Dodaj do ulubionych

klamka zapadla...LECE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 20:04
Zaplacilam, odwrotu juz nie ma.W zwiazku z tym potrzebuje jeszcze
rady ,gdzie najlepiej usiasc w samolocie, zeby nie miec zoladka w nogach
(lece pierwszy raz) i nadmieniam BOJE SIE wiec ,prosze, nie smiejcie sie ze
mnie.
Jak bede na miejscu, to macie pewne jak w szwajcarskim banku, ze
przynajmniej co drugi dzien bede w kafejce internetowej i bede pisac na
goraco o moich i rodakow przezyciach.
buzki
Obserwuj wątek
    • Gość: iwka Re: klamka zapadla...LECE IP: *.wroc.zigzag.pl 11.08.03, 20:13
      Witaj,
      nie bedziesz miała raczej wpływu na miejsce w samolocie- przydzielą Ci na
      lotnisku.

miłego wypoczynku.
      • Gość: evka Re: klamka zapadla...LECE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 20:18
        bardzo mily pan z biura poradzil aby byc na lotnisku przed reszta grupy czyli
        w pierwszej kolejnosci do odprawy to moge usiasc gdzie chce.Nie znam sie na
        tym bo jak pisalam ,lece pierwszy raz w zyciu...jejuniu
    • Gość: normalna? Re: klamka zapadla...LECE IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 20:30
      Ja też lece pierwszy raz i to już jutro... życzę Ci miłego lotu i wspaniałych
      wakacji
      - może tu ktoś powie mi , jak przewieżć filmy , aby ich nie prześwietlili na
      lotnisku???
      • Gość: evka Re: klamka zapadla...LECE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 20:36
        Witaj,
        Tobie z calego serca zycze udanych wakacji i mysle, ze odezwiesz sie po
        powrocie.
        A co do filmow, bylam na foto i tam kolega radzil aby miec je przy sobie w
        plecaczku i dodatkowo owinac folia aluminiowa, Nie wiem co to pomoze. Ja czesc
        biore z kraju a reszte chce dokupic na miejscu.
      • Gość: dżasty Re: klamka zapadla...LECE IP: 80.50.20.* 11.08.03, 22:10
        filmom do 400 DIn nic nie grozi, czulsze błony powyżej 800 można zabezpieczać,
        są do kupienia sepecjalne pojemniki na filmy; np. filmy o czułości 1600 to
        już trzeba jakoś opakować,
        mnie już przeswietlali kilka razy negatywy i zdjcia miałem ok,
    • Gość: normalna? Re: klamka zapadla...LECE IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 20:56
      Oczywiście , ze zaraz po powrocie o wszystkim opowiem (wracam 19.08) , pa
      • Gość: kkajtek Re: klamka zapadla...LECE IP: 64.246.11.* 11.08.03, 21:11
        Gość portalu: normalna? napisał(a):

> Oczywiście , ze zaraz po powrocie o wszystkim opowiem (wracam 19.08) , pa

powodzenia!!!
    • Gość: jano Re: klamka zapadla...LECE IP: 80.51.240.* 11.08.03, 21:24
      Nie martw sie ja lece 2IX i tez pierwszy raz wiec napisz jaki to stres i ile
      trzeba wypic piwa żeby uniknac wiekszego strachu?pozdr........
      • Gość: iwka Re: klamka zapadla...LECE IP: *.wroc.zigzag.pl 12.08.03, 17:18
        oj, piwek to chyba z 5...
        • Gość: Beata Re: klamka zapadla...LECE IP: *.acn.pl 12.08.03, 17:38
          NIE TRZEBA NIC PIC, A W SAMOLOCIE NAJLEPIEJ SIEDZIEC Z PRZODU. OCZYWISCIE
          ZWYKLE MIŁE PANIE NA LOTNISKU TRZYMAJA TE MIEJSCA DLA DZIECI, ALE JESLI
          POWIESZ, ŻE LECISZ PIERWSZY RAZ TO MOŻE CI ODSTĄPIA JEDNO.
          WG MNIE DO 7 RZEDU JEST NAJLEPIEJ.
          JA LATAM DOSYC CZESTO, A JEDNAK ZAWSZE PRZY LĄDOWANIU BOLA MNIE USZY, WTEDY
          BIORE CUKIERKA DO BUZI - LANDRYNKI I POMAGA, POMAGA TEZ PRZEŁYKANIE SLINY. MOJA
          CÓRKA ZAWSZE MA GUMY DO ZUCIA, TEZ POMAGAJĄ.
          • Gość: evka Re: klamka zapadla...LECE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:05
            dzieki za pocieszenie i dobre rady...i tak sie BOJE i trudno sie mowi.Ale jak
            juz mnie zakwateruja to dam Wam znac jak to przezylam ( chyba, ze...) .Podobno
            jest w moim hotelu kafejka internet....ciekawe ile lupia za 30 minutek.
            Buzki
            • Gość: Beata Re: klamka zapadla...LECE IP: *.acn.pl 12.08.03, 18:14
              Nie łupia wiele, ale gwarantuje Ci, że bedziesz miała tam tone innych
              ciekawszych rzeczy do robienia niz przesiadywanie w kafejce internetowej.
              przyjedziesz to opowiesz jak była. Jedź i baw sie dobrze i nie bój sie
              samolotów, samochody maja o wiele czesciej wypadki.
              • Gość: eva Re:do Beaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:32
                Bea, dzieki slonko..hi,hi...net to moja pasja i choroba.Samochodowe juz
                przezylam dwa a latajace to nowosc.
                Powiedz mi jeszcze (bo wstyd pisac nowy ) czy korzystalas z bankomatu a jesli
                tak, to czy wczesniej w kraju zalozylas dewizowe ? no bo rozumiem, ze ze
                zlotowkami to ja sobie tam moge.......chyba, ze bank to rozlicza po swojemu ?
                • Gość: eva Re:konto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 20:07
                  a moze ktos mnie poratuje ? to nie jest smieszne...kazdy kiedys jechal
                  pierwszy raz i mial podobne problemy.To jak z tym kontem ? musze miec
                  dewizowe ? patrz wyzej :Do Beaty:
                  • Gość: Beata Re:konto.... IP: *.acn.pl 12.08.03, 21:24
                    Nie musisz miec zadnego dewizowego konta. Bank sam sobie rozliczy twoje
                    złotowki, a tobie wypadna funty (dolarow sie nie spodziewaj). Do tego możesz
                    mieć jeszcze jedna niespodzianke.
                    Kiedy wrócisz to na wyciągu może sie okazac, że rozliczyli Ci dolary (a
                    dostaniesz funty).
                    Funt jest chyba niewymienialny poza Egiptem, więc kiedy bank rozlicza rachunek
                    to przelicza go wg kursu banku egipskiego na dolary a potem na złotówki. Czy
                    jakoś tak. Ksiegową nie jestem.
                    Poza tym radze Ci zabrac jak najwięcej dolarow, a nie karte, bo z nią rożnie
                    bywa. W El Gounie był bankomat, ale tez nie zawsze podobno działał. Dolary
                    wymienisz wszedzie i w sklepach równiez zapłacisz nimi bez problemu. Łatwo sie
                    je przelicza, bo kurs przecietnie wynosi 1$ = 6 funtów. Zresztą w sklepach Cie
                    poinformuja, bo oni sa na bieżaco. Nie daj sie oszukac.
                    • Gość: Beata Re:konto.... IP: *.acn.pl 12.08.03, 21:28
                      Jeszcze jedna wazna sprawa, najlepiej miec karte VISA, ale taką wypukłą (jak
                      np. Citibanku)
                      • Gość: evka Re:konto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 22:17
                        Bea, baaardzo Ci dziekuje.Kamien spadl mi z serca i chyba juz wszystko wiem co
                        chcialam.Teraz tylko pozostalo odliczac dni do wyjazdu...no i powyrzucac cos z
                        bagazu bo fatalnie przekroczyl magiczne 20 kg+ 6...
                        Serdeczne dzieki ,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka