Dodaj do ulubionych

piłkarze mogli zbojkotować

13.06.18, 16:08

mundial w Rosji. W tym kraju brutalnie łamane sa prawa człowieka. Taka mnie naszła refleksja że teraz ochoczo usiądziemy przed naszymi telewizorami i będziemy sie ekscytować, Rosja jako organizator będzie na świeczniku a tam ludzie w więzieniach siedzą, tylko dlatego, że nie zgadzali sie z Putinem.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 18:01
      Jasne hehe
      • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:38
        jola-kotka napisała:

> Jasne hehe

ciekawy punkt widzenia tongue_out
        • simply_z Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:43
          Sportowcy nie po to przygotowują się kilka lat, ciężko trenując, żeby bojkotować mistrzostwa. Ty będąc szarakiem możesz sobie jedynie teoretyzować...
          • jola-kotka Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:48
            Dokladnie ,ich prywatne poglady to oni moga sobie...
            • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:55
              jola-kotka napisała:

> Dokladnie ,ich prywatne poglady to oni moga sobie...

mogą tyle że nie chcą!
              • jola-kotka Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:52
                Nie moga bo byliby skonczeni
                • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:21
                  jola-kotka napisała:

> Nie moga bo byliby skonczeni

kto to wie, czy nie byliby na świeczniku
          • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:52
            simply_z napisała:

> Ty będąc szarakiem możesz sobie jedynie teoretyzować...

ja będąc szarakiem mogłabym sie jeszcze połaszczyc na kasę ale im chyba kasy nie brak. Jeszcze niedawno kilka państw /na czele z Wlk.Brytanią/ szykowało sie na bojkot... i co? ....i nic
    • nickbezznaczenia Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:41
      Sport jest taki apolityczny. wink
    • araceli Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 21:42
      No proszę cię, wylansują się z jakimiś rosyjskimi dzieciaczkami i będzie git!
    • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:11
      Reprezentacja Wloch zbojkotowala big_grin A serio: fajnie i latwo sie komus mowi, ze powinien poswiecic kariere dla idei. Tak- dla wielu mlodych, debiutujacych na imprezie tej rangi pilkarzy, tym wlasnie bylby bojkot MS. Ja jestem za tym, zeby kazdy pilnowal swoich etycznych wyborow- zawodowych, konsumenckich itd. Wtedy jakos trudniej sie robi tongue_out
      • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:20
        fornita111 napisała:

> Reprezentacja Wloch zbojkotowala big_grin A serio: fajnie i latwo sie komus mowi, ze
        > powinien poswiecic kariere dla idei. Tak- dla wielu mlodych, debiutujacych na i
        > mprezie tej rangi pilkarzy, tym wlasnie bylby bojkot MS.

Skoro debiutują na imprezie tej rangi, to już są nieźli i złamanie kariery im nie grozi.
        • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:26
          Sorry, nie wiesz o czym mowisz smile
          • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:32
            fornita111 napisała:

> Sorry, nie wiesz o czym mowisz smile

To weź mi przybliż, bo na co dzień bardzo się staram nie wiedzieć za dużo o piłce.

Zakładam, że osobnik biorący udział w konkurencji na poziomie ŚWIATOWYM, czy to jest piłkarz, czy śpiewak operowy, już jest dosyć dobry w tym, co robi.
            • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:36
              Wez sobie naszego Bartosza Kownackiego- 21 lat, gra we wloskim zespole, ktory jest obecnie 10 w lidze. Nie jest to zawrotna kariera, umowmy sie. Jak dobrze zagra, ma szanse sie wybic wyzej. Tak sie sklada, ze wiele pilkarskich gwiazd "urodzilo sie" podczas MS czy Euro i dla pilkarzy to jest duza szansa. Co tam duza, ogromna. Wyjasnilam?
              • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:41
                Aaaaaa! On jest Dawid! Nie Bartosz! Z Kapustka mi sie chyba zmiksowal wink
                • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:45
                  fornita111 napisała:

> Aaaaaa! On jest Dawid! Nie Bartosz! Z Kapustka mi sie chyba zmiksowal wink

Jak dla mnie może być nawet Temistokles. tongue_out
              • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:42
                fornita111 napisała:

> Wez sobie naszego Bartosza Kownackiego

Mówiłam już, że nie interesuję się piłką. Pierwsze słyszę nazwisko Bartosz Kownacki.

Dziękuję za wyjaśnienie, poproszę jeszcze raz i w formie zrozumiałej dla osób, dla których piłka mogłaby nie istnieć (piłka to pół biedy, ale ta ponadnarodowa histeria wokół piłki i łączenie jej z patriotyzmem...)
                • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:46
                  No nie, wyjasnilam tak, ze kazdy zrozumie, czy sie pilka interesuje, czy nie. Ale widze, ze stracilam czas tongue_out
                  • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:49
                    fornita111 napisała:

> No nie, wyjasnilam tak, ze kazdy zrozumie, czy sie pilka interesuje, czy nie.

Nie.

A
                    > le widze, ze stracilam czas tongue_out

Popatrz na Manię Czytania, ona wyjaśniła prosto i bez przywoływania nazwisk i numerów lig.
                    • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:49
                      zapomniałam o "tongue_out"

bien sur
                    • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:51
                      Ja tez wyjasnilam prosto, tyle, ze z nazwiskami i ligami. Jak nie zrozumialas, to tylko swiadczy o twojej bystrosci a nie o nieznajomosci tematu...
                      • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:56
                        fornita111 napisała:

> Ja tez wyjasnilam prosto, tyle, ze z nazwiskami i ligami.

Aleś się uparła.

Gra facet w X lidze i czemu nagle ma być lepszy dlatego, że wziął udział w MŚ?

I dlaczego facet z X ligi ma brać udział w MŚ?
                        • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:00
                          Dzizas. Czego nie rozumiesz w zdaniu: "nie jest to zawrotna kariera, jak zagra dobrze ma szanse wybic sie wyzej"? Czy ja nie po polsku pisze?
                          • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:02
                            fornita111 napisała:

> Dzizas. Czego nie rozumiesz w zdaniu: "nie jest to zawrotna kariera, jak zagra
                            > dobrze ma szanse wybic sie wyzej"? Czy ja nie po polsku pisze?

A ja w jakim języku zadałam oba pytania?

Zwracam się z prośbą o pisanie "Jezu".
                            • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:02
                              taki-sobie-nick napisała:

> fornita111 napisała:
                              >
                              > > Dzizas. Czego nie rozumiesz w zdaniu: "nie jest to zawrotna kariera, jak
                              > zagra
                              > > dobrze ma szanse wybic sie wyzej"? Czy ja nie po polsku pisze?
                              >
                              > A ja w jakim języku zadałam oba pytania?
                              >
                              > Zwracam się z prośbą o pisanie "Jezu".

zamiast formy, której użyłaś, rzecz jasna
                              • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:12
                                Dzizas i co jeszcze?
                                • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:15
                                  fornita111 napisała:

> Dzizas i co jeszcze?

Zwróciłam się z prośbą. Ty natomiast celowo się wyzłośliwiasz.
                                  • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:17
                                    Moge pisac Dzizus, jak w "Dniu swira" - tyle moge dla ciebie zrobic big_grin
                                    • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:20
                                      fornita111 napisała:

> Moge pisac Dzizus

a gdybyś pisała tak, jak proszę?
                                      • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:22
                                        Dzizasssss a co ja jestem, jakas zlota rybka? Idz i nie pros wiecej, krzyzak na droge.
                        • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:27
                          taki-sobie-nick napisała:

> Gra facet w X lidze i czemu nagle ma być lepszy dlatego, że wziął udział w MŚ?
                          zwłaszcza że sporo ryzykuje bo np. przerżnie wink
                          • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:10
                            mama303 napisała:

> taki-sobie-nick napisała:
                            >
                            > > Gra facet w X lidze i czemu nagle ma być lepszy dlatego, że wziął udział w MŚ?
                            > zwłaszcza że sporo ryzykuje bo np. przerżnie wink

wytłumaczyłabym, dlaczego to, że czyjaś drużyna przegrała nie ma znaczenia dla kariery danego piłkarza, ale chyba mi się nie chce big_grin
                            • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:18
                              maniaczytania napisała:

> wytłumaczyłabym, dlaczego to, że czyjaś drużyna przegrała nie ma znaczenia dla
                              > kariery danego piłkarza, ale chyba mi się nie chce big_grin

to dobrze bo ja akurat nie pisałam o porażce całej drużyny
                              • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:22
                                Mlody debiutant, grajacy w takim sobie klubie, jak przerznie na MS, to nic nie traci. To tak nie dziala. Moze duzo zyskac, stracic- nie za bardzo.
                              • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:27
                                a jak inaczej może 'przerżnąć' piłkarz?
                                • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:30
                                  Moze strzelic samoboja. Albo nie trafic karnego. Albo duzo innych...
                                  • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:37
                                    to chyba tylko ten samobój mógłby być w jakiś sposób dyskwalifikujący, a i to niekoniecznie
                                    • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:05
                                      maniaczytania napisała:

> to chyba tylko ten samobój mógłby być w jakiś sposób dyskwalifikujący, a i to n
                                      > iekoniecznie
                                      a taki np Lewy jak nie zabłyśnie? nie strzeli ciekawej bramki?
                                      • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:13
                                        w piłkę grają nie tylko napastnicy. Myślisz, że innych piłkarzy ocenia się po ilości strzelonych goli?
                                      • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:17
                                        Ja sie dobrze nie znam na pilce, ale zdaje sie, ze zeby zaszkodzic karierze pilkarza formatu Lewandowskiego, to trzeba wiecej, niz nawet bardzo kiepskie wystepy na jednym Mundialu czy Euro.
                                        • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:26
                                          hehe, Messi nie strzelił karnego w finale Copa America wink
                                • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:03
                                  maniaczytania napisała:

> a jak inaczej może 'przerżnąć' piłkarz?
                                  walnąc samobója, przepuscic pewną bramkę. Jest parę mozliwości.
                • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:47
                  żeby zrobić karierę najlepiej iść do klubu zagranicznego. A żeby to zrobić, najlepiej błysnąć na dużej międzynarodowej imprezie. Zrozumiale?
                  • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:53
                    maniaczytania napisała:

> żeby zrobić karierę najlepiej iść do klubu zagranicznego. A żeby to zrobić, naj
                    > lepiej błysnąć na dużej międzynarodowej imprezie. Zrozumiale?
                    >
                    I w dodatku jakże zwięzłe.
                  • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:57
                    *do dobrego zagranicznego klubu smile Bo lepiej juz grac w polskiej Legii, niz w jakims trzecioligowym zespole wloskim wink
                    • maniaczytania Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:58
                      też prawda smile
                    • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 23:00
                      fornita111 napisała:

> *do dobrego zagranicznego klubu smile Bo lepiej juz grac w polskiej Legii, niz w j
                      > akims trzecioligowym zespole wloskim wink

No i to wymaga jednak znajomości piłkarstwa, bo być może lepiej grać w czwartej lidze kraju A niż w drugiej kraju B i tak dalej.

• mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:23
        fornita111 napisała:

> Ja jestem za tym, zeby
        > kazdy pilnowal swoich etycznych wyborow- zawodowych, konsumenckich itd. Wtedy
        > jakos trudniej sie robi tongue_out

a ja mysle, że nie każdy ma takie przebicie jak światowej sławy piłkarze.
        • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:31
          Nieprawda. To decyzje szarakow ostatecznie decyduja a nie gesty gwiazd. Ludzie musza przestac MASOWO kupowac mieso/ogladac mundial/chodzic do kosciola- itp., itd., zeby cos sie NAPRAWDE zmienilo. Od pokazania fucka Putinowi przez piosenkarza na otwarciu MS nie zmieni sie nic. Chociaz to ladny gest wink
          • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:39
            fornita111 napisała:

> Nieprawda. To decyzje szarakow ostatecznie decyduja a nie gesty gwiazd. Ludzie
            > musza przestac MASOWO kupowac mieso/ogladac mundial/chodzic do kosciola- itp.,
            > itd., zeby cos sie NAPRAWDE zmienilo.

to akurat nierealne sad piłkarze nawet nie widza jak bardzo mogliby wpłynąć świat i nie chodzi tylko o Rosję. Taki Lewandowski np. to dla wielu Polaków bóg smile
            • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:41
              Taaaak, fajnie sobie powiedziec, ze to co zalezy od kazdego z nas jest nierealne. To wtedy nic nie trzeba robic. Za to taki Lewandowski, pani, ile on moze! Putina obalic normalnie!
              • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:51
                fornita111 napisała:

> Taaaak, fajnie sobie powiedziec, ze to co zalezy od kazdego z nas jest nierealne

wcale nie fajnie....
                • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:59
                  To Ci mowie: zalezy smile Uwierz i od razu bedzie sie lepiej zylo wink
                  • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:08
                    fornita111 napisała:

> Uwierz i od razu bedzie sie lepiej zylo wink

taka łatwowierna to ja nie jestem tongue_out
                    • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:16
                      No nie, dzieki temu, ze niektorzy nie jedza miesa, faktycznie zabija sie mniej zwierzat. Teraz, juz, to sie dzieje. Cos tam od nas zalezy, warto w to wierzyc i codziennie starac sie podejmowac etyczne decyzje tongue_out
                      • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:21
                        fornita111 napisała:

> No nie, dzieki temu, ze niektorzy nie jedza miesa, faktycznie zabija sie mniej
                        > zwierzat.

producja mięsa maleje?
                        • fornita111 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:24
                          Taaaaaak! Przynajmniej tak czytalam wink
                          • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:01
                            fornita111 napisała:

> Taaaaaak! Przynajmniej tak czytalam wink

a ja wręcz przeciwnie ale paradoksalnie może to doprowadzic do poszukiwania nowych metod tworzenia tkanki mięsnej.
    • morekac Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:17
      spoko, zbijkotują i odpadną po rozgrywkach grupowych
    • qs.ibidem Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:18
      FIFA powinna była nie brać pod uwagę ich kandydatury.
      Ale kto tam pamięta, gdzie były olimpiady w 1936... zimowa i letnia... Igrzyska przyjaźni...
      • taki-sobie-nick Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:23
        qs.ibidem napisała:

> FIFA powinna była nie brać pod uwagę ich kandydatury.
        > Ale kto tam pamięta, gdzie były olimpiady w 1936

No wiesz, pamiętać raczej nie mogę, ale sprawdziłam. W Berlinie.

Co do "igrzysk przyjaźni", wychodzą mi jakieś idiotyczne filmiki, nazwa sugeruje Moskwę.
        • qs.ibidem Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:50
          Polecam hasło igrzyska olimpijskie w wikipedii.
          Nad niepamięcią wydarzeń z roku 36 spuszczam dyplomatycznie kurtynę.
          • taki-sobie-nick Bierzesz mnie za moją prababkę? 13.06.18, 22:59
            Bo to ona mogłaby pamiętać wydarzenia w 1936, jako urodzona w 1900.

Ja urodziłam się 74 lata później.

Napisałam wyraźnie, że sprawdziłam, więc proszę mi to poczytać za plus, a nie wybrzydzać.
    • handzia.kaziukowa Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:23
      Pecunia non olet. Te mistrzostwa w ogóle nie powinny odbyć się w tym kraju.
    • lellapolella Re: piłkarze mogli zbojkotować 13.06.18, 22:31
      Popełniasz kardynalny i częsty błąd domagając się uznania swoich poglądów w cudzych decyzjach. Każdy niech odpowiada za siebie, a nie dyktuje innym, co powinni robić. Ja bojkotuję i nie oglądam.
      • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 20:36
        lellapolella napisała:

> Popełniasz kardynalny i częsty błąd domagając się uznania swoich poglądów w cud
        > zych decyzjach.
        ja sie niczego nie domagam, komentuje tylko....
        • lellapolella Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:50
          Komentujesz ale jednak z nastawieniem na to, że priorytety piłkarzy, ba, nawet ich poglądy i wnioski są podobne do twoich. A tymczasem może im to latać, mogą nic o tym nie wiedzieć (bo im lata), może im się nawet podobać, że Putin to twardziel i się nie obcyndala...
          • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:59
            lellapolella napisała:

> Komentujesz ale jednak z nastawieniem na to, że priorytety piłkarzy, ba, nawet
            > ich poglądy i wnioski są podobne do twoich. A tymczasem może im to latać, mogą
            > nic o tym nie wiedzieć (bo im lata), może im się nawet podobać, że Putin to twa
            > rdziel i się nie obcyndala...
            może to i sie komus podobać i to bym nawet bardziej zrozumiała i uszanowała....
    • scarlett74 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:00
      Taką teorię może wysnuć tylko nic nie znaczący szarak...
      • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:10
        scarlett74 napisała:

> Taką teorię może wysnuć tylko nic nie znaczący szarak...

to forum jest pełne szaraków. A Ty kto? Gwiazda światowej sławy?
        • scarlett74 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:14
          Takie hasła jak twoje może głosić tylko osoba totalnie oderwana od rzeczywistości, mająca zerowe pojęcie o życiu...
          • mama303 Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 21:56
            scarlett74 napisała:

> Takie hasła jak twoje może głosić tylko osoba totalnie oderwana od rzeczywistoś
            > ci, mająca zerowe pojęcie o życiu...
            to już nie szarak?
            krytyka osoby która prezentuje jakis pogląd niczego nie wnosi
            • alaveda Re: piłkarze mogli zbojkotować 14.06.18, 22:44
              Za 8 lat Mundial w USA. Bojkotujemy, pani politpoprawna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka