kotomama 17.02.18, 17:52 Poseł Horała z pis tak uczcił zwycięstwo Stocha. W sumie fajnie, że ma chłop poczucie humoru. A teraz mała prośba... Zajrzyjcie do tego linka. wyborcza.pl/5,75248,22213853.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fornita111 Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 17:57 A czego innego sie mozna po pisiorze spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 17:59 Taaa... widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 18:09 Przecież gdyby nie był debilem, nie mógłby zostać posłem PiS u. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 18:21 lady-z-gaga napisała: > Przecież gdyby nie był debilem, nie mógłby zostać posłem PiS u. Nie ma to jak przegrać wszystko i wyzywać zwycięzców. Mega frustracja przyćmiewa logikę. Bo kim trzeba być, żeby walkę o władzę i ogromne pieniądze przegrać z "debilami"? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 18:37 Wystarczylo niecałe 20 % (wszak tyle głosowało na PiS) debili w społeczeństwie i mamy to, co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 18:44 O ogromne pieniądze dla siebie i krewnych, zapomniałoś dodać. A sądząc po wpisach Horały - by odnieść sukces w obecnej Polsce, trzeba być małym, wrednym ch...jkiem. A sam fakt upolityczniania wydarzeń sportowych jest megasłaby. Zamiast gratulować zwycięzcy, kretyn Horała wykorzystuje fotografię tragedii do tego, żeby dowalić Tuskowi. To już jest takie dno, że szkoda gadać. Nietakt, prostactwo, kurzy intelekt, mentalność naćpanego kibola. Skończony wsiur. Panie Horała, jeśli pan to czytasz, możesz mnie pan pozwać. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 18:17 Heh, opozycja jaka urażona. Klasyka michnikowszczyzny: - co za straszny, podły żart. Jak można tak żartować. Oburzające. - przecież zawsze promowaliście poczucie humoru, wesołe żarty, dystans, a nawet "łamanie tabu"? - żartować można. Ale tak nie wolno, trzeba inaczej. Łamać tabu też można: aborcja jest okej, Polacy zabijali Żydów. Spoko. Jednak pewnych granic nie wolno przekraczać. Żarty z Tuska to przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 19:55 To NIE JEST żart z Tuska. Zajrzał do linka? Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 18:33 Głupie bydle. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 19:43 Gdyby wykorzystał takie zdjęcie do podobnego celu w cywilizowanym kraju, miałby po karierze. Napisałabym, że świnia ale świnie są inteligentne, więc może meduza- do tego oślizła. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 19:54 No przecież to PiS. Dziwne by było, gdyby coś mądrego napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 17.02.18, 22:02 Natomiast prezydent orzekł, że złoto to prezent na okrągłą rocznicę niepodległości. Wszystko potrafią obrzydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith [...] 17.02.18, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes [...] 18.02.18, 09:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith [...] 18.02.18, 12:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes [...] 18.02.18, 13:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli [...] 18.02.18, 13:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith [...] 18.02.18, 14:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli [...] 18.02.18, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 14:31 Nie musisz mi nic tłumaczyć, bo skąd było zdjęcia Tuska, to ja wiem od początku. Zastanawia mnie tylko, co to ma niby wspólnego z "Wellinger przegrał". O "Niemiaszków" się nie martwię, bo nikt ich nie bije, co wyraźnie napisałam. Bardziej martwię się o ludzi, którzy że w swojej podłości, uprzedzeniach i mizantropii tracą percepcję rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 14:40 snakelilith napisała: > Zastanawia mnie tylko, co to ma niby wspólnego z "Wellinger przegrał". Nic i dlatego nieźle ośmieszyłaś się trybem 'naszych biją'. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 14:55 Gdybyś choć spróbowała pojrzeć spoza perspektywy tego polskiego grajdołka, to zauważyłabyś, że tryb "naszych biją" to udziela się najwyraźniej tylko tutaj. Ja o "naszych" się nie martwię i nigdy nie martwiłam, pokazuję tylko absurdalność skojarzeń w wykonaniu patryjotów. Może najwyższy czas wybrać sobie innego chłopaka do bicia, pardon żartowania, proponuję Ukraińców albo Żydów. A nie, to też już przerabialiśmy. Zostali już tylko Marsjanie. Każdą polską klęskę można wtedy przerobić na sukces, byle tylko dodać obrazek zielonego ludzika z kwaśną miną. A tłuszcza będzie biła brawo, bo to takie śmieszne przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 15:41 No dobra, pomogę. Nie spełniłaś prośby kotomamy i i nie zajrzałaś w link. Na końcu!!! A to co tu wysmarowałaś w przyszłości przekleisz do innego wątku na temat Niemiec, dopasuje się i będzie jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 16:02 snakelilith napisała: > Gdybyś choć spróbowała pojrzeć spoza perspektywy tego polskiego grajdołka, Gdybyś choć spróbowała ogarnąć, że wypowiedzi mają KONTEKST Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 14:56 Nie musisz chwytac wszystkich niuansów i nikt tego od Ciebie nie oczekuje. Nasza rzeczywistość jest tak chora, że nawet my nie wszystko łapiemy. Natomiast nie rozumiem, czemu uważasz za swój obowiązek tę rzeczywistość komentować i wkraczasz w każdy taki wątek - to internet, nie dyskusja przy rodzinnym stole i co się palnęło, zostaje ma piśmie, po wsze czasy. Zdecyduj się, jesteś na ematce by mieć kontakt z językiem, czy po to by bronić niemieckiego honoru , nawet gdy nikt go nie atakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 15:14 Znaczy jako niemiecki kartofel muszę teraz pytać o pozwolenie, gdy zechcę coś skomentować? Wiesz, odstosunkuj ty się ode mnie i nie mów mi, że nie zrozumiałam o co chodzi z tą żenadą. Możesz sama (czy same) powoli tracicie kontakt z rzeczywistością. Wypadałoby przyjrzeć się temu z pewnej odłegłości, bo tu nie chodzi o kolejny idiotyzm, a o kontekst. Mamy więc potwierdzenie kolejnego stereotypu, że najważniejsze, by sąsiadowi zdechła krowa. Nawet jak dekoruje się tą wiadomość obrazkiem własnej nędzy. O niemiecki honor się akurat nie martwię, tu wielu ciągle nie rozumie, że Niemcy obronią się sami. Polska kompromitacja nabiera powoli dymensji, która nie śniła się największym błaznom. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes [...] 18.02.18, 15:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 15:23 Nie wiem co kobieta bierze, ale powinna brać połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 17:23 lady-z-gaga napisała: > Nie musisz chwytac wszystkich niuansów i nikt tego od Ciebie nie oczekuje. Nasz > a rzeczywistość jest tak chora, że nawet my nie wszystko łapiemy. Jakie to niuanse? Te dowcipy spod siekiery? Nie wiem, czy tylko ja tak mam? Jest napisane "poseł cieszy się", a ja muszę się kontrolować, żeby nie czytać "pieseł cieszy się" :-\ Chyba straciłem resztę szacunku do instytucji posła. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 17:51 bistian napisał: > Nie wiem, czy tylko ja tak mam? Jest napisane "poseł cieszy się", a ja muszę si > ę kontrolować, żeby nie czytać "pieseł cieszy się" :-\ Chyba straciłem resztę s > zacunku do instytucji posła. Ja to nawet rozumiem, ale żeby przy okazji tracić szacunek dla psów?! Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 18:21 Niuamsem - wyraźnie dla niektórych zbyt trudnym - jest zrozumienie, dlaczego ktoś założył ten wątek i co chciał skrytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 09:17 Załapałaś w ogóle, o czym mowa w tym wątku?... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 09:38 Bardzo na temat sie wypowiedzialas. I bardzo madrze. Napisz ze bylas na bani, siara bedzie mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 12:19 Norwegi już mają więcej medali.l Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 14:37 Wiesz, alkohol nie jest dobrym remedium na menopauzę. Post startowy nie dotyczył zachwytów liczbą medali zdobytych przez Polaków w Korei, wiedziałabyś gdybyś przeczytała zanim zaczniesz nerwowo bluzgać. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 08:56 Nie jestem na bieżąco. Czy poseł Horała przeprosił publicznie te osoby, które straciły majątek w wyniku huraganu, a które przez posła zostały cynicznie wykorzystane do gierek politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 11:21 Wiesz, to takie tam grabienie liści było. Tak, wiem, że to nie to grabienie liści, ale temu kretynowi Horale umknęło to, że wykorzystał nieszczęścieludzi, jak i to, że za tego złego Tuska Polska na zimowych IO zdobywała więcej medali niż kiedykolwiek wcześniej. Być może dlatego, że Tusk nie sądził, że lepiej jest zabrać księdza niż zapewnić przyzwoite warunki treningu przed zawodami. BTW: taki biathlon to powinna być ukochana dyscyplina obecnej władzy. A jakoś biatloniści nie łapią się do 30tki (poza jednym wyjątkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
mrs_jedi Re: Poseł pis cieszy się ze zwycięstwa Stocha 18.02.18, 09:56 No tak, "dobra zmiana" potrafi wszystko popsuć. Nawet zwycięstwo Stocha i olimpijskie złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 09:57 kotomama napisała.No fakt nie mylić z Faktem niemieckim.Gdzie był Tusk jak Stoch zdobył jedyny na ten czas medal ?Haratał w gałę.Niech ministra Mucha wraca to będzie tego więcej .🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 11:07 Za Tuska w Socz Polska miała 4 złota, 1 srebro i 2 brązy. Za Tuska w Vancouver 1 złoty, 3 srebra i 2 brązy. Teraz będzie fajnie, jeśli do złota dorzucą coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 14:38 Kolejny, co to nie rozumie wątku, do którego się dopisał. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 15:03 To musi być jakiś dowcip dla bardzo wtajemniczonych, bo co niby miał oznaczać? Że wydarcie jednego medalu Niemcom przeciwważy tragedię ofiar hurganu? No wytłuamacz, bo wyraźnie tracę odczuwanie polskiego humoru. A może by wiedzieć o co chodzi, trzeba być odpowiednio zdesperowanym i stracić już wszelką nadzieję na normalość? Albo nie uważasz, że ta antyniemiecka narracja jest na dłuższą metę żenująca? Szczególnie, gdy wali się przy jej pomocy we własny naród? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 15:12 Wątek jest o chamstwie i głupocie posła pis Marcina Horały ( czy jak mu tam) , który instrumentalnie wykorzystał ludzką tragedię do walki politycznej. "Żartu" nie podejmuję się tłumaczyć bo do poziomu pisdzielskiej propagandy nie schodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 15:18 Acha, czyli wypadało mi napisać "chamstwo", trochę wyśmiać i więcej nad tematem się nie zastanawiać. Rozumiem, koncepcja "siłą naszego śmiechu ich pokonamy". Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 15:36 Naprawdę możesz sobie pisać, na co tylko masz ochotę. Nikt ( poza pistrollem i zakonnikiem żyjącym z naszych podatków, przez ostatnie dwa lata wyjątkowo hojnie dzięki pis więc się rządzącym wysługujący) nie broni w najmniejszym stopniu bredni wypisywanych przez kolejnego pisdzielca. Z czym tu w ogóle polemizować? Wątek jest rozmową o tym, że głupota głupotą, chamstwo chamstwem a pisowski przekaz dnia jak zwykle ale poseł Horała błysnął instrumentalnym wykorzystaniem nieszczęścia ludzkiego, jakim było tornado. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 15:15 Wątek nie jest o Niemcach, Wellingerze i medalach. Czy ty odczuwasz jakąś masochistyczną przyjemność w robieniu z siebie głupa? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 15:18 cosmetic.wipes napisała: > Czy ty odczuwasz jakąś masochistyczną przyjemność w robieniu z siebie głupa? Najwyrazniej. Nie da sie tego fenomenu inaczej wytlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 16:19 Ok. Więc teraz dla ćwierć inteligentów: Poseł Horała: Hurra! Sąsiadowi zdechła krowa! Patrz obrazek, gdzie temu szwabskiemu parobkowi zrzedła mina. Komentator: Ekhm, to obrazek polskich ofiar huraganu, tu chyba komuś innemu dzieje się krzywda. Poseł Horała: A kogo obchodzi polskie bydło? Najważniejsze, że germańcowi coś nie wyszło. Komentator. Ale germańcy mają 17 medali, w tym 9 złotych, więc moża ta strata nie jest aż tak wielka? Poseł Horała: A skąd suweren ma widzieć ile medali mają jacyś tam Niemcy? Już to tak przedstawimy, że potrafimy dokopać wszystkim. Komentator: To może trzeba było napisać "Hurra! Polak wygrał!"? Poseł Horała: By Polakom w tyłkach się poprzewracało, że można odnosić sukcesy i się z nich cieszyć? W życiu, szczęśliwy Polak, to taki, który cieszy się gdy można dowalić innym, a jak dowalimy tym wrednym szwabom i Tuskowi, to jeszcze lepiej. Sami siedziemy w gnoju? Polak to męczennik, tak było jest i będzie. Kurtyna I nie mówicie mi, że nie mam kontaktu z rzeczywistością. To wy powoli nie wiedzicie, co się w Polsce dzieje. Może faktycznie za dużo pijecie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith [...] 18.02.18, 16:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 17:06 snakelilith napisała: > Żadna z was nie > pokazała mi, że zrozumiałam coś inaczej, niż miałam zrozumieć. Nikt Niemiaszce nie przetłumaczy, że post nie było o Niemcach! Niemiaszka wie najlepiej i żaden 'kajtusie z kraju nad Wisłą' nie będzie jej mówił, że jest inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 17:12 Wlasnie Livia ci wytlumaczyla o czym jest watek no ale dawaj dalej, naprawde sie mozna posmiac. Oslodzilas nam ten przykry temat swoim wystapieniem Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 17:45 Sęk w tym że tym razem ona ma niestety rację. Poseł Horała zamiast cieszyć się z wygranej Socha cieszy się z przegranej Niemca a ilustruje to zdjęciem które przedstawia zasmucinego Tuska. I posłowi ganz egal skąd to zdjęcie jest. Ważne że sugeruje iż Tusk z kompanią smucą się z przegranej niemieckiego skoczka. Snakelilith może zbyt dosadnie to opisała ale ma niestety rację. Poseł zamiast zwyczajnie n a pisać hurra górą nasi usiłował dokopać jednocześnie Tuskowi i Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 17:55 W czym ma racje? W tym, ze w watku o chamstwie posla wchodzi w narracje "Niemcy kontra Polacy"? Do kogo ona to pisze, po co? Z tym poslem rozmawia, czy jednak z ematkami? Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 18:20 Nie o satysfakcję z przegranej Niemca akurat w tym, pozalsięboże, dowcipie posła chodziło, trzeba bardzo chcieć, żeby się tego dopatrzyć. Celem był ktos inny, a oberwalo się jeszcze komus innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 18:21 paskudek1 napisała: > Sęk w tym że tym razem ona ma niestety rację. Poseł Horała zamiast cieszyć się > z wygranej Socha cieszy się z przegranej Niemca a ilustruje to zdjęciem które p > rzedstawia zasmucinego Tuska. Poseł Horała miał w 4 literach Niemców - chciał dowalić Tuskowi i chwycił pierwszy lepszy 'kij'. Wyszło idiotycznie jak u piśdzielców zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 17:50 Koleś chciał dowalić Tuskowi, co zresztą sam wyjaśnił, gdy mu się oberwało. Cała reszta to twoja nadinterpretacja wynikająca z uwielbienia narracji "Polacy vs Niemcy". I wierz mi, wiemy, co się dzieje w Polsce lepiej, niż chciałybyśmy. Grüss Gott. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Proszę ni wrzeszczeć 18.02.18, 18:20 Koleś chciał dowalić Tuskowi i wykorzystał przy tym przegraną Niemca. Nie widzisz tego? To jest cały czas narracja pt. wredny Tusk woli Niemców niż Polaków. Snekellilith może zbyt ostro to ujęła w swoim wpisie ale niestety ma rację na prawdę wierzysz że odbiorcy posła będą analizowali skąd jest to zdjęcie? Wątpię. Oni odbiorą prosty przekaz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kotomama Całkowity offtop 18.02.18, 15:28 Teraz jak poczytaliście sobie wpisy Snejklilit to nadal uważacie, że można jej zaufać w sprawach dotyczących diety? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Całkowity offtop 18.02.18, 15:39 E tam, przeciez dietetyk nie musi miec kontaktu z rzeczywistoscia, nie przesadzaj Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Całkowity offtop 18.02.18, 15:49 Prawdę mówiąc, zawsze pomijałam ją przy czytaniu, wpisy długie, rozwlekłe, a mało treściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Całkowity offtop 18.02.18, 18:12 Nie ufam komuś, kto pisze, że wystarczą 2 posiłki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś