Dodaj do ulubionych

Praca w Policji!

24.08.17, 10:22
Ktoś mi tu kiedyś (pamiętam kto) opowiadał jak to brakuje chętnych do służby, bo warunki straszne i w ogóle to powinni iść na emeryturę mając 25 lat.

Proszę, świeże dane jak to nie chcę. Ciekawe czy przeprosi?

Zawsze mówiłem, można im w ogóle nie płacić a i tak będą służyli. Dla samego poczucia władzy:

www.bankier.pl/wiadomosc/9-6-chetnych-na-jedno-miejsce-do-pracy-w-policji-7539312.html
Obserwuj wątek
    • ira_08 Re: Praca w Policji! 24.08.17, 11:09
      Bycie chętnym to jedno; praca to drugie. Zobacz ilu ostatnio odeszlo ze szkoły policyjnej.
    • karola2122 Re: Praca w Policji! 24.08.17, 11:09
      Trochę nie na temat, ale wkleję:

www.facebook.com/gazetapl/videos/1909148229348276/
    • rysiowa85 Re: Praca w Policji! 24.08.17, 11:32
      prawie 10 osób na miejsce - to znaczy ze są chetni.
      Ale od lat wiadomo ze jest dużo chetnych. Ale nie sadze zeby tam dla poczucia władzy startowali, policja to stabilny pracodawca, wypłaca pensje, jak już sie dostaniesz to dotrzymasz do emerytury, pensja tez chyba nie jst jaks strasznie niska (szczególnie na terenach gdzie nie ma perspektyw to całkiem dobra), no i wczesniejsza emerytura... znałam 45 letniego emeryta (spokojnie mogliby go posadzic przy biurku na nastepne 10-15 lat , ale zasady sa takie ze mogł isc to wybrał 2 tys emerytury i siedzenie w domu. ewentualnie cos dorabiał sobie)
    • owczarkini Re: Praca w Policji! 24.08.17, 14:53
      Ja pisałam, że odchodzą, rezygnują w czasie kursu podstawowego. Słyszałam też, że dzielnicowi mają się teraz bawić w akwizytorów i zachęcać do wstąpienia w szeregi. Oraz że jest coraz mniej chętnych mężczyzn, a z wielu powodów dużo kobiet w formacji to mocno średni pomysł.
      Nie przekonują mnie te dane, są przygotowane przez wierchuszkę zachwyconą swoimi nowymi stołkami, która chce wykazać, że sytuacja jest super. Nie, nie jest.
      • kk345 Re: Praca w Policji! 24.08.17, 15:12
        >Ja pisałam, że odchodzą, rezygnują w czasie kursu podstawowego.
        To dopytaj jeszcze swoje źródło, jakie są powody tych rezygnacji i jaki to ma związek np. ze zdziwieniem młodzieży, ze w koszarach na kursie podstawowym trzeba samemu sprzątać (no jak to, nie ma sprzątaczki?) i że trzeba wykonywać rozkazy, bez miejsca na dyskusję ( no jak to, ja uważam, ze to powinno być zrobione inaczej?) big_grin
        Problemem policji zdecydowanie nie jest brak chętnych do pracy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka