Dodaj do ulubionych

Hybryda - co dalej?

13.02.18, 00:37
E-mama wie wszystko!
Od kilku miesięcy mam paznokcie hybrydowe, ale tęsknię za swoimi dawnymi, jakos cały czas je czuję, drażni mnie ten sam kolor przez 2/3 tygodnie, źle mi z nimi.
Pod koniec tygodnia mam znowu iść i kusi mnie "powrót do starych", na co się nastawić? Będą słabsze i z zadrami?
Co zrobić, żeby je wzmocnić? Macie jakieś sprawdzone preparaty?
Obserwuj wątek
    • a1ma Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 00:46
      Łeee, myślałam, ze będzie o samochodach wink
    • jola-kotka Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 00:47
      Moga byc oslabione ale nie musza , odzywka nail tek.
    • beata985 Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 07:22
      manicure japoński.
    • saszanasza Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 07:28
      Moje po zdjęciu hybrydy były w tragicznym wręcz stanie. Moje naturalne paznokcie mam grube i twarde, te były tak cienkie, że musiałam je spiłowywać do samego mięsa wręcz, by się nie łamały. Podobno dużo zależy od techniki ściągania, U mnie najwyraźniej manikjurzystka była do wielkiej dupy. Pół roku je "leczyłam" a w zasadzie odrastały, bo innego sposobu na ich naprawienie nie było.
      • milva24 Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 07:34
        Ja miałam coś takiego po akrylach 10 lat temu. Od tamtej pory żadnych sztucznych paznokci!
    • magata.d Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 07:53
      W zeszłym roku miałam hybrydę 2-3 razy. Tez stwierdzilam, ze to nie dla mnie. Bardzo zniszczyła mi, i tak naturalnie cienkie i słabe, paznokcie. Poza tym też szybko nudził mi się kolor, no i odrost po tygodniu dla mnie nie do zaakceptowania. No i to regularne umawianie się na zrobienie hybrydy też nie dla mnie, nie znoszę być zależna od innych. Paznokcie po hybrydzie na krótko plus dobra odżywka, właściwie to chyba nie da się ich wyleczyć,,trzeba odczekać aż odrosną. Potem znalazłam normalny lakier, ktory trzyma sie u mnie 4-5 dni, i jestem zadowolona. Ale...... na sylwestra znów zachcialo mi sie hybrydy, a właściwie kosmetyczka w hotelu mnie namówiła, potem zrobilam jeszcze na narty-dla wygody, zeby przez dwa tygodnie nie malować. No i teraz mam powtorkę z rozrywki. Leczę paznokcie i obiecuję sobie, że nigdy wiecej hybrydy wink
      • lauren6 Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 08:00
        U mnie hybryda sprawdza się okazjonalnie. Mam jakieś wyjście czy wyjazd, na ktorym nie chcę się babrać z lakierem do paznokci. Robie hybryde i po kłopocie. Taka jednorazowa hybryda raz na kilka tygodni nie jest obciążajaca dla paznokci. Robienie jednej po drugiej przez kilka miesięcy masakruje paznokcie.

Ja obecnie używam lakierów Vinylux. Mają bardzo ładne odcienie i długo trzymają, jeśli się za dlugo nie moczy dłoni, nie chodzi na basen itd.
      • starczy_tego Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 08:32
        jaki to lakier? wciąż szukam takiego, który utrzyma się u mnie choć kilka dni... ;/
        • magata.d Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 09:02
          starczy_tego napisał(a):

> jaki to lakier? wciąż szukam takiego, który utrzyma się u mnie choć kilka dni..
          > . ;/
          Myślę, ze sama musisz próbować, co tobie przypasuje, jaki zestaw baza, lakier, utwardzacz na twoich paznokciach najdłużej się utrzyma. U mnie np. świetnie sprawdza się groszowe miss sporty i sally hansen.
    • solejrolia Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 08:05
      Tak, mogą być słabsze i mogą być z zadrami.

U mnie pół roku minęło od ostatniej hybrydy i nadal takie mam.A tylko 2 razy miałam hybrydę. Teraz robię sobie klasycznie, robie co 5 dni ponieważ bardzo szybko mi rosną, a nadal są słabsze niż przed hybrydą. Na szczęście mam ładny kształt i potrafię sama, to nie latam co chwila do kosmetyczki.
      • solejrolia Re: Hybryda - co dalej? 13.02.18, 08:11
        Jak maluję sama to używam tanich lakierów z rossmana np miss sporty + top ,
        top uzywam albo z tej samej serii, albo hally hansen. Top po 2-3dniach ponownie nakladam, dlatego lakier trzyma mi się 7-max 9dni, ale ja nie lubię tak długo, bo mi paznokcie bardzo szybko rosną i robię co 5 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka