Dodaj do ulubionych

Włoszki: ONR wypad

09.07.18, 14:35
Jak donoszą media.
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 14:39
      Zaraz usłyszysz, że demonstrują tylko te brzydkie, w domniemaniu, że to te, dla których czarne lance emigrantów to jedyna możliwość na seks. Już takie komentarze się pokazały.
      • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 14:45
        Zdecydowana większość komentarzy jest jednoznaczna i nie niosą one takiej treści o jakiej piszesz.
        • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 14:56
          Nie prowadzę statystyk na temat kierunku wypowiedzi, jednak takie, o których pisałam też tam są. Kogo bronisz? Szownistyczne świnie? Tylko dlatego, że posługują się polskim jęyzkiem? Dla przykładu:
          "Dwie spasione Włoszki i paru murzynów. Brakuje jeszcze tylko esbeckiego kapusia Wałesy, Qnia i tej folksdojczki z EU."

"Włoszki lubią afrykańskie ktasy. Przeciw nim nie protestują"

"Coś mało tych feministek, jeszcze wiele z nich to takie smukłe, opalone deski ?"

"A może ta gruba w czerwonym ma chęć na czarnego bolca?"

"Feministki i nacjonalisci. Troche "trafil swoj na swego". Ani z jednym, a ni z drugim nie ma normalnej dyskusji."

"Patrząc po tych kilku włoszkach to im się nie dziwie. Same chyba patrolują te plaże w poszukiwaniu "samobójców"."

ŻTia...te protestujące zapewne byłby wniebowzięte, aby doświadczyć takiej ilości stosunków z czarnymi lancami w ciągu jednej nocy jak nasz rodaczka..."

"Gdy pani protestująca pójdzie na plażę, a na plaży zostanie napadnięta przez Nigeryjczyka dysponującego pokaźnym wężem, niech wyraźnie krzyknie "no!", gdy chłopcy z FN lub ONR rzucą się na ratunek.. . w imię idei da sobie przetrzepać torbę."

Chcesz więcej?
          • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 14:59
            A kogo może bronić brunatna koszula? wink

snake, znamienne jest, że zignorowałaś setki wypowiedzi krytykujacych i wyśmiewających pomysł, a cytujesz tylko te, które są zgodne z Twoim widzeniem swiata. Smutne to widzenie i smutny poziom agresji w Tobie. eot.
            • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:11
              Nie rozśmieszaj mnie joa. Znamienne jest to, że jak zwykle pojawiasz się by relatywizować rzeczywistość. Na upartego chcesz sobie pomalować życie na różowo i jak dramatyczna jest sytuacja zaakceptujesz dopiero, gdy sama dostaniesz butem w twarz od obrońców "bogoojczyźnianej" Polski. Ale jako ta, które nigdy nie zajmuje konkretnej pozycji, masz pewno nadzieję, że zawsze się prześlizgniesz, zawsze zostaniesz pod radarem i jesteś bezpieczna, historia pokazuje, że mylisz się i to grubo. Jesteś w swoich poglądach płaska, bezbarwna i grasz w ręce tym, którzy doskonale wiedzą, jak wykorzystać twoje ambiwalencję i pasywność.
          • sniyg Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:12
            Ja chcę, ja chcę, ale dla odmiany cytaty z AfD, poparcie im coś w DE stałe rośnie, podziel się może informacjami, bo dziwnie milczysz w temacie jak na obiektywną komentatorkę rzeczywistości big_grin
            • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:15
              Nie rozmawiamy o DE germanofobie.
            • szalona-matematyczka Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:00
              Poparcie dla AfD w Niemczech maleje.
              • larrisa Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 20:33
                Chyba jednak nie maleje, a rośnie

www.rp.pl/Polityka/180709497-Sondaz-Partia-Merkel-traci-AfD-dogania-SPD.html

• sofia_87 [...] 09.07.18, 15:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • iwles Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:23

a ty jesteś na 1000% pewna, że nikt z twojej rodziny nie doniósł na Gestapo na swoich sąsiadów?
        Dasz sobie uciąć głowę ???
        • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:26
          Dam. Z mojej rodziny po wojnie zostala moja babcia i jej mama, reszte zamordowali Niemcy, czy to Ci wyglada na rodzine donosicieli?
          • tanebo2.0 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:32
            W czym problem? To była wojna. Bombardowano miasta. Myślisz że w nich szmalcownicy nie ginęli?
            • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 15:37
              Nie gineli w bombardowaniach, tylko w walce. Taka subtelna roznica.
              Akurat wielu czlonkow mojej rodziny, przez wieki, ginelo za lub w obronie naszego kraju. Fakty historyczne. Szmalcownikami nie byli, nie ten poziom, mieli honor, ale tez wlasne pieniadze...
              • miniulowa Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:26
                "mieli honor, ale tez wlasne pieniadze..."

Uła! Co świadczy o tym, że nie byli szmalcownikami? Honor? Pieniądze? Połączenie obu? Bo widzisz, moi mieli tylko honor i nie wiem czy to wystarczy, bym była pewna 🤔🤔🤔
                • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:33
                  No widzisz, a ja jestem pewna. Wiem jak sie zachowywali, to udokumentowany fakt, bo i nazwisko historyczne. A dwaj bracia babci zgineli z bronia w reku.
                  Nie ten poziom aby mogli choc pomyslec o byciu szmalcownikami
                  • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:13
                    Gdybyś przedarła się przez dość wymagającą lekturę, dowiedziałabyś się, że wśrod sądzonych (nb przez niemiecki sąd okupacyjny) polskich szmalcowników był i hrabia. Potem ponoć podpora naszej emigracji w Paryżu......
                    • sofia_87 [...] 10.07.18, 09:12
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:38
      Skoro włoska żandarmeria nie jest w stanie zapewnić bezpieczeństwa na plaży we własnym kraju to ja nie mam nic przeciwko takim inicjatywom. Bo to, że praktycznie całą noc nikt się na tej nieszczęsnej plaży nie pojawił w ubiegłym roku, by zaprowadzić porządek i przerwać gehennę polskiej pary jak i reszty ofiar tamtych zwyrodnialców, świadczy dobitnie o bezradności włoskich władz. Nie sądzę, by się coś diametralnie zmieniło na korzyść w kwestii bezpieczeństwa.
      • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:42
        Nie ma obowiązku jechania do Włoch. A 'patrole" gdyby nie to, że sa pośmiewiskiem , to powinne być wyrzucone. Naprawdę chcesz w Polsce patroli z innych panstw dbajacych o Twoje bezpieczeństwo?
        • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:46
          Chcę w Polsce takich akcji, które zmusiłyby władze do działania i zapewnienia bezpieczeństwa zarówno obywatelom jak i turystom, jeśli zajdzie taka potrzeba. Nie sympatyzuję z ONR w żaden sposób, nawet z daleka, ale ich akcja to wyraźny policzek dla włoskich władz. A ten im się należy za bierność.
        • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:49
          Nie ma obowiązku ale jest swoboda i mogę jako obywatel Europy jechać tam, gdzie mi się podoba. I licze na to że lokalne władze zapewnią mi bezpieczeństwo. Poza tym co to za argument? Nie ma obowiązku noszenia mini, nie ma obowiązku chodzenia w nocy po mieście, nie ma obowiązku wychodzenia z domu nawet. To co, zamknijmy sie może na cztery spusty, dla bezpieczeństwa?
          • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:55
            A ja nie zyczyłabym sobie np niemieckich naziolskich patroli w PL i jestem w stanie wyobrazić sobie, że Włochy też nie chcą. Jak ONR taki patriotyczny to może niech spaceruje w nocy po Ząbkowskiej w Warszawie.
            • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:56
              p.s. No właśnie - dlaczego nasi patrioci chca bronić Włoszek a rodzime Polki zostawiaja bez ochrony????
              • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:15
                Bo może uważają, że Polki tej ochrony nie potrzebują aż tak bardzo? Nie słyszałam o gwałtach zbiorowych na ulicach naszego kraju, ktoś słyszał?
                • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:17
                  Tak, nie raz. Chyba w łodzi niedawno przetrzymywano kobietę, gwałcono wielokrotnie przez kilka dni (potem zmarła)
                  • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:20
                    p.s. zresztą chyba nie kojarzę panstwa,a ktorym nie ma gwaltów zbiorowych.
                  • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:24
                    Na ulicy? I nikt nie reagował?
                    • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:27
                      Tak np pod dyskotekami. No chyba, że uważasz, że Polska jest jedynym krajem na świecie, w którym nie ma gwałtów zbiorowych w przestrzeni publicznej.

p.s przykład piewrszy lepszy www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-03-14/ocknela-sie-w-dole-nie-miala-bielizny-zbiorowy-gwalt-po-dyskotece/
                      • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:32
                        O i na plaży Ci znalazłam wyborcza.pl/7,87648,22333335,zgwalcili-klienta-klubu-gejowskiego-i-wrzucili-nagranie-do-sieci.html
                    • miniulowa Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:33
                      "Na ulicy? I nikt nie reagował?"
                      Jakieś 15 lat temu moja koleżanka została wciągnięta w bramę, pobita i zgwałcona.
                      Duże miasto wojewódzkie, godzina 17, wiosną. I nikt nie zareagował. Imigrantów z Nigerii nie było na bank.
                      • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:37
                        Ale TAMTA kobieta zgwalcona w Rimini uniknelaby tragedii gdyby nie imigranci. Tamtej nocy nie trafilaby raczej na zwyrodnialcow z Wloch ani Polski...
                        • iskierka3 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:38
                          Ale nie wszyscy imigranci tylko 2-3 osoby. Konkretne. Kazda ofiara przestepstwa uniknelaby go gdyby nie jej oprawcy. Nie mozna dac soba tak manipulowac.
                          • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 10.07.18, 09:13
                            To Ty dajesz soba manipulowac. Problem w tym ze tych konkretnych oprawcow nie powinno w ogole byc w Europie
            • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:04
              Włoskie władze nie reagują na "patrole" gwałcicieli, to już wiemy.
              Czekaj, czekaj, ale z jakiej racji mają reagować na ludzi, którzy nie łamią prawa??? Wytłumacz mi, proszę.
            • naturalna59 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:32
              Albo w Lodzi gdzie przez pare dni dwoch rdzennych Polakow gwalcilo i torturowalo dziewczyne, ktora w w wyniku tego zmarla okaleczona? Moze tam by sie ONR przydal?
          • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:55
            ania-z-lasu napisał(a):

> Nie ma obowiązku ale jest swoboda i mogę jako obywatel Europy jechać tam, gdzie
            > mi się podoba. I licze na to że lokalne władze zapewnią mi bezpieczeństwo.

100-procentowego bezpieczeństwa nie ma nigdzie, a szczególnie w Polsce. Nie wydaje ci się śmieszne, że polscy patrioci lecą ratować akurat inne kraje, podczas gdy na własnym podwórku gwałty są na porządku dziennym? Turystki first? A te, których nie stać ma zagraniczne wojaże, niech zdychają pod polskim płotem? To ma być patriotyzm?
            • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:13
              Wyczuwam w tobie skłonność do przesady... Kto tu zdycha pod płotem? Oprócz pijaczyn? Ale to inna para kaloszy.
              No i co z tego, że mi się ta inicjatywa wydaje śmieszna? Czy to coś zmienia?
              Czytam rózne szmatławce i nie widziałam, żeby ktoś w Polsce w przestrzeni publicznej był gwałcony zbiorowo całą noc.
              • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:24
                ania-z-lasu napisał(a):

> Czytam rózne szmatławce i nie widziałam, żeby ktoś w Polsce w przestrzeni publi
                > cznej był gwałcony zbiorowo całą noc.

To się doinformuj, wyżej przykład takiego przypadku podała już inna forumka.
                • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:26
                  Na ulicy?
                  • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:33
                    Włoski gwałt też nie był na ulicy.
                    • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:04
                      Ale potrafisz odróżnić przestrzeń publiczną, niech to będzie nawet plaża, która powinna być patrolowana przez organy odpowiedzialne za bezpieczeństwo obywateli, od przestrzeni prywatnej, jakim jest zacisze domowe??
                      Interwencja w tym ostatnim odbywa się po zgłoszeniu takiej potrzeby, interwencja w przestrzeni publicznej to psi obowiązek patrolu, którego tam NIE BYŁO!!!
                      Będąc na plaży można jednak liczyć na to, że jest za nią ktoś odpowiedzialny, kto pilnuje porządku?? Czy to za wysokie wymagania w kraju UE, gdzie płaci się jakby nie było wysokie podatki z przeznaczeniem na ten cel?
                      • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:18
                        A gwałt na plaży w Sopocie? Trzeba wezwać nazioli z Niemiec żeby nam pomogli/
                        • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:28
                          Jeśli zostanie zgwalcona w Polsce Niemka w podobnych warunkach, to ich pojawienie się będzie trzeba wziąć na klatę.
                          A do rzeczy. Czy przechadzanie się w nocy po plaży to jakieś przestępstwo jest? Nawet jeśli w grupie?
                          Przecież ci onrowcy na razie nie zrobili nic niezgodnego z prawem. O co ta cała ekscytaja? Mamy UE? Mamy. Wolno było im tam jechać? Wolno. Zrobili coś nagannego? Nie. Na razie przynajmniej. Pisanie na fejsie, że się jest we Włoszech w celu zgodnym z prawem też nie stanowi wykroczenia. Ja nie rozumiem o co te Włoszki się ciskają. ONR jak na razie w Polsce nie jest zakazane. We Włoszech też nie, więc o co cho??? Bo nie rozumiem. O co ten szum??
                          • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 20:05
                            O to, że gdyby polskie plaże były patrolowane przez niemieckich legalnych nazioli to mi też by się to nie podobało.

p.s. szum jak szum , raczej pośmiewisko
                          • zasiedziala Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 23:14
                            ania-z-lasu napisał(a):

> Ja nie rozumiem o co te Włoszk
                            > i się ciskają. ONR jak na razie w Polsce nie jest zakazane. We Włoszech też nie
                            > , więc o co cho??? Bo nie rozumiem. O co ten szum??

A teraz sobie wyobraź, że jesteś Włoszką z północy.

Z opcji antyimigranckiej - od nastu, jeśli nie kilkudziesięciu lat najeżdżają Twój region Włosi z południa ze swoim brakiem ogłady i psują rynek pracy swoimi niewygórowanymi wymaganiami płacowymi, najeżdżają Twój region emigranci z różnych krajów Afrykańskich, nie wszyscy skorzy do pracy, a teraz zwala Ci się jeszcze na głowę emigracja z Polski, z koszulkami white power, a Twój mąż z twarzy podobny bardziej do innej rasy. No z czego tu się cieszyć? Przecież chcesz żyć wśród swoich.

Z opcji pro - witasz z białą flagą każdą łódź z imigrantami wierząc w jedność UE i relokację imigrantów zgodnie z zasadą solidarności, dowiadujesz się z mediów, że kilka państw ze wschodniej Europy odmawia współpracy i mówi - radźcie se sami, po pewnym czasie te same media donoszą - skrajni prawicowcy z jednego z tych państw jadą walczyć z imigrantami Tobie pod nosem, w szczycie sezonu, w rejonie turystycznym, na plażach. Z czego tu się cieszyć?
                  • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:35
                    Zdarza sie niestety, w kazdym spoleczenstwie jest jakis procent "nieprzystosowanych" tym bardziej nie ma potrzeby sprowadzania ich z innego kontynentu.
                    Ale faktem jest, ze jakby gwalciciele z Rimini zostali zgodnie z prawem i logika odeslani tak skad przybyli, to ta konkretna kobieta nie zostalaby skrzywdzona i nie mialaby zniszczonego zycia
                    • joa66 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:38
                      No ale dlaczego ONR broni Włoszek zamiast mnie POLKI !!!!? To mają być patrioci??

Może ich niemieccy koledzy naziole przyjadą mnie bronić? Taka wymiana miedzynarodowa.
                      • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:41
                        O, albo może putinowskie Wilki, też fajowo.
                      • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:06
                        No ale przecież kiedyś prom skrobankowy przypłynął w pobliże naszego kraju dla naszych kobiet, by działać niezgodnie z polskim prawem... Wtedy było ok?
                        • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:09
                          A czy przekroczyl granice? Czy znajdowal się terytorium pod polską jurysdykcją i wdzierał sie na obszar gęsty od naszych obwateli, czy tez sobie grzecznie pływał, a zainteresowani obywatele mogli się nań legalnie przeprawić?
                • vodyanoi Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:49
                  Za to w centrum Warszawy, w bialy dzien przez kilka godzin grasowal gwalciciel (obok pomnika smolenskiego), ktory zgwalcil kilka kobiet.
                  Dlaczego natychmiast tam sie nie pojawili ochroniarze? Scisle centrum stolicy, obo pomnik smolenski i grob nieznanego zolnierza - policja, zolnierze obok, a gwalciciel sobie biegal i wciagal kolejne kobiety w krzaki.
                  • ingryd Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:01
                    a byl czarny ???
                    a byl muzulmaninem ???
                    a byl nielegalnym imigrantem ???
                    nieeeeeeeee ????
                    no to sie nie liczy, un to nasz bel, swojski, przasny, polski i katolicki, dana moja dana,
                    jakzesz chlopaczki w brynatnych koszulka "smierdz wrogom ojczyzny", mogliby takiego skrzywdzic ??? no jak ???
        • dyzurny_troll_forum_2 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:22
          joa66 napisała:

> Nie ma obowiązku jechania do Włoch. A 'patrole" gdyby nie to, że sa pośmiewiski
          > em , to powinne być wyrzucone.

Włoskie władze zapowiedziały, że jeżeli dojdzie do jakiejkolwiek próby udawania sił porządkowych to natychmiast zainterweniują.
          • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:55
            A co to znaczy udawanie sił porządkowych? To jak się staje w obronie kogoś, kto jest obiektem gwałtu to jest to wypełnienie obowiązku obywatelskiego czy udawanie sił porządkowych?
      • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:49
        A co sądzisz o tych, którzy nie potrafią zapewnić bezpieczeństwa kobietom we własnym kraju? Może ci panowie z ONR powinni zając się napierw polski podwórkiem? W Polsce kobiety nie są brutalnie gwałcone i bite przez polskich zwyrodnialców? Co byś powiedziała, gdyby szwedzcy, albo holenderscy panowi przyjechali do Polski patrolować wieczorami parki oraz osiedla, by nastukać wszystkim tym babskim bokserom lejących własne żony?
        • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:23
          Kaman, nie przesadzajmy, damscy bokserzy to nie jest polski wynalazek. Wiele jest krajów, gdzie kobiety nie mają należytej ochrony.
          Powiedziałabym, że wstyd, że ktoś czuje potrzebę interwencji w obcym kraju. Znaczy, że sytuacja do teko nakłania. Powiedzmy, że ogólnoświatowo jest jeszcze wiele do zrobienia w tym temacie a hordy nielegalnych imigrantów nie podnoszą poziomu bezpieczeństwa i porządku nigdzie na świecie.
          • snakelilith Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 17:38
            ania-z-lasu napisał(a):

> Kaman, nie przesadzajmy, damscy bokserzy to nie jest polski wynalazek. Wiele je
            > st krajów, gdzie kobiety nie mają należytej ochrony.

Super, że wreszcie to przyznałaś. Co więc panów z ONR nakłania do obrony cnoty kobiet akurat we Włoszech, kiedy u siebie w domu mogliby się lepiej przyczynić do bezpieczeństwa kobiet w Polsce? Bo ten jeden gwałt w Rimini był tak pięknie medialny, a te polskie nadają sią jedynie, jak napisałaś, do "szmatławców"?
            • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:59
              W epoce poprawności politycznej, prawdę można czasem przeczytać jedynie w szmatławcach.
              Po gwałcie medialnym w Rimini było wiele innych w przestrzeni publicznej, co oznacza, że jest problem.
              Chłopaki z ONR chcą trochę darmowej reklamy, a niestety poziom bezpieczeństwa we Włoszech daje im ku temu doskonałą okazję.
              Nawiasem mówiąc, mało to takich co się lansują na polskich sądach?
      • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:31
        Polska policja nie jest w stanie zapewnic bezpieczeństwa na plaży i poza plażą ( wspomnijmy tu chocby casus Iwony Wieczorek). I nie, nie jest to powód, aby jakiekolwiek bojówki, krajowe czy cudzoziemskie, miały się panoszyć po Sopocie.
    • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:42
      kobiety nie chcą być "ochraniane", ale mieć wolność decydowania o swoich ciałach

Zabawne by było, gdyby nie kontekst. Też chciałabym mieć "wolność decydowania o swoim ciele", jakbym kiedyś pojechała na włoskie wybrzeże, chciała pospacerować w świetle księżyca i miała nieszczęście natknąć się na jakąś dzicz. Bez względu na pochodzenie, religię i kolor skóry.
      • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 16:47
        Dokladnie, podczas studiow czesto jezdzilismy w okolicy Rimini, wtedy w nocy na plazy bylo bezpiecznie
        • bi_scotti Can't believe it :( 09.07.18, 17:14
          No i watek Formity faktycznie polecial rapido-rapido a obrzydliwosci w tym watku jak staly, tak stoja sad Zero respect for moderation/moderators! Chyba wezme sobie dluzszy urlop od forum ematka, czuje sie wybitnie zawiedziona poziomem moderacji. Sad state of affairs uncertain Serwus.
          • joa66 Re: Can't believe it :( 09.07.18, 17:21
            A ja mam mieszane uczucia. Być może lepiej, zeby te teksty wisiały, a ich autorzy nie udawali potem niewiniątek. Nie wiem.
      • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:52
        Iwona Wieczorek też chciała.
        Jak myslisz, na jaką "dzicz" sie natkneła?
        Kogo wezwiesz do patrolowania Sopotu?
        • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:56
          Tych, co trzeba. Komu za to płacą? Jak myślisz? Czy uważasz, że patrolowanie w nocy jest zbędne?
          • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:07
            A no widzisz. Tych cotrzeba powiadasz. Literacko kojarzy mi się natychmiast z Bułhakowem, wzywaniem "tych cotrzeba" i wysyłaniem niepożądanego elementu, na przykład Imannuela Kanta na Sołowki.
            Ale wracjąc do realu, najwyraźniej tak samo jak Włoszki jakoś sie nie napalasz na wezwanie faszolskich ochotników. Czemu więc cię dziwi, że i one sobie ich nie życza?
            I jeszcze jednak kwestia. Tak, o bezpieczeństwo mają dbać ci, którym panstwo za to płaci. Nie bojówki.
            • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:20
              Jeśli taka pokazówka ma zmusić kogoś do działania i wysłania większej liczby patroli choćby po to by mieć ONR na oku, to być może wpłynie to na bezpieczeństwo i ktoś nie zostanie zgwałcony. Dobre i to.
              Swoją drogą, ciekawe, czy te same panie były pikietować po zeszłorocznym gwałcie? A było o co.
    • mamablue Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 18:07
      Żebyście się nie zdziwiły, jak nasze plaże zaczną patrolować obce patrole, np.muzułmańskie w obronie praw "swoich" kobiet. To by zdziwko było wink
      • agnes_topesto Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:12
        Ich kobiety nie mają żadnych praw.
        • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 20:28
          Ależ mają, zapewniam.
          Ja wiem, że wskutek tej obłędnej narracji tak się może wydawać nieobeznanym, ale zapewniam, że mają. Na przykład mają pełne prawo do tego, żeby mąż nie zobaczył ani grosza z ich zarobków. Choc one maja prawo do utrzymania z pieniędzy męża, mąż nie ma prawa nawet zapytać, ile też zona zarabia, i co z kasą robi.. Na przykład mają prawo do tego, żeby żaden ślub nie zmieniał im nazwiska. Mają prawo do rozwodu, jeżeli mąż nie sprawdza się w pościeli. I tak dalej.
          Ale to cie pewnie nie interesuje, a skoro o przemocy mowa to proszę, z moich niegdysiejszych zapisków:
          "Saudyjski sąd rozliczył się z mężczyzną, oskarżonym o pobicie matki.
          Posiedzi w więzieniu przez lat pięć, z czego przez dwa pierwsze spać będzie głównie na brzuchu: poza pozbawieniem wolności skazany bowiem został również na batożenie. 40 uderzeń aplikowanych będzie co 10 dni. A że kara opiewa na 2400 uderzeń, cykl powtarzać się będzie sześćdziesięciokrotnie, czyli przez 600 dni.
          Zostanie mu również ukruszony ząb, bo i on swojej matce ukruszył."

"Mąż, który przylal żonie w Arabii Saudyjskiej dostanie 20 batów.
          Co prawda żona powiedziała na rozprawie, że mu wybaczyła i chciałaby, aby sąd uczynił to samo - para miała pogodzić się w ciagu miesiąca jaki upłynął od założenia sprawy do procesu.
          Sąd jednak miał pogodzenie się małżonków w nosie, jak też i zapewnienia męża, ze tylko w zabawie małżonkę klepnął w ramię. Lekko.
          Sądze, że sąd miał rację - klepnięcie w ramię nie daje zasadniczo podstaw do obdukcji, a żona takową wykonała.
          Sąd orzekł też, że żona ma prawo być obecna przy wykonaniu kary. Bo będzie to właściwa odpłata."

"Pewien mąż z Arabii Saudyjskiej, który spoliczkował żonę (- była nieuprzejma dla moich krewnych - wyjaśniał w sądzie) został skazany na 10 dni aresztu, 30 batów, oraz udział w sesjach terapii małżeńskiej.

Sąd orzekł również, że żona ma prawo obserwować batożenie, ponieważ jest to właściwa odpłata za ból, jakiego od małżonka doznała."

'Po rozwodzie szanowny eks wydzwaniał do byłej żony bez opamiętania chluszcząc iwektywą. A kiedy przestała odbierać od niego telefony, wyzywał ją za pomcą SMSów.
          W końcu pani eks pozwała pana eks do sądu. A sąd skazał pana na miesiąc odsiadki w zawieszeniu. A ponadto przywalił obojgu eksom po 1000 riali kary, bo okazało się, że pani eks w końcu wyszła z siebie i odpowiedziała dawnemu ukochanemu równie brutalnym sms-owym pięknym za nadobne."
          • triss_merigold6 Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 20:39
            Ale przyswajasz, że w Europie i innych fragmentach cywilizowanego zachodniego świata zniesiono skazywanie na kary cielesne i tortury jakiś czas temu więc pisanie o prawach w kontekście jakichś batożeń i wybijania zębów jest cokolwiek kuriozalne.
            • triismegistos Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 20:48
              https://cdn.grcrt.net/emots/rotfl.gif
            • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 22:51
              smile Cóż nieraz na tym forum spotykałam westchnienia za pręgierzem i karą śmierci, no o robotach przymusowych dla więźniów to już wprost nieustannie. I nie wspomnę o westchnieniach w odniesieniu do sprawców różnych podłych czynów którzy powinni - zdaniem wzdychających - doznać tortur od współwięźniów. Ale nie zmieniaj tematu - agnes twierdziło, że tameczne kobiety praw nie mają (a mają, niektóre szersze niż u nas) i generalnie są niewolnicami rodzinnego samca. Jak widać - nieprawda. Ze nie odpowiada ci forma w jakiej mogą to prawo egzekwować - no, to już nie moje zmartwienie. A dla miłgo zakończenia dnia powiem ci, że ostatna legalna egzekucja poprzez wbicie na pal w Europie odbyła sie w roku pańskim 1946, nb. w tmże roku u nas wykonano wówczas ostatnią publiczną egzekucję.
          • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 10.07.18, 20:47
            Sobie nie odmówię jeszcze jednego. Też Saudia sprzed paru lat.
            Przeczytałam o wyroku sądu na trzydziestoletniego syneczka, który spuścił manto własnej matce do złamania ręki włącznie. Spuścił je, albowiem matka zainterweniowała w jakimś konflikcie z siostrą, ale o to - mniejsza.

Sąd skazał syna na 200 batów - to jest niebyle co, i wyrok będzie podzielony na dziesięć części, coby nie zabić faceta (wygląda to tak: porcja batów, leczenie, porcja batów, leczenie). A lać go będą w rozmaitych miejscach publicznych, głównie w okolicach centrów handlowych. Ale to nie koniec, o nie. Ponadto bowiem lany damski bokser będzie siedział w ciupie - tak długo, aż nie doczeka się matczynego wybaczenia. Co może potrwać - sąd nie wyznaczył limitu czasu. Prasa wyjasnia przy tym, że sąd zapewne oparł się na zasadzie wspólnej dla wielu wyznań, nakazującej posłuszeństwo rodzicom.
            • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 11.07.18, 11:15
              A nie czytalas o zgwalconych kobietach skazywanych za cudzolostwo gdyz nie byly w stanie przedstawic dwoch meskich swiadkow gwaltu?
              Skoro uwazasz ze w krajach muzulmanskich prawo jest tak laskawe dla kobiet, to tam zamieszkaj smile
              • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 11.07.18, 12:10
                A kto wie, może i jeszcze pomieszkam, szczerze mówiąc od czasu jak dorosłam, nigdzie na świecie poza Fishers Island nie czułam się bezpieczniej niż w Zatoce.
                Ja wiem, że ty masz absolutnego świra na tle muzulmanów, nie musisz tego kolejny raz udowadniac, a mi sie nie chce wchodzić w nużąco przewidywalne do rozmówki - pozwoliłam sobie tylko zaprzeczyć debilnemu stwierdzeniu , że muzułmanki "nie mają żadnych praw".
                • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 11.07.18, 12:20
                  Bo tak jest i kilka Twoich historyjek tego nie zmieni.
                  To mieszkaj, nikt Ci nie zabrania, ja tylko nie chce ich tutaj.
                  Btw, skoro w krajach Zatoki jest tak wspaniale i bezpiecznie, to moze powinni przyjmowac tych wszystkich "biednych uchodzcow" - swoich braci w wierze
                  • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 11.07.18, 12:24
                    big_grin
                    To właśnie okreslam nużąco przewidywalną rozmówką.
                    • sofia_87 Re: Włoszki: ONR wypad 11.07.18, 12:27
                      A ja takie teksty okreslam; " widac, ze skonczyly Ci sie argumenty"
                      smile
                      • olena.s Re: Włoszki: ONR wypad 11.07.18, 13:30
                        big_grin
      • ania-z-lasu Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 19:22
        Jeśli ich kobiety będą atakowane tylko dlatego, że są "ich" kobietami, to mają moje morlane przyzwolenie.
    • zasiedziala Re: Włoszki: ONR wypad 09.07.18, 20:16
      Nic z tego nie rozumiem, to w Polsce nie ma gwałcicieli? Muszą koniecznie do tych Włoch jechać i tam na nich czatować?
    • sumire Re: Włoszki: ONR wypad 10.07.18, 10:21
      Też tak uważam, że na szczęście. Przynajmniej nie patrzę w lustro z odrazą. Natomiast faktycznie, to, że masz czelność sugerować ludziom tego typu rzeczy, świadczy o tobie bardzo źle. Ciekawe, jaki przyjmiesz nick po kolejnym banie.
    • memphis90 Re: Włoszki: ONR wypad 10.07.18, 11:14
      poznan.wyborcza.pl/poznan/7,36001,23654446,proba-gwaltu-w-poznanskim-hostelu-ofiara-dwie-godziny-szukala.html
      Może lepiej niech polskie hostele patrolują,zamiast się lansować na włoskich plażach...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka