Dodaj do ulubionych

Która godzina ? Odsłona 6.0

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.06.18, 22:33
      Wygrałam dychę w zdrapkę! big_grin
      I ułożyłam całkiem spoko dioramkę z klocków lego big_grin

Sukcesy życiowe! <3

22:32
      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 00:04
        big_grin
        Gratuluję!

00;04
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 06:08
        O super! Życze więcej zer w kolejnych wygranych wink

06:08
      • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 20:23
        To koniecznie przepieprz na głupoty big_grin
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:34
          Nienienie, to, co wygrywam albo dostaję fartem, to odkładam do specjalnego słoiczka smile jak uzbieram circa 1800 złotych, to se kupię Gwiazdę Śmierci z lego wink

21:34
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 06:06
      Międzynarodowy Dzień Pomocy Ofiarom Tortur
      Uważam chodzenie do pracy za wyrafinowane tortury XXI w więc sobie poświętuję. Dodatkowo w lipcu i sierpniu dochodzi konieczność wychodzenia do pracy z jednoczesnym obserwowaniem jak pozostali domownicy zalegają w ciepłych pierzynkach, a to już powinno się zgłosić do Amnesty International czy innych HFPC.

KAWA.
      A potem już tylko środa, czwartek i piątek.

06:06
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 15:34
        Imieniny obchodzi Zdziwoj wink taki ze mnie dzisiaj Zdziwoj, ze w moim watku o podrecznikach jest mniej wpisow niz w plastikowych majtkach! Na ematce!
        big_grin

Kawa i orzechy.

15.35
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 17:14
          Ej, parsknęłam herbatą!!
          Zdziwoj to by było piękne imię dla odźwiernego. Wszak nigdy nie wiadomo, któż za drzwiami stoi i można się zdziwić.
          17:14
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 17:27
          Musisz się zapytać o podręczniki do pociągu. Z tego co widzę teraz kolej jest na topie.

17:27
          • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 18:17
            Ja też zostałam zaskoczona wątkami pociągowymi, nie mam czasu czytać choć pociąg zaraz po wszelkiego rodzaju łódkach to moj ulubiony środek lokomocji.W Krainie Basków byłam dwa razy w części francuskiej ale zajrzeliśmy też do Hiszpanii Przepięknie, marzę żeby tam powrócić .Pogoda w Oslo nas nie oszczędza ,po kilku tygodniach upałów ochłodziło się na dwa tygodnie a dzis znowu 28 stopni,wróciłam ugotowana.
            18.16
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 19:15
              Chodzi o to, że nie wypada jadać na kolanach, więc czy to łódka, autobus, autokar pamiętajcie aby na spożycie posiłku zatrzymać jakiś pociąg z Warsem. Wyjątkiem jest własna karoca, ale porządna kindersztuba nie pozwala jednak jadać jak zwierzę nawet gdy nikt nie patrzy. Także zatrzymujemy się, łapiemy pociąg, zajmujemy miejsce w Warsie, a po zaspokojeniu głodu przesiadamy się do swojego środka lokomocji i kontynuujemy podróż.
              Dziękuję za uwagę.

19:15
              • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 19:18
                Mid, jesteś mi winna czyszczenie monitora smile

19:18
              • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:38
                No nieee, Mid tutaj i Cauli w wątku Kropki, rozbawiły mnie do łez. Dzięki!big_grin
                • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:43
                  Mid,trzymam kciuki!A ten św.Jerzy wygląda jak nurek.

21.43
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:46
                    Hahahahahahha
                    Ryknelam takim smiechem ze obudzilam ksiecia.
                    Nurek mnie pokonał.
                    21:46
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:47
                      San Jorge el Buceador.
                      Teraz smieje sie i ksiaze
                      21:48
                      • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 22:07
                        Dzisiaj wesoło na GodzinachsmileFajnie .Poczytałam jednak trochę wątków pociągowych i mnie nostalgia ogarnęła ,bym się przejechała pociągiem.Jeden z planów i marzeń to ta podróż:
                        m.podroze.se.pl/swiat/europa/portugalia/portugalia-zabytkowym-pociagiem-przez-doline-douro/2417/

I nad tym się zastanawiam:

podroze.onet.pl/ciekawe/luksusowy-niebieski-pociag-josipa-broz-tito-przywodcy-bylej-jugoslawii/bm736

22.07

• cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 08:36
                          Ten też fajny:
                          www.renfe.com/trenesturisticos/eng/alandalus.html
                          8:36
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 20:31
      Widzę dla siebie niszę w Hiszpanii. Myślę, że z moim zerowym przygotowaniem zrobiłabym to co najmniej równie dobrze.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23598684,hiszpanie-znow-odnowili-dzielo-sztuki-po-jezusie-z-borja-wzieli.html#MT2

Pozostając w tematach zawodowych - chyba jednak wydepczę sobie zmianę zakresu i ohydne tabelki pełne fiskalnych cyferek mnie ominą. O ironio moją sytuację poprawił jeden pan, który na mnie szefowi donosi i szuka każdego błędu. Jak już będę pewna, że przeniosę się z zabawkami do innej piaskownicy to do niego zadzwonię i mu za to podziękuję. Trzymajcie kciuki - marzę o tej rozmowie smile

20:31
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:02
        Hehe to by bylo swietne smile chcialabym jego mine zobaczyc.
        A rzezby tak, moglybysmy we dwie spolke zalozyc i restaurowac. Ja bym proponowala nawet po kielichu wczesniej walnac.
        Zezarlam pyszna domowa pizze.
        21:03
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:21
          Mam nadzieję że w Warsie?

21: 21
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:26
            big_grin

21:27
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:43
            Płaczę big_grin
            21:44
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.06.18, 21:37
      Zmieniam włosy!
      Rudy fajny, ale nie chce mi się walczyć z odrostami. Pofarbuję z powrotem na stary kolor.

...ale zrobię trwałą wink

21:37
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 07:14
      Dziś jest dziś, dzień senny i zaspany.
      Mokro, zimno, podkocowo.
      ptaszory znowu naniosły gałęzi na balkon.
      Mam pyszny obiad - makaron z pesto i sałatę z czereśniami. Ostatnio mi przez przypadek jedna wpadła i odkryłam w ten sposób raj kulinarny. Polecam. Zanet Kaleta.

Nie wyprowadzam psa rano - mam wakacje big_grin

7:14
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 08:05
        Ale ten obiad to.... big_grin
        U mnie tez sie dzis ochlodzilo lekko, moze nawet jaka burza bedzie.
        Chce wakacji, natychmiast. Z dzisiejszym to jescze 6 dni.
        8:05
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 10:10
        Muszę podjechać odebrać zamówienie z księgarni. Wakacyjne lekkie czytadła przyszły. smile
        Na obiad jadę z dziś z dzieckiem na kuchnię włoską - a tak mnie naszło a przy okazji nie chce mi się gotować.
        Choć ogólnie to nic mi się dziś nie chce.

10:10
        • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 11:00
          A mnie dopadł jakiś rota, więc siedzę... czasem przed kompem a czasem nie wink Pogoda plażowa, a mąż po południu zabiera dzieci na obiad, więc mogło być gorzej.

Jaki nurek? Nicnierosumiem

11:00
          • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 11:01
            A, nurka już skumałam big_grin
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 15:06
              Na nurków będziemy przerabiać z Cauli hiszpańskie zabytki. Będziemy jeździć zalinkowaną koleją i szukać starych obrazów, rzeźb, itp. Mnie się marzy pomalowanie Casa Mila na tęczowo!

Cały dzień jeść mi się chce. Jak rano zaczęłam tak praktycznie nie wychodzę z Warsa.

15:06
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 15:35
                Przez ten wątek zdałam sobie sprawę z monotonii mojego życia we wtorek i środę.

Kawa i orzechy.

15.35
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 11:05
        Ja bym sie wybrala do Olite, na pochas estofadas i canutillos. Na potrzeby watku sprawdzilam, ze podroz pociagiem trwalaby tyle samo co samochodem.
        No i maja przepiekny zamek...

11.05
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 16:42
          W Olite mają fajne migas de pastor. Jakie przyjemne danie można zrobić ze starego chleba. A jak tak człowiek wjedzie na te pagórki rowerem, to już w ogóle smakuje jak - nie przymierzając - delicje z Warsu.
          16:42
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.06.18, 16:26
            Jechałam se jechałam, aż sobie sprawę zdałam, że mylę Olite z Ujue.
            16:26
            • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.06.18, 19:13
              Możesz mi wcisnąć (prawie) wszystko, nabrałam się, już miałam te migas zamawiać, ale skończyło się na delicjach wink

U mnie padało, pada i padać będzie. Ale i tak postęp w życiu, bo o 15.35 ani kawy ani orzechów nie było. Rozwijam się.

19:12
        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 19:44
          Ja bym chciała do Sewilli.

19:44
          • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 19:49
            Niby się nie interesuję piłka nożną ale wiem że Polska i DE odpadłysadW Niemczech żałoba narodowa doniosła mi corka z Berlina.
            19.49
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.06.18, 20:31
              Szok, szok, szok. W sensie, że Niemcy. Na pocieszenie ceny Opla powinny spaść z tej okazji.
              Ja już nawet nie oglądałam meczu (zakładając, że jak patrzę to "moja" drużyna przegrywa) tylko w ramach kibicowania słuchałam Modern Talking w aucie. No i co? Jajco.

20:31
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 12:41
      Wątek o integracji mnie zszokował i zdołował.

12:41
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 16:20
        To urojenia forum, jak w wielu innych. Np w tym o obiedzie w pociągu. Wszyscy jedzą w podróży kanapki i chrupki, a tylko forum oburzone. Albo o psach - zleciały się w jedno miejsce panie lękowe i psioczą na psy. Na dworze za to mój biegający bez smyczy sierściuch spotyka się wyłącznie z sympatią. Nie ma sensu się nimi przejmować Zuleyko. Buziak dla małego księcia kiss

16:20
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 16:48
          Urlop !!! i jeszcze czwarty !

16:48
          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 18:51
            Urlop, urlopik, urlopinek... jak ja się nie mogę go doczekać - wizja weekendu wcale mnie nie pociesza, bo nie mam jak wyściubić nosa z pracy (pech chciał, że siadł mi służbowy notebook, którego prywatnym zastąpić się nie da, więc przesiaduję w biurze).

Mam za sobą tydzień grozy w robocie. Ja rozumiem, że semestr się skończył i wszystkim się przypomniało, że trzeba popracować naukowo, ale czegoś takiego na początku wakacji jeszcze nigdy nie mieliśmy, od połowy czerwca zawsze mieliśmy przestój, a tu taki kataklizm.

18.56
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 21:17
              Ja będę miała urlop dopiero w sierpniu. Ostatnie dwa tygodnie spędzę (jak pogoda dopisze) na campingu lub (jeśli nie dopisze) w jakimś psioprzyjaznym miejscu. Oczywiście nic nie zarezerwowane, jak co roku wszystko zostawiam na ostatnią chwilę. Exio jak co roku chciał nas wysłać na AI w ciepłe kraje, ale ja się boję latać, nie chcę sama z młoda jechać (i na dodatek bez psa) a zgrać nasz wyjazd z jakimiś innymi znajomymi nigdy nie wypala. Taka jestem dziwna, ze wolę pod okapanym deszczem namiotem.... Z resztą marzymi się spacer po takim mokrym lesie... Oj aż czuje ten zapach! Kocham mokry las. Jak kiedyś będzie w tv program "leśniczówka szuka swojej leśniczyny" to ja się chyba skuszę!
              Tak się ostatnio ambitnie odżywiałam ale dziś poległam - wysłałam młode po pizzę. Moja niechęć do kuchni jest proporcjonalna do bólu głowy, a podskoczyła jeszcze w górę po watku o obrzydzeniu do gotowania.

21:17
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 07:38
                Opisałaś to tak, że sama chcę tego mokrego lasu. A Twój Exio fajny. Patrz, exio mojej przyjaciółki ma kupę kasy, a głupich 300 Euro alimentów nie potrafił na czas wpłacić.

A w ogóle to mam więcej porannych miniwnerwów. Potrzebuję wakacji.
                1. U mojej przyjaciółki pomieszkuje jej przyjaciółka. Odeszła od męża. Na szczęście pomieszkuje tylko do dziś, bo ona się zajmuje kotem, a jak mi zaczęła zadawać pytania o kota, to się teraz o niego martwię. Wolę się nim zająć ja (czy mogę go na noc zamknąć w pokoju X?) Zapamiętajcie: królewskie zwierzęta i książątka zostawiać tylko i wyłącznie pod opieką ludzi takowe posiadających.
                2. Głupi sen. Nie cierpię! Szukam amante przed wyścigiem i nie mogę znaleźć. Amante nie ma telefonu. Chcę zadzwonić do kolegi, z którym najprawdopodobniej jest, ale nie mam numeru. Chcę wejść do grupy znajomych na whatsappie i poprosić o numer, ale AKURAT ta grupa zniknęła z telefonu.
                Gdzie te beztechnologiczne sny, w których zostawiało się w szkole plecak a potem nie mogło go znaleźć, bo numery na drzwiach klas zmieniły się w rysunki? No gdzie?
                Spociłam się jak mysz i w dodatku przegapiłam piękną burzę.
                I telefon i wiadomość głosowa od pani z punktu 1 o godzinie 23, że się wyprowadza. Kto dzwoni po ludziach o 23??? Odpisałam jej o siódmej rano w ramach zemsty mentalnej.

Uff, wygadałam się. Wezmę jeszcze Paracetamol na te plecy i już będzie OK.
                7:38
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 10:28
                  Bardzo fajny, jak coś się dzieje to mogę liczyć na wsparcie. Zresztą ja mam szczęście do fajnych ludzi wkoło. Ci gorsi jakoś szybko znikają w niepamięci i tak jakby ich nigdy nie było wink

A skąd ten kot się wziął u pomieszukującej przyjaciółki przyjaciółki? Tak znienacka go na pocieszenie po rozstaniu wzięła? Jak człowiek ma zwierzę dłuższy czas to z reguły wie jak się nim zajmować... chyba. Teraz doczytałam że dzwoniła o 23, lista rzeczy o których teoretycznie powinna wiedzieć a nie wie rośnie...

Wyśniłaś swoje lęki. A jakby tak kupić Amantemu starego klawiszowca i wbić tam tylko swój numer, to by nosił...? Klawiszowiec nie epatuje nowoczesnością, może go nie obrzydzi.

10:28
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 11:54
                    Kot jest przyjaciółki A, mojej. A pojechała na wakacje. Tak się złożyło, że jej przyjaciółka, B, odeszła od męża i dopóki nie znajdzie mieszkania, zamieszkała u A.
                    Więc zgodnie z A stwierdziłyśmy, że to bez sensu, żebym ja biegała do kota (a kot jest stary i trudny, między innymi nie pije wody, trzeba mu robić "zupki" i wtedy wypija płyn), skoro B może się nim zająć.
                    No i B - no właśnie... nie wie rzeczy, które wiedzieć powinna. Typu, że kocie kupy śmierdzą, na przykład. No i po tym, jak mnie zbombardowała pytaniami w środę, ba, pytaniami, poczułam w tym lekką sugestię, żebym może to ja sobie tego kota wzięła... się bardzo ucieszyłam, że tak szybko mieszkanie znalazła i się wyprowadza. Teraz w spokoju podskoczę do kota i się nim zajmę jak panbuk przykazał, chodź dziada nie lubię bo agresywny bywa. Starość nie radość.
                    Amantemu dałam mój stary telefon ale generalnie to nie wymagam, żeby go miał, w myśl zasady "jak się coś stanie to i tak się dowiem" a na zawodach zawsze jest obsługa, która mnie powiadomi. Ten sen z telefonem się powtarza często, mam dzwonić a nie potrafię wybrać numeru i takie tam. Nie znoszę ich.
                    11:54
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 21:18
              jak zwykle skupiłam sie na sobie, a zaczęłam pisać bo mnie zaciekawiło co to za prace naukowe? To studenci, doktoranci nadrabiający zaległości?
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 22:03
                Doktoranci i pracownicy, czyli ci, którzy mają prawną zdolność do zawracania mi głowy wink (ci którym w semestrze brakuje czasu na coś innego niż dydaktyka). Ja rozumiem, że okres bez zajęć to dobry czas na pracę naukową w tej branży (nauki ścisłe, prace eksperymentalne mogą trwać i trwać, a prowadzenie zajęć temu zupełnie nie sprzyja). Ale w tym roku mamy jakieś zaburzenia czasowo-finansowe. Albo ja czegoś nie ogarniam.

22.08
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 07:26
              A mój urlopik... teoretycznie zaczyna się w czwartek.
              Ale w nocy zalało magazyny i cholera wie. W poniedziałek może nie być produkcji. We wtorek wyślą nas na wcześniejsze wakacje, za to odbiorą wakacje sierpniowe.
              Albo po wakacjach nawalą sobót pracujących, co jest mi w zasadzie najbardziej na rękę, bo w soboty robimy dyżury.
              Plecy mnie bolą od siedzenia w nieprawidłowej pozycji.
              7:26 - kawa!
      • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 10:56
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Wątek o integracji mnie zszokował i zdołował.
        >
        > 12:41

—————————->Dzisiaj przeczytałam,mam podobne odczuciasad
        10.56
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 17:12
      Pochorowałam się tak że nie poszłam dziś do pracy. Ledwie królewna wyszła z barłogu to mnie dopadło.
      Ale mam taką szefową, która na informację że pracownik ledwie żyje i chciałby poleżeć pod kocem odpowiada krótko, zwięźle i na temat "oczywiście, że musi pani zostać w domu, proszę się kurować, do zobaczenia w poniedziałek".Miła odmiana po wystękiwanego z bólem "no skoro już musisz, to ok, a kiedy wrócisz?" Komfort odpoczywania pod kocem o niebo inny, kiedy obok ciebie nie leżą wyrzuty sumienia.
      Także ten... jadłam i piłam dziś w łóżku, które szczęśliwie ani nie hamowało znienacka, ani nie ruszało z impetem więc nic a nic nie wylałam sąsiadowi na kolana. Największe niebezpieczeństwo wlazło znienacka na kołdrę w postaci psa i zlizało szynkę z bułki. Ten pies ewidentnie nie zna nawet podstaw Savoir Vivre`u.

Udało mi się trochę wpłynąć na swoje zawodowe losy i jestem z siebie bardzo dumna. Pierwszy raz poszłam poprosić o konkretny zakres obowiązków, zawsze "płynęłam z nurtem" jak woda w wc i robiłam to co mi kazano. Drobną niedogodnością jest to, ze przez chwilę (do czasu znalezienia nowego pracownika) będę miała to co robię teraz, to o co wnioskowałam i jeszcze działkę od koleżanki. Ale przynajmniej wiem, że to czasowe, a na stałe będę się zajmowała tym co będę lubiła. Otworzyłabym szampana ale gardło mnie tak cholernie boli... Może lepiej grzańca zrobię wink

17:12
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 07:22
        Jakiś wirus lata po świecie. Też przeszłam i wiele osób u mnie w pracy. Głupio się choruje w lecie.
        7:22
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 11:14
        Zimny szampan idealny na bolące gardło.

A może to szkarlatyna? W moich kręgach modna ostatnio. Streptococcus brzmi deogocennie.

11:14
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 18:54
      Moje włosy są znów ciemne. I kręcone smile Mam takiego fajnego baranka po bokach głowy. Ciągle macam, bo takie miękkie i sprężyste!

Poza tym, martwię się o koleżankę. Pokręciło jej się w życiu i przykro mi, że nie mogę pomóc sad

18:54
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 21:09
        Na pewno jest ślicznie, chciałabym to zobaczyć smile
        A co sie dzieje z koleżanką? Czasem bycie obok to już pomoc i więcej nie trzeba...

21:09
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 22:17
          Pokręciło się jej. W zdrowiu, w rodzinie i w życiu w ogóle sad
          A mieszka daleko, niestety, więc niewiele da się zrobić...

22:17
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.06.18, 21:13
        Jak jesteś na tyle blisko, że wiesz, że się pokręciło, to już i tak coś. Po prostu bądź.

21.18
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 10:09
          Mam świetną pracę, wręcz złotą ale jednak po 2 tygodniowej chorobie okrutnie mnie męczyła. A im częściej myślałam o urlopie tym częściej rano po przebudzeniu pierwszym moim słowem była soczysta k....a . No i w końcu jest. Ale dziwnie.. wink

Księżniczki, czy wy przeklinacie ? Czy mogę być nadal księżniczką skoro bluzgam strasznie ? ( zawsze można wytłumaczyć że zaklęcia rzucam tongue_out )

p.s. choróbska z roku na rok coraz gorsze uncertain

10:09
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 10:33
            Księżniczki nie przeklinają, przeklina tylko plebs. Księżniczki używają mowy kwiecistej i esencjonalnej! Róznica jest zasadnicza- o ile plebs bałagani język bezsensownymi wtrąceniami o tyle księżniczki stosują pewne zabiegi całkiem świadomie, dla podniesienia rangi własnej wypowiedzi.

Czuję się jak kupa, nos zatkany, choć gardło trochę odpuszcza. Z przerażeniem stwierdziłam, że jutro 1.07 - powinnam iść do biura pobrać dane, zabrać pendrive i policzyć już trochę tabelek... Bo potem będzie "szybko, szybko, czy już gotowe? ile jeszcze zostało?" a z tego same pomyłki i błędy wychodzą sad

Mam jajeczko na balkonie. Nie ma pani Gruchacz, jajo leży samotne i opuszczone. Pies chce się nim zająć bardzo, boje się go wpuszczać na balkon bo jak zacznie je wysiadywać to może się skończyć jajecznicą sad

10:33
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 10:41
              Może czujesz się jak kupa, ale epicko ujęłaś czystą esencję kwiecistej mowy i jej uzasadnienia wink Co jest dowodem na to tylko, że księżniczka nawet w niedyspozycji ma klasę. A masz gorączkę ? Polecam na gardło- z całego serca - do ssania orofar , do płukania cudo które dopiero przy ostatniej anginie poznałam -glimbax ( no cudo !) a do psikania argentin ( ze srebrem ) - jeśli nie pomoże to może też masz jakiegoś paciorkowca , ( nie mylić ze skarbami ! )

Dokonał aborcji na jajeczku. Jakiś gołąb lub gołębica przyleci i wtedy dopiero będziesz miała prze....rane

10:41
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 16:30
                Zbudowałam Hotel Gołębiewski. Przeniosłam gniazdo - jajka są już dwa - zobaczymy czy apartament zostanie zaakceptowany. Syfić na dywaniki nie pozwolę, albo zamieszkają za barierką albo całkowita exmisja.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qb/gj/obq9/pVzcn4xhIDbE9UaMjB.jpg

16:30
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 18:15
                  No może i zamieszkają ale przecież nie będą s(ł)ać do gniazda ! Na Peruna !

18:15
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 12:07
            Ja przeklinam, ale zależy z kim rozmawiam.
            Jakbyś usłyszała nasze skajpy z przyjaciółką, to byś nas obie zdetronizowała i zepchnęła do rynsztoka.
            12:07
            • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 16:51
              Ja bardzo rzadko przeklinałam. Zostawiałam sobie na specjalne okazje i proszę, całkiem niedawno było jak znalazł. Działa na przeklinanego, albo przeklinanie słuchającego z mocą pioruna.
              Choć jak mi tama wieloletnia puściła, to jakoś łatwiej mi teraz z ust korali różne takie wylatują.
              Tak chyba zdrowiej.
              Midłiku, jaki piękny hotelik. Też mam pelargonie, ale nie wiedzieć czemu mało kwitną, za to busz liści im rośnie, owszem efektowny, ale kwiaty też bym chciała. Odżywkę dostają.
              . A w jednej skrzynce mieszkają z pelargoniami. mszyce i muszę coś zaradzić. I codziennie zapominam.

16.51 sobota podobno
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 17:13
                Mam w tym roku same Pelagie. Były jeszcze jakieś takie surfiniowate ale też mi je mszyce pożarły sad Pryskałam specjalnym sprayem ale to nic nie pomogło. Za to Pele nie ruszone nic a nic, jakaś odporna odmiana mi się trafiła.

17:13
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 18:16
              A w życiu ! Im więcej nas w rynsztoku tym ciekawiej big_grin suspicious
              • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 19:38
                To ja się dołączam. Niestety wiązanki to nie od święta. Co robić...

19:38
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 19:45
                  mhm...może..może księżniczki tak po prostu mają ?!!

19:45
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 12:25
                Gdybym teraz siedziala przed kompem, to bym Ci pokazala, a na telefonie mi sie nie chce.
                Ale zaliczylam wku**a.
                A taka fajna wycieczka miala byc.
                No nic. Kawka, pranie (buty mam uje**ne jak stol Durczoka, o rowerze nie wspomne). I wyluzowac.
                Dlaczego ludzie nie potrafia zrozumiec, ze jak prawie 40 letnia baba mowi "zle mi sie jedzie, zwijam sie do domu" to znaczy, ze tak wlasnie mysli i trzeba jej dac pojechac do domu kutwa jego mac????
                12:26
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 14:05
                  Co się stało ??

Może dlatego, że ludzie nie potrafią słuchać siebie i uważają taki tekst za przyznanie się do porażki-a nie za mądrość i znajomość swego organizmu.

14:04
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 14:58
                    Ledwie wyjechaliśmy, kolega, który organizował wycieczkę, wpakował nas w tak trudny teren... wczoraj polało... śliskie korzenie, śliskie kamienie i błoto. A ja mam od czwartku wakacje! Nie chcę mieć teraz skręconej kostki.
                    No i wszystko by było OK gdyby przy pierwszym moim "słuchajcie, źle mi się jedzie, wracam" powiedzieli OK, daj znać jak dojedziesz do samochodu. Ale nie. "No chodź, zaraz będzie lepszy teren, będziesz żałować". Kolejny kilometr, ja coraz niepewniejsza, z wizją już odbierającego mnie z gór helikoptera ratunkowego ze złamaną nogą, a od takiej wizji do faktycznego wypadku droga prosta, bo jak się myśli "zaraz się wy*ebię" to się koniec końców tak stanie.
                    No i w końcu doprowadzili mnie do szewskiej pasji, pierdyknęłam pięścią w kierownicę i spytałam, jaki mają problem ze zrozumieniem, gdy 37 letnie kobieta mówi "jadę do domu". A na to mi jeden strzela focha "och, dobra, to cześć". No to cześć, kulson, trzeba było tak za pierwszym razem, obeszłoby się bez niesmaku.
                    Nie pamiętam, naprawdę nie pamiętam, kiedy po raz ostatni w życiu musiałam kogoś przekonywać do swoich racji, nawet w pracy praktycznie nie mam szefa, a tu kulson na wycieczce rowerowej muszę opiertego ludzi, żeby zrozumieli, że przejechanie po lesie z GPSem 1 km do najbliższej szosy jest dla mnie łatwiejsze niż przejście przez IKEĘ.
                    No kur.
                    No.
                    Już mi lepiej, kuchnię ogarnę.
                    Ale takie akcje naprawdę wytrącają mnie z równowagi. Bo potem to ja jestem ta zła, ta kapryśna ta egoistka, ta uparta. No jestem, nawet mój ojciec to w końcu zrozumiał, chociaż trochę mu to zajęło wink i jako ojciec przynajmniej miał coś do powiedzenia, przynajmniej przez pierwsze 18 lat.
                    14:58
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 16:18
                      A miałam na myśli, że "bym Ci pokazała" jak klnę jak się wkurzę big_grin
                      Ale wyładowałam się w wiadomości głosowej do przyjaciółki. Klawiatura by nie zniesła takiego kropkowania wink
                      16:18
                    • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 16:38
                      Uśmiałam się czytając, lubię takie uparte energiczne dziewuchy big_grin

Mecz oglądam.

16.37
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 09:44
                      Też bym się zdrzaźniła.
                      Ale najważniejsze że zapanowałaś nad sytuacja i kostka cała

9:44
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 11:33
                        A tam, zapanowalam big_grin styranizowalam towarzystwo niczym caryca, a nie ksiezniczka.
                        Ale kostka cala. Dwa i pol dnia do urlopu smile
                        11:34
                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 11:47
                          i widać od razu kto ma władzę big_grin

11:47
    • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 10:35
      Międzynarodowy Dzień Planetoid. W rocznicę katastrofy tunguskiej. I publikacji podstaw teorii względności. Taki to dzień mamy.

Kawa i jabłka.

10:34
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 16:33
        Ambitnie, trochę za ambitnie jak na moje siły
        Imieniny obchodzą: Bazyli, Bazylides, Ciechosława, Emilia, Ermentruda, Jan, Leon, Leona, Lucyna, Marcjalis, Milena, Teobald, Teobalda, Trofim.
        Wszyscy nadają się do zamku.

16:33
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 16:35
          "Wszyscy nadają się do zamku."
          Zdecydowanie! Jakiż to piękny dzień!
          Jan jakoś tak plebejsko brzmi przy tych Bazylidesach i Ermentrudach.
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 16:35
            16:35
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.06.18, 17:09
              Jan będzie otwierał drzwi wink

17:09
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 07:14
      Księżniczki! Jadę na wycieczkę w doborowym towarzystwie. Nie widzieliśmy się od września chyba. Dzień zapowiada się pięknie, dojadam banana i na koń.
      Mała rzecz, a cieszy.
      Dziś się obudziłam w dobrym humorze, kota przyjaciółki już obskoczyłam, zero durnych wiadomości na telefonie, w lodówce pusto, ale na tartę z pora na obiad składniki mam.
      7:14
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 10:03
      Dziś Dzień Psa!
      Z okazji święta każdemu psowatemu futrzakowi należy się latte i ławeczka!

oprócz tego mamy
      Międzynarodowy Dzień Owoców
      Światowy Dzień Architektury
      Dzień Sejmu Polskiego
      Dzień Spółdzielczości
      Święto Dowództwa Operacyjnego Rodzajów Sił Zbrojnych

Dziś imieniny Haliny - pamiętajcie, że
      „Na świętej Haliny nie piją dziewczyny”

Zaraz jade po pracy po pendriva, do taty wymienić agrest na zupkę, potem siadam i pracuję.

10:03
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 11:32
        mi dzisiaj najbliżej do świętowania tego ostatniego wink
        pobiegane, szybka piątka na czczo i dzionek rozpoczęty. Wieje

11:32
      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.07.18, 11:38
        Znowu ciemno, buro i ponuro, deszcz wisi w powietrzu sad
        Od jutra definitywnie zabieram się za malowanie sypialni. Dziś jeszcze prawdopodobnie zagipsuję dziury w ścianach.

11;38
      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 08:43
        Marusia - mamusia smile
        Szkoda, że nie sfilmowali kociaków z bliska.

8;43
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 12:52
      Chyba sobie kupię 2 alpaki i ze 3 osły. Serio. Przeniosę się na swoją wieś i będę mieć wszystko gdzieś.

12:52
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 19:37
      Piekę ciasto z malinami. Cała kuchnia pachnie na malinowo smile
      Za to mam problem w określeniu, czy już upieczone, no bo patyczek siłą rzeczy wychodzi wilgotny, jak w tym placku cały pojemnik malin upchany...

19:37
      • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 21:06
        Dzisiaj jest Światowy Dzień Mleka Roślinnego i Dzień UFO.Obydwa moje.Sci -fi kocham od pół wieku.A od sześciu lat jestem wegetarianką ,od dwóch zbliżam się do weganizmu.Odstawilam mleko krowie całkowicie,,śmietana z prosa lub soi.Jogurty sojowe ,czasem pozwalam sobie jedynie na ulubiony islandzki z mleka krowiego.Jajka bardzo rzadko .Sery mi trudno odstawić.
        • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 21:18
          21.17
      • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.07.18, 21:34
        Ciasto z malinami.... mmmmmniammmm
        Marzy mi się taki obiad a na kolację micha bobu.
        I to wszystko jedzone w hamaku z widokiem na zielone zielska....

W zamian mam ból gardła i grypowaty nastrój. Lipiec mamy, zwariowałam? Leżę i nie dowierzam.

21.34
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 17:06
          Łącze się w bólu, z tym że ja nie mogę leżeć 😞
          Za to jadłam dziś maliny i zagryzlam waflem ryżowym - prawie jak ciasto 😋

17: 06
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 18:06
      Jestem z siebie mocno zadowolona, bo wpędziłam się w wakacyjny nastrój już dzień przed urlopem. Jeszcze tylko 8 godzin jutro i wakacje!!!
      18:06. Leżę i czytam.
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 18:42
        A co czytasz?
        Ja zaczęłam "zaszyj oczy wilkom" i czeka na mnie " Miedzianka ". Do urlopu w cholerę daleko.

18: 42
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 22:16
          "Sekret mojego męża". Wciaga.
          Miedzianka jest super, kiedys sluchalam audiobooka ale potem sie zorientowalam, ze brakowalo calych rozdzialow wiec postanowilam odczekac az co nieco zapomne i powtorzyc, tym razem calosc.
          A na uszach: Bylem ostatnim cesarzem Chin - do zasypiania i Wichrowe Wzgorza do gotowania.
          22:17
          • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 22:27
            Może coś pozgapiam. Czytam teraz biografię Meryl Streep. Potem mam Jandy. Coś mnie w tym kierunku bierze, biograficznym. Albo wesołe ma być. Wczoraj leczyłam gardło,, Lesiem,, i od razu mniej boli.
            22.27
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 22:41
          O, ja chcę Miedziankę przeczytać. Za jakiś czas, chwilowo mam w cholerę nieprzeczytanych w kolejce...
          Ściągnęłam Storytela, Storytel pokazał mi kryminały o Agathcie Raisin. Dawno nie poznałam tak niesympatycznej postaci uncertain

22:41
          • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.07.18, 22:43
            A ja czytam drugi tom "Archiwum burzowego światła".

22;43
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 07:59
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36573684_902002349972622_7661112403450396672_n.jpg?_nc_cat=0&oh=be5e65a2ae452c18133cc87400942757&oe=5BA995DA

Cipiec, dzień 4ty, godzina 7:59

Święto Hot Doga, Independence Day, Dzień Przyjaźni Filipińsko-Amerykańskiej

Dzisiejszą zmianę na zamku mają: Aggeusz, Alfred, Atanazy, Aurelian, Berta, Hiacynt, Innocenty, Józef, Odo, Ozeasz, Patrycjusz, Patrycy, Teodor, Udalryk i Wielisław.
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 08:09
        big_grin
        8:09
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 16:26
          Einsteinowi jednak to chyba o to chodziło. Kulinarnie bez spiny, pędzenia zrobiłam placek z rabarbarem, kompot z rabarbaru, desery z kaszy manny musu malinowego z borówkami i własnoręczną bitą smietaną, zupa krem z borukłów i pora ( pycha ) i II obiad - pieczony filet z kurczaka, frytki z cukini ( mega !!).A jeszcze czeka jezioro, wieczorne bieganko no i remoncik w tle się robi . Urlopie trwaj !

16:26
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 16:31
            Jak się robi frytki z cukinii? Boć to przecież tłuszcz wciąga jak gąbka! Ja chcę.
            Księżniczki!
            Mam urlop!!!!!!
            I idzie piękna burza, która zwalnia mnie z popołudniowego roweru z dziewczynami. A więc... polewam wina!
            16:31
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 22:29
              To frytki bez tłuszczu !

Kroisz cukinię w kształt frytki. Jajka bełtasz , dajesz paprykę sól pieprz. Bryfankę wyłóż papierem do pieczenia. I tak : frytkę do mąki, do jaja i do bułki tartej i na blaszkę i następne . Potem do piekarnika na pieczenie 12 min-200st i z 7-10 minut termoobieg żeby chrupkie były uwielbiam. Zrób koniecznie i delektuj sie smakiem ! W sam raz na początek urlopu

U mnie Lech Ice bloody orange- okienko węglowodanowe. smile Należy się

22:29
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 07:57
                Dzięki, brzmi cudnie. Wszystko, co panierowane, brzmi cudnie.
                7:56
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 09:18
                  I takoż smakuje. I tak naprawdę to nie ma wiele kalorii.
                  To co robiłam wczoraj

2 cukinie - 200 kcal- 14,4 białko/26,4 węglowodany/1,2 tłuszczu
                  2 jaja - 78 kcal - 14 g białka/0,6 g węglowodany/5,4 tłuszczu
                  0,5 szkl mąki pszennej -250kcal/ 9,5 g białka/50g węglowodanów/ 1,35 g tłuszczu
                  0,5 szkl bułki tartej-195 kcal/ 6 g białka/40 g węglowodanów/1g tłuszczu

Wychodzi :200 +78+250+195 = 723 kcal na frytki z ok. 1 kg cukinii, Porcja 100g frytek to ok 330 kcal...

Także na zdrowie !

09:18
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 16:39
            Nie doczytałam, że Ty też masz urlop!
            Zdrowie urlopów!
            16:39
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 21:01
              Przestańcie się znęcać tymi urlopami nad biednymi żuczkami, które muszą ciągle toczyć kulkę gówna, mimo że chore i po pas brodzą w smarkach!!! To niehumanitarne!

Zrobiłam leczo, na więcej nie mam siły.

Też chcę frytki z cukinii. Tylko takie mi zostały. Nigdy już nie pójdę do McD!

21:01
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 21:07
                Hahahaha idź, idź! Jak raz zamówisz święconą wodę, to potem Ci będą dolewać gratis!
                21:07
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 21:21
                Wróciłam krótko po 20 z toczenia kulki (kulka g... by mid.week) i zjadłam
                jednego całego banana i dwie końcówki po dzieciach
                garść orzechów
                garść suszonej żurawiny
                ogórka kiszonego
                kromke chleba z masłem i dżemem
                pomidora
                jajko na miękko
                Następnie popiłam resztką czarnej kawy (pozostałość po śniadaniu), szklanką wody i kubkiem kefiru.

Absolutnie niezrozumiały atak, a najgorsze, że kusi mnie dalsze eksplorowanie kuchni.

21:21
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 22:31
                  I nie chce ci się s/ać ????? ekhm to znaczy defekować ?ależ bombowa mieszanka !

22:0
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 22:41
                    Księżniczki, pochłonęłam deser z kaszy manny. Nie po królewsku, ani nawet szlachecki. Wylizywałam pucharek niczym łania mokry od rosy liść babki uncertain No petarda. MUSICIE to zjeść i poczuć się niebiańsko. Do zrobienia banalnie łatwy - kaszę mannę ugotować w mleku z cukrem. Ma być gęste ale bez grudek-jak jest za gęste, dodać wody. 1 łyżka mleka kokosowego do tego. Wystudzić, przełożyć do pucharków. Jak ostygnie polać zblendowanymi malinami. Na to borówki. Na to bita śmietana ( 36% ubita na sztywno + cukier puder ). Lodówka . I po kilku godzinach...odlot moje panie..

22:41
                  • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.07.18, 23:05
                    Łatwo przyszło, łatwo poszło, jak to mówią.
                    wink

Ten deser z kaszy manny też by mi się spodobał...

23:06
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 09:22
                      Dawno nie jadłam nic tak pysznego !

09:22
              • nisar Mid! 04.07.18, 21:22
                Odbierz pocztę gazetową, plis...
            • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 07:19
              A ja nie mam urlopu, buuu.... (już miałam, ale ci, tamten już się nie liczy). Na dodatek szlifujemy Bardzo Ważną Prezentację na spotkanie z zarządem klienta i całym stadem Ważnych Osób, więc nie wiem, na jakim świecie żyję. Chyba wezmę przykład z koleżanki i se chociaż na tę okoliczność sprawię nowy ciuch albo obuw big_grin

07:19
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 09:24
                Nie wiem jak Tobie, ale ja w wakacje nie muszę mieć urlopu bo potrzebuję ( teraz był wyjątek bo po chorobie naprawdę chciałam trochę luzu ). Ale zazwyczaj w wakacje w pracy jest fajnie- mniejsze spięcie pośladków, mniej ludzi, jakiś taki luz ogólny, rano widno, ciepełko no inaczej się znosi niż zimą .
                Obuw konieczny !

09:24
    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 11:45
      Miałam nalot bratanków (całe 5 dni). Nie wiem po kim te diablęta mają geny i charakterki, ale mam ochotę upić się ze szczęścia, że już pojechali, chociaż nie minęło południe. Obiecałam im tą wizytę jeszcze zanim wiedziałam, że w pracy będzie młyn, nie miałam jak odwołać - młyn w pracy był jak balsam na moją zbolałą cierpliwość wink. Trochę zgrzyta mi fakt, że średnie podobno jest kropka w kropkę podobne do mnie w tym wieku (niemożliwe, ja na pewno nie byłam taka!).

11.49
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 13:53
        Rozglądając się po rodzinie i znajomych, wszystkie dzieci mają (często niestety wink charakter po swoich ciociach i wujkach, zatem, mhm....

13:53
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 20:41
      Czy ja zawszę muszę trafiać na szefów idiotów?
      8 miesięcy pracy, ostatnio seria rozmów o moim zakresie obowiązków, wszystko niby ustalone. Dziś volta w lewo, mam się zajmować księgowością. Omdlalam. Idę do wodza i pytam czy mogę robić coś innego. Nie, tak ma być to postanowione. Utwierdzam się że serio uważa kogoś po zarządzaniu jakością najlepszą kandydatką do raportów fiskalnych. W odpowiedzi słyszę- myślałem, że pani jest księgową.

Jakim trzeba być kolkiem, żeby po tygodniach przekonywania przez kilka osób że to durny pomysł, nie dać im dojść do słowa i nie zapytać dlaczego tak uważają?

20: 41
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 20:46
        Ps. I jakim trzeba być ignorantem, żeby mając pod sobą na codzień 10 osób nie wiedzieć kto jest kim i w czym jest dobry a czego nie potrafi?

Retorycznie pytam.
        Chyba się dziś napiję.

Ostatecznie wymyślił że rzeźba zatrudnić księgową, która zajmie się wszystkimi sprawami jedej że spółek, włącznie z windykacja i umawialiśmy żony szefa do kosmetyczki.
        Powodzenia.
        Cheers!

20: 46
        • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.07.18, 22:26
          Jeśli to ma być księgowa to chyba nie żeby umawiać do kosmetyczki, tylko do księgarni.

Na zdrowie!

22:26
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 18:40
          Szef z gatunku tych, o których mówi się, że "z zawodu jest prezesem" (nic nie umie, niczego nie ogarnia, od wszystkiego ma ludzi, ale czasami musi zaznaczyć teren).

Jeśli masz ludzi, którzy za tobą dobrze agitują, to go spacyfikują, jak minie ten moment.

18.46
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 18:47
            Jak to jest, że na najwyższych stołkach zazwyczaj siedzą głąby ?

18:47
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:03
            Może z zawodu jest prezesem, ale mentalnie to on jest cieć. Dziś przyszedł do biura w szortach i laczkach. "Laczek" jego ksywą już na wieki.

• wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:59
              o maj got!
              21:59
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 09:08
        Miszcz. Myslalem, ze pani jest ksiegowa. Rece opadaja.
        Oddychaj mid.weeku.

Ej, wiecie co? O 2 km od mojego mieszka nia zaraz zacznie sie jedna z najwiekszych fiest na swiecie, a ja siedze na peronie w Asturii i czekam na pociag do Gijón. Mam dysonans. Wlasnie widzialam migawki w TV.
        Chociaz to i tak jestem daleko. Dwa lata temu rozpoczecie "spedzilam" poza miastem na rowerze.
        Chmury i mzawka, brzydkie foty wyjda, ale wielka wode zobaczyc musze.
        9:08
        • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 11:46
          Ludzie zjezdzaja z calego swiata, a Ty wybralas deszczowe wybrzeze... Ale chociaz zjesz dobra fabade na obiad.
          Mam fajne wspomnienia z Gijón.

11:47
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 13:33
            Mnie tez sie bardzo Gijon podoba.
            Ty, ale wiesz jak sie wycwanili? Objechalam pol miasta, nigdzie w menu del día nie ma fabady. Jest w karcie jako osobne danie.
            Za 16 Euro.
            Podczas gdy menu del día gdzies w okolicach 10.
            Pogrzalo ich. No nic, widzialam w naszej wiosce, to sobie zjem pojutrze smile
            13:34
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 14:06
              Możecie mnie nazwać księżniczką lacjuzin ( z francuska bo brzmi jakoś szlachetniej) ale zrobiłam cos mega. Wszystko z resztek , bez pomysłu.
              Smażony boczek ( 250g ), do tego kalafior ( z 250 g) surowy do tego gotowany bób ( z 1 szkl ) podsmażone, dolana woda, podduszone. Do tego sosik ( mąka,masło,woda, sos sojowy ) natka pietruszki na koniec i kopytka !

No jestę mistrzę normalnie

Przeczytałam co to ta fabada. Smakowałoby mi !

14:05

• qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 15:49
                A kopytka to się same robią?!

15:50
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 18:38
                  Kupiłam w Biedronce kopytka wink
                  A cała reszta- max 15 minut

18:38
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 18:36
                O rany, a ja się właśnie zastanawiam co jest mniej energochłonne - zrobienie kanapki, czy zadzwonienie do knajpy z dowozem wink.

Padłam prosto na mą książęcą twarz w tym tygodniu. Na szczęście już weekend, żadnych gości, księżniczka i książę na wyjazdach. Miałam w planach zaszyć się na weekend na wsi, ale nie mam siły przejechać tych 60 km, może rano się zmobilizuję.

18.42

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 20:56
                  I na o się zdecydowałaś?
                  Ja się zastanawiam czy mam siłę wyjść do żabki, czy może jednak obędę się bez tego wszystkiego co mogłabym w niej kupić...

20:56
                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:02
                    Na kromkę chleba zagryzioną kabanosem, nawet kanapki nie udało mi się sklecić.

21.08

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:07
                      Mój ulubiony zestaw! Serio, kocham kabanosy z pajdą ciemnego chleba.
                      Mnie kusi jakiś płyn dla dorosłych. Miałam tyle atrakcji w tym tygodniu, że dopadła mnie bezsenność. Niby padam na paszczę ale w środku mam tajfun. Chciałam się leciutko znieczulić żeby zasnąć.

Na kolację jadłam lody z Nisar wink

• gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:22
                        Lody z Nisar brzmią!
                        I to jak 😉!
                        Widzę, że kulinarnie dziś podnoszę Wam poprzeczkę, bo wykonałam obiad - pyzy z mięsem z biedronki, jedyne niedomowe jakie jadam. Ale zrobiłam do nich ciapkę do posypania -zielone czesci pora, w paski, papryka ta biała w kosteczkę i pomidory suszone. Na oleju podduszone. Niezdrowe, ale pyszne i wyglądało jak domowe od podstaw 😉.
                        Podobno jest piątek i to jest ta dobra wiadomość.
                        21.22
                        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:50
                          Czekaj, czekaj... zrobię kiedyś przepiórki i też się będę chwaliła na forum tongue_out
                          BTW moje dziecko twierdzi, że pierogi ruskie są najlepsze z biedronki (zawsze mam stresa że powie to przy mojej mamie)

21:50
                      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:23
                        Ejjjjj... lody z Nisar się nie liczą jako odstresowywacz! (chociaż zazdroszczę Wam, że tak umiecie).

W kwestii płynów dla dorosłych - obstaję przy zimnym białym winie i/lub schłodzonym pszenicznym, ale nie upieram się.

21.29

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 21:45
                          W swej bezdennej głupocie wybrałam na miejsce spotkania co? Pręgierz. Jak dotarło do mnie, że dziewczyny na oczy nie widziałam i nie poznam, a tam może takich stać ze 20 sztuk to cały dzień miałam wizje, jak sterczymy obok siebie i tak czekamy w nieskończoność. Nie mam zbyt bogatego doświadczenia w randkach z laskami z netu smile

Wysłałabym dziecko po kabanosy ale wina tomi nie przyniesie sad
                          Wczoraj po północy miałam już dość wiercenia się zboku na bok, wziełam psa i poszłam się zmęczyć spacerem. Noc była więc się nie ubierałam.Paradowałam sobie w piżamowych szortach bez gaci, koszulince na ramiączkach i papcioszkach z futerkiem. Wabik na zboków. A pies, zamiast jak przystało na dżentelmena zapewniać mi bezpieczeństwo swoim towarzystwem, czmychnął w dal za jeżem lub inną zwierzyną i tylem go widziała. 20 minut przedzierałam się w moim buduarowym outficie przez krzaczory i nawoływałam łajzę.
                          Ale zasnęłam od razu jak wróciliśmy.
                          21:45
                          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 22:02
                            Spotkanie pod Pręgierzem. No skojarzyło mi się inaczej suspicious

Fajnie , że się udało. I jeszcze smacznie było !!

A Nisar jest księżniczką ? Bo ja tu od dwóch stron dopiero

22:02
                          • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 22:03
                            Ja bardzo przepraszam, ale przecież pręgierz po to jest, żeby się pod nim umawiać.
                            Zresztą niepotrzebnie się stresowałaś, wystarczyło żebyście miały we włosach choć po diademiku.
                            Co do przepiórek, znam tylko przepierkę. I nawet praktykuję.
                            Dania wykwintne się mnie nie imają, albo ja się nie imam. Za to teraz moja nienormalna rodzina namawia mnie na zrobienie budyniu (szukają jelenia-wykonawcy). Mam być najzwyklejszy i posypany zdobycznymi, od babci malinami.
                            I co robi biedna jelenica? Idzie zrobić budyń.

o 22.03
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 20:59
                Jak chcesz to się z tobą ożenię, wyjdę za ciebie lub adoptuję. Co wolisz. Tylko mi gotuj...

20:59
            • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.07.18, 15:48
              Hehe, fabada teraz będzie jak paella, awans.
              U mnie klasyczne lentejas.

15:48
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 01:23
      Kurka wodna... położyłam się po południu, dospałam do późnego wieczora i teraz jestem rześka jak skowronek uncertain aż by się chciało wziąć do jakiejś roboty. A jak kilka dni temu obudziłam się o siódmej, jak Pan Bóg przykazał, to nie wiedziałam, co ze sobą zrobić, więc poszłam spać dalej...

01:23
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 09:41
        Marusiu, czyli sowa prawdziwa jesteś.
        Ja z kolei z dnia na dzień kładę się później i później wstaję. Głupi człowiek ze mnie-bo gdzieś tam się myśl kołacze, że po urlopie będzie mi ciężko znowu rano wstawać. No i co - prawda ? Carpe diem!?

Udanego dnia Księżniczki
        Imieniny obchodzi :
        Antonin, Apoloniusz, Benedykt, Edelburga, German, Gościwit, Hezychiusz, Ilidia, Ilidiusz, Józef, Lucjan, Metoda, Metody, Papiasz, Peregryn, Pompejusz, Saturnin, Sędzisław, Sędzisława, Wilibald
        Cytat dnia

"„Jedyną rzeczą, której powinniśmy się obawiać jest strach”
        Franklin D. Roosevelt"
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 10:31
          Biere Wilibalda. Na rycerza oczywiscie.
          10:32
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 13:52
            Poddalam sie.
            Pożądam fabady tu i teraz.
            Wjechalam na Naranco, zasluzylam.
            13:52
            • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 17:19
              Widziałam cuda natury. Alpejskie wodospady, boski las, ludzi prawie zero. German chyba stal na poczatku szlaku i nie wpuszczal wink Hezychiusz zadbal o dobra pogode.
              Jestem tak potwornie zmczona wedrowka, ze nawet nie wiem na co mam ochote (poza sofką i ksiazka...)
              Juz tam Gosciwit cos upichci...

17:20
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 20:04
              Wygooglałam Naranco. Zasłużyłaś na całe wiadro fabady!
              Ja dziś trochę odgapiłam od Wapahy - podsmażyłam cebulkę, resztki wędlin, bób, kalafior, dorzuciłam dużo zieleniny i kilka ziemniaczków, pokropiłam sosem sojowym, posypałam ziołami i pożarłam.
              Ja dziś byłam na maleńkij wyspece do której trzeba było się dostać skikając przez rów, w który oczywiście wpadłam. Rów był pełen pomarańczowego błota, musiałam myć buty w Odrze. Ale wkoło była taka cisza i spokój, że warto po szyje utaplać się błotem. Od czasu do czasu przepływały motorówki i robiły fale - czułam się jak na Mazurach.
              Odpaliłam ksiązkę, poczytałam, pies wytarzał się w zdechłej rybie - dzień możemy zaliczyć do bardzo udanych.
              Mam ochotę na hot doga.
              Myślicie że jedzenie domowego fast fooda i czytanie o diecie antyoksydacyjnej zmniejsza zły wpływ parówki na organizm?

20:04
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.07.18, 20:51
                Domowy hotdog jest jak sałatka ze szpinaku w WARSie wink

Ja tez zgapilam i podsmazylam gotowe pierogi. Doskonale wspolgraly z bawarskim piwkiem.

20:51
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.07.18, 12:27
                  Dzisiaj pakujemy się - i jutro wyjazd ! Kierunek Warszawa ( plan napięty na maksa ), potem Bieszczady ( a jak zbiesi się pogoda to w poszukiwaniu słońca bo pod namioty się szykujemy ).
                  Obiad standardowy raczej : ziemniaki, filet z kurczaka ( koniecznie z panierką ) mizeria

12:27
                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.07.18, 14:14
                    Też pysznie.
                    U mnie placuszki z jabłkami.

Nie robię NIC, odsypiam poprzedni tydzień. Łażenie do pracy z zapchanymi zatokami nie jest fajne sad

Moje dziecko jest na ogródkowej imprezie u znajomych, mam nadzieję że niczego nie zepsuje. Nie mam niani, na która mogłabym przerzucić koszty. W razie W młoda będzie musiała sprzedać nerkę.

14:13
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.07.18, 21:03
                      Współczuję zatok i mam nadzieję, że przeszczep jednak nie dojdzie do skutku.

Uff, już w domu z kotamy.
                      Jak ja nie cierpię podróżować dłużej niż 3 godziny.
                      Idę spać.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.07.18, 18:48
      Jadę do domu na dwa tygodnie. W trakcie jadę na larpa na drugi koniec Polski, więc plecak podróżny. Waży dwie tony. Zmachałam się jak głupia w drodze na peron. Myślę, czy to to takie ciężkie, czy to ja taka słaba i bez kondycji.
      Miałam uprać pościel, żeby schła do przyjazdu. Gdzie tam. Ale przynajmniej zlew i wannę zdążyłam wreszcie umyć. I dom odkurzyć.

18:48
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.07.18, 07:24
      Dzień dobry księżniczki!
      W końcu prawdziwe wakacje! Wyluzowane, bez długich podróży.
      Koty spragnione głaskania nie dały mi spać, a poza tym już mi się nie chciało.
      Cisza, spokój, świeże rześkie powietrze. Włączę se TV zobaczę hekatombę w centrum.
      Czeka mnie rozpakowanie, pranie, depilowanie nóg i zaplanowanie wypasionych obiadów, ale najpierw KAWA!!
      7:24
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.07.18, 09:20
        OMG jak ja ci zazdroszczę... Ledwie dziś wstałam, mam nastrój - nie podchodźcie do mnie i niczego nie chciejcie.
        W akwarium umarła jedna rybka i leży na dnie. Patrzę sobie na nią z zazdrością - ma święty spokój i niczego już nie musi.

9:20
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.07.18, 17:37
          A ja się przyłączam do zazdrości.

17.43
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 09.07.18, 23:30
            Pierwszy dzień i noc w Warszawie.
            jestem zauroczona tym miastem

23.30
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 07:57
              Mnie też Warszawa BARDZO odpowiada, choć nie lubię dużych miast. Ale ilekroć jestem u brata to jestem zachwycona. Chociaż brat mieszka pod Warszawą i to też stanowi bardzo duży plus. Minus jest taki, że jest tam niewiarygodnie płasko i w kwestii rowerowej, strzeliłabym sobie w głowę.
              A w ogóle, jak już przy miastach jesteśmy...
              Doszłam ostatnio do wniosku, że turystycznie miasta pociągają mnie coraz mniej. Nawet byłam rozczarowana moim brakiem zachwytu nad tym czy owym. Przyroda - tak. Wąwóz, góra... nawet mała orchidea! Ale miasto... zdziczałam.
              Jest 5 dzień San Fermin, białe ubrania wciąż leżą w szafie big_grin może w końcu napiszę do przyjaciółki, żeby się spotkać na kawę, bo jak nei to nie uświadczę.
              Kawa, o, to jest to.
              A co sie tyczy wąwozów... to pokażę po południu wink
              7:57
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 08:48
                O, czekamy na wąwozy smile.

8.54
                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 15:45
                  Będą jutro bo dziś nie wyrabiam z czasem.
                  Mało nie zostałam bez wody. Jakby Coelho, zamiast wypisywać jakieś pseudopsychologiczne pie...ty, napisał z raz "dolej wody do bidonu od razu jak zobaczysz, że jest w połowie pusty, bo potem Ci się zapomni" to by zrobił dużo więcej dobrego dla ludzkości.
                  15:45 mam ochotę na risotto z porem i grzybami smile
                  • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 15:57
                    Wybuchł mi krem z porów, gdyż miksowałam go w smoothie makerze, a niedostatecznie był wychłodzony. Droga na skróty okazała się objazdem big_grin

W piątek wyjeżdżamy, więc staram sę wyjeść zapasy. Zapraszam na całkiem niezłe placki ziemniaczane, starczy dla wszystkich smile

15:57
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 16:53
                      Czekaj, wybuch od tego, że był ciepły? Nie wiedziałam że tak się może stać.
                      16:52
                      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 17:26
                        Kiedyś zdarzyło mi się z gorącą zupą-kremem.
                        Wzrasta ciśnienie, bo podczas kręcenia ogrzewa się dodatkowo. Nie wytrzymuje i się rozszczelnia, wali jak z lufy na oślep, po całej kuchni...
                        Smoothie maker robi taki cudownie delikatny krem, jeśli wystudzę porządnie jest ok.
                        Muszę kupić porządny blender.

17:27
                    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 17:33
                      Co jakiś czas pluję sobie w brodę, że zamiast żony, sprawiłam sobie męża (niegotującego o zgrozo) wink.

Brałabym i krem z pora (o ile coś ocalało) i placki, ostatnio czuję straszną niemoc kulinarną.

17.38
                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 18:04
                        Mnie ratuje ostatnio catering w biurowcu. Codziennie odkrywam jakie proste i pyszne rzeczy można zrobić sobie na obiad czy II śniadanie. I co? I nic.
                        18: 04
                        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 20:40
                          Nie mam kateringu i mam alergię na życie, więc lepiej, że tego kateringu nie mam sad

20.46
                          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 20:52
                            Ty też? A ja myślałam, że od niedawna wszystko jak po aksamicie na klamkasowym dworze się układa.
                            20: 52
                            • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 21:12
                              Bo życie we dworze się układa (szczególnie od chwili, kiedy rodzina królewska wybyła big_grin), tylko ta pracowa pańszczyzna bruździ i rozbija rytm życiowy. I odreagowuję stresy ostatniego półrocza nocami (raczej nie śpię, niż śpię). I już nawet kupiłam magiczne tabletki przepisane przez lekarza, ale żeby ich użyć muszę mieć chwilę luzu w pracy. Muszę się doczołgać do urlopu i będzie dobrze smile.

21.18
                              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 11.07.18, 21:27
                                Dzięki wam (przez was?) zwlokłam się gastronomicznie - klopsiki mięsno-jaglane w sosie warzywnym właśnie trafiły do pojemnika pt. "lunch do pracy". Ale to też dzięki temu, że nareszcie udało mi się załapać na godziny pracy osiedlowego warzywniaka.

Chorwaci właśnie wyrównali wynik!

21.33
                                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 11.07.18, 21:34
                                  A ja dziś osiągnęłam wdudziemanie level master big_grin
                                  W drodze na basen (samochodem jechałam), w windzie, zdałam sobie sprawę, że założyłam sukienkę na lewą stronę. Po pół sekundzie zastanowienia uznałam, że mam to gdzieś, i tak za chwilę ją ściągnę big_grin
                                  21:34
                                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 19:57
                                    Kiedyś moja mama była weekendową królową lewej strony. Po pracy wskakiwała w dresik, wieczorem go zdejmowała wywalając na lewo, żeby w sobotę go tak załozyć i ganiac z psami po polach. Zobaczyć ją "na prawo" w dni wolne to było wydarzenie wink
                                    Ja chyba zaliczyłam punkt krytyczny od kiedy wychodzę z psem w piżamie ( i nie jest to 7 rano), boję się posuwać dalej wink

Kulinarnie jestem dziś perfekcyjna panią domu! Mam grillowane papryki, cukinię, baklażana i cebulę, w piekarniku robią się frytki z ziemniaków i batatów w róznych przyrawch a na jutrzejszy obiad do pracy ugotowałam gryczaną (będzie z tymi warzywami, pomidorami suszonymi i z fetą)

19:57
                                    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 20:12
                                      Miałam zapytać, dlaczego idziesz jutro do pracy i dopiero po napisaniu tego uświadomiłam sobie, że jutro jest dopiero piątek, a nie sobota, piątek mi się jakoś zniknął...

Kulinarnie - odpaliłam dzisiaj mikrofalówkę w pracy i zaplanowałam, że jutro (czyli w sobotę ;p) ugotuję ogórkową z ostatnich zeszłorocznych ogórków kiszonych. Nawet kupiłam warzywa na wywar, święcie przekonana, że rano nie będzie mi się chciało zwlekać do warzywniaka (a zupa musi codziennie być). Wychodzi na to, że jutro nic nie muszę w pracy, bo inaczej różne środki przekazu przypomniałyby mi o tym dzisiaj.

Zaczynam mieć demencję, albo przestaję ogarniać. Gdzie ten urlop?

20.18
                                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 20:21
                                        Mój tata - od stu lat na emeryturze - ma zwyczaj dziwienia się przy każdej rozmowie że idę do pracy. Zawsze pada "ojej a co dziś mamy? to nie sobota/niedziela?", "znowu do pracy? przecież już byłaś..."
                                        Jak ja mu zazdroszczę! Chcę być emerytką i nie ogarniać jaki mamy dzień tygodnia.

20:21
                                        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 21:05
                                          Moi ostatnio odliczają dni tygodnia wg wizyt u lekarzy wszelkiej maści, więc twojemu tacie też zazdroszczę smile (próbowałam ich zwabić do siebie na chociaż tydzień, ale nie ma opcji, bo mają to tamto, i siamto, wszystko medycznie, przeplatane zbiorami ogórków ;p).

21.11

• qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 18:18
                        Zawsze możesz jeszcze dokonać z(a)miany wink
                        Przeczytaj jednak najpierw wątek "kto nie znosi gotowania", żeby odhaczyć co poniektóre kandydatki.

18:19
                        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 20:38
                          W życiu nie wzięłabym nie-księżniczki...

Ja uwielbiam gotować, relaksuje mnie siedzenie w garach. Jestem mistrzynią kuchennej organizacji. Ale to działa, kiedy życie przebiega w określonym rytmie - jak mam kryzys w pracy, to brak mi czasu, możliwości organizacji i przyjemność idzie się... paść na łące. I zaopatrzeniowiec buja mi się po jeziorach, zamiast po marketach.

Wychodzi na to, że potrzebuję kogoś na umowę zlecenie wink

20.43
            • wkurzo-namama Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 10.07.18, 08:08
              Kocham Warszawę.
              • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 10:23
                Ja też, od urodzenia.

U mnie dzień świra hula. Cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo.

10:23
                • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 19:31
                  Ale też nikt nie mówi, że będzie trudno.

19.37
                  • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 20:21
                    No właśnie...
                    Pół urlopu spędziłam jeżdżąc po lekarzach. Dzisiaj młody wjechał autem w tył autobusu (na szczęście jest cały i zdrowy). Mam tygodniowe zaległości w spaniu i ze zmęczenia nie mogę usnąć. Naprawdę byłam na jakimś urlopie?

20:21
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 21:45
      Wdudziemania część dalsza. Muszę przyznać, że sama siebie nie poznaję.
      Zadzwonił do mnie dziś z banku pan z ofertą. Siedziałam akurat na klifie i jadłam kanapkę.
      Poprosiłam go, żeby zadzwonił za miesiąc bo - uwaga - jestem na wakacjach i jest mi tak dobrze, że nawet mi się nie chce przez telefon gadać big_grin
      Chciałabym zobaczyć jego minę, bo był wyjątkowo zaskoczony hehe.
      21:45. Padam, PADAM!!! Jezu, ale foty porobiłam.
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 22:12
        Mam to samo, cale popoludnie spedzilam na pilce noznej z malymi i padam. I tez foty fajne wyszly! I kanapki jedlismy! Z braku klifu usiedlismy na lawce.
        I pani z banku do mnie dzwonila, a ja do niej ze jutro na urlop na miesiac wyjezdzam!

Wykanczam parmezan, kawalkami, jak leci. Tylko wina szkoda juz otwierac.

22:12
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 12.07.18, 22:34
          Oo, to przybij pione i bawcie sie dobrze smile z winem u mnie dokladnie to samo.
          22:34
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 09:52
            Mój exio bawi się w winiarza, bąbluje mu kilka butli, liczę na poczęstunek wink

9:52
            • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 11:20
              Można codziennie z balona próbować wink

11:20
              • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 13:47
                Pade ,współczuję stresu.Teraz musisz wziąć urlop po urlopie.
                13.47
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 14:54
                Muszę przemyśleć czy nie powinnam się do nich wprowadzić.

14:53
                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 21:06
                  Jezu jakie mam zakwasy!
                  Ale patrzcie, warto było. Nie opisuję, bo szliśmy, szliśmy, szliśmy, w górę, w dół, potem jeszcze raz w górę, potem dalej w górę, jeszcze trochę w górę, ała moje mięśnie. Jakby wylazł błąd, to trzeba odświeżyć stronę.
                  photos.app....vkYNht31GATMdy6TA
                  Są w nogach mięśnie, które nie biorą udziału w pedałowaniu. Zdecydowanie.
                  21:05.
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 21:07
                    U mnie coś google szwankuje, bo insta też nie działa ani w kompie ani w telefonie.
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 21:24
                    Nie no, bez jaj, tak to nie może działać.
                    Teraz:
                    tinyurl.com/ycqdcxaa
                    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 21:43
                      nadal nie działa sad
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 21:59
                        Odświeżam kilka razy i rusza. To chyba niezależne od linka, tylko od googla.
                        Jak nie, to będziemy próbować inaczej, ale to jutro.
                        21:59
                        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 22:27
                          Próbowałam z innej wyszukiwarki (ta inaczej radzi sobie z ciasteczkami i innymi takimi) i nadal nie działa.

22.33 (ale ładnie)
                        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 13.07.18, 23:36
                          error.
                          wrzuć na fejsową navarrę.

23:36
                          • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 14.07.18, 07:43
                            A mnie się otworzyło. I aż mnie zatkało - uwielbiam takie tereny, bezludzkie.

Cauli, warto było te zakwasy, nie?

Miłego łykendu, Księżniczki.

7:43
                            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 14.07.18, 08:40
                              Warto było, warto. Mnie się dziś otwiera za pierwszym razem, spróbujcie dziś a jak nie to będę działać. Midweeku, nie mogę na Navarrę bo to Kraj Basków!
                              8:40
                              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 14.07.18, 10:56
                                Otwiera się i pięknie jest!
                                Zaczynam wakacje, na swoich śnieciach, churros na śniadanie. Obowiązkowo z czekoladą. I wskakuję do basenu.
                                Miłego, księżniczki!

10:56
                              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 14.07.18, 11:35
                                Działa!
                                Jest pięknie i owieczki widzę wink
                                Mogłabym być Baskinką.

11:34
                    • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 14.07.18, 11:59
                      Ooo, dziś mi się otwarło! Pięknie tam smile

A ja pomalowałam sypialnię i zabrałam się za malowanie ościeżnic. Lubię coś dłubać w lecie w mieszkaniu.

11;59
                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 09:18
                        Piękny był ten granat, ale biel bardzo dobrze zrobiła.
                        Co dalej?
                        Ja bym tam nawrzucała duuuużo materiałów, poduch i roślin. Tak mi jakoś to się komponuje w duszy z biblioteczką - czytanie = zaciszny i mięciutki kącik. No ale to ja wink

9:18
                        • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 09:39
                          Jutro przychodzi majster z wiertarką. Zawiśnie wszystko, co ma wisieć i zrobi się kolorowo wink
                          Etap poduch już miałam; co do roślin, na biblioteczce stoi skrzydłokwiat - jak najdalej od kocich zębów. Rudy drań gryzie wszystko oprócz kaktusów i sukulentów uncertain

9;39
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 00:25
      Dziś jadę na kilka dni pod namiot. Nie lubię spać pod namiotem. Nie mam w sobie duszy harcerza. Ale samo wydarzenie lubię, więc jadę big_grin

00:24
      • ironia-losu11 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 07:16
        Ahoj przygodo! smile Też bym sobie pojechała dla odświeżenia namiotowych wspomnień, tak na troszkę... A na razie otworzyłam okno na maxa i wywąchuję cały ten deszcz i wilgoć, i powietrze takie fajne, cudnie pachnie! Uwielbiam zapach deszczu.
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 09:19
        Jak sobie przygruchasz księcia z duszą harcerza to ci umili namiotowe noce tongue_out

9:19
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 18:28
      Zrobiłyśmy sobie dziś małą wycieczkę rowerową, niewielką bo jakieś marne 30 km, ale jakieś licho mnie podkusiło aby rano założyć gacie z koronką... Niewymowne miejsce mnie pali sad

Dlaczego już jest niedziela?
      (Brawo Chorwacja!!!!! Dajecie dalej!)
      Dlaczego ludzie nie mają wolnego lipca i sierpnia? W czym jestem gorsza od nauczyciela? sad

18:28
    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 19:50
      Całą sobą kibicowałam Chorwatom... i chociaż przegrali i tak to był ładny finał - piękna druga połowa, piękne reakcje po meczu, przecudna jest chorwacka pani prezydent.

Harowałam w sobotę, więc jutro mam prawie wolne. Coraz gorzej mi idzie to czołganie się do urlopu, chcę już i natychmiast, a muszę przeżyć jeszcze ten tydzień.

Ps. Kalafiorku zazdraszczam ptaszków!
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 19:52
        No i zapomniałam o godzinie...

Była 19.50 wg emamy, wg mojego komputera pewnie 19.54 wink
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 15.07.18, 20:23
        Ptaszynki są boskie, niech już się wyklują.
        Tak se dałam w palnik rano na rowerze, że przez cały dzień zrobiłam tylko pranie i jedzenie. Idę do łóżka z książką.
        20:22
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 16.07.18, 08:40
          Ale dziś chłodno! Czekam jeszcze na deszcz, który pozbawi mnie całkowicie wyrzutów sumienia w stylu "mam wakacje a siedzę w domu". Bo ja dziś po prostu mam ochotę posiedzieć w domu big_grin
          8:40, kawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka