Dodaj do ulubionych

Przedszkole zagraniczne

09.03.18, 18:27
Dziecko oglada sobie bajki i po raz koleny slysze ze Peppa ma prezentacje w przedszkolu (w temacie Jaki jest moj talent) albo ze Daniel ma sie przestac bawic bo ma do skonczenia album ktory ma zaniesc do przedszkola.
Naprawde tak to wyglada w angielskim przedszkolu?
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 18:46
      Moje siostrzenice tak maja w polskim przedszkolu.
    • 21mada Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:12
      Tak, prezentacje są już od maluchów. Można przynieść coś do przedszkola, przeważnie jakaś zabawkę, i o niej opowiadać. Jest to na poziomie dziecka - trzylatek może wyduka trzy zdania.
      Za to żadnych albumów do przygotowania w domu ani innych prac plastycznych. Z tego to raczej słyną polskie szkoły i przedszkola i służą wykazaniu się rodziców.
      • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:30
        Za to żadnych albumów do przygotowania w domu ani innych prac plastycznych.

szczesliwie nie bylo
    • leni6 Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:14
      Tygrysek Daniel to chodzi do szkoły.
      • hopsi-daisy Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:19
        Peppa tez. Tak na moje Peppa ma jakies 6 lat wiec w UK na bank do szkoły.
        • 21mada Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:22
          Pewnie w polskiej wersji językowej zmienili szkołe na przedszkole.
          • ichi51e Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:53
            Daniel ma w pierwszym sezonie 4 lata tak samo Peppa. Ruby ma 8 lat.
            • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 20:09
              ichi51e napisała:

> Daniel ma w pierwszym sezonie 4 lata tak samo Peppa. Ruby ma 8 lat.
              >

wiesz ichi to jest bajka dla dzieci, nie jest to nawet serial o zyciu ludzi w okreslonym srodowisku , bohaterowie to zwierzeta jak wiesz i calosc nie jest osodzona w reality a w fantasy.
            • hopsi-daisy Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 20:16
              No jak, jeśli Georg ma jakies 3 lata w kazdym sezonie. Nie kojarzę sezonu zeby George byl niemowlakiem. Peppa ma jakieś 6 bo jej zeby wypadaja. No plus-minus rok ale to i tak wypada szkola jak nic.
              • ichi51e Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 20:37
                George ma 2 lata (co jest zastanawiajace ze chodzi do klasy z Peppa mimo wszystko)
                Tak wiadomo ze filcja i zwierzeta ale jednak maja oddawac realia.
                • hopsi-daisy Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 20:47
                  No - 2,5...
                  A w oryginale to sie nazywa chyba play group
                • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 07:56
                  ichi51e napisała:

> Tak wiadomo ze filcja i zwierzeta ale jednak maja oddawac realia.
                  >
                  😁 Maja (opowiadaja) opowiadac konkretne krotkie historie, ktore sa w jakis tam sposob z zyciem realnym zwiazane ale nie odzwierciedlaja go zbyt dokladnie a powiedzialabym ze raczej tylko w bardzo ogolnym zarysie w dodatku z ogromna doza doroslej satyry, ktora jest wynikiem spojrzenia na zycie ludzi doroslych np pokazanie postaci doroslych zwlaszcza daddý pig.
      • 21mada Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:20
        A to tak, w szkole maja projekt, średnio raz na dwa tygodnie. Na początku semestru dostają listę projektów, z której maja wybrać cztery. Sa z różnych dziedzin - angielski, plastyka, technika, 'nauka' - ale na jeden temat tzn temat wiodący semestru np. Ziemia, starożytni Grecy.
        • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:26
          w szkole podstawowej moich dzieci mieli projekty raz w cycle czyli raz na 6-7 tygodni, do year 5, syn teraz w year 6 projektow nie ma. w przedszkolu nie mieli projektow ani prezentacji.
          • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 19:29
            chodzili do day care od ok 10m-ca zycia kazde, potem spwdzali kilka godzin w przedszkolu w szkole, a ze szkola byla obok to po 3h wracali do budynku przedszkola dziennego. w wieku 4 lat byli juz w szkole na full time.
    • kandyzowana3x Re: Przedszkole zagraniczne 09.03.18, 21:03
      Moje obydwie w przedszkolu przy szkolnym, zadnch projektow nie mialy. No chyba, ze projektem mozna nazwac przyniesienie ulubionej zabawki. Za to mlodsza miala przygotowywac album o swietach smile, znaczy sie rodzice glownie. Starsza w 1 klasie do tej pory tez zadnego projektu nie miala.
    • olena.s Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 08:05
      Nie wiem, jak jest w przedszkolu w UK, ale prezentajce służą nauce publicznego wypowiadania się i mniej więcej składnego budowania swojej argumentacji. Nie musi to być referat naukowy (w sensie zestawienia jakichś wżkich faktów, ktore mają wzbogacić wiedzę słuchaczy).
      • ichi51e Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 08:35
        No i ja nie mam pretensji bo kto wiedzial Peppe wie ze prezentacja pt „jaki mam talent” polegala na powiedzeniu „moj talent to skakanie” (hop hop) i w ogole pomysl mi sie podoba wlasnie z racji tego o czym mowisz tez uwazam ze sklecenie 2 zdan na jakis temat nie przekracza mozliwosci 4 latka. Tyle ze zaciekawilo mnie czy „praca domowa” jest norma. No i potem na fali watku na ile „album” jest praca samodzielna czy tak jak w Polsce spodzewa sie ze prace odwala rodzice. Czy np zdarza sie ze nauczyciel zwroci uwage ze praca niesamodzielna
        • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 08:41
          Tyle ze zaciekawilo mnie czy „praca domowa” jest norma

nie, nie jest w przedszkolu norma. W szkole podstawowej zadan domowych takich jak sa w pl tez nie ma.
          • bovirag Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 08:47
            A to już od szkoły zależy. Moja córka w year5 ma zadanie domowe kazdego Dnia. Np w poniedzialki (zawsze) dostaje ok 40 zadań do rozwiązania na wtorek. Z każdego innego przedmiotu ma również prace domowe.
            • leyre2 Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 08:54
              Mozliwe, w szkole syna dostaja zadanie domowe raz w tygodniu w czwartek do oddania we wtorek i tylko English i Maths, 30 minut wystarczy zeby zrobic. Raz na 6-7 tygodni project
        • olena.s Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 09:33
          Jeżeli prace domowe nie sa porównywane i oceniane, nie sa wreszcie wyrózniane, to rodzice nie mają żadnego powodu żeby pomagać (pomijac ewentulany nawał tych prac). A jezeli nauczyciele w dodatku podkreslaja wagę pracy samodzielnej, to nie maja go rowież dzieci.
          Abstrahując od tego, czy prace domowe w ogóle, w jakiej ilości, i na jakim etapie powinny występować, to właśnie tu, w ocenie i nagrodzie leży problem rodzicielskiej pomocy i budowania od maego kultury nieuczciwości szkolnej.
    • biankao Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 13:01
      Mój syn, 4 lata, jest w ainternsyional Preschool i co tydzień ma Show&Tell. Dzieci przynoszą ulubione przedmioty/zabawki i o nich opowiadają. Jest tor taktowane bardzo luźno, bez żadnych przygotowań.
      • biankao Re: Przedszkole zagraniczne 10.03.18, 13:03
        International Preschool miało byćtongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka