacją że na moim samsungu a3 wykryto 7 wirusów i mam ileś sekund na ich usunięcie. I żebym podała na stronie nr telefonu.
Faktycznie mam a3. Ale to ściema raczej. Oczywiście żadnego nr nie podawałem.
Piszę ku przestrodze, s tronu ta załadowana mi się sama jak po Interii chodziłam. Nie dała się cofnąć i wrócić na interia. Musiałam zamknąć wszystko.
Po chwili jak weszłam w internet znów to samo.
Ki diabeł? Coś mam robić w sensie mogło mi to jakiś wirus zainstalować?
Obserwuj wątek
    • jasnoklarowna Re: Message.mobile. mobile-alert3.com 02.08.17, 10:45
      I jeszcze telefon zaczął wiórowa. Wyłączyłem wogóle chrome bo to on ale co mogę jeszcze, bo trochę się martwię co to mogło być
      • jasnoklarowna Re: Message.mobile. mobile-alert3.com 02.08.17, 10:47
        Nie wiórowa tylko wibrować. Któraś tak miała może? Żadnej polskojęzycznego strony nie znalazłam na ten temat
    • cosmetic.wipes Re: Message.mobile. mobile-alert3.com 02.08.17, 10:50
      Jeśli byłaś na WiFi to zresetuj router i załóż nowe hasło, bo ci puszcza śmieci.
      • c2h6 Re: Message.mobile. mobile-alert3.com 02.08.17, 10:51
        cosmetic.wipes napisała:

> Jeśli byłaś na WiFi to zresetuj router i załóż nowe hasło, bo ci puszcza śmieci

Ale brednie.
    • c2h6 Re: Message.mobile. mobile-alert3.com 02.08.17, 10:54
      jasnoklarowna napisała:

> Taka strona mi wyskoczyła dzisiaj na telefonie. Z informacją że na moim samsun
      > gu a3 wykryto 7 wirusów i mam ileś sekund na ich usunięcie. I żebym podała na s
      > tronie nr telefonu.

Nic nie robić, wyłączyć natychmiast przeglądarkę, żeby czegoś przypadkiem nie kliknąć. Może być, że trzeba trochę siłowo, bo toto stara się blokować normalne sterowanie. Też tak miewałem, to się wpina przez mechanizm reklam. Odczytanie, że masz Samsunga czy cokolwiek innego to najzupełniej naturalna sprawa, to jawne informacje z urządzenia.
      • jasnoklarowna Re: Message.mobile. mobile-alert3.com 02.08.17, 21:02
        dzięki za odpowiedź. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka