Dodaj do ulubionych

Tanie wakacje

20.06.18, 21:34
Chciałabym prosić Was o jakieś wskazówki. Planuję w sierpniu wyjechac gdzieś z dziećmi na tydzień. Zapłaciłam za kolonię dzieci i za aparat ortodontyczny nie będę miała za dużo kasy. Najlepiej pojechałabym pociągiem, czyli muszę szukać noclegów w miejscowościach z jakąś stacją kolejową, A może taniej jakimś PKS? Najpierw powinnam szukać noclegów czy kupić bilety na pociąg? Nie jeżdżę pociągami i nie wiem czy są przepełnione i bilet należy kupić wcześniej. Kierunek to albo morze, ale tam chyba dojazd ze Śląska będzie droższy albo góry, bo mam na stanie dwójkę nastolatków, którzy lubią aktywne wakacje. Jeśli chodzi o wymagania, to minimalne, pokój 3 osobowy z łazienką. Może polecacie jakąś ciekawą, niedroga miejscowość.? Będę wdzięczna jesli pod powiecie na co zwrócić uwagę żeby było w miarę tanio. Chodzi mi rady typu: kup bilety tydzień wcześniej bo potem nie będzie miejsc, albo nie jedź do Świnoujścia bo tam jest najdrożej 😊
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Tanie wakacje 20.06.18, 21:42
      A pks wchodzi w gre?
    • tojamarusia Re: Tanie wakacje 20.06.18, 21:42
      Wykruszyła nam się jedna rodzina z wczasów w jastarni i mamy wolny domek. Jeśli jesteś zainteresowana to napisz na priva.
      • ziazia17 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:25
        Tojamarusia napisałam do Ciebie na privasmile
    • ira_08 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 21:57
      Bez przesady z przepełnionymi pociągami, tydzień wcześniej będzie OK - ale najtaniej miesiąc wcześniej (jakby coś, można zwrócić bilety, traci się chyba jakieś grosze) smile Najpierw znajdź nocleg - po co Ci bilet, jeśli się okaże, że nie ma fajnych miejscówek? Jak jesteś ze Śląska to może kierunek Brenna/Istebna? Na pewno taniej niż Wisła. Albo Góry Świętokrzyskie, Bieszczady? Czechy może? Wiem, że czeskie koleje są tanie i porządne.
      • aamarzena Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:08
        Bieszczady coraz droższe. Ale Beskid Niski nie powinien być drogi. Wybieraj nieduże miejscowości, typu Wysowa czy Rymanów Zdrój -takie mniej popularne. Ze Śląska najbliżej zaś w Beskid Śląski czy Żywiecki.
        Pokoju szukaj z aneksem kuchennym lub dostępem do kuchni. Obiadów gotować nie musisz, zjecie w barze czy jadłodajni, ale śniadania czy kolacje wyjdą zdecydowanie taniej robione własnoręcznie niż kupowane w ośrodku czy restauracji.
        • aamarzena Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:14
          I Pieniny tez piękne. W Szczawnicy czy Krościenku na pewno da rade znaleźć jakieś noclegi w przyzwoitej cenie.
          • gorigina Re: Tanie wakacje 21.06.18, 14:52
            Potwierdzam. Krościenko super i niedrogo.
        • morekac Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:51
          W Beskid Niski przydałoby się z samochodem - bo z lomunikacją publiczną bywa tam cienko. W Wysowej w zeszłym roku można było znaleźć przyzwoity nocleg za 25 zł od osoby (pokój z łazienką).
          • aamarzena Re: Tanie wakacje 21.06.18, 11:58
            Z Rzeszowa do Rymanowa, Iwonicz czy w Bieszczady są pks-y, do Rzeszowa dojedzie pociągiem bezpośrednio z Katowic. Z Rzeszowa jezdzi tez jakiś pociąg do Zagórza, ale szczegółów nie znam bo ja raczej autem podróżuje.

W tym roku wynajem na wakacje apatrament w Rymanowie zdroju dla 1 os dorosłej i dwójki dzieci za 120 zł za dobę. Taniej pewnie się też coś znajdzie.
            • aamarzena Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:01
              *wynajęłam
            • triss_merigold6 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:16
              Z Rzeszowa do Zagórza jest lokalna linia busów, bodajże Marcel. Pociąg do Zagórza dojeżdża z Jasła.
            • morekac Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:42
              dojechać się dojedzie, ale spróbuj się potem zapuścić na południe od Rymanowa bez samochodu (poza drogą na przeł.Dukielską). To samo z Wysowej - dojazd jest do Uścia Gorlickiego, ale na Kwiatoń, Skwirtne, Gładyszów praktycznie nie ma komunikacji.
              • aamarzena Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:17
                A to masz rację, pozostaje dreptanie po okolicznych szlakach i wyjście na basen.
                • volta2 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:31
                  ale akurat okoliczne szlaki z wysowej są całkiem zacne.

ja robiłam przejscie z wysowej do wapiennego - zajęło nam to tydzień na piechotę(mniej więcej) - ale do wysowej zostaliśmy dowiezieni (to pewnie ze śląska nie problem) i z wapiennego odebrani samochodem przez umówionego kierowcę.
                  cena noclegów po drodze - uwaga uwaga, 8 złotych od osoby dorosłejsmile oczywiście nie na kwaterach, tu pewnie byłoby ze 25-30.
                  • morekac Re: Tanie wakacje 21.06.18, 19:50
                    Szlaki są ok, ale albo trzeba jechać tam wędrownie i z jakimś tam bagażem na plecach chodzić albo z samochodem, by móc podjechać w nieco inną okolicę.bo przez tydzień człowiek ocipieje chodząc po tych samych górach.
                  • morekac Re: Tanie wakacje 21.06.18, 19:58
                    Na kwaterach, poza Wysową i Tylawą, bywało 30-35-40 i więcej. 35 -40 w Wołowcu (pokój bez łazienki, ale akurat dużo ludzi nie było), trochę taniej było w Bartnem - tu sprawdza się zasada, że im mniej domów w danej miejscowości, tym drożej. Ale do Wołowca trzeba się najpierw jakoś dostać...
                    • morekac Re: Tanie wakacje 21.06.18, 19:58
                      Ceny z września zeszłego roku.
        • asmarabis Re: Tanie wakacje 21.06.18, 10:48
          Dokladnie, Nieszczady sa meega drogie jak na to co maja do zaoferowania. No chyba ze ktos lubi placic za klimat PRL cene jak za wyjazd na ksiezyc
        • volta2 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:27
          beskid niski jest fatalnie skomunikowany. jeśli już jej się uda gdzieś dojechać zbiorkomem, to potem wyrwanie się gdziekolwiek indziej będzie mocno utrudnione.
          znam, bywam bardzo często, bez auta bym nie ryzykowała absolutnie.

no chyba że rozwinął się rynek usług typu uber - czyli ktoś z danej wiochy ją podrzuci na szlak i odbierze na powrót do chałupy.
          • zetkaad Re: Tanie wakacje 21.06.18, 16:54
            Potwierdzam, beskid niski jest kiepsko skomunikowany i raczej dla odludków wink
      • alba27 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:17
        W Bieszczady chyba nie łatwo dostać się koleją? Stara baba ze mnie a nie potrafię wakacji zorganizować. Przed rozwodem pod tym względem było łatwiej, kasy było więcej, ex jest lepszym kierowcą niz ja, robiło się rezerwację, wsiadalo w samochód i fru..Ja na daleką trasę nie odważę się pojechać,ale w Beskid Śląski dałabym radę. A tak poza tym da się znaleźć pokój w cenie 150-160 zł?
        • morekac Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:45
          Napisałam niżej - trójkę da się i za taniej.
    • mamablue Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:01
      Może idź na forum "Oszczędzanie", tam na pewno podrzucą ci jakieś sprawdzone pomysły.
    • alba27 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:01
      PKS wchodzi w grę, właśnie zerkam, że np do takiego Kołobrzegu bilet ok 9o zł, podróż nocą, to by mi pasowało ale w góry mam bliżej.
      • mama.nygusa Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:13
        Popatrz na nocwanie.pl
        My np.jedziemy min. w gory, znalazlam fajny pensjonat z doskonalymi opiniami, cena za duzy pokoj z lazienka 90zl na 3osoby, wyzywienie tez tanie, calosc za dobe mniej niz 200zl.Na stronie pensjonatu informuja, ze chetnie pomoga w transporcie z Zakopanego do gopspodarzy.
        Warto szukac, nie ma sensu brac pierwszego lepszego.
        • aamarzena Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:16
          I na olx tez można coś niedrogiego znaleźć.
        • alba27 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:18
          Dzięki, zerknę
    • morekac Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:34
      Jeśli chodzi o kolej - to są zniżki w zależności od wyprzedzenia z jakim kupujesz. A co do ceny - wczoraj właśnie siostrzenica rezerwowała 3osobowy pokój z łazienką - 90 zł za pokój. W Zawoi.
      • morekac Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:36
        I co do kolei- sprawdź też, czy nie ma zniżek rodzinnych. Kiedyś były.
    • margolciar Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:50
      Sprawdź na stronie Poczty Polskiej, mają pokoje do wynajęcia. Nie wiem co jeszcze jest wolne ale np. pokój 3-os. w Jastarni (z łazienką ) to koszt 150 zł za dobę. Bilety pkp rodzinny (2-5 osob w tym jedno dziecko do 16 roku życia) można kupić dużo taniej. Maja pokoje w różnych częściach kraju. Bukowina, tylko tam chyba łazienka wspólna, cena 25 zł od osoby
      • alba27 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 23:03
        Nie wiedziałam, że poczta polska zajmuje się takimi rzeczami.
        • margolciar Re: Tanie wakacje 20.06.18, 23:11
          Mają pokoje nad urzędami pocztowym. Sprawdź może coś ci się spodoba. My czasem korzystamy bo lokalizacje mają fajne, ceny też przystępne. Ale my z tych, którzy nie potrzebują hoteli 5*😉
          • black_magic_women Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:01
            margolciar napisała:

> Mają pokoje nad urzędami pocztowym. Sprawdź może coś ci się spodoba. My czasem
            > korzystamy bo lokalizacje mają fajne, ceny też przystępne. Ale my z tych, któr
            > zy nie potrzebują hoteli 5*😉

Wiem, że i PKP miało kiedyś pokoje gościnne, np. w Krakowie przy samym dworcu.
    • jkl13 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 22:54
      2 lata temu jechaliśmy budżetowo w Tatry. Nocowalismy w Zębie, cena to 25 zł za dorosłego i 15 zł za dziecko, pokój z łazienka, kuchnia na piętrze. Nocleg znaleźliśmy na nocowanie.pl Do Zębu dojeżdża pks, można dojechać do dworca z Zakopanem albo dojść piechotą do Gubałówki. Obiady polecam w stołówce sądu (ul. Sienkiewicza - chyba) tanio, smacznie i ogromne porcje, sniadania i kolacje robiliśmy we wlasnym zakresie (biedronka jest przy Krupówkach). Byliśmy w sierpniu.
    • kurt.wallander Re: Tanie wakacje 20.06.18, 23:05
      Zobacz sobie ceny we Flixbusie. Jak się kupuje z duzym wyprzedzeniem, to bilety potrafią być po kilka złotych.
    • alicia033 Re: Tanie wakacje 20.06.18, 23:28
      alba27 napisała:

> kup bilety tydzień wcześniej bo potem nie będzie miejsc,

jak ma być tanio, to raczej miesiąc wcześniej (PKP, Polski Bus).
      I w Kołobrzegu i w np. Sanoku da się podobnie tanio zjeść (knajpy mam na myśli, bo biedronki czy lidle są takie same i tu i tu, tyle, że w Kołobrzegu będzie to wymagało staranniejszego researchu, bo turystów, skłonnych zapłacić wyższe ceny jest w Kołobrzegu więcej).
      Z dojazdem jest różnie, tzn. kryterium odległości niekoniecznie ma bezpośrednie przełożenie na cenę. Na popularnych trasach bilet bywa tańszy niż na krótszych a rzadziej uczęszczanych.
    • tiszantul Re: Tanie wakacje 21.06.18, 00:05
      > Najlepiej pojechałabym pociągiem

> dojazd ze Śląska

Fajną niskobudżetową ofertą są darmowe przejazdy koleją po całym kraju morawsko-śląskim w Czechach dla pasażerów z biletem Kolei Śląskich do Cieszyna lub Chałupek. Oferta działa tylko w weekendy, ale z tego samego powodu bilet KŚ jest 15-20% tańszy.

kolejeslaskie.com/obsluga-podroznych/oferty/na-wycieczke/czechy/
      Można zaliczyć m.in. wąskotorówkę do Osobłogi.

W jedną niedzielę w miesiącu rodzice mogą za darmo pojechać np. do Zwardonia, Bielska, Wisły czy Cieszyna, jeśli jadą z dzieckiem, które ma bilet:

kolejeslaskie.com/rodzinne-niedziele-w-kolejach-slaskich/
      Jak widać, rodzice zafiksowani na redukowaniu kosztów mogą raz w miesiącu za darmo dojechać do Cieszyna, dokupić weekendowe Cieszyn Marklowice-Cieszyn za trzy złote od osoby i na nich cały dzień jeździć za darmo po morawsko-śląskim kraju w Czechach. Na jednym powrotnym weekendowym Marklowice-Cieszyn-Marklowice (6 zł?) można zdaje się jeździć po Czechach od piątku wieczorem do poniedziałku rano. W długi weekend mogą to być trzy czy cztery dni, a jeśli dodatkowo nałoży się bezpłatna niedziela, to chyba więcej się z oferty już nie wyciśnie.
    • angeka2 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 09:06
      Jeśli jesteście wierzący, to jest dużo wyjazdów rodzinnych połączonych z rekolekcjami, są bardzo tanie. Zakwaterowanie jest różne, od namiotów, przez domki do pensjonatów. Są organizowane wykłady dla dorosłych, dzieci wtedy są z animatorami.
      Ruch Rodzin Nazaretańskich
      Ognisko Miłości w Olszy
      Hallelu Jah
      Przyjaciele Miłości Miłosiernej
      Tradicamp
      Szkoła Życia Chrześcijańskiego
      Domowy Kościół gałąź rodzinna Ruchu Światło-Życie
      Hermanickie spotkania rodzin (Dominikanie)
      Chemin Neu
      Ruch Szensztacki
      Ruch spotkań małżeńskich
      • capa_negra Re: Tanie wakacje 21.06.18, 21:18
        chyba raczej nawiedzeni
    • broceliande Re: Tanie wakacje 21.06.18, 11:11
      Chyba mi zeżarło wpis z wczoraj.
      Polecam Szklarską Porębę. Jest stacja kolejowa, od dworca idzie się w dół do miasta, zresztą we trójkę dacie radę z bagażami. PKS zatrzymuje sie jeszcze bliżej, w centrum. Kwaterę najlepiej znaleźć na booking. Miejscowość i okolice spokojnie dostarczą rozrywek na tydzień. Karkonosze są piękne. Trzeba zapłacić wstęp do Parku Narodowego, ze 25 złotych dziennie za trzy osoby, ale za trzy dni jest jakaś zniżka, oscypek kosztuje 1 złoty. Nie wiem, czy chcecie chodzić po restauracjach, dla mnie to jednak wydatek, nawet pizzeria. Najlepiej zaopatrzyć się przed wycieczką w netto albo lidlu, woda półtoralitrowa w schronisku potrafi kosztować 7 złotych.
      • alba27 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 11:18
        Szklarskiej Poręby nie znam, zagłębię się w temat.
        Bardzo dziękuję za wszystkie rady.
        • triss_merigold6 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 11:28
          Zobacz też Kudowę Zdrój, jest prześliczna, jest basen, obok masz Góry Stołowe ze skałkami + można podjechać do Skalnego Miasta w Czechach.
          • mama.nygusa Re: Tanie wakacje 21.06.18, 11:55
            O tak, bylismy 2 lata temu, i kudowa super, a jeszcze lepsze sasiednie czechy smile
            • triss_merigold6 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:01
              Kudowa jest bardzo przyjazna dla osób z dziećmi w różnym wieku, a jeśli chodzi o wyżywienie to oprócz sporego wyboru knajp jest też sensowny bar mleczny.
              • broceliande Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:07
                Bardzo lubię Góry Stołowe, ale jeśli są na piechotę jednak poleciłam Szklarską. Tam naprawdę chodzisz po górach, a nie zwiedzasz punktowo Szczeliniec, Błędne Skały, Skalne Miasto. Dojechać, zapłacić, przejść wedlug strzałek.
              • alba27 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:08
                Kudowe uwielbiam. Kiedys wynajelismy apartament nad barem mlecznym🙂
                • triss_merigold6 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:18
                  smile My wynajmowaliśmy wyżej, od strony lasu, trochę za tym hotelem z aquaparkiem.
      • asmarabis Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:20
        Hmmm Szklarska, bylam z goscmi zagranicznymi i rzeczywiscie cos niezapomnianego dla nich….nigdy nie widzialam tylu pijanych facetow lezacych przy glownej ulicy albo gdzies obok centrum
        no serio codziennie spotykelimy na drodze jakiegos pijanego ktory sobie slodko spal
        Czy to jakas atrakcja lokalna zeby przyciagnac zachodnich turystow?
        • broceliande Re: Tanie wakacje 21.06.18, 20:33
          Tak, nie ma dla Ciebie nadziei.
    • kai_30 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:13
      W skrócie: bilety na pociąg najtańsze są 30 dni przed podróżą. Można kupić bilet rodzinny, wtedy masz taką samą zniżkę, jak dzieci. Wszystkie duże, znane kurorty (Kołobrzeg, Zakopane, Szklarska Poręba itp) będą drogie, lepiej szukać czegoś mniejszego, np z dodatkowym dojazdem busem.
      Ja mogę polecić Krościenko nad Dunajcem - byliśmy tam raz bez samochodu, busy z Krakowa jeżdżą co chwilę, właściciel odbiera z dworca (nie żeby to była jakaś kosmiczna odległość, ze 2 km, no ale z bagażami, wiadomo). Dom jest w cudnym miejscu, a właściciele przesympatyczni i pomocni. Trzy lata temu płaciliśmy 25 zł od dorosłego, 15 od dziecka. wpisz w google kroscienko-pieniny, powinno się znaleźć smile
    • trut_u Re: Tanie wakacje 21.06.18, 12:27
      Trzyosobowy pokój z łazienką to minimalne wymagania? Myślałam, że raczej pytanie będzie dotyczyć rozbijania namiotów na dziko albo schronisk młodzieżowych smile

PKP zaczyna sprzedawać bilety (chyba na wszystkie typy pociągów, ale pewności nie mam) miesiąc przed datą planowanej podróży i wtedy jest najtaniej, potem ceny stopniowo rosną. Pociągi są jednak znacznie droższe niż wszelkie autobusy, busy i busiki. Np. kiedyś spojrzałam na ceny i na tej samej trasie pociąg kosztował 150 zł, a Polski Bus 20 zł... Ale przy trzech osobach chyba zawsze najtaniej wyjdzie własny samochód (chyba - bo nie orientuję się w zniżkach dziecięcych na transport publiczny). I jeśli szukasz taniej miejscowości, to ona będzie z dala od szlaków komunikacyjnych - albo w ogóle poza zasięgiem, albo rzadkie połączenia, przesiadki itp. Więc jeśli masz możliwość, to myślę, że taniej byłoby rozważyć samochód.
      • aamarzena Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:14
        "Trzyosobowy pokój z łazienką to minimalne wymagania? Myślałam, że raczej pytanie będzie dotyczyć rozbijania namiotów na dziko "
        Żeby rozbić namiot trzeba go najpierw mieć, trzeba mieć też cały niezbędny sprzęt biwakowy. Do tego czymś to trzeba przewieźć, najlepiej samochodem, bo tluc się busami i dźwigać to wszystko dla trzyosobowej rodziny nie jest tak prosto. Tym bardziej, że nie do kona wiemy w jakim wieku są dzieci i na ile będą pomocne przy dzwiganie bagaży.
        Ceny w schroniskach młodzieżowych to też nie 5 zł a 20-40, za te cenę można znaleźć prywatna kwaterę.
        • volta2 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:34
          no właśnie, żeby spać w namiotach nie trzeba wcale posiadać żadnego sprzętu. menażkę oczywiście dobrze mieć ze sobą.

cena 8 zeta na kanadyjce. wakacje niezapomniane. akurat o wieku wiemy że to nastolatki, dałby radę zrobić taki wypad. tylko to oczywiście hardkor i wyzwanie dla organizatora(musi znać teren, trasy, wiedzieć gdzie sie zgłosić na nocleg)
    • volta2 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 13:25
      wybrałabym tanią wakacyjną miejscowość z dojazdem publicznym, o dziwo w sezonie linie autobusowe działają całkiem sprawnie i nawet do wiosek dowożą szerzej nie znanych.

najlepszy transport na miejscu jaki widziałam to oferuje zakopane. pewnie ze śląska łatwy dojazd a na miejscu żeby nie utknąć busiki we wszystkich kierunkach - i dla chcących się wyrwać wysoko i do lajtowych dolinek. pokoje są wszędzie tanie, w dobie apartamentów właściciele takich wynalazków jak 12metrów kwadrat z czterema łóżkami w każdym rogu( z lodówką i czajnikiem na korytarzu) musieli zejść z cen i je wreszcie urealnić.
    • mytoya Re: Tanie wakacje 21.06.18, 15:51
      Iwonicz zdroj. Spokojnie. Jadę w sierpniu. Pokój 2 od za 100 zł za dobę. Z balkonem w Nowym domu Obok kuchnia. W ogrodzie basen dość duży. Obiadu w sanatoriach nieopodal po 15 zł za 2 dania
    • alba27 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 18:36
      Daliście mi dużo pomysłów. Kusi mnie żebyjechać samochodem, ale zwyczajnie się boję, zawsze mój ex prowadził, Ja raczej po mieście jeżdżę. Średnio orientuję się w terenie i stresuje, bo w razie czego kola sama nie wymienię 😊 przypomniałam sobie, że należy jeszcze rozważyć Sandomierz 😊
      • karme-lowa Re: Tanie wakacje 21.06.18, 19:23
        Nie wiem skąd jesteś. Ale z Rybnika/Pszczyny itp jest bezpośredni autobus do Zakopca. Tam busów, busików multum.
      • morekac Re: Tanie wakacje 21.06.18, 20:05
        a dzieciaki po górach chodzą czy raczej jeszcze nie wiedzą?
        Jeśli koniecznie bez samochodu, to w niższych górach: Wisła/Ustroń, Zawoja, Szczawnica/Krościenko, Krynica. Tatry:Zakopane. Z samochodem: wszystkie powyższe, okolice Rajczy/Rycerki, Ochotnica, Rabka, Wysowa, Beskid Niski czy Bieszczady.
        • alba27 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 20:28
          Dzieciaki chodzą po górach chętnie.
          • morekac Re: Tanie wakacje 21.06.18, 20:47
            Brałabym Zawoję. Dojazd nie jest jakiś skomplikowany nawet bez samochodu, strasznego tłoku na szlakach nie ma, góry (poza Babią) są stosunkowo bezpieczne, ładnie jest, baza noclegowa niezła i w różnych cenach, komunikacja w Zawoi też dość przyzwoita.
            w Tatrach - zwłaszcza jeśli zahaczycie o 15 sierpnia, będzie po prostu dziki tłum ludzi.
            • alba27 Re: Tanie wakacje 21.06.18, 21:15
              Oglądam właśnie Zawoje. Ceny noclegów bardzo przystępne i mam tam ok 140km, może bym dojechała😊
              • muchy_w_nosie Re: Tanie wakacje 21.06.18, 21:56
                To bierz samochód, po drugiej stronie babiej w Zubrzycy jest skansen, jest też park rozrywki/plac zabaw. Blisko jest do term w chochołowie, no i w sama Zawoja to beskid wysoki. Jest też wieża wisokowa w beskickim raju, jest facet co ma farme/ranczo z danielami czy sarnami, na boisku są często imprezy w wakacje. Kilka razy w roku tam bywam z racji pochodzenia ;P
              • aamarzena Re: Tanie wakacje 21.06.18, 22:15
                Dojedziesz, dojedziesz. Pomalutku, dasz rade. 140 km to nie jest daleko. A samochodem wygodniej i podjechać bez problemu można w różne miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka