Dodaj do ulubionych

Do posiadaczek tłustej cery

24.11.17, 17:25
Ratujcie! Coś mi się poprzestawiało i nagle z cery suchej, jaką miałam całe życie, zrobiła się cera tłusta. Nie umiem jej teraz pielęgnować, nic nie pomaga, świeci się po 1-2 godzinach. Na dodatek jakaś szara jest i odkąd spróbowałam kremu biodermy, trochę się łuszczy. Jak wyprowadzić taką skórę na prostą, da się w ogóle? Jaką pielęgnacja? Jakie kosmetyki? Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • leokadia35 Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 21:22
      Hmm kup sobie bibułki matujące na to świecenie. Plus jest taki że taka skóra się szybko nie starzeje. Z kosmetykami chyba nie doradze bo mi nic nie pomagało albo pomagało na chwilę . Po glinkach i algach cera była fajna ... przez godzinę uncertain na pewno nie możesz jej przesuszyć alkoholowymi tonikami itd
      • sundry Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 21:25
        Na świecenie dobry jest też puder ryżowy smile
        • kobalt_e Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 22:29
          Spróbuję pudru. Bibułki pomagają na kwadrans uncertain
          Chciałabym, żeby cera była świeższa, niech się nawet błyszczy, tylko wygląda zdrowo. A ona jakaś szara, no i tłusta i przesuszona jednocześnie.
        • nolus Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 22:40
          sundry napisała:

> Na świecenie dobry jest też puder ryżowy smile
          >
          Ja mam cerę mieszaną,czyli częściowo tłustą i żaden ryżowy puder mi nie pomaga w matowieniu skóry.
    • phantomka Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 22:32
      Do mycia uzywam tylko czarnego mydla z nacomi. Co tydzien peeling korund plus kwas mlekowy.
      Krem tylko na noc z fitomedu.
      Na dzien uzywam kremu bb ze skin79. Cere mam fajna, no i w koncu mam profity z tlustej cery, w postaci wlasciwosci odmladzajacych☺
    • pade Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 22:50
      A może jest odwodniona stąd nadprodukcja sebum i łuszczenie?
      Idź do kosmetologa, niech Ci powie co się dzieje z Twoją skórą, a dopiero wtedy pomożemy dobrać kosmetyki. Bo szczerze mówiąc w przemianę skóry suchej w tłustą nie chce mi się wierzyćsmile
    • fragile_f Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 23:41
      Nie przegiełaś z opalaniem? Nie jesz o wiele więcej tłuszczu? U mnie te dwie rzeczy powoduja koszmarna nadprodukcję sebum. Opalanie z opoznionym zapłonem - problem zaczyna sie po 2-3 tygodniach i trwa ok. 2 miesiecy
    • 89mumin Re: Do posiadaczek tłustej cery 24.11.17, 23:48
      Ja mam od zawsze tłustą skórę, więc nie wiem czy dla Twojej podobna pielęgnacja pomoże. Nie stosuję żadnych kremów matujących - po nich cera mi się potwornie przetłuszcza, a po 2h mogłabym oświetlić wszystko w odległości 0,5km.
      Na dzień używam lekkich kremów nawilżających (właściwie typ / marka nie mają dla mojej skóry znaczenia), a na noc serum z wit. C / krem orientany z morwą i lukrecją (pomimo tego, że mi śmierdzi, to moja skóra uwielbia) i twarz wygląda naprawdę ok, w sensie skóra jest odżywiona i wygląda zdrowo. Z makijażu tylko puder Pupy - sypki, biały, matowi mi skórę na ok 6-8h (standardowy puder na jakieś 2-3h).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka