Dodaj do ulubionych

Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent

15.10.17, 11:54
... dla męża, który niczego nie potrzebuje...

Trochę żartuję smile Ale tylko trochę.
Czuję, jak co roku zbliżający się problem (podwójny, bo urodziny też zaraz).

Minimalista - do teatru nie chodzi, vouchery odpadają (są na atrakcje, które go nie kręcą), nie znosi luksusu w najdrobniejszych przejawach, hobby ma tak specjalistyczne, że laik nie ma szans wcelować...
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 11:58
      Budżet?
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:03
        Do 300 zł, a im mniej tym lepiej big_grin big_grin big_grin
        Nie żartuję sad
        • joa66 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:09
          To może coś z kierunku "ocieplenie"? Dosłownie i w przenośni. Mnie BN kojarzy się z taką porą gdzie trzeba się dogrzać - swetry, skarpety wełniane, szale, aromatyczne herbaty w pięknych kubkach, super wygodne i ciepłe rękawice. Jeżeli piżama to 'ciepła" a nie jedwabna itd.
          • arwena_11 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:24
            Albo zestaw do grzańca - ostatnio wpadł mi w oczy i mnie kusi. Już widzę, jak siedzimy przy kominku i sobie z tego słoja z kranikiem dolewamy smile
            • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:27
              Też fajny pomysł, tyle że nie dla minimalisty, nielubiącego mnożyć rzeczy, za alkoholem z resztą też nieprzepadającego... uncertain
              To jest właśnie ten problem, z którym się mierzę... To co obiektywnie wydaje się super, tu się nie sprawdza sad
              • sundry Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:46
                To moze coś zuzywalnego? Własnoręcznie zrobione ciastka, herbata, mydło, nalewka?
                • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:55
                  I to jest chyba dobry trop. Dziękuję. Tak jak już mi podpowiedziano z krosnem i szalem (zamierzam się dowiedzieć więcej). Tyle, że to musi być coś, co robię dobrze. Bo ciastka to akurat nie big_grin Pomyślę i może coś wymyślę smile
                  • sundry Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 15:50
                    Tu masz linka do prezentów w stylu diy, niektóre nie wyglądają na trudne: simplife.pl/2015/11/30/10-pomyslow-na-prezenty-diy-na-mikolajki-i-swieta/
                    • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:15
                      Dziękuję pięknie!
                      Tak, to może się sprawdzić smile
            • mid.week Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:02
              O dzięki za podpowiedź. Pogooglałam i już mam jeden prezent załatwiony! Nie wiedziałam nawet, że są specjalne zestawy do grzańca wink
            • kornelia_sowa Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 08.12.17, 13:31
              Dziękuję Ci, właśnie wyręczylaś mnie we wpadaniu na genialny pomysł smile
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:24
            To są prezenty dla mnie big_grin Bardzo fajne smile Mamy takich "ciepłych" rzeczy sporo, bo kocyki, herbatki... bardzo lubię. Skarpety niestety źle się kojarzą na prezent - osobiście uważam, że niesłusznie, ale wiem, że jestem w mniejszości wink
            Szal to byłby fajny, gdybym sama umiała zrobić... Tak pomyślałam, jak niżej napisano o szydełku. Niestety nie umiem...
            • arwena_11 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:30
              Uwielbiam ciepłe, włochate, na kożuszku. Używam zamiast kapci. Dostałyśmy z córką takie fajne rok temu od moich rodziców jako dodatki do prezentów. Kochamy miłością wielką smile
            • joa66 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:53
              Ja wiem, że skarpety i kapcie jako prezent dla panów mają jak najgorszą opinię big_grin, ale czasami można coś dopasować. Zła opinia wynika pewnie z tego, że najczęsciej te rzeczy kupuje się na odczepnego, byle co a nie starannie. A świat skarpet taki bogaty smile Oczywiście nie znam Twojego męża, ale różnie bywa- mój starszy pan nie znosi, a młodszy uwielbia, wręcz oczekuje na Mikołajki.
            • berdebul Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:34
              Kupujesz krosno (wyglada trochę jak do bransoletek z gumek) i raz dwa masz szal. Duzo łatwiej niż na drutach/szydełku.
              • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:34
                Dzięki smile
                • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 20:38
                  A powiedz jeszcze, ile motków włóczki trzeba na szalik? Namierzyłam ładną, ale droga dość i nie chciałabym ani za mało, bo potem nie wiadomo, czy dokupię, jakby co, ani za dużo, bo szkoda, żeby została... smile Ładnie proszę o podpowiedź.
                  • taki-sobie-nick Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 21:39
                    butch_cassidy napisała:

> A powiedz jeszcze, ile motków włóczki trzeba na szalik?

To zależy od rozmiarów szalika. Pewnie jeden, w porywach dwa.
                    • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 23:08
                      Dziękuję smile Szalik będzie. Chyba ogarnę z wspomnianym krosnem.
                      • taki-sobie-nick Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 23:13
                        Z czym?
                        • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 16.10.17, 00:04
                          Jutro jeszcze poczytam, ale wyżej było chyba o tym, że na specjalnym krośnie łatwiej się robi takie rzeczy niż na drutach.
                          • taki-sobie-nick Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 16.10.17, 00:06
                            butch_cassidy napisała:

> Jutro jeszcze poczytam, ale wyżej było chyba o tym, że na specjalnym krośnie ła
                            > twiej się robi takie rzeczy niż na drutach.

Na drutach umiem, na krośnie nie umiem i wychodzi mi z lektury i fotografii, że na krośnie trudniej, a z pewnością znacznie dłużej i bardziej upierdliwie.

Zastanawiam się natomiast, czy wzory osiągane na krosnach można uzyskać robiąc na drutach, bo być może jest to niemożliwe.
                            • taki-sobie-nick Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 16.10.17, 01:21
                              Na drutach umiem

ale gwoli ścisłości robię zazwyczaj dżersejem, bo to mój ulubiony ścieg (tak pod względem wyglądu, jak i stopnia trudności tongue_out)
        • zosia_1 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 16.10.17, 00:02
          Skarpety, zawsze się przydają
    • fil.lo Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 11:58
      Ja tam daję mężowi książki big_grin Fajny sweter też wydaje mi się niezłym pomysłem. Albo box filmowy/muzyczny.
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:03
        Książki odpadają (czyta tylko specjalistyczne), sweter, piżama ładna, itp... to było kilkakrotnie... niby trafione, ale ileż można sad Filmów/ muzyki na płytach nie uznaje...
        • zla.m Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:05
          Koszulka zabawna? Odnosząca się do hobby/pracy..?
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:06
            Zapowiedział, że już ma ich dość. Grzecznie poinformował znaczy przy okazji wink
            Bo kupowałam polskie t-shirty z napisami...
            • arwena_11 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:26
              może coś takiego wink www.spreadshirt.pl/swiety+mikolaj+i+jego+renifery+bluzy-A26141558?mpDD=false&affiliateId=1245846&gclid=CjwKCAjwjozPBRAqEiwA6xTOYI-m_KoQFisbP4kFLwm2RSFCCy6pYCISp-i7nuHE5PftkEbqXldyBBoCcokQAvD_BwE
              • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:27
                big_grin
                Niestety nie.
    • cosmetic.wipes Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:05
      Zrób mu na szydełku futerał na kindla wink
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:06
        Nie umiem! sad
        • leyre1 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:33
          Na you tube znajdziesz instrukcje. To latwe
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:45
            Myślisz? Bo pamiętam, jak mi szło w podstawówce wink Szerokość była, hmmm... awangardowa big_grin
            Ale może rzeczywiście dałoby się spróbować. A jaka wełna ewentualnie by była miła, dobra, i gdzie dostać? Kaszmir mi się tylko kojarzy, ale to chyba bez sensu, jak nawet nie wiadomo, czy wyjdzie...?
            Dziękuję smile
            • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:53
              To znaczy ja myślę o szaliku stąd ta wełna... smile
              • joa66 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:59
                www.kerrywoollenmills.ie/products.php?cat=Men%27s+Scarves+%26+Caps
      • aankaa Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:20
        cosmetic.wipes napisała:

> Zrób mu na szydełku futerał na kindla wink

szydełkiem
        na drutach się robi smile
        • cosmetic.wipes Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 15:01
          Pewnie masz rację, nie siedzę w temacie, to i słownictwa nie znam.
    • fornitta69 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:07
      To moze jakies gadzety erotyczne? Bedzie prezent dla obojga wink
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:09
        Tak, pod choinkę, jak znalazł wink
        Też już dawaliśmy sobie... Poza tym większość jest prymitywna (chyba że nie umiem szukać).
        • fornitta69 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:14
          To chyba nie umiesz szukac wink Pod choinke faktycznie nie bardzo, jakos nie zalapalam,ze to o swieta chodzi. To moze jakis sprzet do cwiczen sportowych? Zeby mogl w domu rzezbic muskulature?
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:21
            Nie kręci go to...
            • fornitta69 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:27
              Puzzle z tysiaca elementow mu kup- za kare, jest taki trudny do obdarowania tongue_out
              • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:28
                big_grin big_grin big_grin
              • aerra Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 07.12.17, 17:00
                1000 to dla dzieci wink Jak za karę, to z 20000 wink
        • wilan.an Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:17
          Weekend "gdzieś"?
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:22
            To już znacznie przekracza budżet. Poza tym nie mam pewności, czy by chciał sam jechać.
            • arwena_11 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:27
              a patrzyłaś na Traveliście? Za dobę z wyżywieniem można trafić i za 200-250 zł. Kwestia dojazdu i terminu.
              • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:29
                Nie. Dziękuję za podpowiedź. W takim razie muszę go wyczuć, czy by w ogóle chciał. Bo zasadniczo to lubi czas wolny spędzać z rodziną, ale może taki wypad jednak by wchodził w grę.
    • iuscogens Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:30
      Z nieekskulzywnych prezentów to ostatnio kupiłam mężowi sweter i zaprosiłam na kolacje do restauracji z jedzeniem z rejonu którym się zajmuje zawodowo. Żeby spojrzał na temat z przyjemniejsze strony smile A wcześniej taka torbę na ramie.
      Czyli w sumie prezenty raczej praktyczne.
    • mid.week Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:37
      O ja tylko takie robię smile Prezenty niskobudżetowe.

Kiedyś kupiłam każdemu herbatę kwitnącą. Wrzuca się niepozorną kulkę do imbryczka (koniecznie przeźroczysty) a ona rozkwita we wrzątku. Są rózne kolory, kształty (to dla oka) i smaki (dla ciała). Albo kawy smakowe. Mieliliśmy je i parzyliśmy przez cały wieczór. Fajna zabawa.
      Kupuję też gry - siadamy i gramy.
      Książki są zawsze dobre - nawet jak ktoś czyta tylko branżowe, to potem się okazuje, że jednak z przyjemnością wraca do czytania dla frajdy.
      Zdarza się, że wyłapuję z codziennych rozmów co się komu zepsuło czy zamarzyło i to kupuję - choćby to było totalne prozaiczne. Ale to zawsze wywołuje takie poczucie, że ktoś cię słucha, zna, wie co ci potrzeba.
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:43
        Znamy, pijamy i faktycznie polecam na prezent smile Herbaty znaczy.
        Też się wsłuchuję, to się sprawdza faktycznie fajnie - w przypadku osób, które wyrażają jakiekolwiek życzenia, czy dostrzegają braki przedmiotów w swoim posiadaniu big_grin
      • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:19
        Mnie urzekły w zeszłym roku torebki do zaparzania w wannie smile Ale jeszcze nie wypróbowalam, choć taka kąpiel musi być wspaniała....
        • mid.week Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:21
          torebki z ..? Masz gdzieś linka?
    • black-cat Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:38
      Zapach, dobrą bieliznę (za te pieniądze w tk maxx kupisz kilka par niezłych majtek (armani, ck, dg), skoro ma dość swetrów to może dobre dżinsy (jak znasz rozmiar, poza tym zawsze można wymienić, ewentualnie któregoś dnia zabrać męża na mierzenie pod pretekstem, że koleżanka chce kupić swojemu mężowi dżinsy, nie zna rozmiaru a pan jest o podobnych gabarytach do Twego męża), fajny pasek do spodni, portfel, skórzane rękawiczki.
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:41
        Wszystko ma wink
        Takie rzeczy kupuję bez okazji, jak potrzebuje.
        A firmowa bielizna tej klasy mogłaby wywołać dziwną reakcję big_grin (no dobra, pewnie by "się ucieszył", pomyślał jednak że oszalałam wink ).
        • mid.week Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:46
          butch_cassidy napisała:

>
          > Takie rzeczy kupuję bez okazji, jak potrzebuje.

Przestań natychmiast bo sama sobie w kolano strzelasz wink
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:50
            big_grin
        • black-cat Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:17
          Ta bielizna byłaby bardziej dla Ciebie. Zawsze przyjemniej jest ściągać z pana przyjemnie wyglądające gatki niż tanie majtasy z bazarku.
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:27
            Na bazarku zakupów ubraniowych nie robię raczej tongue_out
            No też właśnie, a ma być dla niego.
    • paloma_blauwinder Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:45
      Jako "posiadaczka" specjalistycznego hobby jednak namawiam cię, żebyś spróbowała w tym kierunku. Oczywiście nie wybierzesz jakiegoś fulwypaśnego nowego gadżetu, ale w większości hobby występują też materiały zużywalne, które są potrzebne, cieszą obdarowanego, a nie ma aż takiego znaczenia, czy są marki X czy Y (bo nie są na wieki wieków), szczególnie jak zapytasz w odpowiednim sklepie albo sprawdzisz na forach, co ma przyzwoitą jakość. I nie przejmuj się, że ci się wydaje, że "on ma tego dużo".
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:48
        Niestety... nie ma szans sad za duży rozstrzał. Z forów korzysta zagranicznych, to specjalistyczne słownictwo. Jak bym tam miała wejść i powiedzieć, że hello i że ja tu pomysłu na prezent z okazji christmas szukam for my husband smile Komiczne mi się to wydaje smile smile smile No i mógłby sam przeczytać...
    • nawoyka Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:48
      A moźe nic? Wiem, źe to rzadkość ale ja nie lubie dostawać prezentów i stresuje mnie, źe wysiłek i pieniądze innych idą na marne. Wiem, źe się starają i jest mi ich potem szkoda. Poprosiłam juź w końcu źeby nie robić mi źadych podarunków.
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:50
        Tylko że on nigdy nie poprosił o coś takiego... Wydaje mi się, że jak inicjatywa wychodzi od obdarowanego i jest taktowny, to ok, ale tak samemu z siebie komuś nie dać...? Nie dziwne? Przecież tak do końca nie wiadomo, co innej, nawet bliskiej, osobie w głowie siedzi, i czy nie będzie przykro...
        • nawoyka Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:06
          Tak masz rację. To moźe sposób mojej koleźanki - kaźdy z rodziny robi listę kilku rzeczy, które chciałby otrzymać. Same konkrety, dokładne podanie tytułu, marki czy modelu. Wybierasz jedną rzecz a obdarowany ma jakąś niespodziankę no i zawsze dostaje to czego chce.
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:07
            O, fajny pomysł. Praktyczny smile "Listy do Mikołaja" smile
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:54
            Zobacz, co znalazłam - nr 3. wink
            www.buzzfeed.com/kasiagalazka/minimalist-gifts?utm_term=.yuvorDOqK5#.acWjKBZWM2

Voucher "Jeden prezent mniej" - elegancko ujęta prośba, o jakiej piszesz smile
            • nawoyka Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:22
              I źycie staje się prostsze.
    • konwalka Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 12:53
      To nie jest spam- kup mu
      Gierki małżeńskie Andrzeja mleczki. Kuedys już o tym pisałam na forum. Fajna, wesoła, wieziotworcza rzecz.
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:06
        Mamy.
    • heca7 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:18
      Skoro nie lubi mnożyć rzeczy to kup mu coś do jedzenia lub picia wink Zje, wypije i nie będzie zagracało przestrzeni. No chyba musi coś lubić?! O ile nie jest Stachurskym co podobno się energią słoneczną żywił big_grin
      • mid.week Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:32
        wtedy pryzmat!
        • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 13:54
          big_grin
          • mama.nygusa Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:07
            Fajna pizama, zawsze wesole, moga byc swiateczne skarpety.
            Prenumerata ulubionego czasopisma.
    • issa-a Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:40
      Kup mu firmową wode po goleniu. To nie jest "zapach, który kupujesz w miarę potrzeby" tylko markowa woda, inna niz do tej pory. Mały flakon mozna kupic za +/- 150 zł.
      Kup mu portfel, etui na klucze - wszystko ze skory, tez firmowe moze być i tez mniej niż zakładsz.
      Kalendarz w oprawie ze skory, notes, organizer lub teczkę, pendrive - wszystko spersonalizowane czyli z dedykacją, inicjałami wytłoczonymi w skorze. Kilka razy juz korzystałam z takiej formy, ceny zróżnicowane, spokojnie do 100 zł nawet się zmieścisz. Zajrzyj tu
      Moze płytę jakąs, muzyki też nie słucha?
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:43
        issa-a napisała:

> Kup mu firmową wode po goleniu. To nie jest "zapach, który kupujesz w miarę pot
        > rzeby" tylko markowa woda, inna niz do tej pory. Mały flakon mozna kupic za +/-
        > 150 zł.
        Nie goli się i nie znosi drogich kosmetyków.

> Kup mu portfel, etui na klucze - wszystko ze skory, tez firmowe moze być i tez
        > mniej niż zakładsz.
        Ma alergię na "firmowe". Portfel dostał już dwukrotnie, kluczy nie nosi w etui.

> Kalendarz w oprawie ze skory, notes, organizer lub teczkę,
        Nie lubi, nosi plecak - koniecznie n i e ze skóry.

>pendrive
        Był już.

Muzykę sam sobie ściąga.

Ktoś wyżej wspomniał o prenumeracie - woli czytać fora...

• butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:46
          Ok, źle napisałam "trymuje brodę" wink Tak, maszynkę już kupiłam w prezencie kiedyś dawniej smile I bajery do pielęgnacji brody też odpadają. On jeszcze rocznik, który bardzo zadbanych mężczyzn traktuje z przymrużeniem oka wink
          • szarsz Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 14:55
            Z moim też tak mam. Ratuje mnie zaproszenie na kolację czy obiad do dobrej restauracji, bo oboje lubimy jeść. Czasem uda się kupić książkę.
            • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 15:15
              Może faktycznie jakaś fajna degustacja... Ale, kurczę, znalazłam piwa i whiskey, względnie czekolady... a to nie to. Gdzie szukać takich rzeczy?
              • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 19:14
                Groupon... Albo w winnicach bezpośrednio, jeśli chodzi o wina.
                • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 20:47
                  memphis90 napisała:

> Groupon... Albo w winnicach bezpośrednio, jeśli chodzi o wina.
                  >
                  Skąd ja w Łódzkiem winnicę wytrzasnę wink ?
                  • volta2 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 08.12.17, 12:48
                    możesz zajerzeć do sklepów z winami -bywają degustacje, płaci się za wstęp który obejmuje ileś tam kielichów wina w pakiecie i może przekąski (nigdy nie byłam to nie wiem).
              • szarsz Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 20:14
                > Gdzie szukać takich rzeczy?

Nie mam pojęcia smile My idziemy po prostu do jednej z ulubionych restauracji. Sami. To największa atrakcja i prezent. Mój mąż kocha steki, więc mogłabym go zaprosić do Ed Reda w Krakowie na przykład - to jego ulubiona.
              • arwena_11 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 21:03
                Masz mapę winnic
                studiowina.pl/baza-winnic-polskich/

Doczytałam, że łódzkie. Jest winnica w Inowłodzu - musiałabyś się dowiedzieć czy mają degustacje. Nocleg znajdź na Traveliście w Hotel Prezydent w Spale ( ok 10 km od Inowłodzu ). Widziałam ceny od ok 200 zł.
          • issa-a Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 15:01
            >Ok, źle napisałam "trymuje brodę"

mój mąż tez trymuje brodę. Ale jak ostatnio dostał wodę toaletowa Kenzo Homme Night, to spodobała mu sie najwyraźniej bo zaczął sam ja potem kupowac.
            Tak, ze wiesz... broda niczemu nie przeszkadza.
            Wode Kenzo mozna kupic za 102 zl, to droga woda???!!! to czego on uzywa? moze w ogóle nie uzywa, bo za drogo więc "po co przepłacać"?
            Zajrzałas na zalinkowana strone? tam nie tylko skora, jeśli nie lubi. Jest eco skóra, filc.

>Ma alergię na "firmowe". Portfel dostał już dwukrotnie, kluczy nie nosi w etui
            >Nie lubi, nosi plecak - koniecznie n i e ze skóry.
            >Muzykę sam sobie ściąga.
            >Ktoś wyżej wspomniał o prenumeracie - woli czytać fora...

wiesz...daj mu kupon rabatowy do McDonalds, to bedzie akurat na jego miarę. I tanio.
            • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 15:10
              Nie, nie. MCDonalda bojkotujemy smile
              Tak, używa jedynie dezodorantu. Tak ma. Mój ojciec też tak miał. Nie uważam, aby to mężczyźnie ujmowało w jakikolwiek sposób.
              A linka naprawdę nie zauważyłam.
              • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 15:12
                Zajrzałam (faktycznie nie wiem, jak mi się udało nie zauważyć linka wcześniej, ale się udało smile ). Ładne, mimo to nie - notuje w telefonie...
              • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 19:16
                Kup te wodę, co pachnie spoconym astronautą z nutą smaru z silnika 😂
        • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:23
          Solidny powerbank?
          • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:28
            memphis90 napisała:

> Solidny powerbank?

O! To hasło się pojawia tu i ówdzie. Ale co to jest? Gdzie się to kupuje - i przede wszystkim jakie (może być konkretny model)? Zgaduję, że jest to coś do komputera i faktycznie mogłoby się przydać smile
            • heca7 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 17:44
              Raczej do telefonu, mp3 itd wink kupisz wszędzie. W media markt i euro agd. Do wyboru do koloru.
            • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 19:17
              To jest przenośna bateria wielokrotnego uzytku, która możesz naładować telefon, laptopa, pada itd; niektóre mają funkcję latarki, widziałam też takie, którymi można... odpalić auto, jak akumulator padnie!
              • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 20:35
                I marka, itp. nie ma znaczenia? Nie znając się nie kupię jakiegoś g...?
                • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 20:40
                  A taki do odpalenia auta w razie czego to w ogóle fajny gadżet smile
                • mdro Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 21:11
                  Powerbanki mają dwa "typy": do telefonu (czy innego drobiazgu) i do laptopów. Różnią się wielkością, no i ceną. Te pierwsze są mniejsze i lżejsze (bo mają mniejszą pojemność wink) i całkiem przyzwoity można kupić za ok. 60-80 zł. Takie wystarczające na ok. 3 ładowania smartfona mają jego wielkość i ciężar i spokojnie można je schować do kieszeni. Są i mniejsze, wielkości większej zapalniczki, ale siłą rzeczy mają mniejszą pojemność.
                  Takie do laptopa są oczywiście większe i cięższe, więc raczej do noszenia w plecaku. Ale oczywiście wszystkie mają USB i można ładować wszystko, co daje się przez USB ładować wink, choć o takich do zasilenia samochodu nie słyszałam - na pewno trzeba mieć odpowiedni samochód wink.

Marki takie jak producentów komputerów i sprzętu komputerowego, oprócz takich na pewno Ci znanych np. TP Link, Hama, ADATA. GP Battery też chyba robi powerbanki.
                  • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 23:10
                    Dziękuję pięknie. Takie coś też się z pewnością mężowi przyda (do telefonu, bo laptopa nie używa smile ).
    • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:27
      A jakie ma hobby? Możesz zdradzić?
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:29
        Nie bardzo ma to sens smile
        • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 19:18
          Z czystej ciekawości...
    • crea.tura Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:34
      scyzoryk, taki fajny, porządny ale nieprzebajerowany. zawsze warto mieć w samochodzie np.
      nóż, taki mega wypasiony + książka kucharska
      zestaw do robienia sushi w warunkach domowych. a potem to sushi sobie razem zróbcie i zjedzcie, będzie romantycznie smile
      piękną, kryształową karafkę na alkohol
      pudełko na zegarki
      plakat ulubionego filmu
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:53
        Nóż też dostał, taki wypasiony, survivalowy czy jakiś...
        Do ogrodu, żeby nie było smile
        • memphis90 Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 19:19
          Multitool może?
    • fyshka_hop Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:39
      Scyzoryk wielofunkcyjny Victorinox.
      • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 16:52
        To był pierwszy prezent, jak mu dałam wink
    • araceli Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 17:50
      Voucher na jakąś atrakcję - gokarty, paintball, escape room, - w zależności co mu się może spodobać.
    • taki-sobie-nick Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 21:17
      Piżamka.
    • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 15.10.17, 23:12
      Bardzo Wam dziękuję za tak duży odzew.
      Pomysły, których nie wykorzystam teraz, zachowam na zaś (np. ten z winnicą będzie idealny na imieniny - latem). Trop blogów DIY też świetny smile
      I kilka innych.
      Jesteście niezastąpione smile
      A już sądziłam, że to przypadek beznadziejny big_grin
    • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 07.12.17, 14:11
      Dziewczyny, jeszcze raz chciałam Wam podziękować.
      Skończyłam właśnie robić szalik dla męża, ometkowałam go, że jest "hand made with love" oraz 90% kaszmir 10% wełna i będę czekać na wrażenia...
      Oby pasował, bo dzięki krosnu wg mnie wyszedł równo i OK.
      A jak mąż ciśnie w kąt, to trudno - za jakiś czas wyciągnę i sama będę nosić tongue_out

Szczególnie dziękuję Berdebul za podpowiedź z krosnem (nie umiem robić na drutach, więc bez tego bym nie dała rady, pamiętam co działo się na zajęciach technicznych w podstawówce, gdy przyszło robić na drutach... ) oraz forumkom, które naprowadziły mnie na DIY kiss

Taki-sobie-nick, motków wyszło jednak aż sześć, musiałam domawiać, ale bez problemu mi dosłali, przypuszczam, że kaszmir jest po prostu sprzedawany w mniejszych niż standardowe.
      • myelegans Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 07.12.17, 17:03
        masz ode mnie medal za Zone Roku. Krosna, kaszmir, dokupywania, metki PO-DZI-WIAM i poddaje w watpliwosc swoja zonina milosc
        • butch_cassidy Re: Idę za ciosem ;) Nieekskluzywny prezent 07.12.17, 17:41
          Bez przesady - to nie aż taka filozofia. Wystarczy mieć czas.
          Ale miło przeczytać wink
    • mallard Trochę poboczny temat 08.12.17, 13:21
      i przepraszam, jeśli to pytanie już tu padło, ale nie chce mi się przekopywać całości:
      Ciekawi mnie, jakie Twój małżonek ma podejście do prezentów dla Ciebie, - czy też nie lubi luksusu we wszelkiej postaci? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka