Dodaj do ulubionych

Buty ecco - rady szukam

15.12.17, 11:24
Jak pisałam w jednym wątku zakupowym zamówiłam sobie 2 pary butów w sklepie internetowym ecco. Rozmiar ten co zwykle, zgodny z ich pomiarami stopy na stronie.

Buty są piękne, cudowne, mogłabym je dotykać, głaskać.. tylko są przyciasne. Tzn przy dużym palcu mam około 1cm zapasu, ale małe palce są ściśnięte.

Gdyby chodziło o buty np Lasockiego to nie miałabym żadnych wątpliwości co zrobić. To są buty z gorszej jakościowo skóry i dzięki temu można je szybko rozchodzić i nieobcierają. Ecco ma porządną jakościowo skórę, więc nie wiem jak się zachowa po kilku tygodniach noszenia. Potrzebuję buty do chodzenia, a nie do postawienia w szafie i podziwiania.

Zwrot i zakup innego rozmiaru nie wchodzi w grę, bo większych nie ma. Co robić: z bólem serca zwrócić czy próbować rozchodzić?
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: Buty ecco - rady szukam 15.12.17, 11:26
      Skonsultuj sprawę z szewcem, może da się rozciągnąć.
    • okruszek_a Re: Buty ecco - rady szukam 15.12.17, 11:38
      Na szerokość pewnie ciut się rozbiją, to zależy jak bardzo Cię uciskają.
    • marcelina4 Re: Buty ecco - rady szukam 15.12.17, 14:01
      miałam tak ze sztybletami z ecco, długość wkładki ok, ale prawa stopa ( mam nieco szerszą ) była ściśnięta, nie zwróciłam butów, tylko rozchodziłam, dosłownie kilka dni i problem zniknął, lewy but w ogóle się nie rozciąnął, tylko właśnie prawy, czyli dopasował się do stopy
      jeżeli kupiłaś jeszcze w jakiejś promocji to aż żal zwracać, bo buty ecco mają ceny z kosmosu, więc jak dasz radę, to spróbuj rozchodzić, albo włóż szersze prawidła ( w ikei mają takie mniejsze i większe ) na parę dni
    • pade Re: Buty ecco - rady szukam 15.12.17, 14:14
      Popsikaj od wewnątrz specjalnym sprajem do butów (umożliwiającym dopasowanie buta do stopy). Na szerokość buty się rozciągają, gorzej z długościąsmile
    • 1papryczka.chili Re: Buty ecco - rady szukam 15.12.17, 15:19
      Dopasują się do stopy najprawdopodobniej. Ja zamowiłam też rozmiar 37 i jak je założyłam to były odczuwalnie ciaśniejsze od innych ecco rozmiar 37, które kupiłam wcześniej. W tej chwili są idealne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka