Dodaj do ulubionych

Samotny wyjazd

01.02.18, 10:57
Marzy mi się ostatnio żeby wsiąść w samochód i wyjechać gdzieś przed siebie na choćby weekend. Pobyć sama ze sobą, poleżeć , polazic, poczytać w spokoju książkę, wyspać się. Boje się że się na to nie odważe bo nigdy nigdzie sama nie wyjeżdżałam. Macie takie akcje w swoim życiu? Może jakieś fajne miejsce możecie polecić? Jestem z centralnej Polski, myślałam o Mazurach. Boje się że jak pojadę sama to będzie mi tam smutno. Wiem że to głupie smile
Obserwuj wątek
    • mamusia1999 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:03
      No to przecież wrócisz. Nie ma co gdybać tylko trzeba spróbować.
    • beataj1 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:06
      Przecież nie musi to być wielki wyjazd.
      Poszukaj jakiegoś fajnego hotelu w okolicy 100 km od domu. Możesz na początek zarezerwować jedną noc. Jakby co zawsze zdążysz wrócić. I sprawdź.
      Ja akurat mam bardzo dużą potrzebę samotności i takie wyjazdy to miód na moje serce. Ale nie wszystkim to się musi podobac.
    • feiticeira Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:10
      Swego czasu jeździłam w delegacje do Trójmiasta.
      Ponieważ robota kończyła się zazwyczaj ok 15 miałam wolne wieczory, które spędzałam na łazeniu po plaży 😊 Co prawda często pojawiała mi się myśl, że szkoda, żonie jestem z rodziną, bo przeżywam fajny czas i miło byłoby to z nią dzielić, ale ta wooooolnosc! Idę gdzie chce, kiedy chce, nikt nie jęczy, nikt nie chce wracać, nikt nie chce iść gdzie indziej - bezcenne!
    • kotomama Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:12
      Bardzo fajne oderwanie od rzeczywistości. Polecam.
    • cauliflowerpl Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:21
      Nie ma sie czego bac, od lat jezdze na samotne weekendy. To jest luksus, jesz gdzie chcesz, zwiedzasz co chcesz, idziesz spac kiedy chcesz... sprawdz, jak masz ochote to nie ma na co czekac!
    • konwalka Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:22
      Tez marze o takim. A jak już realizuje, to mi paskudnie. I wracam do swoich pajaców.
    • jorkidwa Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:27
      Ja od wielu wielu lat co roku latam sama do Grecji żeby sobie popływac i poleżeć na plaży. To nic strasznego ani trudnego.
    • volta2 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 11:46
      jeśli wyjeżdżam sama to nigdy autem, zawsze biorę pociąg, autobus lub samolot i nigdy nie jest mi smuto. ale też wyjazdy są mi potrzebne w konkretnych celach i nie jadę tam, gdzie ktoś mi przypadkowo coś by polecił. jeśli jadę to wiem dokładnie po co i gdzie.
      jakbym miała wylądować w miejscu której mi wskaże baśka z forum to też mogloby mi być "smutno", wyjazd mógłby być nieudany a w przypadku wyjazdu samotnego tak sie po prostu zdarzyc nie powinno.
    • aankaa Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:05
      3 razy w roku wyjeżdżam sama
      rewelacja !
    • heca7 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:14
      Bez problemu. Ustal sobie miejsce. Gdzieś gdzie można coś zwiedzić. Nie wiem Giżycko? Malbork, Toruń, Lidzbark warmiński itd... Potem wchodzisz na booking , szukasz sensownego hotelu. Nie mordowni. Nie pokoje u Józka. Ze śniadaniem najlepiej. A jeszcze lepiej jak mają restaurację na miejscu dobrą. I parking własny dla samochodów. Dobrze jeśli jest blisko wybranych przez Ciebie atrakcji. Rezerwujesz i jedziesz. W Internecie sprawdzisz co i kiedy możesz zobaczyć , gdzie kupić bilety i za ile. GPS mile widziany i dobrze by było żebyś umiała go sama obsługiwać. Na goggle sreet obejrzyj sobie dojazd i miejsce ba! Cala trase mozesz sobie obejrzec !Potem pakujesz się i jedziesz.
    • butch_cassidy Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:25
      Bardzo lubię sama wyjeżdżać. Dawno niestety nie miałam okazji. Na taki wypad z centralnej polski na weekend dla mnie byłby fajny Toruń.

Mazury niby też fajne, ale jakoś średnio to widzę, może być za cicho, za spokojnie, szczególnie jak nie masz doświadczenia w podróżowaniu solo. Ewentualnie hotel-zamek w Rynie. Bo jednak jakieś rozrywki warto mieć pod ręką, jak już się czytanie i spacerowanie znudzi. Przynajmniej ja lubię.
      • heca7 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 13:18
        O tak hotel Ryn smile Super, ma saunę i mały ale klimatyczny basen. Tylko pokoju bym nie brała od dziedzińca bo na nim się często imprezy odbywają a nie każdy to lubi.
    • lellapolella Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:31
      Zdarzało mi się, gdy w domu było jeszcze więcej osób niż my dwojewink Pociągiem lub autobusem, nad morze, bo lubię. Co to znaczy, że się boisz, że będzie ci smutno? Smutek to takie samo uczucie jak każde inne i też warte przeżycia do końca, co tylko samotność ci zabezpieczysmile
    • mrs_jedi Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:33
      Jeśli tylko masz ochotę to pakuj się i jedź. Ryzykujesz niewiele. Wybierz fajny hotel, najlepiej z basenem i sauną. Sprawdź knajpy z fajnym jedzeniem w okolicy i ruszaj.
      Sama zaczęłam się zastanawiać nad taką wyprawą.
    • mariken Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:55
      no ba! w zeszłym roku wyskoczyłam do Wrocławia (polecam!) i do Rzymu z okazji dnia matki - zupełnie sama smile
      i było absolutnie genialnie.
    • kropkacom Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 12:57
      Nie miałabym problemu. Tym bardziej jeśli miałabym prawo jazdy smile
      • ladyinred84 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 13:31
        Podobaja mi sie Waszye wypowiedzi smile chyba sie zmobilizuje w końcusmile Mysłalam o Mikołajkach, bo dosc dobrze znam to miasto, wiec mozę nie czuałabym sie tak obco sama tam.
    • carribe Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 13:33
      Może umówimy się, bo ja mam tez ochotę coś zrobić w tym kierunku.
      • lucerka Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 14:23
        No przeciez pisze, ze chce samotnie wyjechac smile
        • mrs_jedi Re: Samotny wyjazd 02.02.18, 04:02
          No może autorka chce odpocząć od rodziny. Razem raźniej.
      • janja11 Re: Samotny wyjazd 02.02.18, 11:11
        Wow, to by było jak Thelma i Louise.
    • maadzik3 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 13:44
      Mam za sobą takie wyjazdy. I przedd sobą - mam nadzieję - też! Bliższe i dalsze. I bardzo mi było dobrze na nich. Planuję dzień jak chce. Nikt nie mówi że zmęczony, nudzi się, chce siku, jest głodny itd. Uwielbiam wyjazdzac z rodzina, uwielbiam z siostrą, ale samej też fajnie. Nawet bardzo
    • redheadfreaq Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 14:15
      Tak. Byłam sama w Bieszczadach przez tydzień (przez drugi - z doskonale małomównym kolegą), a także tydzień nad morzem w zimie. To drugie polecam każdemu, kto potrzebuje spokoju absolutnego.
      • tt-tka Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 14:36
        Wybrzeze w marcu i listopadzie, och. Poza zbieraczami bursztynu nikogo.
        Kocham Niecke Nidzianska. Dla zmotoryzowanej osoby raj, co 3-5 km jakas atrakcja do obejrzenia albo i zaznania. Moze byc hotel w Busku czy Solcu (rozne standardy), moze byc i prywatna kwatera za grosze. O tej porze roku, znaczy. Wyzerka wszedzie swietna.
    • koronka2012 Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 17:27
      Zaczęłam jeździć sama, bo miałam dosyć przypadkowego towarzystwa. I jest super - nie muszę się do nikogo dopasowywać, robię co chcę i kiedy chcę. Paradoksalnie samotny wyjazd nie oznacza wcale samotności - stwarza znacznie więcej okazji do poznania ludzi, rozmów z osobami spoza własnego kręgu. Inna sprawa, że ja lubię być sama, tzn. nie przeszkadza mi to, niczego mi nie brakuje.

Jeśli wyjazd miałby być teraz - to polecałabym raczej jakiś citibreak - w Krakowie czy Gdańsku. Na Mazurach przy obecnej pogodzie może być słabo, a większe hotele to molochy, gdzie ja osobiście nie zdołałabym odpocząć.
    • onnomatopeja Re: Samotny wyjazd 01.02.18, 18:58
      Ja tak robię - dwa razy do roku oznajmiam mężowi, że muszę naładować akumulatory i wsiadam do samochodu. W piątek wieczorem, po pracy. Jeżdżę do malutkich pensjonacików, najczęściej na Mazury, hoteli nienawidzę. Wracam w niedzielę wieczorem, wypoczęta i spokojna. I wszyscy są szczęśliwi. Szczerze polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka