Dodaj do ulubionych

3miasto - pociągi

08.08.17, 13:48
Skoro ematka wie wszystko tongue_out to i ja spróbuję

Może i jestem noga totalna, ale pociągiem nie jechałam od wieków i może mi doradzicie - jaka jest najbardziej opłacalna forma biletu na trasie z 3miasta na Hel dla 2 osób dorosłych i dziecka 5 lat? planujemy 1 dniowe wycieczki nad morze

Na stronach są opcje zakupu pojedyńczych biletów, czy jest w ogóle opcja jakichś biletów rodzinnych/weekendowych (czy takiego w obie strony)? da się na tym samym bilecie skorzystać zarówno z pociągów TLK jak i PR? czy jak kupię bilet na określoną godzinę to on jest ważny tylko na to połączenie, czy mogę skorzystać np. z późniejszego pociągu?
Obserwuj wątek
    • tiszantul Re: 3miasto - pociągi 08.08.17, 14:24
      Może ktoś znajdzie tańszy bilet, ale gdyby jednodniowe wycieczki z Trójmiasta do Helu były trzy, bardzo tanio wyjdzie "mini regio karnet", zarówno dla dorosłych, jak i dla dziecka, nawet mimo posiadania ulgi ustawowej na inne rodzaje biletów. Wybrane trzy dni podróżowania za 65 złotych (w ciągu dwóch miesięcy), wychodzi 22 złote za jeden dzień, czyli w jedną stronę 11 złotych. Bilet jest honorowany wyłącznie w pociągach regio Przewozów Regionalnych (Polregio).
      Połączeń wyłącznie Polregio jest sporo, z dogodną przesiadką w Gdyni, o 9.55 jest bezpośredni osobowy z Gdańska Głównego do Helu. Z karnetem można też podjeżdżać przez cały dzień między stacjami, czyli odwiedzić więcej miejscowości.

polregio.pl/pl/oferty-i-promocje/oferty-krajowe/regiokarnet/
      • kolindra Re: 3miasto - pociągi 08.08.17, 17:10
        Dzięki, jeśli nie ma rodzinnych to chyba będzie najlepsza opcja
        • kolindra Re: 3miasto - pociągi 08.08.17, 17:49
          A jeszcze głupie pytanie - jak w PKP jest interpretowane hasło "dziecko do lat 4"?
          Do 4 urodzin czy do dnia poprzedzającego 5 urodziny?
          • tiszantul Re: 3miasto - pociągi 08.08.17, 19:30
            > A jeszcze głupie pytanie - jak w PKP jest interpretowane hasło "dziecko do lat
            > 4"?
            > Do 4 urodzin czy do dnia poprzedzającego 5 urodziny?

moim zdaniem w dniu czwartych urodzin trzeba już kupić bilet (ze zniżką 37%). Tutaj tego nie precyzują, ale piszą, żeby mieć dokument potwierdzający wiek dziecka (pkt 17):

biletyregio.pl/ulgi-ustawowe-pkp/
            • kolindra Re: 3miasto - pociągi 08.08.17, 20:19
              tiszantul napisała:

> moim zdaniem w dniu czwartych urodzin trzeba już kupić bilet (ze zniżką 37%). T
              > utaj tego nie precyzują, ale piszą, żeby mieć dokument potwierdzający wiek dzie
              > cka (pkt 17):

O dokumencie słyszałam, dziękuję.
              W ustawie i w informacji przewija się "do 4 roku życia" - a przecież do dnia 5 urodzin dzieciak MA 4 lata tongue_out
              • leni6 Re: 3miasto - pociągi 08.08.17, 20:30
                Ale czwarty rok życia dziecko kończy w dniu czwartych urodzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka