Dodaj do ulubionych

Pytanie blondynki - oddział NFZ

23.11.17, 20:12
Takie pytanie jest w karcie kolonijnej, tfu, zielonoszkolnej.
Nie wpisałam, licząc że wpisze wychowawczyni lub pielęgniarka, nikt nic nie wpisał - jak one nie wiedzą, to skąd ja mam wiedzieć?
Poszukałam - one są uzależnione od województw po mojemu - to czemu nikt inny tego nie może wpisać, skoro adres zamieszkania jest jak byk linijkę wyżej?

Mam wpisać "małopolski" czy co?
A może to o co innego chodzi?
Obserwuj wątek
    • amarulla Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 20:17
      chodzi o numerek, każde oddział ma dwucyfrowy kod. po co - nie mam pojęcia, żeby się człowiek raz na jakiś czas zadumał?
    • nisar Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 20:17
      Wystarczy jak wpiszesz 06 smile

Możesz też wpisać obok: Małopolski, ale powyższy numer powinien być wyczerpującą informacją.
      • nisar Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 20:18
        Przy okazji: taki numer (w Twoim przypadku 06R) powinnaś miewać wpisany na receptach, tylko pewnie nie zwróciłaś uwagi.
        • wipsania Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 24.11.17, 16:18
          Już od dłuższego czasu nie wpisuje się R tylko same cyfry np 06. Zapis 06R to błąd i mogą odmówić realizacji takiej recepty, jeśli jest ze zniżką
    • andaba Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 20:26
      Dzięki, wpisałam "małopolski", numerkami niech się zajmują ci, którym to będzie ewentualnie potrzebne.
      • memphis90 Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 20:45
        No ale to Ty masz wiedzieć do której kasy przynależysz, gdzie jesteś zameldowana, gdzie złożyłas deklarację... Tak samo jak wiesz, do którego urzędu skarbowego składasz papiery.
        • andaba Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 20:59
          Gdzie jestem zameldowana wiem i wpisałam.
          Deklaracje może składałam, jak mnie zmusili, ale nawet tego nie pamiętam, pewnie z 15 lat minęło.
          Podobnie, jak mnie US nie interesuje - tzn chyba wiem który, ale mogę palcem pokazać, adresu nie znam, papierów nie składam.
          Nie pierwszy raz dziecko na zieloną szkołę jedzie, nigdyy nikt nie wymagał ode mnie takiej wiedzy tajemnej big_grin
          Może i jest na receptach, na receptach to raczej sprawdzam ilość przepisanych leków i pesel, bo w siedmiu przypadkach na dziesięć coś pochrzanią.
          • ginger.ale Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 21:03
            Na receptach musi być.
            Raczej deklarowalaś więc swoje województwo w takim razie, wpisz odpowiedni identyfikator, link dałam niżej.
        • ginger.ale Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 21:01
          Dokładnie. Możesz mieszkać i pracować w Krakowie, a być zameldowana w Poznaniu, rozliczać się w US w Poznaniu i należeć do wielkopolskiego oddziału NFZ. Skąd ma to wiedzieć szkolna pielęgniarka???
          Wpisz odpowiedni numer, zgodnie z tą rozpiską:
          www.nfz.gov.pl/o-nfz/identyfikatory-oddzialow-wojewodzkich-nfz/
          • klamkas Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 21:07
            Ja nie tak dawno mieszkałam na Dolnym Śląsku, pracowałam na Dolnym Śląsku, miałam złożoną deklarację do rodzinnego na Dolnym Śląsku, ale byłam zameldowana w innym województwie i tam płaciłam podatki. Miałam problem na pogotowiu w miejscu zameldowania, bo ani ja, ani pracownicy szpitala nie wiedzieli jak mnie wpisać w dokumenty ;p. Nie wiem jak to w końcu rozwiązali, ale przyjąć przyjęli, żadnych reklamacji nie było.
            • andaba Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 21:11
              Ależ ludzie sobie lubią komplikować życie smile
              Ja jestem zameldowana tam gdzie mieszkam.
        • klamkas Re: Pytanie blondynki - oddział NFZ 23.11.17, 21:02
          No i wpisem "małopolski" załatwia sprawę. Nie mam pojęcia jaki jest nr mojego oddziału NFZ, jak mnie pytają/trzeba wpisać, to zawsze mówię/piszę dolnośląski i nigdy nikt nie składał reklamacji (łącznie z placówkami opieki nocnej i świątecznej na totalnych bezdrożach innych województw).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka