drosetka 03.11.17, 19:28 Jak napisać szukająca czegoś ? Looking for sth czy seeking for sth , kobieta szukająca inspiracji moze być woman seeking inspirations ?? Translatorom nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Angielski help 03.11.17, 19:31 O, to obecnie zaczynamy poszukiwania w translatorze? Ja mam papierowy słownik, a ad meritum, to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Angielski help 03.11.17, 19:42 taki-sobie-nick napisała: > O, to obecnie zaczynamy poszukiwania w translatorze? Ja mam papierowy słownik, Z tlumaczeniem calych zdan i do tego glosnomowiacy? Nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Angielski help 03.11.17, 19:31 Napisalabym "inspiration seeker". Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Angielski help 03.11.17, 19:40 Beverly, a szukająca inspiracji do nowego domu inspirations seeker for a new home ? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Angielski help 03.11.17, 19:44 Wpisz może całe zdanie, bo tłumaczenie po słowie może dać kiepskie rezultaty Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Angielski help 03.11.17, 19:45 drosetka napisał(a): > Beverly, a szukająca inspiracji do nowego domu inspirations seeker for a new ho > me ? Oj, widzę, że to ma być blog w dwóch wersjach językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Angielski help 03.11.17, 19:49 Żaden blog 😜tylko biogram na insta , zdanie brzmi tak jak napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Angielski help 03.11.17, 19:51 drosetka napisał(a): > Żaden blog 😜tylko biogram na insta , zdanie brzmi tak jak napisałam A biogramy na insta są obowiązkowo dwujęzyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Angielski help 03.11.17, 20:07 drosetka napisał(a): > A masz coś przeciwko? Zasadniczo nie, o ile wszyscy użytkownicy insta władają językiem angielskim. Natomiast mozolne formułowanie angielskiego opisu za pomocą forum, po to, aby następnie się nim popisać, jest groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Angielski help 03.11.17, 20:16 Wiesz bardzo dawno tu mnie było i wcale nie tęskniłam za tym forum ,bo twoja wypowiedź jest bardzo typowa ,nie obrażając nikogo. Wladam angielskim na poziomie komunikatywnym i nie widzę nic złego w jednorazowej poradzie , a inspiracji szukam też wśród obcokrajowców także uznałam że miło było by im widzieć z kim mają doczynienia Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Angielski help 03.11.17, 20:19 drosetka napisał(a): > Wiesz bardzo dawno tu mnie było i wcale nie tęskniłam za tym forum ,bo twoja wy > powiedź jest bardzo typowa ,nie obrażając nikogo. Wladam angielskim na poziomie > komunikatywnym To nie władasz, tylko się posługujesz, tak jak ja. Władać językiem to mówić nim biegle. Możliwe, że jest to wypowiedź typowa; skoro znasz angielski, należało samodzielnie sformułować wypowiedź i najwyżej ktoś by cię poprawił, chyba że to straszliwy wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Angielski help 03.11.17, 21:38 Nie zna angielskiego, to musi wyśmiać. Nie wiesz, na czym takie trolling polega? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Angielski help 03.11.17, 20:26 beverly1985 napisała: > Napisalabym "inspiration seeker". Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Angielski help 03.11.17, 19:32 Po seek nie ma przyimka. tak więc: dictionary.cambridge.org/dictionary/english-polish/seek Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Angielski help 03.11.17, 19:42 Look for jest mniej formalne, dotyczy bardziej rzeczy które się np. kiedyś zgubiło albo straciło albo się ich potrzebuje. Seek (bez for) używa się raczej w odniesieniu do nie-fizycznych spraw, np praca, uwaga, rada czy inspiracja np. jobseeker. Też użyłabym "inspiration seeker" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Angielski help 03.11.17, 19:46 Translatorom nie wier > ze Bardzo słusznie, kup sobie słownik. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Angielski help 03.11.17, 19:52 Heh mam oxfordzki ,angielsko angielski ale jeszcze go nie znalazłam po przeprowadzce , zalega gdzieś w pudłach z książkami 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Angielski help 03.11.17, 20:05 taki-sobie-nick napisała: > Bardzo słusznie, kup sobie słownik. Ty masz i... taki-sobie-nick 03.11.17, 19:31 Ja mam papierowy słownik, a ad meritum, to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Angielski help 03.11.17, 22:45 looking for some inspirations for home decoration Odpowiedz Link Zgłoś