Dodaj do ulubionych

Problem mamy z butami

09.09.17, 20:07
Dziewczyny jak wy to ogarniacie, jesli w pracy musicie wygladac w miare formalnie - czyli w butach na slupku, szpilkach, , ewentualnie w ballerinach (choc te ze wzgledu na figure moge nosic tylko do spodni). Czy do pracy dojezdzacie w innych butach (czyms wygodniejszym, sportowym ) i w szpilki wskakujecie? Po pracy znowu zmiana i nie odbieracie dziecka z przedszkola w szpilkach?

Ja chetnie chodzilabym w sukienkach codziennie, ale musze miec do nich wyzsze but. Wyzsze zas nie sa na tyle wygodne by pomykac na zakupy czy z dzieckiem po placu zabaw. Sportowe zas wygladaja smiesznie do sukienek.

Jak wy rozwiazycie ten "problem"?

I jakie buty na jesien podobaja sie wam? Ja mysle o takich, ale zastanawiam sie czy tego typu kroje nie beda skracac nog?

m.zalando.de/bruno-premi-pumps-ruggine-br711b028-g11.html
m.zalando.de/jonak-autrui-schnuerpumps-j2111b02i-g11.html
m.zalando.de/jonak-pumps-noir-j2111b02r-q11.html
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:10
      Zwyczajnie - W bagażniku wożę kilka par butów. smile
    • anika772 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:24
      Jeżdżę do pracy samochodem, więc na ogół zakładam te buty, w których chcę być w pracy. Kiedy są wyjątkowo ekstremalne warunki pogodowe (rzęsisty deszcz, duży mróz), to zakładam trekkingowe/kalosze/kozaki a w pracy zmieniam na inne.
      • zabka141 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:26
        Ja wlasnie mysle o kupieniu sobie jakis nierzucajacych sie w oczy granatowych sportowych butow i zakladanie na dojazdy mettem i na place zabaw. Nawet jak jestem w sukienkach.

Niestety dojezdzam metrem stad nie moge wozic bagaznika butow.
      • ur-tica Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:48
        Nie niszczą Ci się obcasy podczas prowadzenia samochodu? Ja zdzieram bardzo, zwłaszcza prawy. A nie prowadzę w jakichś niebotycznych, czterocentymetrowe słupki maks. To znaczy kiedyś w takich prowadziłam. Teraz staram się nie dobijać tak butów, bo naprawdę szło szybko.
        • ur-tica Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:50
          Pisałam do aniki 772 - no i innych jeżdżących samochodem.
          • anika772 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:04
            Czasami tak... w tych pokrytych skórą nie prowadzę.
    • fil.lo Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:28
      Noszę wyłącznie buty na płaskich podeszwach. Uważam, że z sukienkami też wygląda to bardzo dobrze.
      • gingers73 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:31
        Proste ciemne baleriny
      • zabka141 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:33
        Wygladaja super jak sie ma idealna szczupla figure. Ja jestem niska i mam typowa figure gruszki, tu potrzebne sa jednak wyzdze buty.

Nie mowiac juz o tym ze za chwile sezon na baleriny sie skonczy bo bedzie zbyt mokro i zimno by w nich chodzic.
        • anika772 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:39
          Ale przecież nie ma obowiązku wyglądać super i idealnie.
          • zabka141 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:55
            A co jesli sie chce wygladac super i idealnie?
            • anika772 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:04
              To trzeba mieć w pracy szpilki na zmianęsmile
        • fil.lo Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:54
          Nie do końca - ja wprawdzie na swoją figurę nie narzekam, ale wg ematek to jestem chyba plus size (rozm. 40 a doły czasem nawet 42). Wiele zależy jednak od fasonu sukienek. Ja lubię fasony dość luźne, do kolan, takie trochę boho. Do takich kiecek płaskie buty fajnie wyglądają. Nie muszą być baleriny, kocham kozaki na płaskim obcasie (w zeszłym roku kupiłam absolutnie boskie z czarnego nubuku, trochę za kolano), wiązane półbuty (teraz dużo w sklepach), botki (odpowiedniej wysokości sztyblety albo ancle boots), mokasyny, z botków fajnie też wyglądają takie stylizowane na bikery.
          Wyleczyłam się ostatecznie z obcasów, kiedy poprzyglądałam się Francuzkom, które wyglądają bardzo fajnie a naprawdę bardzo rzadko na ulicy widzi się je na wysokich obcasach.
          • zabka141 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:59
            PEwnie to zalezy. Ciuchy i buty ktore opisujesz to zupelnie nie moj styl.

Ja raczej zakladam sukienki w A linie, o cos takiego: www.zalando.pl/hugo-sukienka-koktajlowa-open-miscellaneous-hu721c072-q11.html

I polbuty skrocilby mi mega nogi, botki plaskie tak samo, kozak tez. Jak sie ma wzrost 160 i figure gruszki (rozmiar 36/38, ale nie wiem jakim cudem bo jestem raczeh grubsza niz chudsza) to jednak plaskie buty nie pasuja.
            • fil.lo Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:05
              Ok, rozumiem. Ale zastanów się, czy nie jesteś dla siebie zbyt krytyczna wink
        • gingers73 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:50
          Jesienia nosze botki
          Tego typu

m.zalando.pl/marco-tozzi-botki-blackantracite-m3111n0a7-q11.html
    • loola_kr Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:35
      Mam w pracy dwie pary butów na obcasie. A czasem wychodzę w szpilkach i zabieram ze sobą płaskie do przebrania.
    • leni6 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:39
      Buty na obcasie trzymam w pracy.
    • miss_fahrenheit Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:43
      Pierwsze - zupełnie mi się nie podobają. Trzecie i drugie sa całkiem, całkiem. Tego rodzaju obcas (słupek) jest bardzo wygodny. Jeśli nie możesz/nie chcesz zmieniać butów, to dobry wybór.
    • regina-phalange Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:57
      Zmieniam w pracy, mam w szafce 3 pary tzw. butów służbowych. smile
    • b.bujak Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 20:59
      ja zmieniam buty w pracy (z innych powodów, niż w Twoim przypadku), więc zmiana jest po prostu oczywistością;
      a jeśli chodzi o wygodne buty do spódnicy/ sukienki, to może spróbuj koturny, co takiego, np:
      www.zalando.pl/clarks-vendra-bloom-czolenka-na-koturnie-navy-cl111b07t-k11.html
    • ofelia1982 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:05
      Ja dojezdzam do pracy komunikacja (metro + tramwaj lub metro + spacer), wiec robie dokladnie jak mówisz - na dojazd wygodne buty na plaskim lub ewentualnie niskim slupku, a wpracy mam szafkę butówsmile
      Ale lubię fajnie wygladac nawet w dojazdach wiec wybieram buty na lekkim obcasie ale szerokim slupku. Polecam nanoprotektor na botki/kozaki na jesień/zimę. A co do butow - podobaja mi sie zalinkowane ale osobiscie na dojazdy wybieram nizsze. Fajne sa Rylko Relax - dobra jakosc i klasyka, niewysokie wiec da sie po dzieci w nich pomykac po pracy
      • ofelia1982 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:08
        Np takie
        www.rylko.com/pl/produkt/3L200_KL,135952,51.html
        • zabka141 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:11
          Fajne, dzieki za link. Choc na plac zabaw byloby mi ich szkoda. Ale do pracy jak najbardziej.
    • lusitania2 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:19
      normalnie. Nie kupuję niewygodnych butów, wliczając w to szpilki i każdy inny rodzaj obcasa.
      Wczoraj np. byłam w takich:
      www.google.pl/search?q=bianca+kazar&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjMr_a26JjWAhWJNJoKHWKRAKUQsAQIMw&biw=1366&bih=638#imgrc=3fIjM1J_jkQj-M:

Z zalinkowanych - gdybym musiała wybrać, to trzecie. Ale z bólemcrying.
      • zabka141 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:26
        Mamy zupelnie inny gust smile

A swoja droga szpilek nie nosze, slupki tylko.

Ale nawet slupki na dluzsze spacery nie sa dla mnie bardzo wygodne.
        • ofelia1982 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 22:02
          No dokladnie. Zawsze sie zastanawiam kto chodzi w takich butach - do taksowki i z powrotem moze i tak, po biurze jeszcze ok, ale do chodzenia " po dworze" never ever. Dla mnie męka to jest, zwlaszcza ze mam halluksy i znalezc wygodne czolenka to cud. Poza tym ja jestem wygodna, nie lubie sie meczyctongue_out
          • regina-phalange Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 22:09
            Nie dość, że szpilka, to jeszcze zwężany nosek - dla mnie typowe buty do wyglądania, na mało aktywny wieczór.
    • nickbezznaczenia Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:28
      Pierwsze zdecydowanie okropne.
    • mikams75 Re: Problem mamy z butami 09.09.17, 21:41
      buty na zmiane w pracy to najlepsze rozwiazanie; dla mnie sportowe buty do sukienek nie wygldaja smieszne, po prostu nie wszedzie pasuja, ale na dojazdy do pracy, zakupy, plac zabaw - idealne. Bez przesady z tym skracaniem nogi, naprawde nikt sie az tak nie przyglada. Wole miec optycznie krotsze nogi niz udreczony wzrok od niewygodnego obuwia.
    • suchawloszkana3 Re: Problem mamy z butami 10.09.17, 07:11
      Zwykle w biurku trzymałam buty na zmianę. Zwłaszcza zimą. Cały dzień w kozakach to kosmos, pomijając już odpowiedni wygląd w pracy.
      • suchawloszkana3 Re: Problem mamy z butami 10.09.17, 07:13
        A ja zawsze autem. Jakbym autobusem popylala, to tym bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka