Dodaj do ulubionych

czarne mydło? jakie?

22.11.17, 13:43
w wielu wątkach czytam, że to rewelacja, więc kupiłam.

najpierw z Rossmanna - Dudu- Osun - nigdy nie udało mi się domyć twarzy, po umyciu przecierałam wacikiem z płynem micelarnym i ten wacik dopiero mnie domywał, może jednak za słabo myłam się tym mydłemsad

później kupiłam w Zrób sobie krem - to domywa lepiej, wacik czysty, ale nie wiedzę spektakularnego efektusad

zarówno jedno jak i drugie mydło nie radzi sobie z makijażem oczu.

Dodam, że nie maluję się intensywnie i trzy waciki z płynem micelarnym wystarczały aby twarz i oczy były czyste.

jakiego Wy używacie mydła i co ono Wam dobrego robi?
Obserwuj wątek
    • araceli Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 13:44
      Witak w klubie - dla mnie to bubel. Odtłuszcza, zdziera barierę ochronną ze skóry i tyle. Skóra czysta "aż piszczy" tyle, że to nic dobrego sad
    • lusitania2 Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 13:48
      aktualnie takiego:
      secret-soap.com/czarne-mydlo-oliwkowe-savon-noir-170-g-523.html

ale jako peeling, nie do mycia sensu stricto (czyli: rozcieram na umytą, suchą twarz i po 10 minutach spłukuję).
    • zona_mi Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 19:50
      Dla mnie to jest znakomite, z węglem z bambusa:
      www.alenatura.pl/pl/koreanskie-czarne-mydlo-charcoal-act-natural.html
    • kolibeer2 Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 20:57
      w większości przypadków na forum pod pojęciem czarne mydło kryje się savon noir - i w większości przypadków stosowany jest do ciała z rękawicą jako peeling, ale oczu to bym sobie tym nie myła smile
      ja mam wrażliwą cerę i do twarzy raczej nie stosuję, no i zapach mnie odrzuca, chociaż raz miałam z olejkiem eukaliptusowym i dało się znieść na twarzy
      obecnie mydła nie używam żadnego, obecnie testujję olejki na dłuższą metę
      • zona_mi Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 22:35
        To, które wyżej zalinkowałam, bardzo ładnie pachnie i nie boję się o oczy, właśnie do twarzy go używam.
    • ekozuza Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 22:30
      Długo nie mogłam się przekonać przez konstystencję i zapach tego mydła. Ale teraz używam regularnie i jest to mój podstawowy kosmetyk do mycia, peelingu itp. Odrobinę rozcieram na wilgotnej dłoni i jest super. Kupuję to: www.dotykmaroka.pl/czarne-mydlo-inwa-nature-200-g

A Dudu-Osun - miałam z Rossmana. Zapłaciłam chyba 15 zł. Takie biało-zielone opakowanie. Źle się suszyło, mazało, ciężko było zmyć. Później kupiłam dużo droższe też na stronie dotykmaroka.pl. Zapłaciłam 22 zł. Niby takie samo mydło, wygląd taki sam, inne opakowanie, a przede wszystkim jakościowo super. Mydło starcza mi na bardzo długo. Musi być tylko dobrze osuszone. Mam taką drewnianą podkładkę, żeby dobrze woda zleciała po użyciu. Trzeba uważać na oczy, jak ktoś ma wrażliwe, ale pachnie cudownie, a przede wszystkim mam wrażenie jakby na skórze zostawała taka delikatna warstwa jakby kremu.
      • dorotkamaskotka Re: czarne mydło? jakie? 22.11.17, 22:41
        ekozuza napisał(a):

> a przede wszystkim mam wrażenie jakby na skórze z
        > ostawała taka delikatna warstwa jakby kremu.
        Ten efekt masz po glicerynie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka