Dodaj do ulubionych

Mikolaj 04/12 ustalenia

15.11.04, 22:21
Wiekszosc zgadza sie na sobote po poludniu 04/12
Prosze wpisywac co mozecie przyniesc smile
No i jeszcze nie ustalilysmy paczek.
Moze kazda mama zrobi jakas mala dla swoich dzieci - ot maskotke i
nieczekoladowe slodycze (bo inaczej wszyscy beda umazani), podpisze dla kogo
("Od Sw.Mikolaja dla - i tu prosze dopisac imie i nazwisko), mozna zrobic
jeszcze oddzielny komenatarz za co ten prezen (jesli dla starszego dziecka).
Obserwuj wątek
    • izabelski prosze wpisac slodkie potrawy 15.11.04, 22:23
      • ingass Re: prosze wpisac slodkie potrawy 16.11.04, 13:18
        Ja upieke ciasto. Tylko jeszcze nie wiem jakie wink Wacham sie miedzy babka, a
        sernikiem....
    • izabelski prosze wpisac nieslodkie potrawy 15.11.04, 22:23
      • agozdzik Re: prosze wpisac nieslodkie potrawy 16.11.04, 13:20
        Ja zrobie salatke z tunczyka,wielka miche!
    • izabelski prosze wpisac napoje 15.11.04, 22:24
    • izabelski prosze wpisac inne dodatki 15.11.04, 22:25
      • lucasa Re: prosze wpisac inne dodatki 16.11.04, 13:35
        ja przyniose owoce
    • jagienkaa inny dodatek - (nie)mąż 15.11.04, 23:44
      czy przychodzicie z waszymi połówkami? bo mnie mąż męczy o tosmile
      • lucasa Re: inny dodatek - (nie)mąż 16.11.04, 13:37
        jagienkaa napisała:

> czy przychodzicie z waszymi połówkami? bo mnie mąż męczy o tosmile

wlasnie, jeszcze tego nie ustalilysmy smile))
        ja bym wolala z mezami, a Wy? ... w koncu ktos powinien trzymac porzadek gdy my
        bedziemy plotkowac smile)))
        A
        ps. mysle, ze jak bedzie Mikolaj, to to bedzie taka sama gratka dla Karolki jak
        dla mojego meza!!!
    • mamamon Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 16.11.04, 09:59
      Dziewczyny, a czy bedzie Mikolaj?
      • izabelski Stroj Mikolaja - czy ktos moze przyniesc n/t 16.11.04, 14:07
    • mamamon Plastikowe talerzyki i kubeczki 16.11.04, 10:02
      Dziewcznyny,
      Poniewaz nie przychodzi mi do glowy zadna potrawa, ktora moglabym zrobic, moze
      kupie plastikowe talerzyki, kubeczki i serwerki?
      m.
    • aniaheasley Re: Swiety Mikolaj 16.11.04, 14:11
      Nie wypowiadalam sie do tej pory tutaj, chociaz pilnie sledze watek.
      Moj maz zglasza sie na Mikolaja, gdyby nie bylo lepszego kandydata (bo z niego
      zaden swiety....)

Zorganizowalibysmy kostium, no chyba ze ktos juz ma, z tym ze jego jezyk polski
      sprowadza sie do: parowka, kupa, kapac i spac, cicho, na dol, szybko, siadaj,
      jedz, buzi, kocham cie, siusiu, boli, lody, idziemy do sklepu, picie.

Natomiast moge go polecic jako osobe zdradzajaca talenty klowna/komika/mima smile

• eballieu Re: Swiety Mikolaj 16.11.04, 15:39
        No to super tylko gdzie ten Mikolaj bo przegapilam. Ja przychodze z moim
        dzieckiem - czytaj mezem. Bo dziecko jeszcze w brzuchu. Zrobie na slono
        koreczkow i takie bzdury ktore latwo sie chwyta na raz do buzi bez problemow.
        Jesli moge sie wtracic co do prezentow - zrobcie tak zeby dzieciaki dostaly
        takie same upominki, drobnostki. Dzieci tez obserwuja i niech nikt sie tego
        dnia nie czuje gorszy.
        Acha i jeszcze inne pytanie, moj maz tez nie swiety i pyta sie co do picia
        przynosimy? Skrzykujemy sie na jeden rodzaj alkoholu - neutralnie czerwone wino
        a dla dzieci sok pomaranczowy?
        • izabelski Re: Swiety Mikolaj 16.11.04, 16:34
          Dla dzieci musi byc wiecej niz jeden rodzaj napoju - woda, sok jablkowy,
          pomaranczowy + jeszcze cos
          dla doroslych - jak na party - niech kazdy (moim zdaniem) przyniesie co lubi -
          nie wszyscy moga/lubia czerwone wino
          co do prezentow - to po prostu trudn byloby znalezc kogos, kto to zrobi - mam
          na mysli kupi i popakuje wszystko - a kto przyjdzie na 100% tez nie wiadomo
          wiec ile tych prezentow - nie wiadomo
          wole wiec polegac na rozsadku mam i tatusiow - mala maskotka/ksiazka i kilka
          cukierkow lub lizakow w paczce
          • magdapol75 Re: Swiety Mikolaj 16.11.04, 16:49
            Zrobie salatke warzywna i male kanapeczki z bagietek + przyniose cos do picia
            (a moze byc wodka wisniowka wlasnej roboty?-pychotka).
            Moze ustalmy ze prezenty maja byc w granicach np.£10 ???
            Moj maz nie przychodzi.
      • izabelski Rowan bedzie swietnym Mikolajem :-) 16.11.04, 23:56
        mozna jeszcze dokooptowac pomocnika - jakiegos skrzata co umie dobrze mowic w
        obu jezykach
        czy ktos ma jakis pomysl?
        • aniaheasley Re: Rowan bedzie swietnym Mikolajem :-) 17.11.04, 15:23
          Ja go moge troche jeszcze poduczyc polskiego do tego czasu, np. zwroty
          typu 'Byles grzeczny?' Jak masz na imie, ile masz lat? - dla starszych dzieci.

Chociaz z daaaaaawnego doswiadczenia pamietam ze ja sie strasznie zawsze balam
          Mikolaja rozdajacego prezenty i jak najszybciej chcialam od niego uciec!

• jagienkaa Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 16.11.04, 17:54
      Jejku jak fajniesmile
      Bardzo fajnie byłoby gdybyśmy poprzychodziły z mężami, niech też coś z życia
      mająsmile tymbardziej że mój mąż to kierowcą będzie.
      Jeśli się nie pogniewacie, to ja na razie nie zgłaszam się na przynoszenie
      niczego, poczekam jeszcze...nie będę miała kiedy nic przygotować, ale chętnie
      się złożę i bedę 'emergency przygotowacz' w razie czego.
      Straaasznie się cieszę naprawdę!
      • dorota1974kr kupię soki 16.11.04, 18:59
        Też się strasznie cieszę, będę raczej bez drugiej połowy. Dla dzidzi będzie
        zapakowana maskotka - pewnie piesek bo je uwielbia. Mogę kupić soki owocowe do
        picia ( może byśmy orientacyjnie policzyły ile nas będzie) kupię też jakieś
        przegryzki typu paluszki, krakersy i pewnie coś jeszcze. Zastanowię się i
        dopiszę.
        Już się nie mogę doczekać!!
      • eballieu Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 16.11.04, 19:02
        Ok. Wszytsko jasne. Tez sie ciesze na spotkanie,tylko gdzie ono, bo ja dalej
        nie wiem, albo nie doczytalam?
        Prezenty - moge je zrobic i zapakowac jednakowo. Jeden tylko problem - ile
        prezentow i co. Kase ludzie moga oddac na Mikolaju. Tylko zebym nie zostala z
        nadwyzka prezentowsmile
        A to wino czerwone to zaproponowalam tylko dlatego zeby latwo bylo nam sie
        czestowac jednakowym trunkiem. Bo wyjdzie jak na imprezie u "skapcow" - kazdy
        ze swojego pije obok siebie ustawionego. Mozna sie umowic na jeden, dwa rodzaje
        napojow dla rodzicow i dla dzieci. Ale to tylko moja opinia. Ja moge obslugiwac
        i robic za kelnera. Muzyke dla dzieci tez mam jakas na CD.
        • magdapol75 Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 17.11.04, 10:17
          Tez mam muzyke "Fasolki" itp.,eballieu a przyniesiesz sprzet do grania? bo jak
          nie to ja moge,z tym ze ja na dlugo nie zostane.
          • eballieu Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 17.11.04, 12:29
            Ja dalej nie wiem gdzie ten Mikolaj. Sprzet do grania jaki posiadam ma
            pietnascie lat i sie zacina. Wiec z tym odpada.
            • izabelski Stacja metra: Angel 17.11.04, 13:07
              2 Devonia Road, London N1 8JJ. Tel: 020 7226 3439
              • basiak6 Re: Stacja metra: Angel 17.11.04, 14:13
                Iza, dzieki za adressmile
                Mam caly czas nadzieje ze uda nam sie przyjscsmile Jesli tak, przyniose
                szarlotkesmile) Moze byc?
                • mrufkaa Re: Stacja metra: Angel 17.11.04, 15:46
                  Ja bardzo przepraszam, ze sie nie wypowiadam, ale wciaz nie wiem czy przyjde.
                  Julka ostatnio zasypia wlasnie przed druga, jak na zlosc opoznila sobie...
                  Przywiezc ja, zeby przespala impreze - nie ma sensu, przywiezc i wybudzac -
                  jeszcze gorzej, bedzie zla i zmeczona... Do tego nie wiem czy nie bede pracowac
                  w te sobote, bo wlasnie zmienilam system pracy...sad(
    • posi1 Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 18.11.04, 21:30
      Dziewczyny, czy macie starsze dzieci ok 10 lat? chcialabym przyjsc, ale jak
      beda same maluchy, syn zdezerteruje...
      pozdrawiam
      • aniaheasley Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 19.11.04, 13:25
        Moj 10latek kategorycznie odmowil przyjscia na te impreze dla maluchow, (you
        are joking, right?) wiec przychodze tylko z mala.
        • eballieu Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 19.11.04, 16:33
          czy przyjsc wczesniej zeby cos przygotowac. Nic nie wiem jak ta imprez wyglada,
          czy my sie przylaczamy do jakiejs innej grupy, czy tylko mamy z forum? Moge byc
          wczesniej zeby przygotowac. dziecko jeszcze w brzuchu, wiec nie protestuje
          • kornelia12 Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 19.11.04, 17:21
            nic nie powiem mojej starszej corce( ma 8.5 lat) padnie z wrazenia a
            niespodzianka bedzie nieziemska. SWOJA DROGA PRZYGOTUJE CIASTECZKA TYPU NP
            CHRUSTY BOSKIE NA TAKIE OKAZJE, MOGE TEZ PRZYNIESC WINO JESLI ALKOHOL JEST
            DOZWOLONY OCZYWISCIE???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • izabelski Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 19.11.04, 19:26
            nie przylaczamy sie do nikogo - mysle ze kazda form pomocy jest mile widziana :-
            ) - szczegolnie jesli moglabys przyjsc troche wczesniej
            • sugar_mami Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 19.11.04, 20:20
              Drogie mamusie,
              Wypadlam na chwile z obiegu bo wszyscy padlismy ofiara wirusa wstreciucha i
              maly obowiazkowo odgoraczkowal - tym razem nawet nie dal sobie podac
              paracetamolu sad ale do rzeczy. Troche sie nie moge polapac co gdzie i kiedy.
              Wiem,ze juz 4-go, ale o ktorej?? U mnie z gotowaniem kiepsko, bo nawet juz nie
              gotuje obiadow dla meza, ale z przyjemnoscia kupie cos do picia lub jedzenia.
              Jest kolo mnie polski sklep i moglabym kupic Kubusie do picia dla dzieciakow
              lub cos z innej bajki, ale....jakos ciezko mi sie odnalezc w tych postach.
              Ustalone juz kto co przynosi?

Sugar
              • izabelski ja nagorze napisalam posty i mialam nadzieje,ze po 20.11.04, 01:14
                d nimi beda sie ludziska podpisywali

niestety dopisuja sie wszedzie smile
                w przyszlym tygodniu zbiore sie i wpisze wszystko w jeden post to bedzie
                latwiej to podsumowac
                • aniaheasley Do Izy 20.11.04, 15:34
                  Iza, czy z sala jest ok czy nie? Czy moglabys do mnie zadzwonic jezeli cos
                  ewentualnie mialabym sie pytac, bo nie moge znalezc Twojego numeru telefonu.
                  Dzieki
                  • acutecompute Re: Do Izy - milla 20.11.04, 15:48
                    hej

kochana a czy jest tam parking?
                    bo jesli jest to nas byloby kilkorosmile))
                    • izabelski Re: Do Milli 20.11.04, 17:46
                      dowiem sie i dam ci znac
                  • izabelski do Ani 20.11.04, 17:43
                    napisz z pracy po 9 - musze byc tam na upgrade i bede miala duuuuuzo czasu
    • eballieu Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 20.11.04, 11:52
      no dobrze Iza to czekamy na male podsumowanie w przyszlym tyg. Gdzie o ktorej i
      co i jak. Ja jestem z Wernerem wczesniej zeby zrobic to co bedzie trzeba.
      Pozdrawiam, ela
    • xiv Devonia na 100% 22.11.04, 11:28

ave all,

potwierdzone miejsce to Devonia (Kosciol Matki Bosskiej Czestochowskiej), 2
      Devonia Road, Angel, Islington, London N1; sala na dole

talerzyki, kubki sa na miejscu; cztjnik(i) i herbata takze, natomiast nie ma
      kawy (bo sie konczyla) i mleka [bo jego to nigdy nie ma wink ]; jest takze
      miejsce do podlaczenia jakiego grajka - grajek parafialny i kolumny nie beda
      dostepne

do dyspozycji jest mniejsza sala "kawiarniana", gdyz na duzej beda trwaly
      przemeblowania do Bazaru Szkolnego (dzien pozniej); w sali miesci sie do
      szescisieciu osob, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie problemu; z troche gorszej
      strony - sala jest przed remontem i ogrzewanie szwankuje, wiec radze sie
      nastawic na ubranie "cieplejsze"

na sam koniec - przez Adwent w kosciele beda zbierane rzeczy, ktore beda
      wyslane do Polski w ramach akcji charytatywnej - jesli chcecie co przywiezc...

i ostatnia rzecz - jeszcze to sprawdze, ze ale wydaje mi sie, ze parking na
      okolicznych ulicach jest platny w soboty do godz 14.30
      • magdapol75 Re: Devonia na 100% 22.11.04, 12:16
        Troche kiepsko z tym ogrzewanien,hmmm moze farelki by przyniesc??? ja jeden mam
        to przyniose,moze ktoras z Was tez moze przyniesc? nie usmiecha mi sie marznacsad
        • izabelski Re: Devonia na 100% 22.11.04, 13:00
          ja mysle,ze nam nie wolno przynosic grzejnikow - sa rozne Fire&SAfety przepisy
          i gdyby cos sie stalo z przewodami etc to bylaby nasza wina

jak sie zekjdzie tyle osob to nie bedzie zle
          wszyscy nachuchamy, dzieci beda ganialy i bedzie git
      • acutecompute Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 13:53
        Prosimy o porade dotyczaca parkowania na ulicy.Znajac Londyn moze nie byc
        miejsca . A moze jest to okolica nie zaladowana w soboty po poludniu .
        w zasadzie od pakowania zalezy czy przyjedzie silna grupa z Brightonsmile)))
        • kingaolsz Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 14:33
          Nie wiem dokladnie gdzie jest kosciol i czy to jest boczna uliczka z
          mozliwoscia parkowania. Mieszkalam natomiast niedaleko i pamietam, ze w co
          druga sobote byly koszmarne tlumy ludzi i samochodow, bo dosc niedaleko jest
          stadion Arsenalu i czasem az po Highbury & Islington siegala ta "fala".
          Teraz nie mam pojecia jak sie rozkladaja mecze a i mieszkam duuuuzo dalej wink))

A z drugiej strony, to mysle ze w promieniu niedlugiego spacerku powino sie
          znalezc jakies miejsce do parkowania.

Pozdr
          Kinga
        • izabelski Mila - to ile was bedzie :-) n/t 22.11.04, 14:37

• acutecompute Re: Mila - to ile was bedzie :-) n/t 22.11.04, 16:43
            jak sie uda smile)) to bedziemy dwie ,mezczyzna i 3 dzieci.smile)) caly autobussmile
          • kash0303 Melduje sie ekipa z Brighton 25.11.04, 01:04
            Chyba pora sie ujawnic. To my (Kasia, Henry + 2 dzieci) mamy towarzyszyc Milli
            (acutecompute) z Brighton.

Sorry, ze sie tu raczej nie udzielam, ale regularnie czytam forum od konca
            sierpnia (z przerwa na miesieczny wyjazd do Polski) i chetnie bym Was poznala
            osobiscie. Ten Mikolaj to swietna okazja (super idea izabelski!!!), no i niezla
            radocha dla dzieci!!!

Moja Olenka (28 m-cy) jak idziemy gdzies teraz na zakupy to w kazdym oknie
            wystawowym musi obejrzec Mikolaja, wiec taki prawdziwy dopiero zrobi na niej
            wrazenie (choc obawiam sie, ze moze dac noge, bo odwage to ma, ale na
            odleglosc). Harry'emu (8 m-cy) na razie jeszcze wszystko jednowink))))

Co prawda nastepnego dnia lecimy na swieta do Polski (wlasnie dlatego nie
            zabieralam wczesniej glosu w tej dyskusji, bo chyba poczatkowo termin byl na 5
            grudnia), ale taka okazja pewnie sie predko nie nadarzy, wiec licze, ze
            dopuscicie mnie/nas do swojego grona.

Po dlugich dyskusjach (m.in. dlatego acutecompute pytala o parking)
            zdecydowalismy, ze przyjedziemy jednak pociagiem (maz odmowil przedzierania sie
            przez korki londynskie).

Jesli chodzi o rzeczy do przywiezienia to moge zrobic dipy (humus + czosnkowy),
            kupic jakies crisps (czy lepiej, zeby dzieci tego nie widzialy? wtedy przywioze
            bagietki, ew chrupkie warzywka), kawe (ponoc nie ma), mleko (ile?).

A na prezenty to Olenka dostanie jakas bajeczke (uwielbia) + mala zabaweczke
            (jesli uda mi sie wybrac do miasta - nie cierpie robic zakupow w okresie przed-
            Xmasowym), a Harry pewnie maskotke.

To tyle na razie z Brighton.

Pozdrawiam cieplutko,

Kasia
        • sugar_mami Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 14:37
          Sorki, ze sie wtrace, a o ktorej zaczynamy???

Pare lat temu mieszkalam kilka ulic dalej od Devonii i bedzie mi bardzo milo
          powrocic w tamte strony. Angel jest dosc popularne, ma fajne restauracje i
          kawiarnie, ale jakos nigdy nie zauwazylam, zeby na ulicach w poblizu Devonii
          bylo tloczno. Nie jestem jednak pewna czy byly to parking spaces dla residents
          only czy nie.

No i czy za salke placimy?? Nie moge sie polapac w postach.

Pozdrawiam
          Sugar
          • xiv Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 14:45

nie, salka jest za darmo, ale za to moze sie pojawic pare
            rodzin "parafialnych" - znajomych z "kolka rozancowego"
        • xiv Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 14:43

1. Arsanal jest daleko, bardzo daleko nawet, bo jest kolo mnie smile
          2. Z parkowaniem generalnie nie ma problemu, na samej ulicy Devonia Road jest
          kilka wyznaczonych miejsc - przy drugim koncu ulicy; na okolicznych jest co
          najmniej 20 miejsc parkingowych; poniewaz wiekszosc ludzi, ktorzy tam parkuja w
          sobote ida na zakupy do centrum na Angel, wiec im blizej Angel tym trudniej
          zaparkowac [co ma swoje dobre strony, gdyz oplaty sa tam wyzsze smile ]

acha, wiekszosc ulicy jest dla rezydentow - z tego co wiem, "rezydentura" takze
          obowiazuje w sobote do 14.30

drugie acha, na ulicy sa dwa koscioly - jeden jest wiekszy, ceglany i stoi na
          roku - to _nie_ o ten chodzi - ten akurat jest zamieniony na mieszkania, ale
          wlasnie przy nim sa miejsca do parkowania - zarowno na Devonia Road, jak i
          poprzecznej

trzecie acha, pamietam prosbe o przedszkole - niestety jeszcze nic nie wiem

czwarte acha - na Angel jest calkiem duze centrum handlowe [GAP, Next, Saphora
          etc) i kompleks kin (vue)] - jakby ktos chial sobie przedluzyc pobyt albo nie
          mial co zrobic z przyleglosciami
          • agozdzik Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 14:55
            Jak dla mnie wszystko jasne,juz sie ciesze na 4-tego!Tylko jeszcze o ktorej
            start??I do ktorej??
            • basiak6 Re: Mikolaj: 2 miejsa w aucie z Hertfordshire 22.11.04, 16:03
              No wlasnie, o ktorej start? Ja raczej na pewno sie zjawie, przelozylam lunch X
              masowy na po swietach, a lokalny mikolaj jest 5, wiec ok.
              Przywoze to ciacho i dziecko.
              Bede jechac autem z Welwym Garden City, moge zabrac jakas mame z dzieckiem?
            • eballieu Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 16:06
              Dla mnie jasne tez, ciesze sie bardzo. Czy mam przyjsc wczesniej, jak to
              wyglada, cos trzeba zrobic przed? I jak z tym winem czy napojami alokoholowymi?
              Maz mi dodaje,ze on po chrzescijansku moze pic piwo z belgijskiego browaru - a
              te sa w wiekszosci w rekach zakonnikowsmile
              Ja robie na slono - koreczki i takie tam, bez musu posiadania talerzyka do
              jedzenia.
              Do grupy z Brighton - mozecie zaparkowac u mnie na osiedlu, pojde do portera po
              zgode na parking, a ode mnie dojedziecie metrem. Jak cos to napiszcie na
              prywatny adres, jak w niku.
              • acutecompute Re: Devonia na 100%do xiv 22.11.04, 16:45
                dziekujemy za propozycje ktore przedyskutujemy smile))
                • sugar_mami Re: prezenty 24.11.04, 14:58
                  Dziewczyny, a co z prezentami??? Ja mojemu malemu kupie chyba jakies autko, nie
                  za drogie...ok 5 funtow bo przeciez i tak gwiazdka sie zbliza. Wydaje mi sie,
                  ze dobrze by bylo zeby te prezenty byly choc troche podobne do siebie. Jak nie
                  tematycznie to moze cenowo by dzieciaki nie pekaly z zazdrosci widzac prezencik
                  kolegi/kolezanki smile W sumie kazda mama wie co jej dziecku sprawi najwieksza
                  radosc. Jezeli planujecie tansze/drozsze prezenty to z checia sie
                  dostosuje...ale rzucam cene wywolawcza 5 funciakow smile)

Co Wy na to??

Sugar
    • mamamon Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 24.11.04, 12:14
      Dziewczyny,
      Czy moznaby stworzyc jakas ostateczna wersje Mikolaja, tzn. kto co
      przygotowuje. Ja rozumiem, ze beda w sali talerze i kubeczki, w zwiazku z tym
      moglabym przygotowac kanapki. Chcialabym jednak wiedziec ile nas bedzie.
      m.
      • agata_21_51 Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 24.11.04, 12:20
        czesc dziewczyny sorki ze tak dlugo nie pisalam ale nie mialam internetu
        dopiero dzis mi naprawili.Ja chetnie przyjade z moim synkiem co do chlopa to
        jeszcze nie jestem pewna ale mysle ze bedzie chcial poznac wszystkich.adres mam
        tylko tez nie wiem od ktorej i do ktorej i co przyniesc?? Musimy to
        uporzadkowac bo czas ucieka...pozdrawiam Agata&Loui
        • sugar_mami Re: lista (menu :) 24.11.04, 13:43
          No to ja ruszam z lista. Dziewczyny dopisujcie sie:

1)Sugar - Soki KUBUSIE do picia dla dzieciakow
          2)
          3)
          4)
          ...
          • mamamon Re: lista (menu :) 24.11.04, 13:49
            No to ja ruszam z lista. Dziewczyny dopisujcie sie:

2)Monika - kanapki
            3)
            4)
            ...
            • kingaolsz Re: lista (menu :) 24.11.04, 14:14
              > No to ja ruszam z lista. Dziewczyny dopisujcie sie:
              >
              > 1)Sugar - Soki KUBUSIE do picia dla dzieciakow
              > 2)Monika - kanapki
              > 3)Kinga - drozdzowka z wisniami i moze jakas salatka makaronowo-jakastam
              > 4)
              > ...

Obawiam sie ze bede bez chlopa, ale przyciagne kolezanke z 6 miesiecznym
              synkiem, pozniej dopisze co ona chce zrobic, bo musze sie wywiedziec.

Kinga
              • agozdzik Re: lista (menu :) 24.11.04, 16:07
                jak juz pisalam wyzej,zrobie miche salatki z tunczyka.
                Bede z mezem,tak mysle,o ile beda jeszcze jacys facecismile)
                • magdapol75 Re: lista (menu :) 24.11.04, 16:20
                  2)Monika - kanapki
                  3)Kinga - drozdzowka z wisniami i moze jakas salatka makaronowo-jakastam
                  4)Magdapol75 - ciastka prosto z Polski (jade wlasnie na tydzien)
                  • eballieu Re: lista (menu :) 24.11.04, 16:31
                    Ja koreczki, chociaz może jakieś małe tościki ze slonymi pastami, dodatkami.
                    Zakupy robię zawsze w piątek, więc wtedy zobaczę co i jak. Na pewno
                    przyniesiemy coś na słono. I na 100% butelke czerwonego wina. Chociaz jak
                    wiekszosc bedzie pila cos innego to tez to samo przyniesiemy. Ja nie chce pic
                    sama ze swojej butelki, lubie jak sie ludzie czestuja. Wiec jesli cos to moze
                    skrzyknijmy sie na jeden rodzaj alkoholu. Latwiej nam bedzie sie czestowac.
                    Mozna wszystko postawic na jednym stole, a moj maz i ja mozemy ludzi
                    obslugiwac. Wprawe mamysmile
                    Dziewczynom ktore latwily sale chce podziekowac, bo to nie lada wyczyn znalezc
                    za darmo takie miejsce w Londynie. Na glowe nam nie napadasmile
                  • ingass Re: lista (menu :) 24.11.04, 17:11
                    2)Monika - kanapki
                    5)Inga - zrobie sernik na zimno i moge jeszcze upiec babke ( i bede bez
                    meza wink)
                    • lucasa Re: lista (menu :) 24.11.04, 17:48
                      2)Monika - kanapki
                      meza wink)
                      6)eballieu - tosciki
                      7)agozdzik - salatke z tunczyka
                      8) lucasa - owoce
                      • kornelia12 Re: lista (menu :) 24.11.04, 18:59
                        9) kornelia - chrusty lub jak kto woli faworki , ja takze biore czerwone wino
                        • agata_21_51 Re: lista (menu :) 24.11.04, 20:01
                          10) ja buteleczke wina,jakas salatke moze jakies slodycze i moze chlopasmile)
                          tylko napiszcie o ktorej to bo ja nadal nie wiemsad( pozdrawiam AGATA&LOUI
                          • sugar_mami Re: lista (menu :) 24.11.04, 20:14
                            2)Monika - kanapki
                            meza wink)
                            6)eballieu - tosciki
                            8) lucasa - owoce
                            10)agata_21_51-buteleczke wina,jakas salatke moze jakies slodycze
                            11)
                            12)
                            13)
                            • sugar_mami Re: PREZENTY 24.11.04, 20:18
                              Dziewczyny, dzis napisalam post odnosnie paczek. Nikt nie odpowiedzial. Prosze
                              przeczytajcie go i przemyslcie sprawe. Time flies...

Sugar
                              • lucasa Re: PREZENTY 24.11.04, 21:57
                                nam 5funtow odpowiada - wydaje mi sie, ze tak akurat aby kupic drobnostke.

moze sie umowimy ze np. bedzie to zabawka?
                                bo inaczej jedno dziecko bedzie jezdzic samochodzikiem, inno zje batonika i
                                bedzie sie patrzec...
                                A
                                • jagienkaa Re: PREZENTY 24.11.04, 22:30
                                  Ja na pewno kupię Dominikowi jakieś auto i może książeczkę, on uwielbia
                                  samochody (ulubione zajęcie: przeglądanie "which car?", strona po stronie).
                            • mamamon Re: lista (menu :) Monika: zmiana 24.11.04, 20:18
                              2)Monika - salatke z jaj, boczku i ziemniakow + pieczywo
                              meza wink)
                              6)eballieu - tosciki
                              8) lucasa - owoce
                              11)
                              12)
                              13)
                              • jagienkaa Re: lista (menu :) Monika: zmiana 24.11.04, 22:34
                                meza wink)
                                6)eballieu - tosciki
                                8) lucasa - owoce
                                11)Jagienka - białe wino (po czerwonym w 95% migrena); mąż; nie wiem co
                                jeszcze...czekam na propozycjewink
                                12)
                                13)
                                • mrufkaa Re: lista (menu :) ja tez bede:) 24.11.04, 22:47
                                  Hejsmile
                                  jednak bede, pracuje w najblizsza sobote... Przyjde z moja niania, przeurocza
                                  dziewczyna, tez Polka. Jagienko, jak sie ciesze, ze przyniesiesz bilae wino, ja
                                  przyniose czerwone, bo mam baterie w domu, ale kocham bialesmile))
                                  meza wink)
                                  6)eballieu - tosciki
                                  8) lucasa - owoce
                                  11)Jagienka - białe wino (po czerwonym w 95% migrena); mąż; nie wiem co
                                  jeszcze...czekam na propozycjewink
                                  12) Mrufka - czerwone wino, salatka ( jakas, potem uscisle), owoce
                                  13)
                • aniaheasley Re: lista (menu :) 25.11.04, 10:17
                  Hej agozdzik, bardzo prosze przyjdz z mezem, moj bedzie na pewno, bo ma byc
                  Mikolajem!!
                  • agozdzik Re: lista (menu :) 25.11.04, 10:41
                    Nie ma sprawy,przyjde z mezem,tylko dzieci moga byc zazdrosne,jak moj bedzie
                    stal i gadal z Mikolajemsmile
                    • agata_21_51 Re: lista (menu :) 25.11.04, 13:12
                      a ile bedzie tatusiow anglikow??? Moj sie pyta bo on tez anglik...??? Noi o
                      ktorej??? A co do tego wina to sie wkoncu poopijamy smile)
                      • jagienkaa Re: lista (menu :) 25.11.04, 13:42
                        mój mąż będzie na pewno, 100% Angolwink) (ale herbaty nie pije)
                      • lucasa Re: lista (menu :) 25.11.04, 13:44
                        moj tylko pol-Anglik, ale tez bedzie...
                        A
                      • sugar_mami Re: lista (menu :) 25.11.04, 19:01
                        Moj bedzie, nie Anglik bo Afrykanczyk smile ale gada po tubylczemu....

Sugar
    • izabelski godzina 15 (ze wzgledu na prawdopodobne ograniczen 25.11.04, 14:04
      ia parkingowe

mysle,ze pasuje wszystkim
      • xiv Re: godzina 15 (ze wzgledu na prawdopodobne ogran 01.12.04, 18:49

hmmm... a nie fajnie byloby najpierw porozmawiac ze mna?!?
    • izabelski muzyka i zabawianie dzieci 25.11.04, 14:06
      czy ktos moglby przynies przenosny magnetofon i/lub CD player

czy ktos moglby sie zaoferowac zorganizowaniem kilku zabaw

czy ktos moglby przyniesc (kupic) ryze bialego papieru i kredki do rysowania

czy ktos moglby przyniesc ksiazeczki i przeczytac je dzieciom

prosze o wpisywanie sie chetnych i ewentualne dopisywanie innych pomyslow
      • jagienkaa Re: muzyka i zabawianie dzieci 25.11.04, 15:06
        No nareszcie coś dla mnie, co nie wymaga gotowania/pieczeniasmile
        chętnie przywiozę blok rysunkowy i jakieś świecówki (czy lepsze zwykłe
        kredki?), w weekend będę biegać po zabawkowych w poszukiwaniu prezentu dla
        Dominika na urodziny, więc mogę coś takiego kupić.
        Może też jakieś bańki mydlane? zobaczę co mają w Toy'R'us.
        • izabelski banki mydlane 25.11.04, 15:38
          moze troche zbyt duzo wody sie zrobilloby z robieniem baniek - nie warto
          ryzykowac przewracania sie dzieci

w WHSmith maja zestawy kredek (bezpiecznych) dla dzieci po o ile pamietam £0.79
          za zestaw
          ale jest wtedy problem z ostrzeniem
          chyba wiec woskowe bylyby lepsze
          • eballieu Re: banki mydlane 25.11.04, 17:14
            Kobity, przeciez to nie na trzy dni ta impreza. Swoich dzieci jeszcze nie mam,
            ale doswiadczenie w imprezach dla dzieci mam. Mysle ze beda tak zaaferowane tym
            co sie do okola dzieje ze te kretki i kartony i banki, to zostawcie na inne
            dni. Przeciez to beda dwie -trzy godziny spotkania. Mikolaj glowna atrakcja.
            Nie robmy juz problemow z ta impreza.
            • izabelski Re: banki mydlane 25.11.04, 17:18
              a dlaczego mamy sie nie przygotowac?
              ja tam wole dmuchac na zimne
              • izabelski bylam na wielu urodzinowych party i im wiecej 25.11.04, 17:19
                latwych do zorganizowania atrakcjii - tym rodzice maja latwiej
                • jagienkaa Re: bylam na wielu urodzinowych party i im wiecej 25.11.04, 17:26
                  zgadzam się z Izabelski. 3 godziny dla niektórych maluchów to kupa czasu,
                  niektóre w ogóle się Mikołajem nie będą przejmować albo bedą się go bać. Lepiej
                  coś przygotować na wszelki wypadek, nie ma nic gorszego jak znudzony dzieciak
                  (no może jest-chory dzieciak)
                  a co do tych baniek to może macie rację, nie pomyślałam o mokrej podłodze
                  (chociaż i tak chciałam kupić jedną taką małą buteleczkę)
                  • agata_21_51 to o ktorej wkoncu??? 25.11.04, 18:10
                    • sugar_mami Re: banki do Jagienki 25.11.04, 19:14
                      Jagienka kup ta buteleczke..ja sie z checia pobawie smile

Jedna mala butelka nikomu nie zaszkodzi.

Sugar
                      • mrufkaa Re: banki do Jagienki 25.11.04, 22:55
                        Oj, ja tez podejrzewam, ze Mikolaj bedzie atrakcja dla dwulatkow na okolo 5-10
                        minut... Wiec lepiej, zeby cos jeszcze bylo do wyboru... Ja moge przyniesc
                        wszystkie nasze ksiazeczki, przeczytac tez moge, w koncu Asia w miedzyczasie
                        moze biegac za Julkasmile Jula do sluchaczy bajek nie nalezy...smile))
                        Sluchajcie, gdzie o tej porze roku mozna kupic pilke? ( moja uwielbia).
                        Wszytskie pogubilysmy w parkach a pani w ELC powiedziala mi dzis "Wrong
                        season"...
                    • izabelski napisalam powyzej,ze o 15(czyli 3 po poludniu) n/t 26.11.04, 00:03
                      • agata_21_51 Re: napisalam powyzej,ze o 15(czyli 3 po poludniu 26.11.04, 00:23
                        dzieki juz wiem sorki ze tak trulam(wstyd mi terazsmile) ) pozdrawiam
                        • sugar_mami Re: napisalam powyzej,ze o 15(czyli 3 po poludniu 26.11.04, 11:34
                          EEEEE tam...zadne tam trucie.

Przesadzac znowu nie ma co. Ale cos zrobic trzeba. Moge przywiezc nasze
                          jezdzidelko (moze dwa) do zabawy dla dzieciakow.

Sugar
                      • xiv Re: napisalam powyzej,ze o 15(czyli 3 po poludniu 01.12.04, 18:51

Iza,

1. bedziesz w sobote?
                        2. porozmawialas ze mna, z Devonia, z kimkolwiek w tym temacie?
                  • eballieu Re: bylam na wielu urodzinowych party i im wiecej 26.11.04, 12:23
                    JAgna a co z jedna mala buteleczka baniek zrobisz, jak tam chyba bedzie wiecej
                    dzieci? Jak juz zabawy to chyba jednakowe dla wszystkich, raczej w formie
                    konkursow. Tak przynajmniej organizowalismy to z mezem na imprezach dla 50 czy
                    200 osob w Belgii czy Polsce. A dzieci chyba wszedzie takie same.
                    • jagienkaa Re: bylam na wielu urodzinowych party i im wiecej 26.11.04, 14:38
                      kochana Elu, większość naszych dzieci to są poniżej 2 lat, więc konkursy
                      średnio przejdą. Chyba że na to kto najgłośniej krzyknie hehesmile
                      a z tym bańkami to myślałam że po prostu jakaś mama podmucha?
                      PS bardzo nie lubię jak się mnie nazywa Jagna!!! od razu się źle
                      nastawiam...więc uważajwink)
                      • sugar_mami Re: bylam na wielu urodzinowych party i im wiecej 26.11.04, 20:53
                        Hej...ja z checia podmucham smile))No to moze przynies 2 butelki smile
                        Jagienka nie zlosc sie!!!!

Sugar
                        • jagienkaa Re: bylam na wielu urodzinowych party i im wiecej 26.11.04, 22:14
                          kurczę przepraszam ale nie znoszę jak się mówi do mnie Jagna...nie umiem tego
                          wytłumaczyć! (jagna z bagnasmile)
    • eballieu Na ile osób? 26.11.04, 14:05
      Na ile osób mam szykować np. tościki czy koreczki? Na 10,20,40,60? Jaką kwotę
      przeznaczacie na przygotowane przez Was rzeczy na Mikołaja? Nie mam zielonego
      pojęcia. Może ktoś da odpowiedź. Nie chcę popełnić gafy i najłatwiej chyba
      ustalić kwotę jaką przezncza każda na przygotowanie lub kupienie czegos na
      Mikołaja. Tosty mogą być "posh" angielskie (jak na Tea time w The Ritz, hi hi
      hi): z ogórkiem i masłem lub wiejskie polskie: z kiełbaska, serkiem, rybką
      wędzoną i innymi dodatkami.
      Super praktyczna Ela
      • mamamon Troche pomarudze na koniec 03.12.04, 21:56
        Dziewczyny,
        Tak bardzo mi przykro, ze nie mozemy przyjsc z Adasiem, ze az musze to napisac.
        Mialam caly czas nadzieje, ze Adas wyzrowieje, tym bardziej, ze nic konkretnego
        mu nie jest (ani ucho, ani gardlo), ale z nosa caly czas sie leje, poza tym ma
        goraczke, wiec nici...
        Mam jednak nadzieje, ze ktos bedzie robil zdjecia i ze zostana one tu
        opublikowane, no a poza tym, ze to poczatek serii imprez dla naszych dzieciakow.
        Wybaczcie mi to narzekanie, ale naprawde bardzo mi zal...
        Milej zabawy i napiszcie koniecznie, jak sie bawilyscie.
        m.
    • mamamon Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 26.11.04, 14:25
      Ela, ja tez czekam na ilosc osob, zeby oszacowac ile salatki zrobic. Trzeba
      rowniez zastanowic sie nad jedzeniem dla dzieci: czy tylko my bedzie jesc, czy
      przygotowac takze cos dla dzieci i jesli tak, to co: kanapki, owoce,
      ciasteczka? Ja chetnie podejme sie zamiast salatki przygotowac cos dla dzieci,
      bo dla nas - zdaje sie - jest wystarczajaco duzo wszystkiego. Moj synek, na
      przyklad, bardzo lubi: mango, mandarynki, jablka, rodzynki, bule z maslem i
      szyna, wiec jesli wszystkim by odpowiadalalo, to moznaby takie rzeczy
      przygotowac, tylko my chyba caly czas nie wiem ile nas dokladnie bedzie i ile
      bedzie dzieci, a takie informacje bardzo by sie przydaly.
      m.
      • aniaheasley Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 02.12.04, 12:42
        My bedziemy o 14 na otwarcie sali i Mikolaj bedzie przyjmowal prezenty do
        wielkiego worka, wiec prosze tak jak juz bylo mowione, kazdy prezent z
        karteczka i drukowanymi literami imie i nazwisko dziecka na prezencie.
    • jagienkaa kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 14:40
      żeby było jasno na ile co przygotowywać.
      Będziemy z mężem i Dominikiem , czyli sztuki 3.
      • mamamon Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 14:48
        żeby było jasno na ile co przygotowywać.

1. Będziemy z mężem i Dominikiem , czyli sztuki 3.
        2. Monika + Adas, sztuk 2
        • agata_21_51 Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 14:58
          3)Agata,John i Loui (3 sztuki)
          • agozdzik Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 18:05
            4)Ania,Maz Adam,Mateuszek-szt.3
            • kingaolsz Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 20:21
              5) Kinga, maz Andrzej i Robercik - szt.3
              6) Asia ( moja sasiadka) z Lukaszkiem - szt.2

Kinga
              • sugar_mami Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 20:55
                baby wpisujcie sie na zrobiona juz liste a nie kazda znowu wysyla post z
                osobna. pogubi sie to wszytsko...

Sugar
        • sugar_mami Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 26.11.04, 20:56
          3. Sugar(Magda),maz i Danielek oraz Amelka ale liczcie za osoby 3
          • sugar_mami Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 26.11.04, 20:58
            4 Ania,Maz Adam,Mateuszek-szt.3
            • sugar_mami Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 26.11.04, 20:59
              5 Kinga, maz Andrzej i Robercik - szt.3
              6Asia ( moja sasiadka) z Lukaszkiem - szt.2
              • lucasa Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 27.11.04, 17:03
                6.Asia ( moja sasiadka) z Lukaszkiem - szt.2
                7.Agnieszka (lucasa)+maz+Karolka = 3szt
                • magdapol75 Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 27.11.04, 21:46
                  8.Magda + Nel= 2szt
                  • mrufkaa Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 27.11.04, 22:27
                    Wybaczcie poprzedni post, cos pomieszalam, jeszcze raz:

> 1. Będziemy z mężem i Dominikiem , czyli sztuki 3.
                    > 2. Monika + Adas, sztuk 2
                    > 3. Sugar(Magda),maz i Danielek oraz Amelka ale liczcie za osoby 3
                    > 4 Ania,Maz Adam,Mateuszek-szt.3
                    > 5 Kinga, maz Andrzej i Robercik - szt.3
                    > 6.Asia ( moja sasiadka) z Lukaszkiem - szt.2
                    > 7.Agnieszka (lucasa)+maz+Karolka = 3szt
                    > 8.Magda + Nel= 2szt
                    > 9. Asia mama, Asia niania, Julka - sztuk 3
                    • dorota1974kr Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 28.11.04, 00:13
                      mrufkaa napisała:

> Wybaczcie poprzedni post, cos pomieszalam, jeszcze raz:
                      >
                      > > 1. Będziemy z mężem i Dominikiem , czyli sztuki 3.
                      > > 2. Monika + Adas, sztuk 2
                      > > 3. Sugar(Magda),maz i Danielek oraz Amelka ale liczcie za osoby 3
                      > > 4 Ania,Maz Adam,Mateuszek-szt.3
                      > > 5 Kinga, maz Andrzej i Robercik - szt.3
                      > > 6.Asia ( moja sasiadka) z Lukaszkiem - szt.2
                      > > 7.Agnieszka (lucasa)+maz+Karolka = 3szt
                      > > 8.Magda + Nel= 2szt
                      > > 9. Asia mama, Asia niania, Julka - sztuk 3
                      > 10 Dorota, Olivia, Maciej - 3 szt
                      >
                    • sugar_mami Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 28.11.04, 11:15
                      by nie bylo zamieszania i sie nic nie pogubilo smile (juz namieszalam)

8.Magda + Nel= 2szt
                      9. Asia mama, Asia niania, Julka - sztuk 3
                      10 Dorota, Olivia i prawdopodobnie jednak Maciej- 3
                      • agata_21_51 Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 28.11.04, 17:05
                        sugar_mami napisała:

> by nie bylo zamieszania i sie nic nie pogubilo smile (juz namieszalam)
                        >
                        > 8.Magda + Nel= 2szt
                        > 10 Dorota, Olivia i prawdopodobnie jednak Maciej- 3
                        > 11.Agata,John i Maly Loui(sztuk. 3)
                        • sugar_mami Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 28.11.04, 20:37
                          8.Magda + Nel= 2szt
                          11.Agata,John i Maly Loui(sztuk. 3)
                          12 Ania, Rowan(maz/Mikolaj), Amelka lat 2
                          • kornelia12 Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 28.11.04, 23:38
                            sugar_mami napisała:

> 8.Magda + Nel= 2szt
                            > 12 Ania, Rowan(maz/Mikolaj), Amelka lat 2
                            13 kornelia, maya,zuzia i maz (tata) piotr

• bura2 Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 28.11.04, 23:59
                              > 8.Magda + Nel= 2szt
                              14. Kaska,Macius i maz (Rafal) a do tego Magda z Zuzia (przyniesiemy salatke
                              i ciasteczka)
                              • kash0303 Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 29.11.04, 01:33
                                bura2 napisała:

8.Magda + Nel= 2szt
                                11.Agata,John i Maly Loui(sztuk. 3)
                                12 Ania, Rowan(maz/Mikolaj), Amelka lat 2
                                14 Kaska,Macius i maz (Rafal) a do tego Magda z Zuzia (przyniesiemy salatke
                                i ciasteczka)
                                15 Kasia, maz (Henry), Ola (2 latka) i Harry (8 m-cy) czyli mozna liczyc za 3
                                sztuki - przyniose dipy, chrupkie warzywka, bagietki i baloniki (to zamiast
                                pileczki, o ktora ktos prosil)
                                • madastrojny Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 29.11.04, 21:49
                                  16.Magdalena z 6m-ną Gretą(przyniosę może racuchy z rodzynkami)2szt.
                                • amalinka Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 30.11.04, 10:44
                                  > 8.Magda + Nel= 2szt
                                  > 13 kornelia, maya,zuzia i maz (tata) piotr
                                  > 14 Kaska,Macius i maz (Rafal) a do tego Magda z Zuzia (przyniesiemy salatke
                                  > i ciasteczka)
                                  > 15 Kasia, maz (Henry), Ola (2 latka) i Harry (8 m-cy) czyli mozna liczyc za 3
                                  > sztuki - przyniose dipy, chrupkie warzywka, bagietki i baloniki (to zamiast
                                  > pileczki, o ktora ktos prosil)
                                  16
                                  17.Sylwia + Artur + Marcel 10mscy (babeczki dla dzieci, wino dla rodzicow)
                                  • ingass Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 30.11.04, 11:33
                                    > 8.Magda + Nel= 2szt
                                    > i ciasteczka)
                                    16
                                    18. Inga + Viki (3 miesieczna) i byc moze maz.

Chce was poznac, ale caly czas sie zastanawiam czy przyjsc. Moja Victorka
                                    ciagle taka malenka, a wy wszystkie macie juz wieksze dzieci! Jesli Jacek nie
                                    bedzie w sobote pracowal bedziemy na pewno.
                                    Pozdrawiam
                                    • farpakon Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 01.12.04, 16:25
                                      > 8.Magda + Nel= 2szt
                                      > i ciasteczka)
                                      16
                                      18. Inga + Viki (3 miesieczna) i byc moze maz.
                                      19. asia + jeremek (15 mies), raczej bez meza = 2 szt. (przyniose chyba salatke i cos do picia)
                                      • agata_21_51 Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 01.12.04, 17:39
                                        ja zaprosilam kolezanke z mezem i corka beda.powiedzialam oczywiscie o
                                        poczestunku i napewno cos przyniesie jak i o prezenciku dla corci.pozdrawiamy
                                        i do zobaczenia Agata&Loui
                                        • lucasa Re: do izabelski 01.12.04, 17:56
                                          Iza, to podjedziesz wieczorem? mamy na Ciebie czekac z prezentami?
                                          A
                                          • izabelski nie czekajcie - wiem,ze na pewno nie przyjade :-( 01.12.04, 23:00
                                            w pracy sie porobilo i jestem "on-call" czyli nie moge sie ruszac za daleko od
                                            domu i tak (oprocz 2 przedstawien dziecie tego dnia...)
                                        • agatalupa Re: ostatnia aktualna lista - tu sie dopisywac 01.12.04, 21:22
                                          Ja zamierzam pojawic sie z mezem i naszym Alexem (10 miesiecy),czyli sztuk 3.
                                          Pozdrawiamy i do zobaczenia.
                                          A.A.A
                  • eballieu Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 29.11.04, 16:33
                    . Będziemy z mężem i Dominikiem , czyli sztuki 3.
                    8.Magda + Nel= 2szt
                    9. Ela + Werner i brzusio (eballieu)
              • mrufkaa Re: kto przyjdzie NA PEWNO-- LISTA 27.11.04, 22:25
                6 Asia ( moja sasiadka) z Lukaszkiem - szt.2
                7. Asia mama, Asia niania i Julka - sztuk 3
      • dorota1974kr Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 28.11.04, 00:11
        My też będziemy - Dorota, Olivia i prawdopodobnie jednak Maciej - przepraszam,
        ale nie mam w ogóle czasu na pisanie, za to wątek ślędzę zzainteresowaniem.

Pozdrawiam
        Dorota, mama Olivii
        Olivia w listopadzie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8989771&a=17658703
        • aniaheasley Re: kto przyjdzie NA PEWNO? wpisujcie się 28.11.04, 17:20
          My na pewno:

Ania, Rowan(maz/Mikolaj), Amelka lat 2
    • kingaolsz Re: Mikolaj 04/12 ustalenia 28.11.04, 12:38
      Ja do zabawy przyniose takie dwa domki polaczone tunelem dla dzieciakow, mojemu
      bardzo taka zabawa odpowiada i sadze, ze tym dzieciaczkom powyzej roczku tez
      bedzie. Tylko mam nadzieje, ze miejsca bedzie wystarczylo na rozlozenie tego (
      jakies 3 metry dlugosci).

Pozdr
      Kinga
      • sugar_mami Re: Mikolaj 04/12 -gdzie dokladnie ta sala? 28.11.04, 15:14
        Dziewczyny,
        Wszystko powoli sie staje jasne. Fajnie, ze coraz wiecej nas na liscie, a te
        mamy co zwlekaja to prosze sie dopisywac jak najszybciej. Moze bysmy do
        czwartku ustalily ile bedzie osob, zeby zdazyc z zakupami/gotowaniem?

No wiec my sie szykujemy na 4-go, godzina 15 (czy to na 100%?) i gdzie ta sala
        jest dokladnie, tz. jak sie ona ewentualnie nazywa i gdzie sie miesci? Czy na
        dole kolo sklepu polskiego czy jeszcze gdzie indziej???

Jeszcze trzeba ustalic kwestie prezentow. Moze przy wejsciowych drzwiach
        polozymy jakis wor i tam bedziemy wkladac prezenty tuz przy przybyciu? Chyba
        trzeba zrobic tak by z rozdzaniem poczekac az przyjda wszyscy spoznialscy. Moze
        ustalimy, ze prezenty beda ok 16-co??

Mam male obawy, ze zrobi sie troche zamieszania, ale w sumie to nie az takie
        wazne.

Sugar
        • izabelski sugestia 29.11.04, 01:22
          moze,zeby bylo mniej zamieszania niech 1 osoba ma taka plachte/rolke z
          samoprzylepnymi naklejkami, na ktorych mozecie wpisac imie + nick internetowy,
          facetowi zas imie + imie partnerki, dzieck uzas imie /nick mamy
          mozna rolki takie kupic w WH Smith