Dodaj do ulubionych

Buty z białą podeszwą

11.04.18, 08:46
Witam
Ogromny wysyp takich modeli, nie tylko jak kiedyś sportowych, ale większość casualowych teraz ma taką podeszwę.Mam jedną parę, ale utrzymanie ich to dla mnie horror, bo dobrze wyglądają tylko gdy są czyste i nie zażółcone, albo co gorsza zarysowane.
Może są jakieś środki do zabezpieczania tej białej gumy, koleżanka używa kremu nivea, ale nie jestem przekonana.Macie jakieś sposoby, bo ja na razie unikam zakupu takich butów, praktycyzm bierze górę smile
Obserwuj wątek
    • bei Re: Buty z białą podeszwą 11.04.18, 09:14
      Ja nie zabezpieczam, od lat i swoje i domowników (obuwie sportowe) odpieram do pięknej bieli w pralce, a skórzane myję ręcznie.
      Jeśli chcesz impregnować podeszwy wygooglaj jakiś środek- np 😊

www.pielegnacjaobuwia.pl/pl/p/Czysci-i-chroni-biale-podeszwy-TENISOWEK/1090
      • bei Re: Buty z białą podeszwą 11.04.18, 09:15
        www.google.pl/search?q=impregnat+do+bialej+gumy&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-pl&client=safari&dlnr=1&sei=iLXNWv_sF8TYwAKy3pOwCQ
        • morgen_stern Re: Buty z białą podeszwą 11.04.18, 09:19
          Dzięki za linka, właśnie klnę na czym świat stoi - wyciągnęłam moje buty skórzane z białą podeszwą i co - zażółcone. Nie wspominam nawet o upierdliwym czyszczeniu codziennym, jak obkopią w autobusach. Nigdy więcej.
    • same-old_mona Re: Buty z białą podeszwą 11.04.18, 09:22
      Gums w conversach myję cif'em i są białe, póki co (prawie 3 lata mają)
    • forumologin Re: Buty z białą podeszwą 11.04.18, 10:27
      podobno pasta do zebow do podeszwy. a wczoraj widzialm filmik na yt jak koles czysci(sciera) frezarka. hardcorowa metoda ale podeszwa bieluskasmile))
      • skisuria Re: Buty z białą podeszwą 11.04.18, 10:57
        Mi w butach ecco sportowych podeszwa tak się zażółciła. Uwielbiam je, są mega wygodne, ale po zimowym leżakowaniu podeszwa wygląda tragicznie. Próbowałam ją potraktować cifem, pastą do zębów, sodą i nic, dalej żółte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka