Dodaj do ulubionych

Obserwacje kampingowe :D

06.07.18, 12:37
Siedzimy więc na polu namiotowym. Zimno jak to na Mazurach , czytamy książki i obserwujemy nowo przybyłych. I oto zobaczyłam coś czym muszę się z wami podzielić. Nadjechala przyczepą typu Hobby. Z przodu na haku ma przywiazana lodówkę. Nie , nie turystyczną! Kuchenną typu Polar z zamrażarka u góry big_grin taka biała ze 120cm albo większa. Zdebielismy big_grin
Obserwuj wątek
    • bo1 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 12:47
      Też bym zdębiała. Podziwiam pomysłowość i determinację.
      • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 12:53
        Po rejestracji poznaję, że przyjechali spod Warszawy a jesteśmy pod Giżyckiem. Kawał drogi.
        • alpepe Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 12:59
          może szwędała się w pobliżu Giżycka samopas, to ją za ogon, pardon, za kabel i na przyczepę.
          • fomica Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:19
            Albo akurat w Giżycku była super promocja w Lidlu.
            • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:58
              😂😁
    • bigzaganiacz Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 12:54
      olu namiotowym. Zimno jak to na Mazurach , czytamy książki i obserwujemy nowo przybyłych

wakacje zycia, niech ktos zatrzyma ta karuzele szampanskiej zabawy bo nie dacie rady
      • muchy_w_nosie Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:12
        wink
      • riki_i Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:54
        No też mnie ten opis lekutko zmroził, powiało Skolimowem, z tym że tam mają lepsze warunki big_grin
        • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:59
          Przyjechaliśmy tu odwiedzić dzieci na obozie harcerskim. To tylko 4 dni. Wakacje życia to nie są tongue_out
          • asmarabis Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:11
            I dzieci tak sie daja odwiedzac przez 4 dni?
            Co trwa dluzej, oboz czy odwiedziny?
            • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:48
              Widzieliśmy ich raz. Przyszli za pozwoleniem druha na nasze pole po plecak m.in. musieliśmy dziecku dowieźć nowy. Poprzedni kupiony w decathlonie tydzień temu zepsuł się podczas pierwszego użycia uncertain
              Jutro drugi syn przyjdzie po rękawice robocze. Ale nie będzie się odzywał bo będzie zdobywać sprawność wink
              My do obozu nie chodzimy w ogóle.
      • alaveda Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 21:38
        Boirąc po uwagę poniższe wpisy hecy7, o co ci w ogóle chodzi, smrodku?

bigzaganiacz napisał(a):

> olu namiotowym. Zimno jak to na Mazurach , czytamy książki i obserwujemy nowo p
        > rzybyłych
        >
        > wakacje zycia, niech ktos zatrzyma ta karuzele szampanskiej zabawy bo nie dacie
        > rady
    • asmarabis Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:01
      A jaka lodowke mozna przywiezc zebyscie nie obserwowali?
      Podaj modele
      • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:01
        Żadnej. Ale jak co przed nosem przejeżdża przyczepą z kuchenną lodówką przypieta pasem do haka to szczęka opada.
        • asmarabis Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:16
          Jak ktos nieswiatowy to moze tak.
          Bylam teraz na kempingu we Wloszech i choc sama mieszkalam w budynku to chodzac po terenie widzialam takie kompletnie wyposazone kuchnie- namioty. Ci ludzie tam wykupuja pobyt caloroczny i tak sie urzadzaja ze maja wszystko pod reka.
          Czy na pobyt caloroczny zaakcepotwala bys lodowke czy tez bys wywracala ocami?
          • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:49
            Co innego pobyt całoroczny a co innego tygodniowy.
            • muchy_w_nosie Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 22:20
              Niemcy mają ze sobą, tv, dywany i kwiatki więc .... hmmm...
              • muchy_w_nosie Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 22:24
                I to koleżanka opowiadala, jak złapał ich silny wiatr na jeziorze i uciekali gdzie popadnie, i zawineli do jakiegoś luksusowego kempingu a obsługa nie miała serca ich wyrzucić bo szedł szkwał i mogli tam przenocować .... opowiadali z zachwytem ;P
              • zasiedziala Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:14
                muchy_w_nosie napisał(a):

> Niemcy mają ze sobą, tv, dywany i kwiatki więc .... hmmm...

Rozumiem lodówki, rozumiem tv, nawet kwiatki, ale dywany??? Wygrali w moim osobistym rankingu. No chyba, że ktoś inny wozi firanki big_grin
                • chicarica Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:37
                  Dywany też. Albo taką sztuczną wykładzinę-trawę.
                  • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:48
                    Firanki są na wyposażeniu większości przyczep. Wykładzinę do przedsionka - ale nie dywan i nie trawę, tylko taką typową do przyczep gumową siatkę sama posiadam. Zwiększa komfort użytkowania
                • bo76 Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 23:40
                  Eee - firanki to już nawet moi rodzice 40 lat temu w polskiej przyczepie Niewiadów mieli, żaden luksus, raczej praktyka - co by muchy i inne nie wlatywały smile
                  • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 23:50
                    Żeby muchy nie wlatywały to są moskitiery. Firanki są dekoracyjne 😊
                    • bo76 Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 23:56
                      No wiesz, 40 lat temu może w Enerefie były moskitierysmile
                      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 00:02
                        40 lat temu to i muchy były inne 😉
        • werdipurke Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 00:13
          ja podejrzewam ze prztwiezli ją tu sobie do jakiegos domku? zeby zostala w sensie.
    • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:04
      Może ta w przyczepie wysiadła, a nowa zbyt droga, po prostu
    • ania-z-lasu Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:23
      To nie lepiej było zabrać telewizor? Podziwiam zdolność do dębienia tongue_out Pewnie mało jeszcze w życiu widzieli, co?
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:28
        Telewizor na wakacjach jest mi całkowicie zbędny, w przeciwieństwie do lodówki. Ci ludzie pewnie mieli podobnie. Ale masz rację, telewizor budziłby chyba mniejsze zdziwienie
        • iwles Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:33

ciekawe tylko, gdzie ją postawią, skoro już podczas transportu nie zmieściła się do środka wink
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:37
            W przedsionku zapewne.
          • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:03
            Już ja zdjeli i postawili wink
            Na trawie przed przyczepą a potem obudowali to wszystko podwójnym namiotem wink
            • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:06
              No, czyli rozbijają obozowisko. 😁
              • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:50
                Moszczą się wink
        • ewbal Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:34
          Autorkę zdziwił chyba sposób transportu
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:38
            Specyficzny, ale pewnie jedyny możliwy. Zapewne nie weszła do auta, a drzwi przyczepy są wąskie. Pomijając fakt, że do większości lodówka nie wejdzie.
        • ania-z-lasu Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 09:07
          Nie wyraziłam się dość jasno. To autorka wątku powinna zabrać telewizor, skoro tak lubi oglądać co robią inni ludzie wink
      • bi_scotti Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:31
        Kilka lat temu mielismy na camping sasiadow, ktorzy podlaczyli A/C do dwoch namiotow. Nie da sie ukryc, ze upal byl sakramencki ale swoja determinacja zeby miec comfort temperaturowy zaskoczyli wszystkich dookola wink Cheers.
    • lady-z-gaga Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:38
      spodziewali się upałów, a cieple piwo może zepsuć każdy urlop wink
    • kropkacom Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:50
      Też się w tym roku wybieramy na kemping. Nie w Polsce. Może też założę wątek obserwująco tropiący.
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:52
        Ja w zeszłym roku spędziłam na kempingu miesiąc. W tym roku planuję powtórkę. Obserwacji mam sporo 😀
        • kropkacom Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:54
          Taki kozak, że miesiąc, nie jestem smile
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:56
            W dobrych warunkach sama przyjemność 😉
        • karme-lowa Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:25
          little_fish napisała:

> Ja w zeszłym roku spędziłam na kempingu miesiąc. W tym roku planuję powtórkę. O
          > bserwacji mam sporo 😀
          Gdzie w tym roku planujecie odpoczywać?
          W zeszłym to chyba była Łeba?
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:34
            Chyba powtórzymy. Nie znaleźliśmy miejsca, które spełniłoby oczekiwania całej rodziny. No chyba, że zmienimy decyzję tuż przed wyjazdem.
      • kropkacom Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 13:53
        I koniecznie będę mieć pretensje o dzieci i ogólnie o ludzi wink
        • bi_scotti Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 14:21
          kropkacom napisała:

> I koniecznie będę mieć pretensje o dzieci i ogólnie o ludzi wink

Ja miewam wylacznie pretensje do raccoons za ich niespozyty spryt w dobieraniu sie do jedzenia i/lub smieci nawet wtedy gdy humans robia wszystko, co mozliwe zeby owe przed nimi schowac/zabezpieczyc. Raccoons sa cwansze od nas ... zawsze wink Bez porownania latwiej zabezpieczyc sie przed misiem smile Cheers.
          • kotoholiczka Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:20
            Co ja bym dała, żeby takiego racoona zobaczyć wink
            • bi_scotti Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:51
              Cute sa, nie da sie ukryc. A babies po prostu najslodsze na swiecie ale nie tylko, ze roznosza parasites na skorze, ale przede wszystkim tymi swoimi sprytnymi lapkami potrafia sie dobrac do wszystkiego, otworzyc najbardziej skomplikowane zamkniecie. Poza tym wspolpracuja w grupie: potrafia w kilku (kilka?) wypchnac cooler spod lawki zeby sie dobrac do zawartosci albo pomoc sobie wzajemenie w otwieraniu namiotu. Podobno IQ tych, ktore zyja w miescie rosnie z kazda generacja ale tez i nabawiaja sie chorob "cywilizacyjnych" wink czyli diabetes, high blood pressure, maja klopoty z sercem i metabolizmem. No bo jedza to co my, eh uncertain Ale trudno ich nie lubic, maja ten taki specyficzny, olewacki stosunek do swiata, gdy ida/chodza/spaceruja, widac, ze maja nas (humans) kompletnie w nosie i ze czuja sie krolami swiata. No i te spojrzenia. Gdy patrza na czlowieka ma sie 100% pewnosci, ze nie tylko wiedza o nas wszystko ale wrecz wiedza lepiej ... jak ematka big_grin Cheers.
    • janja11 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:00
      No to faktycznie "fajny" pomysł na spędzenie urlopu takie obserwowanie nowo przybyłych. Naprawdę takie nudy na tych Mazurach, ze nie macie nic lepszego do roboty? I wy tak całą rodziną czas spędzacie?
      Już prędzej rozumiem tą potrzebę posiadania sporej lodówki na kempingu, niż potrzebę wścibskiego gapienia się na sąsiadów.
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:03
        Wiesz co, to akurat niekoniecznie jest pomysł na spędzanie urlopu, ale czasem trudno nie widzieć, co robią ludzie rozkładający swój majdan tuż obok ciebie
        • faustine Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:13
          Na włoskich kempingach ( i hiszpańskich i słoweńskich i pewnie wielu innych też) funkcjonują wypożyczalnie takich "normalnych" lodówek. Włosi przyjeżdżają na kempingi całymi rodzinami - kilku pokoleniowymi smile Siedzą do późnych godzin i pichcą cudownie pachnące potrawy smile Tez przyjeżdżają objuczeni gratami wszelakimi . Kocham te klimaty smile
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:20
            Gdyby lodówki nie były potrzebne, nie montowano by ich w przyczepach, to oczywiste 😉
      • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:05
        To nie urlop a odwiedziny synów na obozie. Urlop mamy w sierpniu.
      • minniemouse Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 00:42
        janja11 napisał(a):

> No to faktycznie "fajny" pomysł na spędzenie urlopu takie obserwowanie nowo prz
        > ybyłych. Naprawdę takie nudy na tych Mazurach, ze nie macie nic lepszego do rob
        > oty? I wy tak całą rodziną czas spędzacie?
        > Już prędzej rozumiem tą potrzebę posiadania sporej lodówki na kempingu, niż pot
        > rzebę wścibskiego gapienia się na sąsiadów.

o rany, a po co sie siedzi na kempingu jak nie po to wlasnie by spoczywac na lezaczku i obserwowac sasiadow? a potem podzielic sie obserwacja. np na ematce...

Minnie
    • mama-ola Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:08
      Znajomi mi opowiadali, że gdzieś za granicą na kempingu są duże lodówki zamykane na kluczyk. Każdy może sobie wynająć całą dużą lodówkę dla siebie. Czyli jest to potrzebne. No bo przecież jest.
      W zeszłym roku byłam na kempingu, gdzie w kuchni była jedna lodówka na całe pole. Zapchana po brzegi. Korzystanie z niej było takie sobie.
      • faustine Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:18
        Zgadza się - byliśmy na takim kempigu z zamykanymi lodówkami w Słowenii . Z tym, że to nie są typowe wolnostojące pojedyncze lodówki a wbudowane w jeden ciąg w ścianie. Generuje to jednak trochę hałasu na kempingu. Ale dla tych którzy nie taszczą całego majdanu z chałupy to super rozwiązanie smile
    • ga-ti Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:32
      Heca, trzy lata temu też byliśmy na kempingu w pobliżu Giżycka (my w budynku, ale plaża była od pola kempingowego). Była tam, w super przyczepie, para starszych Niemców (chyba, rejestracja niemiecka), rano siedzieli przed przyczepą, w południe siedzieli przed przyczepą, wieczorem siedzieli przed przyczepą... gdyby nie to, że kiwali głową na nasze 'dzień dobry' to bym pomyślała, że to manekiny wink
      Pamiętaj, przekładaj kartki w książce, bo i Ciebie ktoś posądzi o nieżycie wink

Udanego wypoczynku i pięknej pogody!
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 15:46
        Ja w zeszłym roku na kempingu nad morzem miałam przez kilka dni sąsiadów (rodzice, nastoletni syn) - ile razy przechodziliśmy koło nich leżeli w przedsionku i oglądali telewizję. Aż byłam ciekawa, czy ruszają się stamtąd w czasie kiedy nas nie było. Ludzie mają różne wizje wymarzonego wypoczynku 😊
        • paniusiapobuleczki Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:09
          Wbrew pozorom takich siedzących stałe na kempingu jest mnóstwo. Najczęściej sa to Holendrzy. Myśle, ze wynika to jednak ze statystyki, ich najwiecej jeździ po Europie, Sa wszędzie. Natomiast w pewne zdziwienie wprawił mnie kilka lat temu Niemiec polerujące felgi swojego kampery. Ale może niesłusznie.
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:11
            Chciał mieć czyste, to polerował 😀
          • mikams75 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:05
            ale Holendrzy jezdza z ogromnym dobytkiem, kiedys nawet z wlasnymi antenami satelitarnymi, teraz pewnie im net zastapil anteny. I jezdza wielkimi grupami, wowczas zawsze ktos zostaje pilnowac obozowiska, jak reszta spedza inaczej czas.
            • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:19
              Bez przesady, pojedynczo / parami też jeżdżą. Mówisz, że to pilnowanie dobytku? My beztrosko zostawiamy na kempingu bez ochrony 😲
              • mikams75 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:07
                zalezy co masz, oni mieli pol chalupy i anteny satelitarne, wiec mieli co pilnowac.
                • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:53
                  Hmmm, no to co potrzebne - krzesła, stół, szafki. W przedsionku zostają buty, kurtki, rowery, wędki, gadżety plażowe....
            • ania-z-lasu Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 09:11
              Wożą wszystko, żeby nie musieć wydać na wakacjach nawet o centyma więcej niż potrzeba. Jak to mówią, Holendrzy to byli Szkoci, których wydalono ze Szkocji, bo byli zbyt skąpi big_grin
              • mikams75 Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 09:19
                nie znam ludzi kupujacych anteny satelitarne, czy telewizory na wakacjach albo lodowki wink
                Raczej mnie zastanawialo, ze oni bez tego wszystkiego wakacji przezyc nie moga.
                • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 09:31
                  Bez anteny i telewizji spoko, ale bez lodówki to już ciężko.
                  • mikams75 Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 09:36
                    wiem, wiem, ale raczej nikt nie kupuje lodowki juz w trakcie wakacji po to, zeby zaoszczedzic.
    • pani-noc Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:09
      Weki, wersja zaawansowana wink
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:13
        Eeeee tam wieki, może lubią zimne piwo i kawę z mlekiem, niekoniecznie kwaśnym. A że mniejszej nie mieli.... 😉
    • scarlett74 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:12
      e, tam lodówka.
      jakby bidet przytachali , to mogłabyś nawiązać znajomość z ematką w realu wink
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:13

😂
        • kruella83 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:26
          Przyczepa hobby i brak lodówki w środku? Mój ojciec ma 30 letniego ,, Niewiadowa,, i miał lodóweczke na wyposażeniu
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:30
            Obstawiam awarię
      • kotoholiczka Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:22
        Ortodoksyjna ematka powinna zabrać bidet na wakacje, jak to tak, bez porządnego umycia podwozia na wakacjach ? wink
    • positronium Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:27
      Tylko gdzie oni to-to podepną?
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:29
        Do prądu proponuję
        😊
      • scarlett74 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:39
        Ematka nie łamie przepisów. Podpina się do własnego baniaka.Gdy baniak się zapełni, utylizuje w najbliższym toi-toi ( po zmroku, żeby się nie okazało, że z ematki wychodzi cebulaksmile)
        • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:43
          Lodówkę podpina do baniaka?
          • scarlett74 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:55
            bidetsmile
            • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:58
              A, bo pytanie nie było podpięte do odnogi o bidecie.
      • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:53
        Do prądu kempingowego wink mają taki kołowrotek z kablem.
        • positronium Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 17:03
          A, takie bez uziemienia?
          Niezła impreza. big_grin
          • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 17:10
            Ano wink
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 17:28
            A czemu bez uziemienia?
    • tol8 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:31
      Też wożę lodówkę. Małą, pod namiot. Nie, wożę dwie. Jedna samochodowa, druga hotelowa. Przydaje się hak cholera, nie tylko do gotowania, ale przede wszystkim do trzymania masła i chłodzenia picia.
      • scarlett74 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:35
        lodówka do gotowania...I w dodatku hotelowasmile weź już nie pij więcej.
      • cosmetic.wipes Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:34
        Nigdy nie gotowałam niczego w lodówce. Chyba wiele mnie ominęło big_grin
        • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:39
          Może chłodnik?
      • mdro Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 10:25
        "druga hotelowa"

Czyżby tol8 znowu wykazała się zaradnością?
        • ertyla Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 23:54
          Tol ma rozdziesiętnienie jaźni wakacyjnej 😂😂😂😂😂
    • filipianka Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:40
      Zdębienie to na widok lodówki na campingu czy sposobu przewozu?
      Na campingach chowackich widziałam nie jedną lodówkę, nawet taką wysoką (na kilka rodzin). A co do sposobu przewozu to raz widziałam Włochów z przyczepą i dużą lodówką w przedsionku. Wkladali ją przez okno to największe.
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:44
        Bo przez drzwi nie wejdzie, albo nie ma jej gdzie postawić. Okno to najlepsza wersja. Choć nie polecam.
    • mary_lu Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:45
      E tam, woziłam ze sobą kanapę beddinge. I w przedsionku przyczepy miałam absolutnie wszystko, łącznie z wanną do mieszania zaprawy murarskiej big_grin

Uwielbiam caravaning, jak wygram w totolotka, to kupię sobie jakieś cudo z filmików pasjami oglądanymi przeze mnie na yt. Takie gigantyczne, z gigantycznym przedsionkiem, fantastycznie wyposażone. Mam nawet upatrzone miejsce na ulubionym kempingu, będę cały dzień siedzieć na fotelu pod dachem przedsionka, z nogami w Zatoce i będę obserwować przez lornetkę swoich pływających chłopaków. Będę tą pomarszczoną, spaloną na mahoń babcią, do której wszyscy kempingowicze przychodzą zostawiać klucze dla rodziny i zostają na kawę. To jest moja wizja raju. I może być zimno, lubię marznąć smile
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:53
        Do czego używałaś tej wanny? Bo kanapa oczywista 😀
        • mary_lu Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 17:00
          Wanna do mycia, wanna do prania, zbiornik do grzania wody (czarna!), basenik dla dziecka, stolik kawowy, wygodny stopień do ściągania rowerów z dachu samochodu, pojemnik do przechowywania zabawek, kamizelek, sprzętu... najlepszy patent do wożenia wszelkiego "syfu" w dużym bagażniku - nic nie przecieknie, nie rozsypie się... w ogóle nie wiem jak żyć bez wanny do mieszania zaprawy big_grin
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 17:05
            Jakoś dajemy radę, ale pomysł zacny zaiste 😁
          • gulcia77 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 17:44
            I to się nazywa patent do wykorzystania big_grin Mogę ukraść?
          • kajak75 Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 12:00
            Popieram! Tez mam taką wannę w bagażniku smile. Rozlany olej nie był problemem
      • scarlett74 Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 16:59
        O, właśnie muszę sprawdzić totka...
      • minniemouse Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 01:04
        mary_lu napisała:
        > Uwielbiam caravaning, jak wygram w totolotka, to kupię sobie jakieś cudo z filmików pasjami oglądanymi przeze mnie na yt. Takie gigantyczne, z gigantycznym przedsionkiem, fantastycznie wyposażone.

nie czekaj, wez na kredyt! YOLO !!!!!!! no przeciez!, i trzasnij sobie cos z Meet the Fockers.
        btw, to ty powinnas podac sobie dlonie z moim mezem. on marzy o czyms takim ale hahahaha nie jestem pewna czy nawet jakbysmy swoja chalupe sprzedali czy by nas bylo na to stac big_grin
        wiec zamierza sie ograniczyć do czegos podobnego, ewentualnie cos takiego jest wymarzone (troche za duzo schematow na poczatku klipa ale mozesz oczywiscie przyspieszyc. jak dla mnie, to aby lazienka byla i wygodne lozko lol
        i ponizej 50 tys. na raty. moze zdazymy splacic za naszego zywota lolololol

Minnie
        • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 09:48
          Dla mnie chyba zbyt luksusowy (ten pierwszy). My na razie zadowalamy się przyczepą, w tej chwili to dla nas lepsza opcja. Ale może na emeryturę jakiś kamperek...... 😁
        • aaa-aaa-pl Re: Obserwacje kampingowe :D 08.07.18, 00:06
          Uwielbiam ogladać filmiki " O przyczepach " wink
    • mag1_k Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 20:33
      ja teraz jestem na campingu 4gwiazdkowym we Włoszech. zaskoczyła mnie ilość Irlandczykow niespotykana w poprzednich latach. macie jakieś wyjaśnienie może?: )
      • lemasakr Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 21:04
        Nie mam doswiadczenia z kampingami - czym sie charakteryzuje czterogwiazdkowy kamping?
        • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 21:13
          Odpowiednią infrastrukturą - standard domków i namiotów, baseny, restauracje, animacje itp
          • mag1_k Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 00:11
            dokładnie taksmile animacje dla różnych grup wiekowych, od rana do wieczora, w tym różne gry na basenie, rozgrywki piłkarskie, mini disco, po tym występy grupy animatorów itd itp. chciałam zrobić pranie po kilku dniach, to zrobiłam na profesjonalnym sprzecue za 15eur łącznie razem z suszeniemwink camping z dwoma dużymi kompleksami basenie, z pociągiem dowozacym ludzi z dwóch przeciwleglych koncowwink doba w domku to jakieś 6stow, ale warto. wolę takie coś bo atmosfera zdecydowanie lepsza niż w kompleksach hotelowych. jasna rzecz , ze dla rodzin z dziećmi, samych par czy grup młodzieży tu nie wodujesmile
            • mag1_k Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 00:17
              nie widuje* domki Eurocamp, Vacansoleil, go for camp czy selectcamp i jeszcze paru innych firm czysciutkie i super wyposażone. jeszcze się nie zawiodłam. mamy dwie sypialnie i salonik z kuchnia wyposażona. Nawet w domu nie mam piekarnika z druga komora z rusztem na rybybig_grin zawsze jest taras z kompletem wypoczynkowym i grillem. Oczywiście w centrum campingu markety i restauracje, bary.
      • minniemouse Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 01:13
        mag1_k napisała:
        > ja teraz jestem na campingu 4gwiazdkowym we Włoszech. zaskoczyła mnie ilość Irlandczykow niespotykana w poprzednich latach. macie jakieś wyjaśnienie może?

FB, Pinterest, Twitter, Instagram, YT, Weibo, Flickr itd zapewnie,
        ktos polecil bo moze dla nich akurat teraz i super i calkiem tanio, no i poszla fama, zrobilo sie very trendy, to sie nazjezdzali jak nigdy?

Minnie
        • mag1_k Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 10:11
          ja wcześniej nie miałam do czynienia z Irlandcxykami tak na co dzien. mają sporo dzieci, bardzo radosnych rozbrykanych, ale bardzo uprzejmych. Kobiety raczej mało zadbane, ciuchy często dla siebie i dzieci jak pierwsze z brzegi z secondhandu. k samo Niemki, Belgijki i holenderki, ale to juz przyzwyczajona jestem. zresztą Polki i Wloszki z kilometra poznaje po zadbanym wyglądzie.
          • mag1_k Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 10:12
            dziewczynki irlandzkie dla mnie przepiękne z gestymi długimi włosami rudym i mega białe. uwielbiam taka urodesmile
    • chicarica Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 21:56
      W Szwecji powszechne jest rozstawianie przyczepy na cały sezon, ba! Ludzie zostawiają tak przyczepy nawet na zimę. Mają dobudowany taras, namiot, na tarasie meble, kuchenkę, lodówkę... Czasem wręcz taki minidomek kempingowy z tego powstaje. Dzieje się tak dlatego, że bardzo trudno jest uzyskać pozwolenie na budowę czegokolwiek stałego w pobliżu wody, działki nad wodą są drogie, a kempingi oferują wynajem całorocznego czy całosezonowego miejsca i są przeważnie nad jeziorami.
      Widziałam już jak ludzie mieli wstawiony klimatyzator przenośny, sofę czy meble kuchenne, lodówka to mały pikuś. Zwłaszcza że akurat jest przydatna.
      • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 22:05
        U nas też zaczyna funkcjonować rozstawianie na cały sezon. Albo wypoczywają emeryci, albo poszczególne komórki rodzinne wymieniają się na "turnusy"
        • chicarica Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:38
          Mój brat się tak rozstawił na sezon, muszę przyznać że pomysł całkiem ok.
          • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 06.07.18, 23:50
            Zwłaszcza jak z daleka, taszczenie przyczepy to zbędny wydatek. Jeśli rodzina zgodna co do miejsca wypoczynku, a właściciele chętni by udostępnić, to fajne rozwiązanie.
      • heca7 Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 07:27
        Obok nas też stoi przyczepa już 3 tydzień jak wspomniał właściciel pola. Ale przedsionek mieli zdjęty na czas nieobecności.
        Za to wieczorem na plaży zjawił się "baon"- tak wolał na nich dowódca małych powstańców. Dosłownie jak ktoś widział pomnik to byli identyczni. W helmach, mundurach, karabiny cwiczebne, twarze całe dokładnie zamaskowane na zielono brązowo. Na helmach maskowanie ze świerka. Rzucili się na ziemię tzn piach na plaży i czołgali z tymi karabinami w górę (8-10 lat. W pewnym momencie jeden z powstancow przerwal wołając- prose pana ja w tym kasku nic nie widzę!!!! big_grin po czym kiedy doczolgali się w pyle w górę skarpy jeden z chłopców który wylądował koło naszego namiotu zwrócił się do nas- przepraszamy , że zaklocilismy państwa spokój wink ustawili się w dwuszeregu i odmaszerowali.
        • little_fish Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 09:30
          Fajne rozrywki tam macie 😂
      • bo76 Re: Obserwacje kampingowe :D 07.07.18, 23:54
        Niemcy też mają takie ciągotki - dużo jest takich pól ze stojącymi cały sezon przyczepami i rozstawkami / dostawkami, jeżdżą sobie tam na weekend/wakacje / emeryci siedzą, póki jest ciepło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka